127612
  • kamionosjoe
    Unemployed nincs a listában, szóval nincs miért aggódnom. :P
  • molnibalage83
    Egyáltalán nem félek, nyugaton sem érne meg robotra lecserélni. Nem is tudnának...
  • Zephyr Retiring
    Ahogy ezt mifelénk mondják: nincs itt a macska, cincognak az egerek :D
  • molnibalage83
    Megvárhattátok volna, míg kiteszem... :)
    Az arhívumot majd updatelem hamarosan, vagy 10 kérdés lemaradásban van.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.18. 11:57:35
  • Freeda Krueger
    Egészségügyi minőségellenőr 98%, annyira azért nem aggódom
  • ToxiMaxi
    Az időjárást? Volt a nyáron nem egy olyan, hogy 2 napra előre sem tudták megmondani, hogy fog-e esni.
  • ToxiMaxi
    Én fogtechnikus vagyok, 97%-ot ír. Az instruktorra/tanárra meg 0.97%-ot mert az is vagyok. Még a szakmámnál sem látom azt, hogy 100%-os automatizálás bekövetkezne az én életemben, pedig az orvosok nagyon szeretnék :). Jelenlegi digitális tervezőprogramok automata része egy vicc. Amit automatizálni lehetne az is olyan irdatlan mennyiségű pénzbe kerülne, hogy belátható időn belül nem fog bekövetkezni. Meg ez nem coca-cola gyártás, ahol fix méretű üvegbe töltik a lötyit, itt mindig minden más, nincs két egyforma "termék".
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Csak egy tényezőt emeltem ki a sok közül, amik a hibajelenségeket okozzák.
    Igen, manapság már elvileg előre kalkulálható akár az időjárás is, de ez még csak a kisebb gond.
    Ami előtt még mi is értetlenül állunk az az, hogy az elmentett állandó beállításokkal két hónappal később betöltve ugyanazt a projektet szintén előjönnek a hibajelenségek még akkor is, ha a páratartalom és a külső hőmérséklet relatíve változatlan is.
    Inkább az alapanyag minőségbeli különbségei lehetnek a kiváltó okok.
    Eddig a "szomszédból" szereztük be az adalékanyagokat, most meg Kínából is olcsóbban ideszállítják, hát onnan vesszük meg.
    2 és félmilliárd feletti éves nyereségnél már ez is sokat számít..
  • Fbn Lx
    ez alapján pedig nem hangzik úgy, mint valami amit elképzelhetetlen automatizálni. Jelenleg az AI korlátja leginkább a begyűjtendű milliós elemszámú adattömeg, aminek az egyes emberi beavatkozásaid kellenének hogy legyenek az adatpontjai, amikből egy deep learning AI betanítja magát. Ha már elviekben automatizálható, akkor egy jó 10 éven belül a gyakorlatban is az lesz, és onnantól még tetszőleges hosszúságú idő, mire anyagilag meg is éri automatizálni. Nagyon sok munkahely ebben a pillanatban is automatizálható lenne, csak annyira költséges lenne bevezetni, hogy nem történik meg.
  • Renegade
    hát az enyémet sem ismerte, de egy hasonlóra rákerestem, így rögtön kijött, hogy esélyem sincsen :) én

ha te valamilyen oprator vagy, mondjuk Pakson figyeled az eseményeket és azonnal be kell avatkoznod, akkor GG, a robotok nyertek :)

• Zephyr Retiring
    Az enyémet nem ismeri :D
    Röviden: teljesen digitális, állandó emberi felügyeletet igénylő érintőképernyős számítógép vezérlésű eszközt kezelek. Létező legújabb technó, ráadásul Win alapú, tehát előfordulnak lefagyások plusz néha az elmentett beállítások is "elvesznek", ami pedig újraindítást is igényelhet.
    Eredetileg úgy lett tervezve a működés, hogy az elmentett beállításokkal állandóan lehessen használni, de a fél éves tesztüzemmód alatt kiderült, hogy a beállítások a külső környezeti tényezők hatására is módosítást, emberi beavatkozást igényelnek.
    A teljes robotizációs önálló üzemeltetés így nálunk egyelőre nem megoldható.
    (magánvéleményem: szerintem soha nem is lesz, mert nem minden munkafolyamat oldható meg emberi beavatkozás, felügyelet nélkül a jövőben sem.)
  • Fbn Lx
    az enyémhez talán legközelebb álló 3%
    de tetszik, hogy pl a Computer Programmer 48% a Software Developer meg 4.2%, wtf mik ezek az adatok
    amúgy jó ötlet lenne a kérdés, lehetnének ilyen százalékos sávok opciókként
  • Renegade
    új szavazás ötlet, egy kis mókázással:

félsz, hogy elveszik a robotok a munkádat?

https://willrobotstakemyjob.com

nálam: 93%, I am doomed :)
  • Zephyr Retiring
    Na beugrottam ma a helyi késdobáló-becsületsüllyesztőbe
    Születésnapom alkalmából fogadjátok szeretettel ezt a rövid fotósorozatot..

