A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Általánosításra meg ha van lehetõség, akkor miért ne, fõleg ha a valóságot tükrözi? Ez olyan dolog hogy nem minden férfi a nõket szereti, de azért jobb esetben mégiscsak.
@#95702: Nem volt hülyeség a felvetés, semmit nem ér a tudás tettek nélkül. Nyilván nem ugyanazt jelenti megfõzni, és fõzni tudni, utóbbi esetben éhen maradunk - csak hogy egy példát mondjak.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
21. században szerintem már el kellene hagyni az ilyen általánosításokat. Mondom ezt férfiként.
Persze aki kivonja magát ezek alól, az nem sokkal különb annál, aki eleve nem is ért hozzá, a lustaság is szégyen. Értem ezt mindkét oldalra (csak hogy ne érhesse szó a ház elejét).
Persze, amíg a háziasszony tényleg HÁZI asszony volt, addig õ végezte az ilyen munkák egy részét, az otthon volt tulajdonképpen a munkahelye. De tényleg eléggé ritka ma már az egy keresõs családmodell (hacsak nem munkanélküli valaki, de az nem alaphelyzet).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Férfi vagyok, értek hozzá", vasalást leszámítva, de annak nem is éreztem soha szükségét, h megtanuljam. sütni/fõzni kifejezetten jól tudok, néha még magamat is meglepve <#idiota>#idiota> javításokat is tapasztalatok alapján tudok improvizálni, na meg modern kicsiny korunkban az internet komoly segítség ebben.
sõt, még ha arról van szó, a határozottan élõ csirkébõl is igen gyorsan csinálok vacsorát, bár lehet pár friss sebbel felvértezve. <#gonosz1>#gonosz1>
"The trees move. Do you not see it?"
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Manapság sajnos igen elterjedt családmodell, hogy a férfi dolgozik napi 8 órában, a nõ is, aztán a nõ otthon még megcsinálja a házimunkát, rendezi a gyereke(ke)t, és még elégítse ki a drága kis férjét is ha az úgy kívánja. Így eléggé egyenlõtlen a mérleg, ezért én az "elvárásokkal" óvatosabban dobálóznék.
[/cserf][/fülünyúl]
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezekbõl én a dûznit ismerem (airbrush-os "múltam" miatt)...
Meg a gogyót.
😊
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
ahogy a barkácsolás, iparosodás szavai általában, ez is németbõl van
Kérdés: Mit csinálsz, ha a gázplombérban nem szinyál a gogyó?
Válasz: Megszrájbolom a dûznit és plézecerrel ápcungolom a gruzsbájftot.
Egyik munkatársam szerint: "- Bah!! Viccelsz? Gérvágó nélkül nincs háztartás!!!!"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Csernus doki is azt mondta, h egy sikeres párkapcsolatért minden nap tenni kell. Ha egy férfi csak kihasználja a feleségét, és büszkén kijelenti a haverok elõtt, hogy "én aztán nem vagyok papucs!", akkor ne csodálkozzon, ha pár év múlva válni akar az asszony...
Viszont sajnos elég analfabéta vagyok a többi dologhoz, nem értek a villanyszereléshez, barkácsoláshoz, tapétázáshoz, csempézéshez, pedig lenne kitõl tanulnom mert apukám ilyen ezermester, sok bútort is csinált, õ rakta le a padlószõnyeget, parkettát, járólapot, fel a csempét, tapétát, õ festett ki, gipszkarton, villanyszerelés, minden úristenhez ért, úgyhogy szégyellem is magam, hogy ilyen mihaszna vagyok ezeken a területeken...
Villanyszerelés nálam is megáll mondjuk egy csillár felszerelésénél vagy egy hosszabbító megbütykölésénél, biztosítéktáblát már nem állok neki kicserélni, aminek viszont neki merek kezdeni, azt elég biztonságosra meg tudom csinálni 😊
De - ahogy lent is írtam - ha nincs rá szüksége, mert anyagilag pl. megengedheti magának hogy ne tudjon fõzni, akkor nem kell - nem lesz tõle rosszabb ember. Nekem is furcsa, de mi soha nem éltünk ilyen anyagi körülmények között, nekem természetes volt, hogy összeszedtem egy alapfokú fõzõtudást, nem esek kétségbe, ha egy kupac alapanyag közelébe kerülök, ha nagyon kell még egy tyúkot/nyulat is le tudnék vágni, megtisztítani - bár szívesebben veszem meg konyhakészen.
Szerintem meg de.
Legalábbis mifelénk égõ ha valaki nem ért ilyen dolgokhoz.
Az hogy fõzni nem tud egy nõ (de még férfinál is), nagyon durva kategória.
Mondjuk túlzásba sem kell esni, aki nem ért mondjuk a villanyszereléshez, az ne kókányoljon, volt szerencsém ronda megoldásokhoz.
