A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Guren
igen, mert nincs kedvem havat lapátolni. és a latyakot is rühellem. meg azt is, amikor le van fagyva minden és nem lehet normálisan közlekedni. na meg azt, amikor csípi a pofámat a hideg.

Büdös Bohóc
Egyéb: nem, jobb lenne néha a fagyasztó hideg és a hó is

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Dzsini
Igen, az éves csapadék legnagyobb része augusztusig leesett (bár ez sem volt sok) - az õsszel vetett búzánál majd mostanában derül ki, hogy mennyire esett rosszul ez, és a hótakaró hiánya.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ez is csalóka, hogy az ötven év legaszályosabb éve. Legalábbis az alma szempontjából. Ha az év második felében szinte semmi nem esik, de a tavasszal viszonylag normális volt a csapadékmennyiség, az a termést nézve nem olyan nagy probléma, mintha ez fordítva lenne.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
Így van, erre próbáltam rávilágítani. A maradéknak pedig ez alapján igen jó termése kellett, hogy legyen (az elmúlt 50 év legaszályosabb évében), ha a kiesést ilyen mértékben kompenzálni tudta.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

a májusban "elfagyott a termés egésze" és a cirka 20% körüli terméskiesés között az lehet az összefüggés, hogy akinek elfagyott, annak a nagyját biztosan vitte, akinek meg nem, az hozta az össztermés nyolcvan százalékát. A fagy sávokban megy, nem visz el egy egész megyét. A média meg úgy is csak arra ugrik, ha valami katasztrófát lehet bemutatni. A "részlegesen elfagyott" az nem hír. :-)

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

immovable
A véleményedhez jogod van. 😊
Molnibalage
A fajtádól megyek a falnak. Egyelemes statisztikai minta. Tudod, a világ kicsit nagyobb, mit a TE személyes tapasztalatadid...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

HTS s3rg1nh00
nem-kicsit lehetne hidegebb és több hó

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

immovable
Oké. Te nézegesd a statisztikákat, meg a híreket, én pedig annak hiszek amit megtapasztalok. A normális szót pedig kérvényezd töröltetni a magyar nyelvbõl, mert hát minek. Szómágia a mit csinálsz. De tõled ez megszokott. 😊
Dzsini
Te pedig nem cáfoltad tényekkel az állításaimat, csak beszóltál, ennyi elég is 😊

Kiemelem újra: én nem az egyént néztem - (bár megemlítettem az elsõ hozzászólásban zárójelesen), hanem a minisztériumi, a hivatalos, az országos adatokat, és a hírek széles spektrumát, ami alapján következtetéseket lehet levonni a teljes országra tekintve. Ezeket nem lehet, nem szabad összevetni K.P. egyéni gazdálkodó eredményével - az ország közel 50%-a termõföld (mondjuk 45 ezer négyzetkilométer), neki ebbõl legyen 100 hektárja, az 1 négyzetkilométer - ebbõl általános tanulságot levonni nem lehet, szemben az országos eredményekkel (amiben benne van K.P. valóban elfagyott termése, és a szomszéd földdarabon S.Z. elmúlt évek legjobb termése - egyikük szerint csodás volt az idõjárás, egészen normális, a másik szerint rettenetes - melyiküknek van igaza? ).

A szöveg nagyobb része csak azt próbálta megmutatni, hogy amit te "normálisnak" tartanál, olyan gyakorlatilag soha nem volt, soha nem is lesz, és a nagy átlagot tekintve a múlt évi "jött egy fagy és elfagyott minden" bekövetkezése is az átlagtól csupán 20%-os eltérést jelentett, ellentétben az akkor hirdetett "teljes pusztulással". És ehhez nem kell termelni, csak kicsit kinyitni a szememet, és több forrást megvizsgálni.

