A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bruk
Azért mielõtt leborulnánk a "nagy eu" elõtt, azért érdemes lenne feltenni a kérdést, hogy honnan volt az a pénz, amivel õk nagyvonalúan támogattak minket...

Tarajos Sül
Szval hiába tetvek ezek a retkek 😄
Megjegyezném, biztosan azt fogják sokan mondani, milyen jó volt a gyurcsány korszak, olcsóbb volt a benzin, stb stb, pedig õk is tettek, hogy ide jusson az ország..
Amikor pedig a soron következõ kormány fog jönni, és az ennél még nagyobb bûnt követ el a néppel, mint ezek, akkor majd akkor a jövõben a mostani idõket fogjuk visszasírni..
Szóval etet minket mindenki, csak azért, hogy a pénzekre rácuppanjanak.
Hamár rácuppantak, akkor énszerintem elfelejtik, hogy mit mondtak..

Szóval hiába retkek ezek a mostani fideszesek, egy országnak kell kormény, annélkül nem lenne ország, csak nem ilyen kormány..
De kíváncsi leszek, hogy mikor lesznek a választások, ki, mennyire lesz bátor kültéri szinpadra felállni, és beszédet mondani..
Én a helyükbe biztos félni fogok majd az emberek reakciójától..
Hiába magyaráznak a tömeget pásztázó rendõrségi kamerákról, ha az ember agya eldurran, és okkal..
Tarajos Sül
"kénytelenek rá."

Szerintem annyi pénzt lopkodtak ezek össze, hogy simán kihúzzák életük végéig..
De ahogy lentebb olvasom, nem is érnének el semmit a politikusok, hogy van pénzük, mert nem lenne bank, hogy pl. a rendõröknek átutalják a fizetést, akik megvédik majd orbánékat.. 😄
Biztos van Magyarországon fegyverbolt, tényleg elég lenne oda 100 ember, és máris célba vennék a parlamentet.. 😄

Ha azt nézem, azon kívül, hogy mekkora férgek ezek, azért tettek is az országért.. Ha leszarták volna az uniót, akkor biztos nem álltak volna velünk szóba a külföldiek, hogy bármire is adjanak nekünk uniós támogatást..
Ebbõl pedig nagyon sok minden épült az országban..
Büdös Bohóc
az úgy, hogy elvisznek mindent, aztán mész a híd alá

persze nem-determinisztikus, mehetsz az aluljáróba is, vagy mehetsz a nagynénédhez

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Dzsini
Jelenleg sehogy, mert nincs rá jogszabály 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

jhetedikj
Miért a magáncsõd az hogyan zajlik?

anno 1987

Desiderata
NEM!
Dzsini
Kivéve, hogy Izland nem ment csõdbe (csak néhány helyi bank), bármennyire is ezt szajkózza néhány forrás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Büdös Bohóc
én amúgy még mindig nem értem a csõdöt, érdekes módon átlagembereknél a csõd nem úgy folytatódik, hogy feláll az ember továbbmegy és minden szép és jó...

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Izlandon volt csõd, kicsi nemlétezõ demégis van ország, a befektetõk buktak, nem a nép és most minden jobban megy mint a csõd elõtt.

lehet ide is egy totál csõd kell, hátha azt sikerült elérni

bár itt mindent, tehát még a csõdöt elb--nák 😊

Dzsini
"Boldogok a szelídek: mert õk örökségül bírják a földet."
Boldogok a békességre igyekezõk: mert õk az Isten fiainak mondatnak.
Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa." (Mt 5,5-10)

Ez már mentalitástörténet és szociálpszichológia kérdése - te hiába gondolkodsz békés összefogásban, ha jónéhányan vannak, akik nem. Egy példának olvasd el (ha még nem tetted) Robert Merle: Malevil c. könyvét.

Abban igazad van, hogy volt régen összefogás, viszont nagyságrendekkel kisebb közösségekben, nagyságrendekkel kisebb igények közepette - erre írtam a példát. A posztapokaliptikus sci-fi nagyon ritkán épít békés világkörnyezetre, nehezen lehetne megindokolni a létét. Visszakanyarodva a topic témájára, egy államcsõd (bármennyire valószínûtlen) sem hozna el ilyen környezetet, hiszen van bõségesen házon belül és a környezetünkben is elég hatékony rendfenntartó erõ, semmilyen anarchikus állapotot nem engednének szabadon széles körben - persze, holmi autógyújtogatás meg ilyesmi lehet, de az heti rutin pl. Franciaországban is, ha épp demonstrációk vannak.

Jó, de nem is azt mondtam hogy gyártsunk autót kalákában. Molnibalage írta, hogy téveszme az, hogy régen volt összefogás. Nem téveszme, mert tényleg volt. Városban is mûködhetne bizonyos esetekben, fõleg ha összedõl a rendszer. Még mindig jobb ha ebbe gondolkodnánk, mintha abban, hogy kihez menjek be elvenni azt amilye van...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
Kalákában nem lehet autót gyártani vagy például (mobil)telefonhálózatot üzemeltetni. Az önellátás egy minimális szinten természetesen mûködik, de a mai városi emberek igényeinek bõven nem felelne meg.

Pedig van benne valami. Régen egész jól mûködött falvakban a kaláka rendszer. Ez is egy fajtája az összefogásnak, nem véletlen hogy tiltják.

Molnibalage
Ez egy elég nagy téveszme...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azt figyelembe kell venni, hogy egy fegyverekkel foglalkozó oldalnak írta ezeket, én sem hiszem hogy itt ennyire durva lesz a helyzet.

Összefogásra tényleg szükség lenne már régóta.

