A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Kiemelem újra: én nem az egyént néztem - (bár megemlítettem az elsõ hozzászólásban zárójelesen), hanem a minisztériumi, a hivatalos, az országos adatokat, és a hírek széles spektrumát, ami alapján következtetéseket lehet levonni a teljes országra tekintve. Ezeket nem lehet, nem szabad összevetni K.P. egyéni gazdálkodó eredményével - az ország közel 50%-a termõföld (mondjuk 45 ezer négyzetkilométer), neki ebbõl legyen 100 hektárja, az 1 négyzetkilométer - ebbõl általános tanulságot levonni nem lehet, szemben az országos eredményekkel (amiben benne van K.P. valóban elfagyott termése, és a szomszéd földdarabon S.Z. elmúlt évek legjobb termése - egyikük szerint csodás volt az idõjárás, egészen normális, a másik szerint rettenetes - melyiküknek van igaza? ).
A szöveg nagyobb része csak azt próbálta megmutatni, hogy amit te "normálisnak" tartanál, olyan gyakorlatilag soha nem volt, soha nem is lesz, és a nagy átlagot tekintve a múlt évi "jött egy fagy és elfagyott minden" bekövetkezése is az átlagtól csupán 20%-os eltérést jelentett, ellentétben az akkor hirdetett "teljes pusztulással". És ehhez nem kell termelni, csak kicsit kinyitni a szememet, és több forrást megvizsgálni.
Én azzal, hogy egyrészt valamelyik hírben hazudtak (a betakarításnál nehezebb), másrészt a növények köszönik szépen képesek alkalmazkodni az idõjárás változatosságához (volt rá pár évük, hogy hozzászokjanak), csak az emberek hajlamosak jobban félni a kelleténél (vesd össze: a mezõgazdaságnak 5 ellensége van: a négy évszak és a mezõgazdasági minisztérium).
Nagy gyümölcsösöd van? Mert ha csak a netrõl meg a könyvbõl vannak az infóid akkor ha nem haragszol, csak megmosolyoglak. 😊
Az érdekes az, hogy az emberek általában az extrémekre, a nagyon havas karácsonyokra emlékeznek (és ebbõl adódik a "régen mindig fehér volt a karácsony, és télen mindig szánkóztunk" érzés) - pl. a 86-87-es tél, ahol pl. a környékünkön 100 cm feletti hó volt január elején, bõven -10 alatti hõmérsékletekkel. Elõtte, utána alig volt hó egész télen. Édesanyám is arra emlékszik, hogy Visegrádnál szekérrel keltek át a befagyott Dunán, ez a huszadik század során csupán négyszer fordult elõ a fõvárosban, köszönhetõen az enyhülõ klímának és a folyószabályozásnak (1946-47, 56-57, 62-63 és 84-85), míg a 15-19. század során (ami - az iparosodástól eltekintve is jóval hidegebb volt) a feljegyzések szerint kb. 20 évente egyszer fordult elõ.
A termésrõl: 2011 eleje is enyhe volt, elkezdõdött a rügyezés, virágzás, aztán jött májusban egy komolyabb fagy, és a hírek azt mondták, hogy 90-100%-os az almaültetvényeken a kár, minden elfagyott - õsszel pedig az almatermés az elõzõ évekhez képest csupán 20 százalékkal volt kevesebb - itt valaki valahol valamit elcsalt, vagy az almák virágtól és rügyektõl függetlenül képesek termést hozni 😊
Több hideget és több havat szeretnék. Részben, mert ez lenne a normális, részben, mert egyszerûen imádom a telet, valamint van nagy gyümölcsösöm és irdatlan bogár invázió lesz, ha így marad a tél, valamint van ahol elkezdtek kirügyezni a fák. Felébrednek, majd jön egy komolyabb fagy és annyi az idei termésnek.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Nem fogok meghalni. 😄
De az én szerveim nem kompatibilisek a homo sapiens sapiensel. 😄
Egy homo sapiens superior.
😄😄😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
"Én, clio1616v, az alapbeállítástól eltérõen letiltom a használható szerveim más gazdatestbe való importálását!"
Ahelyett, hogy itt problámáztok, inkább írjatok kérdéseket (lehetõleg ne gumitémásat, hogy kit dugnál meg, meg ilyesmi), azért gyatra ez a topik.
Nem mellesleg nagy szívességet tennétek a "szavazóközösségnek".
Avagy: "egyetértesz-e a jelenlegi szabályozás alapjául szolgáló etikai elvvel?"
Érdekes lehetne a túloldali megközelítés is (elfogadnál-e szervet mástól? kitöl igen kitöl nem?) Bár ez elméleti kérdés, mivel legutóbbi tudomásom szerint a szervtranszplant donorok névtelenek, személyazonosságuk nem adható ki (talán még kifejezett hozzájárulásukkal / kérésükkel esetleg, de ennek most nem jártam utána).
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Kérdés helyesen így lenne:
Rendelkeznél-e róla, hogy halálod után ne kaphassák meg alapbeállításként a rászorulók a még felhasználható szerveidet?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
25nél többet nem vesz be, legalábbis az enyimet szerintem már nem adta hozzá 😞
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1c**ány 😄D
no offense
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
kém jár közöttünk 😄
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/