immovable
Tehát nem termelsz. Ennyi elég is. Ez tipikusan olyan dolog, mint, ha kiugrasz egy repülõbõl ernyõvel a hátadon. Amíg nem csináltad, fogalmad sincs milyen az. Ennyi. Ezt nem lehet könyvbõl "csinálni". A véleményedhez persze jogod van. 😊
Dzsini
Mivel magyarázod azt, hogy a hivatalos közlemények (igen, hírek, de a teljes spektrum szerint, nem csak a "blikk írta") szerint májusban "elfagyott a termés egésze" hír után õsszel "20 százalékkal lett kevesebb a termés, mint tavaly" nyilatkozatok jöttek Szabolcsból, az almatermelés központjából? Úgy, hogy a 2010-es év extrém csapadékos (ami nem jó a termésnek), a 2011-es pedig extrém száraz (ami nem jó a termésnek) volt mindemellett?

Én azzal, hogy egyrészt valamelyik hírben hazudtak (a betakarításnál nehezebb), másrészt a növények köszönik szépen képesek alkalmazkodni az idõjárás változatosságához (volt rá pár évük, hogy hozzászokjanak), csak az emberek hajlamosak jobban félni a kelleténél (vesd össze: a mezõgazdaságnak 5 ellensége van: a négy évszak és a mezõgazdasági minisztérium).

daeemoon
Egyéb. Spórolósabb fûtés miatt, és biztonságosabb közlekedés szempontjából. Egyébként hiányzik a haó.

immovable
Játék a szavakkal.

Nagy gyümölcsösöd van? Mert ha csak a netrõl meg a könyvbõl vannak az infóid akkor ha nem haragszol, csak megmosolyoglak. 😊
immovable
Leszarom. Leszigeteltem a házat.<#mf2>
Dzsini
A mostani tél tényleg enyhébb, de az, hogy mi a normális - nem lehet meghatározni (maximum azt, hogy neked vagy nekem, mint egyén melyik tetszik). Az elmúlt kb. 100 évben (országrésztõl is függõen, hatalmas különbségek lehetnek) 25-35 fehér karácsony és komolyabb hideg tél volt, és nagyjából ugyanennyi a mostanihoz hasonló enyhe, csapadékmentes is - pont átlagost nem igazán lehet találni, olyan csak elméletben létezik. 😊

Az érdekes az, hogy az emberek általában az extrémekre, a nagyon havas karácsonyokra emlékeznek (és ebbõl adódik a "régen mindig fehér volt a karácsony, és télen mindig szánkóztunk" érzés) - pl. a 86-87-es tél, ahol pl. a környékünkön 100 cm feletti hó volt január elején, bõven -10 alatti hõmérsékletekkel. Elõtte, utána alig volt hó egész télen. Édesanyám is arra emlékszik, hogy Visegrádnál szekérrel keltek át a befagyott Dunán, ez a huszadik század során csupán négyszer fordult elõ a fõvárosban, köszönhetõen az enyhülõ klímának és a folyószabályozásnak (1946-47, 56-57, 62-63 és 84-85), míg a 15-19. század során (ami - az iparosodástól eltekintve is jóval hidegebb volt) a feljegyzések szerint kb. 20 évente egyszer fordult elõ.

A termésrõl: 2011 eleje is enyhe volt, elkezdõdött a rügyezés, virágzás, aztán jött májusban egy komolyabb fagy, és a hírek azt mondták, hogy 90-100%-os az almaültetvényeken a kár, minden elfagyott - õsszel pedig az almatermés az elõzõ évekhez képest csupán 20 százalékkal volt kevesebb - itt valaki valahol valamit elcsalt, vagy az almák virágtól és rügyektõl függetlenül képesek termést hozni 😊