Arnoux
lol dehogy lesz 😄

Willenbrock
Mikor ezt olvastam a Terminátor I eleje jutott eszembe hasonló a fílingje.
Remélem eddig nem jutunk el.

Motoroj
„mindenképpen kis helyi közösségben kell gondolkodni, egymás hátát védeni, és segíteni a másikat. De ismétlem, ne legyen rá szükség... ”

Pedig már rég szükség lenne rá! Régen is úgy mûködött a társadalom, mikor az individualizmus még nem volt divat.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

jhetedikj
Biztosan lesz, ha nem idén akkor a következõ 4-5-6 év folyamán.

anno 1987

Lehet, az is valószínû, hogy itt máshogy fog lezajlani a csõd, ez itt nem délamerika, de lélekben nem árt felkészülni. :-)

Molnibalage
A hozzáértõk szerint teli van marhasággal a linkelt oldal.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ne legyen rá szükség, de azért nem hiszem hogy olyan könnyû lenne lelõni valakit. Tehát, ha valaki ilyen helyzetbe kényszerülne, gondolom a legvégsõ lenne az hogy meghúzza a ravaszt. Jól láthatóan meg kell lóbálni, még ha csak riasztó fegyver is. Embert ölni nem szabad, pláne nem magyar a magyart. Nem hiszem hogy egyszerû lenne feldolgozni egy gyilkosságot...

Ha beüt a SHTF mindenképpen kis helyi közösségben kell gondolkodni, egymás hátát védeni, és segíteni a másikat. De ismétlem, ne legyen rá szükség...

ressy14
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azok, akik komolyabban benne vannak az alvilágban (lásd. Cozma gyilkosság vádlottjai) gondolom jobban értenek hozzá, mint az egyszerû bodzaszedõ/rézgyûjtõ buzgó álláskeresõk.

Dum spiro, spero.

Bruk
Csak mert tényleg nagyon off:
Ha nem is sok, de van náluk. Pl. közösségi oldalakon is szoktak velük pózolni. Rendesen használni meg kétlem, hogy tudják (amolyan "rajoskodás" a részükrõl). Pedig nem vagyok rasszista, csak tapasztalt.

Hegi90
cigóknál lõfegyver?
Ha rasszista lennék, azt mondanám, hogy nem is tudnák kezelni, de egyébként sose hallottam olyanról, hogy cigányok lõfegyverrel követtek el valamit.

Na de ez már nagyon offtopik, úgyhogy inkább ne is válaszoljon erre senki komolyabban, csak nyomjon rám egy minuszt vagy vmi.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Bruk
Sok a "mondjuk", szóismétlés. Sajnálom, fáradt vagyok.

Bruk
Akkor szopóka.

Mondjuk nem hiszem, hogy az országban olyan sok embernél lenne lõfegyver, kivéve a c típusú állampolgárainkat. Továbbá nem hinném, hogy olyan sokan is tudnák használni rendesen.

Mondjuk íjászatot lenne érdemes ilyen célból megtanulni. Halk, ha nem látják honnan lõsz, akkor még fegyverrel a kezükbe is maguk alá csinálnak. :-)

Hegi90
modern warefare - balkan edisön

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

modern warfare 4!
És mi van, ha azoknál is van fegyver?

Bruk
Ha az egyik kap egy golyót a fejébe, akkor a többi inkább keres más kifosztható helyet.

ezért kell a fosztogatók közé tartozni 😄
Lacee86
Nem, remélem legalább is.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Molnibalage
Szerintem meg értelmetlen. Ha csõd van, akkor tökmindegy, hogy a bankszámládon levõ elektronikis pénz, vagy a kp nem ér lószart sem...

Lehet osztani szerintem az észt, csak felesleges. Nem tudsz semmi olyat tenni, ami ne döntené romba bármilyen megtakarításodat.

Az állacsõd elkerülése érdekében meg - szerintem - szinte bármi feláldozható, mert azzal mindent feláldozol. Még mindig a kisebbekr rossz egyes szolgálatásokat megkurtítani, mint az, hogy minden összedõljön.

Be fog dõlni az egész pénzügyi rendszer, csak kérdés, hogy mi indítjuk-e a dominót...

Hegi90
Szerintem az elsõ halott utáni éjszakán már repülnének a koktélok 😊

Molnibalage
Gnodolod te. És, ha huszan rontanak rád...?

HTS s3rg1nh00
a szar,ami már így is hullámzik a nyakunknál...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Hegi90
Vagy direkt fogják megnyomni a reset gombot

Azt mondjuk nem látom világosan, hogy ha az argentinok az erõs mezõgazdasággal lendültek fel, nekünk mi az ütõkártyánk?

Gyógyfürdõk?

clio1616v
az államcsõdöt, mint a többi csõdöt megelõzi egy "befizetés", ami megment a csõdtõl, csak az általában nagyon sokba kerül

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Hegi90
Az én tippem az, hogy az utolsó pillanatban valaki megmenti a seggünket.

A bankszámlák kiürítését még túlzásnak tartom, és káros is az országra nézve.

clio1616v
mert kevés van belõle és történelmi hagyománya van az értékességének

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
én meg arra, akit a nagytudású kortársak emlegettek a minap a Best of SG topikban

clio1616v
nem nyomtam egyikre sem

tigeroo
lenne rend, pár puska elég hozzá a portámon
Yoda001
remélem nem... így a nemre nyomtam, pedig igen volt a legelsõ gondolat.. de valahogy "remélem nem".

http://9gag.com/gag/5135249

QuippeR
az semmi, de 100% bizonyossággal bekövetkezik évtizedeken vagy -századokon belül!

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Molnibalage
Az aranyat meg tudod enni? Soha nem értettem, hogy amúgy egy ipari felhasználást leszámítva teljesen értéktelen fémdarab miért érték...