127612
-
Muszáj volt az 50-50%-ot megadnom, mert a kérdés nálam két részre bomlik:
Telefonról fórumozom szívesebben, de pl. YT-ot meg szívesebben böngészek laptopról.
Ami már csak amiatt is érdekes, mert nézhetném akár 50"-os kijelzőn is ha akarnám, de ott mégsem akarom
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.06. 07:51:16 -
Renegade #124928 -
Új szavazás. -
Úgy 2-3 hetente, bár előferdül, hogy sűrűbben :)
Ez most pont megint egy olyan dolog, ami nálam nem az időintervallum kérdése. Akkor indítom csak újra, amikor már annyira belassult a sok "netszemét cookie-k" miatt, hogy már már bosszant a csigalassúsága :D
Egyébként mivel használható tippet itt senki sem szolgáltatott, magam kerestem egyet a kérdés felkutatás mobilról kérdésem kapcsán :)
Nanáhogy persze tökegyszerű a megoldása a dolognak, annyira, hogy elsőre eszembe sem jutott :P
Mobilról a lap aljára kell görgetni, kiválasztani a "normál verzió" gombot, és máris előbukkan az aktuális szavazás linkje :)
Amúgy meg a lenti vélemények kapcsán, nálam nem ez a helyzet.
Asztalin kezdtem anno fórumozni is, de mostanra már szinte mindent mobilról nézek. Szerencsére egyre több "hivatalos" oldal is kezd odafigyelni ránk mobilosokra.
Teljesség igénye nélkül sorolva,
egész használható appok jelennek már meg vasúti, kereskedelmi, adok-veszek, és többek közt szórakoztató jellegű (tv műsor stb.) nagyobb oldalakhoz is. Mobilbarát verzióként avanzsálva.
Egy időben fórumfüggő voltam.
Mostanra mobil(net)függő lettem :D -
Ritkábban, mint havonta. Az iOS úgy veszem észre nem igen lassul be. -
Nekem be van állítva. 23:00 kikapcs, 06:00 bekapcs. Kivéve ha olyan helyzet van hogy 23:00 után is szükség van rá. -
kamionosjoe #124923 Szerintem soha, csak ha lemerül vagy frissítés jön akkor indul újra. -
Fbn Lx #124922 ritkábban, mint havonta
csak ha frissül az iOS -
Kikapcsolni vagy repülő üzemmódba tenni nem szoktam, újraindítani néhány hetente vagy amikor éppen eszembe jut, hogy talán időszerű lenne. -
Freeda Krueger #124920 Nekem az a választás jelenik meg hogy "kikapcsolás" vagy "újraindítás" vagy "repülő üzemmód" ha ki akarom kapcsolni.
Lehet át kéne szerkeszteni.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2017.08.30. 15:31:19 -
Tipp: "Kikapcsolás" esetleg úgy is lehet, hogy repülős üzemmódra állítod (tehát lekapcsolódik minden hálózatról), és úgy pihen pl. éjszaka - hívni nem lehet rajta, adatforgalmat nem generál, stb. - de az oprendszer tulajdonképpen nem áll le, és nem bootol be reggel, hanem csak visszacsatalkozol. -
Ez a kettő nem ugyanaz? Mert akkor hülyén tettem fel a kérdést, mert még ennyit sem tudok a telefonokról. Én úgy gondoltam, ha kikapcsolom, akkor az újra is indul. -
Freeda Krueger #124917 Naponta kikapcsolom,de csak havonta van újraindítás. -
Új szavazás. A következő téma a lenti csevegés alapján lehet.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.30. 14:07:37 -
ToxiMaxi #124915 Netezni, filmet nézni, játszani, pc. Telefonon csak azt nézem meg, hogy kitől kaptam emailt és FB. Utálok telefonról netezni. -
Renegade #124914 :D -
WC-n offline olvasok. Így is 2 hónapos backlogban vagyok az Aranysas magazinnal... :) -
Renegade #124912 szerintem azoknál az embereknél akiknél előbb volt gép mint teló már megszokták, hogy pécéről intéznek mindent, persze wc-n ülve átfutja az ember a kedvenc topikjait/online magazinját, de beloggolni gépről fog :) -
kamionosjoe #124911 Én netezés közbe is a telefonomat nyomkodom.
-
Fbn Lx #124910 pont a kényelmi faktor a jó érv a pc mellett. hátra tudsz dőlni és bámulni a szép nagy monitorba, és rácsapni a kezeid a billentyűzetre, nem egy kis bisz-baszt kell nyomkodni és tartani az arcod elé.
én is nyomkodom a telefont persze, mert a technológia annyira információfüggővé tett, hogy folyamatosan kell valami amin nézegethetek és olvasgathatok dolgokat amikor mondjuk tömegközlekedek vagy megállóban vagyok és egyéb üresjárat van, szerintem ekkor töltik be a mobil eszközök a céljukat. -
Akkor majd ez lesz.
(Én kb. csak chatra - hangouts/FB ismerősökkel - vagy email olvasára használom a telót. Minden mást eszementen körülményes vele...) -
Na ez már így nem rossz. Persze kérdés, ki mennyire őszinte.
Mert ha kimozdulok itthonról azt látom, hogy majd minden második ember kezében ott a mobil: buszon, vonaton, utcán, fagyizóban vagy bárhol. S mivel köztudott, hogy az ember kényelemre törekszik, valszeg otthon sem vált pc-re fórumozáskor.
