127612
-
Már-már azt hittem az ilyen egyedek kihaltak az SG-n, érdekes komment!
-
utóbbi :) -
Nocsak egy (leendő) vízügyes / vízgazdos / geológus. :) -
*1,2 millió m3/nap -
Én meg kiegészíteném, ha nem gond :)
A pontos neve ennek parti szűrésű vízhasználat. Pl. Budapest a Csepel-szigeten és a Szentendrei-szigeten létesített parti szűrésű kutakból kapja a vizet. Ez kb. 1,2 m3/nap.
ezek a bizonyos aknakutak és csépos kutak max 15-20 m-re a folyótól vannak telepítve. Lényeg, hogy a homokos kavicsos mederanyagon átszűrődött víz már csak fertőtlenítésre szorul.
A felszín alatti vízkészlethez (beleértve a termál-, gógy- és ásványvizeket, illetve a csápos kutak vizeit is) annyit, hogy nem az Alföldön van sok, hanem a Dunántúlon, kb 4x-ese az alföldinek. Ennek viszont igen kevés részét tudják használni az összefüggő karsztvíz hálózat miatt. Jó példa erre amikor néhány évtizede a bányászat miatt szivattyúzták a vizet a Bakonyban, és eltűnt a Hévizi-tó és a tapolcai Tavas-barlang vize is.
Az Alföldön azonban a kihasználtság 70% körüli, ám éghajlatváltozás miatt a készletek felükre csökkenhetnek.
A többihez nem szólok hozzá, mert már ígyis kisregény lesz :D
És hogy kérdésre is válaszoljak:
Nem vagyos stresszes, max szóbeli vizsgák előtt. -
Azért, mert őn nem válogat. Kidobáskor DÖNT, hogy hova teszi. A válogatás ennél sokkal bonyolultabb folyamat. Szomorú, hogy ezt nem ismeri fel... -
YOU ARE THE MY HERO I FLY YOU TEH PLUS POINT FOR POST! + + + + + -
OK, ma is tanultam valamit. -
Erre még visszaválaszolnék.
Igen, folyók-tavak közelében abból veszik ki a vizet, illetve a folyók mentén direkte létesítenek tároló medencéket.
Folyóktól távol fúrt kutakból.
Na ez se jobb, mert ritka a 2-400 méter mélyről, ahol már ásványvíz van, szóval kissé szennyezettebb.
És igen, a 600-1000 méterről jövő termálvíz, na az tiszta (+ ásványi anyagokban gazdag) és extrán egészséges.
Persze sokaknak nem jön be a szaga, de pl idősek igen előszeretettel fogyasztják, mert ízletes vele az étel, és amúgy a legjobb gyógyszer többek között az elsavasodás ellen is.
Csak hát ritka. Alföldön van sok.
És nem élek stresszes életet ... említettem már, hogy szoktam a 4-es számú halálúton autózni
-
Dühös szoktam lenni, stresszes nem. -
clio1616v #101825 hatalmas az önbizalmam így nincs okom a stresszre -
clio1616v #101824 nem érted, amit mond
Ő csak azt mondja, hogy miért neki kellene kiválogatni a szemetet? az Ő munkája sokkal értékesebb annál, vannak kevésbé qualifikált, egyenletesenbarnult emberek, akik jelenleg a semmittevésért kapnak "fizetést", mi lenne, ha nekik adnák feladatul a szelektív hulladék szortírozást, a szeméttípus neve alapján abc sorrendbe is pakolhatnák szét annyi idejük van és akkor talán nem azzal lennének elfoglalva, hogy kit raboljanak ki fizetéskiegészítésképpen -
Fbn Lx #101823 nem tudom hol a pontos határ aközött ami már stresszes és ami még nem stresszes -
Blum #101822 Mostanaban igen.
Gyakorlaton fosok mint allat,nehogy elkurjak valamit mert akkor leverik rajtam :DDDD -
:DDDD -
xDD -
kamionosjoe #101819
-
Igen, tartós stressz ér. Szar családot választottam. -
mikor hogy -
amikor 100 liter 95öst tankolsz a kamionodba -
kamionosjoe #101815 Mi az a sztressz? -
egyáltalán nem. -
Amúgy igazad van, tényleg sokat segített az új komplexum. Igaz voltak csúnya korrupciógyanús ügyek körülötte (és biztos háromszor annyiba került, mint kéne), ahogy olvasom, de legalább készen van. -
Üres. Kisebb-nagyobb stressz minden nap éri az embert. Tehát, ha úgy vesszük állandó, de nagyon különböző intenzitású. A baj akkor van, ha ez tartósan az ember tűréshatárát meghaladja. Ráadásul a tűréshatár sem állandó... -
üssél , gyere, bírom én ... :D -
A főváros szennyvizének 95%+ arányban tisztított a csepeli üzem átadása óta. Nem ártana követni az eseményeket. Egyébként szerinted meg kis építette meg a csatornrendszert és ki tartja dugulásmentesen?
SQJ, neked úgy érzem fogalamad sincs arról, hogy mi az, hogy felhúzni valamit és szolgáltatni vele. Félelmetes... -
Magyarán életművész vagy és másokon élősködsz??!? (csak mert máshogy nem megy az ilyesmi) :DDDDD -
Opelek mindig is irreálisan drágák voltak. Nézd csak meg az új Astrát. Szívesen vennék egyet na de egy kissé túlzás amit kérnek érte. -
naptári években számolhatnám mikor voltam utoljára stresszes - ideges - szomorú :) -
arról nem is beszélve, hogy látszat csak az, hogy mennyire környezetkímélő. az orrod elött az, mert csak bedugod, feltölt, nem füstöl stb. de mi van az erőművekkel, akik termelik neked az áramot? biztos, hogy jobb megoldás ez? sztem nem feltétlenül.
az ampera meg egy zseniális kezdet lehet. a dizájnja is nagyon ütős lett. végre egy opel ami jól néz ki...csak ez a "hibrid" megoldás még nem az igazi. -
Utánaolvastam én is a teszteknek stb. Az egy dolog, hogy nem tud annyit, de az ára az nono. -
Állítólag az Ampera egy nagy csalás. Mármint messze nem tud annyit mint ahogy reklámozzák. -
Félreértések elkerülése végett. Én mérnök vagyok. Szívesen vennék pl. elektronyos autót is. Néztem is ezt az Ampera-t, node az alapára bőven 12m felett mozog! WTF?!? Ez nem fog menni gyerekek. Sajnos én sem lopom a pénzt, ENNYIT autóért akkor sem adok ki, ha azzal egyenesen az emberi civilizációt menetném meg. 1xű és praktikus okai vannak ennek... :DDD -
neked is van már lyuk az ajtódon kb fejmagasságban? :D -
Azaz. Ennél már csak a brutális csatornadíj a jobb, amin mindég össszeakad a szemöldököm (főleg, hogy töredéke megy vissza a csatornába minálunk). Merthogy ugye tisztítatlanul öntik a folyóba, de engem meg durván lehúznak... -
Általában csak hirtelen sztressz??? szokott érni.
Ami rendszerint agresszióhoz vezet. -
Nem élek stresszes élete. Max a nők és a macskám tud kiborítani
-
Amúgy stresszes élete élek, mint SG-s tag és moderátor! -
most is. sőt már sok helyen az üres fémdobozokat is visszaveszik. 2ft/db a spárban :D egyik hányatott sorsú ismerősöm 5ft/db áron adja el nemtom kinek, aki 10 ft-ért adja tovább... -
Hóóógyne, jó apám + nagyapám (Isten nyugosztalja!) rendesen termelte a züveget! :D Régi szép idők...