127612
-
Lusta vagyok, mint a föld, pedig nem ártana. -
Renegade #125008 Nálam heti 1,5-3 óra úszás
meg általában egy alkalom UWR (underwater rugby), többre nincs időm :(
-
Részemről 5-10 óra/hét, de néha 10 óra fölé is ment. Mindehova bringával járok, ami min. 2x20 perc, ha csak ajtótól ajtóig mennék, de hobbiból is tekerek sokat meg máshova is megy az ember, mint dolgozni és haza. Van heti 1,5 + 2 óra röplbda és alkalmanként hétvégén kupa is. -
Renegade #125006 :) -
A saját kérdésemet csúsztattam, ha már lusta vagyok, akkor teret engedek a közösségnek, mert régen is folyamatosan kértem a közösség kérdéseit. :) -
Renegade #125004 hehe, egyre járt az agyunk ezek szerint :) -
Új kérdés. A következő kérdés is már ki van találva. -
Bocs, minden nap elfelejettem új kérdést betenni. Pill. -
Renegade #125001 volt a közelmúltban ilyesmi?
Sportolsz?
Nem, nem is érdekel
Nem, pedig kéne
Igen, de keveset, havi pár óra
Igen, próbálom tartani a heti 3 órát
Igen, egy állat vagyok, heti 5 óra+
Aki meg akarja az kifejti kommentben, hogy mit, mennyit, miért
nos?
Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.10.13. 14:33:00 -
Fbn Lx #125000 heti 1-2x a tudományosra ránézek, a trash játékrovatra meg lehet, hogy szinte minden nap, de megmagyarázni nem tudom, hogy miért -
kamionosjoe #124999 Hetente, főleg tudományos témájú cikkeket. -
Hetente több cikket is átfutok. -
Néha, de akkor is inkább a kommentek érdekelnek. -
Freeda Krueger #124996 Naponta,több rovatot is. -
Egyáltalán nem. -
ToxiMaxi #124994 Olvasom, de rengeteg clickbait cikk van. -
Új szavazás. -
kamionosjoe #124992 Szerintem maradhat így a kérdés. Mondjuk én nem a hőfokot figyelem, hanem egyszerűen érzem, hogy fázok aztán akkor begyújtok. Ahol albérletben laktam régebben ott meg volt egy ilyen hőmérős kapcsoló és ha beállítottuk mondjuk 20 fokra, akkor az automatikusan tartotta azt a hőfokot, nem tudom mennyire gazdaságos, de annál kényelmesebb megoldást még nem láttam. :) -
Átlaghőmérséklet alapján nem tudom megítélni. Ha a napi maximumot veszem alapul, akkor nagyjából azt tudom mondani, hogy ha tartósan (mondjuk 1 hétig) nem éri el a 20 fokot az egymást követő napokon a napi maximum, akkor az már fűtésgyanús. :) -
Ha marad a kérdés, akkor 5-10 fok alatt. Egyébként ragaszkodom a parapetes konvektorokhoz (tudom, tudom: gazdaságtalan), ami már ilyenkor őrlángon ég. 15 celsius alatt meg alapból felkapcsolja magát, így a lakásban közel állandóan 19-22 fok körüli hőmérséklet uralkodik innentől, kora tavaszig :) -
Renegade #124989 nem szükséges, a lényeget értjük :) -
A kérdés hülyén lett feltéve ezért szeritnem törlöm. Vagy akkor maradjon már így?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.27. 10:10:31 -
Fbn Lx #124987 részemről soha, mert a negyediken lakom és alapból gyűlölöm ha meleg van
a somszédok felfűtenek annyira, hogy ha nem kapcsolom be is egész télen pólóban ülök
az ideális belső hőmérséklet a 17 fok nekem, a külső meg mondjuk 5 és 15 között legyen mindig, köszi -
Mittudomén. Amikor már pulcsiban is fázom. -
alkérdés: tudod-e, hogy pl. tegnap mennyi volt felétek az átlaghőmérséklet? -
Új szavazás. -
A rádióban hallatom valami robot újságírást, rákerestem ez volt
- link
de mások is használtak már hasonlót, Los Angeles Times.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy régi 444 cikk
- link
Hogy a témánál maradjak, attól függ hogyan zajlik a robotizáció, ha egy valaki kezében maradnak akkor "kutyaviláglessz" , ha értelmesen, lassacskán az összes nehéz, nem szeretem melót kiváltsák akkor akár Hawaii lehet.
A lényeg az, hogy egy adott ország robot állománya által termelt pénzt vissza osszák az embereknek, mert ha csak kiváltsák a melóst akinek aztán nem lesz melója se pénze az egy csöpp feszültséget szül. Valahogy ügyesen meg kell találni a határ vonalat, miszerint akiknek a robotok miatt nincs munkája és ezért pénz kap és azok akik olyan melót csinálnak amit még nem lehet robotizálni ne legyen feszültség.