A játékok és a filmek világa már más tészta.. -
Renegade #124907 háááát szerintem pedig inkább PC Master Race az SG kemény mag :)
de akkor lehet ilyen szavazás:
Hogyan fórumozol?
PC/Noti
Tablet
Teló
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.29. 08:45:19 -
..vagy arról, hogy a winfos 10 bekapcsolás utáni állandó és bosszantó frissítések miatt, kinek marad még kedve (vagy ideje) pc mellé leülni. Bár igaz, hogy ez csak az otthoni felhasználókat érintené. Egy irodában, ahol állandóan fut a pc és háttérben frissül az oprendszer, ez nem számít. XP alatt (amit 1001 évig is használtam volna még akár) állandóan ki voltak kapcsolva a frissítések. W10 alatt meg ugye ez nem lehetséges..
Mivel az SG tagok javarésze nem otthoni felhasználó, így ez a szavazás nem lenne teljesen korrekt. -
Fbn Lx #124905 akkor szavazzunk arról, hogy pc-használóként kinek mennyire fáj a mobilplatform térnyerése:( -
Sajnos még az akrosztichonokhoz is jobban értek, mint a pluginokhoz.
Akkor ezt is megvitattuk :D -
Ilyesmikhez egyáltalán nem értek. Azért megy úgy a szavazás ahogy. Ha te meg tudod csinálni, akkor go ahead és majd valaki beteszi.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.28. 18:22:30 -
Ha kikeseregted magad, varázsolhatnál valami kiegészítő plugint a fórumra, hogy végre mobilról is olvasható legyen már az aktuális kérdés.
Csak a drága időmet pazarolnám, ha csak emiatt a fórum miatt be kellene kapcsoljam a laptopot...[morgolódik] -
Renegade #124901 bezzeg automata tehén vakaró, az van :D -
Látszik, Svájc nem is EU tag... ilyen infrastruktúrával nem is lesznek :) -
Renegade #124899 menj el Svájcba, és próbálj fizetni a dombtornyomot kártyáddal egy Aldiban :)
lehet már megcsinálták de úgy 2 éve még volt meglepi.
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.08.28. 11:22:20 -
Jaj... -
Annó amikor kötelezővé tették a microchipet a kutyák beazonosítására, ugyanúgy voltak érvek mellette, mind ellene.
Ha azt feltételezed, hogy egy nap majd a csecsemőkbe is nem kerül ilyesmi, tévedsz.
Idéntől már elérhető az all in card rendszer is bár egyelőre kísérleti jelleggel. Aztán idővel majd persze amúgy is leváltja a régi "elavult" kártyákat. Egy nap majd nem lesznek már bankkártyák, személyi azonosítók, jogsik, sem pedig lakcímkártyák.
Úgyis kimagyarázzák majd, hogy a microchip egyedül a mi érdekünk, mert nem kell semmiféle kártyát magunkkal cipelnünk. Elég csupán egyet, ami mindent helyettesít.
Aztán onnan már csak egy lépés, hogy beültessék a bőrünk alá.
Ne legyél agyhalott és maradi!
Ez a jövő, és pont az olyan "reformer" gondolkodók miatt, mint amilyen te is vagy.
Mert ez egyszerű és nagyszerű megoldás mindenkinek!
Ezt kell prefereálni, hogy a magamfajta elavult régi gondolkodóknak azt mondhasd:
Ugye megmondtam? :D -
Hogyan botlasz bele ilyen írásokba? Hogyan kerülsz ilyen szutyok oldalakra, amit csak agyhalottak olvasnak kb.? :) -
Fbn Lx #124895 teljesen unrelated módon belebotlottam ebbe a cikkbe, kiváló precedenst állít a készpénzhez ragaszkodó ember mentalitásának:
"Napjainkban a készpénzzel való fizetés még egy lehetőség. Hamarosan azonban már a múlté lesz, és mindezek ellen szinte semmit sem tehetünk.
Az Európai Bizottság bejelentette ugyanis, hogy a készpénzes fizetéske korlátját majd lejjebb fogják vinni.
A szabályozás már jövőre, azaz 2018-ban érvénybe léphet, és egyértelműen a készpénzes fizetések felszámolására irányul az egész törekvés.
A határokat átívelő egységes szabályozás sokak szerint az Új világrend ördögi hatalmának ágyaz majd meg." -
Freeda Krueger #124894 Igazad van nagyobbrészt.
Én is igényelném mindenütt,de ... nem mindenki ilyen.
Az pedig hogy miért utasítják el az emberek a kártyás fizetést, az egy nagyon széles paletta.
-
10-15 éve én sem igényeltem. Ma már igen zavaró, ha nem fizethetek kártyával. Az üzleteknek is jó. A fizetéssel és visszadással szarozni néha fél percnél is tovább tart. A paypassos fizetés 1 sec... Ja, és önkiszolgáló kassza is csak kártyás.
Értem én, hogy kulturális berögződés meg minden, de ez a jövő a világ nagy részén. -
Freeda Krueger #124892 Vidéken ahol pihengélek,10 perc autóval az egyetlen ATM. Takarékszövetkezetes,kis fiókkal.
A kártyás fizetésre azt mondja a boltos hogy a helyiek nem igénylik. -
Ha mondjuk az ország területének 1%-át lefeded és mindenhol sikeres és ez vidéktől a London City részéig, akkor az már azért valami. De most nem ezen megy a vita szerintem.
A kp. egy kurváfra ódivatú dolog szerintem. -
És ha már 20 (50? 100?) helyen használtad, azzal lefedted az Egyesült Királyságot statisztikailag reprezentatív mértékben. Értem :)