Sorrendben: távoli, közeli, 120-as számoló, kezdő pozíció..
    A játékszabályokra és a pontozásra visszatérhetünk akkor, ha majd asztal közelébe juttok..
  • Freeda Krueger
    Utánaolvastam,mert most hallottam először.Érdekes lehet, élőben még sosem láttam.
  • molnibalage83
    Nagyfaterom becsületsüllyesztőnek hívta a helyet, ahol ezeket megmutatta. :)
  • Zephyr Retiring
    Nem ígérem holnapra, de még a héten beugrom a helyi késdobálóba, és készítek nektek róla 1-2 fotót :)
    Természetesen a kezdőpozícióra állított bábúkkal.
    Aztán ha ez megtörtént, elkönyvelhetitek, hogy megint tanultatok valami "újat"...
  • chhaya #124952
    Én sem hallottam még. A rexet ismertem, azt kisgyerekként nagyon szerettünk, volt kisméretű játékasztalunk is. :D Ez viszont új.
  • ReszegKoldus
    Érdekes, sose hallottam erről. Kicsit hasonlít a karambolra :)
  • Zephyr Retiring
    Most nézem, Rex a wikin csak a rendőrkutya van :)
  • Zephyr Retiring
    A rex az a játék, amikor 5+3 lyuk van, de nem a széleken, valamint 1 gomba, amit nem lökhetsz fel. (Reszegkoldus kolléga jól tippelt)
    A magyarbiliárd pedig az, ahol nincsenek lyukak, csak gombák egymás után (hosszában az asztalon), a lényeg pedig pont a felborításuk a nem fehér golyóval. Ekkor jár a plusz pont a felborult bábúk (gombák) arányában. Ha fehér golyóval borítasz, az meg hibapont.

Mindkét játék leírását megtalálhatod egyébként a wikin is :)
  • ReszegKoldus
    Viszont rexben pont nem szabad a gombát felborítani.
  • Lacee86
    De, szerintem az. :)
  • chhaya #124946
    A gombás biliárd nem a rex? Vagy az megint egy másik? :)
  • Zephyr Retiring
    Csatlakozom a biliárd lelkes rajongói közé magam is, bár senki sem említette, de jómagam az amerikai sztenderd felé húzok inkább. Mifelénk mindkét fajta fellelhető (amerikai és hazai is) utóbbit is sokan biliárdnak nevezik, bár az ugye teljesen más jellegű, mert ott lyukak helyett a "gombákat" kell szisztematikusan letarolni :)
    Régi álmom a pool biliárd mellett itthonra egy kerti bowling pálya is, de sajna ott még nem tartok..
  • Lacee86
    Bowling, csocsó, biliárd, ebben a sorrendben. Sajnos egyiket sem játszom mostanában túl gyakran.
  • Fbn Lx
    a léghoki inkább iyen játéktermi dolog, de ezek közül egyedül az élvezetes
    meg a csocsót még szívesen pörgetem de szar vagyok benne
  • chhaya #124942
    Biliárd vagy bowling, ha muszáj választani, de alapvetően egyik sem érdekel túlzottan, nem is játszottam évek óta.

(Amúgy a biliárd egy L)
  • molnibalage83
    Bowling
    Billiárd
    Darts
  • ManoNegra
    Csocsó forever! :-)
  • Freeda Krueger
    Biliárdot jelöltem,bár abban sem vagyok túl jó.
  • ReszegKoldus
    Bár azt is bejelöltem, szerintem a snooker nem kocsmasport.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Fbn Lx
    ha ülhetek a seggemen pc, ha mozgok mobil, elég egyértelmű a kép. és egy kicsit többet ülök a seggemen, mint amennyit mozgok.
  • chhaya #124935
    Laptopról szoktam minden olyan oldalt használni, ahová néhány sornál többet kell pötyögni. Tehát a fórumot is. Kényelmesebb nekem. Vagy ha alaposan utána akarok nézni/olvasni valaminek, könnyebb a nagy képernyőn navigálni. Mobilon általában akkor netezek, ha gyorsan akarok csekkolni valamit, vagy ha csak olvasgatok és lusta vagyok gép elé ülni. :D Na meg ha nem vagyok gépközelben, akkor használom a netet, elsősorban kapcsolattartásra (mail + messenger).
  • Lacee86
    Kb. 80-85% laptop, 15-20% mobil.
  • molnibalage83
    99-1% asztali pc - mobil. Emailt olvasok végszükség esetén telón meg chat, ha éppen nem vagyok otthon. Tabletem nincs is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.06. 12:47:11
  • Zephyr Retiring
    Sebaj, egy tabletta néha ugyanúgy megteszi..
    Úgy hallottam..
  • kamionosjoe
    Nálam 50-50, tabletem az nincs.
  • ToxiMaxi
    Billentyűzeten szeretek írni ezért, amikor csak lehet elkerülöm, hogy telefonon bármit is kelljen pötyögnöm. Munkahely laptop, otthon PC. Egyedül az email-ek megnézésére használom a telót.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.06. 08:59:53