Petka
Gázszámla meg gondolom kifizetõdik zsebbõl mi? 😄

immovable
Nem

Több hideget és több havat szeretnék. Részben, mert ez lenne a normális, részben, mert egyszerûen imádom a telet, valamint van nagy gyümölcsösöm és irdatlan bogár invázió lesz, ha így marad a tél, valamint van ahol elkezdtek kirügyezni a fák. Felébrednek, majd jön egy komolyabb fagy és annyi az idei termésnek.
Halálos baleset esetén felajánlanád a használható szerveidet másoknak? ==>> Örülsz-e annak, hogy ennyire hómentes és enyhe a tél?
clio1616v
azt a patikapénztáras befizetéseddel tudod lehívni, ha éppen olyan szervre van szükséged, amit éppen egy elhunyttól tudsz megkapni?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

chhaya
Igen, és van patikapénztáras donorkártyám is, hogy mindenkinek egyértelmû legyen a dolog.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

IT fórumon vagyunk végtére is..😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

clio1616v
😄 elõször azt akartam írni, aztán mondom inkább magyarul írok valami helyettesítõszót

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Motoroj
Ja értem, akkor úgy már helyes a kérdés.<#papakacsint>

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Default b+ 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Motoroj
Alapbeállítás?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

clio1616v
úgyvan 😄

Guren
nevettem

Egyéb, kifejtem.

Nem fogok meghalni. 😄
De az én szerveim nem kompatibilisek a homo sapiens sapiensel. 😄

Egy homo sapiens superior.

😄😄😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Lyukasbogrács
alapbeállítás 😄
"Én, clio1616v, az alapbeállítástól eltérõen letiltom a használható szerveim más gazdatestbe való importálását!"

Ahelyett, hogy itt problámáztok, inkább írjatok kérdéseket (lehetõleg ne gumitémásat, hogy kit dugnál meg, meg ilyesmi), azért gyatra ez a topik.
Nem mellesleg nagy szívességet tennétek a "szavazóközösségnek".

morcosqtya
Tulajdonképpen igen.
Avagy: "egyetértesz-e a jelenlegi szabályozás alapjául szolgáló etikai elvvel?"
Érdekes lehetne a túloldali megközelítés is (elfogadnál-e szervet mástól? kitöl igen kitöl nem?) Bár ez elméleti kérdés, mivel legutóbbi tudomásom szerint a szervtranszplant donorok névtelenek, személyazonosságuk nem adható ki (talán még kifejezett hozzájárulásukkal / kérésükkel esetleg, de ennek most nem jártam utána).

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

jazzy
ban
clio1616v
akkor viszont megkérdõjelezõdik a kérdés jogosultsága

Kérdés helyesen így lenne:

Rendelkeznél-e róla, hogy halálod után ne kaphassák meg alapbeállításként a rászorulók a még felhasználható szerveidet?

morcosqtya
Nem kell felajánlanod. Passzívan (rendelkezés nélkül) automatikusan beleegyezel a felhasználásukba. Megtilthatod, ez esetben kell még életedben rendelkezned róla a mindenkori jogi szabályozás által elöírt formában.

byzhouse

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

clio1616v
igen

Büdös Bohóc
azt hiszed vicces vagy, hogy minden nap nyomod ide be a hülyeséget?

Sir Quno Jedi
Naná, mi a tökömet csinálnék a szerveimmel, ha már 1x meghaltam?!?!? Ha a közvetlen hozzátartozóimnak éppen nem kell egyik sem, vihetik. Valakin hátha segít és benne tovább élek én is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

clio1616v
majd ha halálos balesetem lesz akkor utána felajánlom, addig viszont nem, nem tudom nélkülözni a szerveimet sajnálom

Jim Morrison

25nél többet nem vesz be, legalábbis az enyimet szerintem már nem adta hozzá 😞
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1c**ány 😄D
no offense

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Büdös Bohóc
A hozzászólás hasznossága 92 (25/1)

kém jár közöttünk 😄

Jim Morrison
😄D

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

immovable
+1
banok
naná

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

tigeroo
ressy14
WIN! <#papakacsint>

Dum spiro, spero.

szabii98
ezt beleírom a végrendeletembe😄D

I met God. She's black

Büdös Bohóc
igen

morcosqtya
<#nevetes1>