De tekintve hogy manapság a nõk is dolgoznak, a férfiaktól is elvárható, hogy besegítsenek a házimunkában.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
(egyetemen lakótársam volt ilyen technikai analfabéta: amikor egy hosszabbítónak cseréltem ki a villanydugóját (régi típusú ház, földeletlen aljzatokkal) felmerült a kérdés, hogy vajon az a hosszabbító ott az ölemben meg fog-e rázni ha szétcsavarozom - én meg nézegettem, hogy a legközelebbi konnektor olyan 3-4 méterre van tõlem, vajon hogy juthat ebbe feszültség? Emellett számítógépet gond nélkül tudott összerakni, de ilyesmi soha nem került a látóterébe - ezért írtam, hogy a "klasszikus" házi- házkörüli munkába ez is belefér szerintem - egy cserépkályhába tûzrakás már nem 😊 bár én azt is megtanultam ifjúkoromban nagypapámtól)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Takarításnál, tudod hova kell mondjuk domestos, hova nem, a wc-t nem csak belülrõl takarítod le hetente, hanem kívülrõl is a víztartállyal együtt, tudod, hogy külön mosod a fehéret, külön a feketét, és külön a színeset, illetve azokat milyen hõfokon. Szerintem ilyesmi. Persze amit felsoroltam az messze nem a teljes spektrum amit a házimunka takar.
(komolyabban: szerintem fõzelék, pörkölt, egyszerûbb húsok sültjei és köretek - ez nagyjából szerintem elvárható mindenkitõl nemtõl függetlenül, ha olyan anyagi helyzetben él a háztartás, hogy nincs lehetõség csak rendelt ételbõl élni. Ha van rá lehetõsége, akkor lényegtelen, ruhát sem készítünk már otthon, a fõzés sem "kötelezõ" igazából, ha nem kényszer a megélhetésnél)
Persze ez az én olvasatomban nem jelenti,hogy ezeket csakis kizárólag Õ végzi el mindig. Nem árt ha egy férfi is el tudja magát látni és ha nincs nõ a háttérben akkor nem igénytelenedik el.
Személy szerint tudok fõzni (na mondjuk nem receptkönyv szintû tudás van a fejemben,de legalább tudok improvizálni 😄),vasalni,varrni meg a többi. Sõt..még a hajamat sem vasalom és nem hordok pár számmal kisebb nõi farmert. <#hawaii>#hawaii>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Fõztem már én is egydül otthon néhányszor - én mércémmel mérve - komolyabb dolgokat, csak 3-szor lassabban, mint anyám és kétszer nagyobb felfordulással.
Én is el tudom végezni az alap dolgokat. Semmi ördöngösség nincs benne.
azért erre szavaztam, mert a mai világban ha egy nõ dolgozik szerintem nem megy másképpen, csak ha a másik is besegít. összességében viszont egyet értek abban hogy azért az elég ciki ha egy háztartást nem a nõ vezeti....az én párom ha õ van otthon és én dolgozom megfõz, és finomakat:-) csak mondjuk utána több dolgom van a konyhában...a mosást berakni meg a mosógatógépet elindítani még 12 órás meló után is megy, úgyhogy megoldható. a takarítás meg a szabadnapokra marad
pred
Szerinted elvárható az ma, hogy egy nõ tudjon fõzni és értsen a "klasszikus" nõ házimunkákhoz?
Hogy lehet ezt válaszolni?
"Férfi vagyok, értek hozzá."
o.O
Ez egy eldöntendõ kérdés, igen vagy nem a válasz rá.
tudok szendvicset csinálni
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
hogy egy nõ ma tudjon fõzni? én szégyelném magam ha ilyen alapvetõ dolgokat nemtudnék (most nem a nemeket kell nézni), hanem egyszerûen hogy felnõtt önálló ember aki ennyit se tud megcsinálni? persze helyzetfüggõ, ha annyira rokefeller lennék hogy vehetném a kaját minden napp akkor sztem én sem fõznék.
ismerõseim között nincs is ilyen "lusta" nõ. meg általában aki nem ért hozzá az még anyuapu kényelmét élvezi
mosás, fõzés, teregetést megcsinálom, takarítani + mosogatni viszont már nanyira nem szeretek.
Alapvetõen rend és tisztaságmániás vagyok, szeretem ha a környezetemben minden rendben van, sütni és fõzni meg szeretek, és tudok is.
De ennek ellenére egy nõtõl is hasonlóképp várnám el az efféle magatartás formát és rendet ahogyan saját magamtól.
Én sosem fõzök, utálom a "konyhát", asszony viszont szeret és ért is hozzá. Tehát nálunk pl. övé a konyha én meg inkább takarítok. Ez van télen. Nyáron övé minden, mert sok a kerti munkám.
(de az is elvárható, hogy a férfi is értsen hozzá. Otthon is meg máshol is láttam, hogy van tipikusan egy közös "étlap" egy családban, aminek egy részét a nõ szokta meg tudja jól fõzni, van amit meg a párja)
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
"The trees move. Do you not see it?"
Tavaly a sulinkban volt valamilyen tökömtudja milyen világnap alkalmából rendezett bemutató,ahol többek között volt egy gyönyörû szép Boa (vagy piton?) kígyó is. Kezdetben csak nézegettük,aztán a gondozója úgy döntött,hogy kiveszi. Majd a nyakamba rakta..kis híján összehugyoztam magam 😄
Ezenkívül még tartok attól,hogy a jövõben sikertelen leszek (már ami az anyagiakat illeti) és lévén,hogy Abszurdisztánról van szó,úgy gondolom hogy a félelmem nem alaptalan :/
Úgyhogy most technikumon tanulok mint az állat <#idiota>#idiota>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ilyen fóbiát meg nem találtam. De akkor a tied a leghelytállóbb 😊
Dum spiro, spero.