A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Amit az elsõ fosztogató megdézsmál...

Ha nincs rend akkor feldughatod magadnak az ilyesmit...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor azért nem rémlett. Én a Sándorra asszociáltam a Petõfibõl. :-)

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

immovable
Remélem devizában, mert államcsõd esetén a forinttal kitörölheted. 😄
igen lesz, és szeretném is, h legyen, mert nagyösszegû fogadást kötöttem rá

broman191
Elemzõk szerint hónapok kérdése az államcsõd, de ha hónapokon belûl nem is, pár éven belûl 50% feletti eséllyel bekövetkezik a jelenlegi tendenciákat nézve...

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

tigeroo
akkor kikell építeni ehhez hasonló rendszert 😊
Dzsini
nem a legpontosabb, de nagyjából:
Röviden, szóval a miértre nem kitérve, államcsõd beáltakor:

-Az állam nem tudja fizetni külföld felé az adósságait, az adósságok refinanszírozása lassanként ellehetetlenül
-kifogynak az jegybank tartalékai
-magas vagy hiperinfláció
-üzemanyag, nyersanyagárak az egekben

Az állami támogatások csökkenése, utána megszûnése:
-energiaárakon, gáz, fûtés stb.
-gyógyszereken
-tb
-tömegközlekedés
-agrártámogatások

Továbbá:
-egészségügy összeomlása
-oktatás összeomlása
-minisztériumok mûködése akadozik, leáll
-állami projektek akadoznak, leállnak

Közszféra fizetései szünetelnek:
-egészségügyi dolgozók
-máv, volán, malév, bkv dolgozók
-oktatásban dolgozók
-minisztériumi dolgozók
-mentõk, karhatalom, katonaság nem kapnak illetményt
-nyugdíjakat nem tudja fizetni az állam

Adók az égben
Az állami pénzek elapadása begyûrûzik a versenyszférába, magáncsõdök, vállalati csõdök, fizetésképtelenség, ingatlanok elértéktelenedése történik.
Végülis semmi nagy dráma, csak nincs mit enni, hideg lesz, nem lesznek gyógyszerek, nem lehet tömegközlekedni, bezárnak a kórházak, nem mûködik a közigazgatás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

NEOreg3
ja.

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

"hát gyakorlatilag már az van, mert az állam mûködése hitelbõl van finanszírozva. "
Sry, de a kapitalizmusban ~minden állam hitelbõl finanszírozza magát.

A szavazásra meg: egyszer biztos
David2
hát gyakorlatilag már az van, mert az állam mûködése hitelbõl van finanszírozva. Most hagyjuk, h miért jutottunk ide. De a jelen helyzet a külföldnek nagyon jó, magyarok fizetnek és bagóért melóznak a gyáraikban, és bankjaikból veszik fel a hitelt.

Az államcsõd esetén nagyon szar lenne itt az élet, ezért nem akarhatja senki. De a nyugat még nagyobbat szopna. A hitelezésbõl élõ népek nem kapnák vissza a pénzüket, döglött tehént nem lehet megfejni. Itteni külföldi bankok szintén szopó lenne. A gyárakban akadozna a termelés vagy egyáltalán nem lenne, ha áram, benzin hiány van, vagy a melós éhenhalt.
Ilyen teszkó áruházak az elsõ napokban lenének kifosztva, ami szintén nem nekik kedvez. Térséget szintén berántaná az államcsõd, az úniónak meg nagy presztizs veszteség lenne kívülrõl, h itt bedõlögetnek a tagállamok.

Szóval még az is jobban megérné nekik, ha elengednék a tartozás egy részét vagy egészét, de ez nem fog megtörténni, inkább majd adnak pénzt a meglévõ hitelek finanszírozására. Magyarország itt egy befektetés a kapitalistáknak, ezt senki se felejtse el.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Broafka
gondolom te vagy az 1 aki azt írta: az meg mi? 😊

na jó, nem bántani akarlak, de hidd el, hogyha tényleg államcsõd lenne, azt észrevennéd, és pont abból, amit lentebb írtam, nincsenek külföldi import áruk (vagy nagyon kevés) mert nem tudják megvenni, és minden drágább is lesz jóval e miatt

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Broafka
Igen-t nyomtam, de igazából nem tudom, mert mindenképpen meg fognak állapodni az IMF-fel, mert kénytelenek rá. Ha államcsõd lesz, akkor azt még nem fogjuk érezni, csak eltûnnek a polcokról az import áruk, és szép lassan elkezd inflálódni a forint, de ez 60X nagyobb veszteség, mintha az IMF feltételeit elfogadnák

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Büdös Bohóc
amúgy meg sajnos tényleg úgy érzem, hogy lesz, de neee NEEEE

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

immovable
*-r <#idiota>
clio1616v
ez a Petõfi nem az akire te gondolsz 😊

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

immovable
Akkor örülök, hogy nem vagyok a választó polgárra ennek a bandának.
Ezt az idézetet nem ismerem, de gondolom Petõfi sok szabad választást megélt...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

clio1616v
Petõfinek van egy híres mondása:

"Olyan a kormány, mint amilyenek a választó polgárai."

