127612
-
A jól+olcsó a nyerő kombináció :)
Ha vásárló vagyok, egyértelmű hogy jó terméket akarok venni és olcsón.
Ha gyártó vagyok, világos hogy jó terméket kell gyártanom és olcsón ha nyereséget is szeretnék. És ha még olcsón el is tudom adni a jó termékemet, még meg is gazdagodhatok :)
Ugyehogy ugye? -
Gyorsan+jól: Drága a termék, de jó minőségű és hamar hozzá lehet jutni (S.O.S esetekben nagy előny). Jó marketinggel meg lehet találni a célközönséget, és a jó minőség pedig hosszútávon kifizetődő.
Gyorsan+olcsón: A legrosszabb kombó, mert bár gyors és olcsó a termék előállítása, a silány minőség miatt reklamációk áradata fog visszazúdulni, ami az idő előrehaladtával egyre kezelhetetlenebbé válik, és a termék rossz híre aláássa a cég imidzsét is.
Jól+olcsón: Nagyon valószínűtlen kombó, de ha mégis van ilyen, a lassúság alávág a versenyképességnek. Hiába jó a termék, ha sokat kell rá várni. A türelem nem a mai fogyasztói társadalom erőssége.
Tehát egyértelműen a gyorsan+jól-t választanám. :) -
Fbn Lx #125048 ha gyorsétteremben vagyok és éhezem akkor jól és gyorsan, ha még azelőtt leadom a rendelést a pizzára hogy nagyon megéheznék akkor jól és olcsón, ha pedig szalvétagyárad van akkor gyorsan és olcsón -
Új szavazás. -
Ezek alapján több munkafolyamatot is betanultál :)
Akkor amíg az aktuális kérdésre várunk mesélhetnél: mi volt az a meló, amit a legszívesebben végeztél, és mi volt az, amiről már tudod, hogy nem a te világod? :) -
Részemről el van sikálva :)
-
kamionosjoe #125043 Az egyik még 10 éve volt, mikor pizzafutár voltam, a másik futárral verekedtem össze. A másik meg ezen a nyáron volt, építkezésen dolgoztam, egy játszóteret újítottunk fel, aztán egy idősebb börtönviselt faszi nekemtámadt, máig nem tudom mi volt az indoka rá, szerintem vagy ivott vagy be volt drogozva. -
Fbn Lx #125042 VIII. kerületi maffia -
Munkatárs? :O OMG, hol dolgozol? :D -
kamionosjoe #125040 Lehet rosszra nyomtam, mert nekem kettő ilyen is volt, de mindkettő munkatárs volt, habár azt hozzáteszem nem nagyon ismertem őket. Sajnos mindkétszer én jártam pórul, lehet komolyabban el kéne kezdenem valami önvédelmi sportot megtanulni. -
Egyszer egy részeg csávó nekem jött és elgáncsolt az utcán, miközben baráti társasággal egyik szórakozóhelyről a másikba mentünk. Nem lett semmi komoly szerencsére, a haverjai lecsitították a f*szfejet. -
A hozzászólásodról és az aktuális szavazás témájáról óhatatlanul ez jutott eszembe :) (bocsi).
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.10.19. 10:28:14 -
Az egyetlen ilyen eset inkább csak verés volt, mintsem verekedés.
Full-matt részeg voltam, és az égvilágon semmire sem emlékszem, de másnap reggel két dögös csajszi is meglátogatott miatta. Tőlük tudtam meg mi történt pontosan :)
Diszkó után hazafelé tántorogtam (úgy 10 métert tehettem meg) amikor jött szembe a járdán egy biciklis szintén részegen. Én elküldtem az anyjába amiért ott kellett tekernie, ő meg leugrott a cangáról, és úgy elgyepált, hogy hárman szedték le rólam. Állítólag már a fejemet rugdosta mint egy focilabdát, amikor közbeavatkoztak.
Másnap a fél arcom felpüffedt, a bal szemem ki sem tudtam nyitni, anyám meg a zsarukhoz akart elcitálni feljelentést tenni.
De mivel az égvilágon semmim sem fájt és szakadt le vagy tört el, lebeszéltem róla.
Ez volt az egyetlen eset, hogy elkalapáltak.