Az első, a jogalkotóknak kellene lépniük már most, mert pl az autó gyárak már így is nagyon nyomulnak e téren, hogy ne lehessen csak simán lerobotizálni mindent, aztán az embereknek meg beinteni, mert egyre több ilyen cég és kinyílik a becska az embereknél.
Közben mondom rákeresek,mert már lehet van is ilyen és már alakul valami robot adó téren.
Lehetne ezen agyalni tovább, rengeteg variáció van, általában az ember hajlamos a szögecskorbácsos verzióba belecsúszni legtöbbször. -
Fbn Lx #124982 belinkelted a tegnap esti túrámat -
ToxiMaxi #124981 Nem mond rosszakat a faszi de azt, ahova bement inkább nevezném automata mikrónak mintsem étteremnek. Még mindig ott van a hiba szerintem (aztán lehet tévedek), hogy túl gyorsnak és egységesnek képzelik el ezt az egészet. -
Kapcsolódva a témához
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.23. 08:38:00 -
Fbn Lx #124979 a ló erősebb volt, mint az ember, de gyengébbnek bizonyult, mint a belső égésű motor. Az ember okosabb a lónál, de ugyanígy idővel butábbnak bizonyulhat, mint az MI. Bár a ló előnyös készsége könnyen összefoglalható egy szóval, ami az izomerő, de igazából az, amit az ember nyújtani tud és eddig győztessé tette, ha elég szigorúak vagyunk szintén összefoglalható röviden: szellemi alkalmazkodóképesség és sokrétűség, illetve absztrakciós képesség. Ugye ez annak is köszönhető, hogy azokhoz a mintákhoz amikkel az ember érintkezik, az evolúciónak sokmillió éve volt az agyat hozzáadaptálni, míg az MI-nél ezt a huzalozást nulláról kell kezdeni, csak szerencsére ez a folyamat jóval gyorsabb - és ha létrejön az emberéhez hasonló adaptív neurális hálózat, az már pillanatok alatt tanítható és újratanítható a világon bármire, és az ember egyetlen előnye, a szellemi sokoldalúság is elvész.
a videó rohadt jó volt, bírom a cgp greyt, ezt még nem láttam -
Arcodra fog fagyni -
Igen, a videó sok helyen azért túloz. A lovas példa azért sántít, mert a ló egyetlen dolgot adott az emberiségnek. Izomerőt. Semmi mást. Amin megjelentek az első primitív gépek már akkor is veszett a ló. Voltak lóerőt használó malmok is, de a vízimalmok és szélmalmok már lenyomták őket, ahol csak lehetett.
Az emberek nagy része viszont azért okosabb, mint egy ló... -
ToxiMaxi #124976 Jó ez a videó de az ilyen jövő jóslásokkal mindig az a baj, hogy túl sok változást jósol túl rövid idő alatt (bárhol használható légdeszka még mindig nincs :) ). Nem veszi számításba a politika szerepét a problémában, mert szavazati joga a robotoknak egyhamar nem lesz. Amit itt hirtelen levezetett lehet nem is 2 hanem még több emberöltő alatt fog lezajlani és meg sem próbálta az új létrejövő állásokat megjósolni, minél bonyolultabb egy eszköz, annál nehezebb a karbantartását automatizálni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.22. 11:47:34 -
9:20-nál. -
Kapaszkodj meg, ha értelmezni tudják a szöveget, akkor a jogász meló egy részénél pont a robot foja hülyére verni az embert, mert kerszthivatkozásokat és egybeket egy gép fényévekkel pontosabban találja meg és kapcsolja össze az MI. Persze a törvények egy része mögött "szellem" van, de a direktben logikai kapcsolatot jelentő szabályok esetén már lehet, hogy most jobb a gép.
A mostani MI-vel is orvosi diagnosztizálásnál az "MI" már nem egyszer hatékonyabbnek bizonyult az embereknél.
-
ToxiMaxi #124973 A kérdés a megtérülés. 20 millás gép a mai "átlagfizetéssel" kb. 8 év alatt jön ki nullára. Ez elvégez mondjuk 1 folyamatot de ezzel még nem váltja ki senki munkáját. Ha egy ténylegesen embert kiváltó gépről beszélünk, akkor ennek az összegnek a sokszorosa lehet. Az meg sokára jön vissza. Mi életünkben aligha fogunk szembenézni ilyen problémákkal. -
Mondjuk az első lehetőség szerintem felesleges mert ugyebár egy robot nem kap fizetést, ergo teljesen mindegy, hogy mennyi a kereset, már csak azért is mert egy robot üzemeltetése hosszú távon bármelyik embernél olcsóbb. Amúgy meg egyáltalán nem félek, hogy elveszik a munkám. A jogász robot lesz szerintem az utolsó amit beüzemel majd az emberiség :) -
Singer-féle tekeasztal -
Rex asztal