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

immovable
2. lehetõség 3 millió Ft alatt ofkorZ. 😊
immovable
Jelen állás szerint nagyobb esélyt adok az államcsõdre, mint nem, így a válaszom igen.

Akinek van megtakarított pénze, az értékhatártól függõen vagy vigye ki az országból és tegye külföldi bankba/bankokba devizában (3 millió Ft felett) vagy hagyja bent az itthoni bankban, esetleg váltsa át valami biztonságos devizába (svéd/norvég korona) és tartsa otthon a párna alatt. Reális esély van arra, hogy "megvéd" a kormány a saját pénzedtõl, mint a nyugdíj esetében. ***** ****ukat!
Bruk
Majd a tudjukkik eldöntik.

clio1616v
Államcsõd van, csak egyelõre fenntartható a látszata, hogy még nincs.

Büdös Bohóc
lekötött cucc mind

tigeroo
fektesd be
pl. az utóbbi 10 évben 6-7x lett az arany ára USD/uncia
tigeroo
igen.

idén, II/IV. év körül szerintem
Büdös Bohóc
Hm jó kérdés igen, vajon melyik legyen, dõljön be az ország és értéktelenedjen el az összes megtakarításom, vagy esetleg NE történjen meg ez? Hm, nehéz kérdés.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez is kurva értelmes <#idiota>

Mikor szoktátok leszedni a karácsonyfát? ==>> Szerinted lesz államcsõd Magyarországon?
zöldeshányás
március vége fele de volt már hogy áprilisban is állt<#idiota>

\"fingjál bele a rencerbe\"

Dzsini
Legalább van kérdés, legtöbbször úgyis csak beszélgetésnyitó 😊

(meg ennyire nem kell komolyan venni a dolgot, az elõzõ, "4 pöttyöt tennék" azért keményebb volt 😊 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tigeroo
át sem szerkesztették a kérdést, szóval kár ezen gondolkodni
Büdös Bohóc
kérdés, hogy miért tesz fel valaki ilyen kérdést akkor, ha FINGJA SINCS AZ EGÉSZRÕL 😄

Peter1
Vízkeresztkor.

Ide mit lehet írni?

Dzsini
Számodra alapvetõ, hiszen ismered és megtartod ezt a hagyományt.

Ha a kérdést beküldõ nem ismeri ezt a hagyományt (látható, hogy a válaszadók legalább 70%-a vagy nem tartja, vagy nincs is tudatában), akkor miért választaná külön? Egy ilyen kérdésnél nem fog elõzetes kutatást végezni.

az oké, hogy az elsõ hét, de mivel Vízkeresztkor szokás, szerintem alapvetõ lenne, hogy ez az egyik válasz, nem pedig csak körülírjuk
Dzsini
Újév elsõ hete 😊 (érdekes lenne megtudni, hogy a (jelenleg) 26 válaszból mennyi lenne a Vízkereszt aránya) - amúgy szerintem valahol logikus is ez a hagyomány, hiszen a karácsonyi ünnepkör ezzel zárul, farsangkor pedig ki akar még karácsonyfát nézni? 😊

gratulálok a kérdés szerzõjének, nincs a válaszok közt a Vízkereszt...
Sir Quno Jedi
soha

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Büdös Bohóc
csak mindenki leszarta <#law>

clio1616v
Na azért volt aki értette <#smile>

immovable
Szövegértelmezés nem mindenkinek erõssége. 😊
kifli
HOL?
Motoroj
HOVA?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

HONNAN? 😮
ocskoszilard
változó, a fán múlik 😄

efti
Valtozo. Amikor elkezdi nagyon dobalni a fa a tuskeket.

WWFSMD?

😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

tommygear
<#wow3><#wow3><#wow3><#wow3>
Motoroj
Karácsonyfáról volt szó, nem a fenyõrõl.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

clio1616v
karácsony elõtt 1-2 héttel szokták leszedni unokatesómék és Pécsett pedig eladják a több száz darab fenyõt

szabod
szombaton szedtük le, de lehet átállunk a szomszéd módszerére, és innentõl élõt veszünk, karácsony után meg ültetjük ki a kertbe (vagyis tavasszal), van hely bõven, még úgy is, hogy használjuk a kertet.

Mente et Malleo