Azóta eltelt húsz év, megtanultam pár önvédelmi fogást, és hátra kellett tekernem pár csuklót a delikvens háta mögé pár percre míg lenyugodott, de verekedés és pláne verés azóta nem volt.. -
Fbn Lx #125036 nem szoktam verekedni, 1-szer volt közeli helyzet, de azt is beszoptam volna, mert volt még 3 haverja a közelben -
ManoNegra #125035 Szemtől szemben is elég kretének tudnak lenni az emberek, de az igaz, hogy az erőszakkal kapcsolatos élményeim nekem sem a tudomány vs zöldenergia/konteó viták körül bontakoztak ki. :D -
Szemtől szemben az emberek valahogy kevésbé hajlamosak kretének lenni főleg, műszaki téren. Nehogy azt hidd, hogy nem osztottam ki pár zöld energia hívőt élőben vagy konteóhívő marhákat nem röhögök ki. -
ManoNegra #125033 Abból gondoltam, hogy talán szemtől szemben is olyan karcosan küldesz el másokat melegebb éghajlatra, mint itt. -
Mi alapján? -
ManoNegra #125031 Pedig rólad azt gondolnám, hogy túl vagy pár parázs helyzeten. -
Soha. Olyan volt már, hogy lefogtam és visszatartottam havert/barátot és nem eszkalálódott az eset. Bár volt már egy-két eset, amikor nagyon közel volt a helyzet ahhoz, hogy összetűzés legyen.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.10.18. 16:18:37 -
ManoNegra #125029 Párszor volt rá példa, pedig békés természetű vagyok. -
Freeda Krueger #125028 soha -
Ha komolyabb verekedésre gondolok akkor az 3 volt a 40 év alatt. Ebből kétszer én ütöttem ki a másikat, egyszer meg engem küldtek a földre. -
Új szavazás. -
Na? Kire várunk még? :) -
:D -
Fbn Lx #125023 na, mostmár mehet -
Fbn Lx #125022 hopsz, egy picit várj még pls -
Mikr legyen a következő szavazás? Várjak még, vagy jöhet most? -
Heti 2x1 óra lightos gyúrás + minden nap tekerek munkába, az heti 5x2x15 perc, összességében heti 4-5 órát. -
Én egyik válaszlehetőséget sem tudtam volna kiválasztani. Pontosan azért, mert más gondolataim vannak, tehát nem a jól eldönthető kategória. Az eddigi szavazások eredménye azt mugtatja, hogy kicsit is hasonló kérdésekre sokszor 20-an sem szavaztak, az egyszerű kategóirásra meg néha 30 felett is. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Úgy véled, a részemről megadott válaszlehetőségek közül túl nehéz lenne dönteni?
Kinek? Én simán ki tudnék egyet választani. Még csak hezitálnom sem kellene.
Meg mi az, hogy "túl általános" az őszinteség téma? És miért kell kategorizálni?
Te különbséget tudsz tenni munkahelyi és párkapcsolati hazugságok közt?
A hazugság az hazugság. Akár itt, akár ott teszed. Hívhatjuk füllentésnek, lódításnak, mellébeszélésnek vagy csak az igazság totális elhallgatásának, ez mind akkor is csak hazugság, se több, se kevesebb.
Ami pedig a másik javasolt kérdést illeti, szerintem az is egyértelmű. A megadott válaszjavaslatok a válaszlehetőségek teljes skáláját lefedik. De persze, ez csak az én véleményem. Mivel én ezeket csak javasoltam, jogodban áll elvetni is, módosítani is a saját ízlésed szerint, vagy akár közölni is módosítások nélkül, aztán vagy bejön, vagy nem.
Szerintem ebben a dologban csak egy dolog a mérvadó: hányan válaszolnak rá.
Ha senki, akkor abból megtudtuk, hogy az átlag az egyszerűbb kérdéseket kedveli.
Ha rekord számú válasz születik, akkor meg máris tudod, mi lehetne egy jó irány.
A döntés a tiéd.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.15. 09:03:45 -
Ha szétválasztod két felé és kidolgozod jobban, akkor simán lehet, csak nekem erre nem volt erőm. Próbálok a lenti szerinti kérdéseket feltenni, ami nagyon és könnyen elndönthető vagy kategorizálható. -
Ha nem fér bele az elképzeléseidbe, akkor inkább hagyd.. -
Fbn Lx #125015 eléggé időszakos
ciklusosan működöm, van, amikor tanulós időszakom van, van, amikor játszós, és van, amikor edzős. Ezek átlalában néhány havonta váltják egymást. Amikor edzős szakaszom van, akkor heti 1-2 jitsu, 1 jóga, 1 street workout, vagy egyéb hasonló felállás. Amikor nem edzős időszakom van (pl most) olyankor nem mozgok egyáltalán. -
Az őszíntéset sem tudtam hova venni, mert túl általános. Munkahely? Párkapcsolat?
-
Nem számítottam rá, hogy számításba veszed bármelyiket is, de kíváncsi leszek, hogy sikerül majd egyszer akármelyiket is használhatóra formálni :)
-
A te idegenes kérdésed is a listában van, csak még nem formáltam szavazhatóra. A baj a kérdéssel az, hogy nem nagyon lehet értelmes számú variációra bontani. A kérdések küldésének ezt is tartsad szem előtt. A csoportosítható és I/N jelleggű kérdések sokkal jobbak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.10.13. 19:28:32 -
Kérni kérted, csak hát erősen szelektálod a témákat. Úgy vélheted, nem minden kérdés lesz sikeres..bár szerintem ezek csak szimpla kérdések, nem oszt vagy szoroz, hogy épp ketten, vagy húszonketten felelnek rá.
De az is lehet, csak én gondolom így.. -
Az aktuális kérdés zárójeles része miatt napi két óra minden héten ötször biztosan, néha hatszor is, plusz beesik még olykor némi belvárosi tekerés vagy ritkán még egy kis kocogás is.