A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- csaptelep csere: Magam nem csináltam sohasem, de ahogy fatertól láttam nem nagy kunszt...
- konvektor/gázszerelés: Ez az ami már inkább szakembert igényel, nem venném "barkácsmunkának".
- ajtó csere: Ez sem nagy dolog, ha csak annyiból áll hogy egyiket lekapod, a másikat felteszed...de ha másik zár beszerelésével is kell babrálni, onnantól lehet trükkös...
- számítógép buherálás: Elég tág témakör. Meglévõ, kompatibilis hardverekbõl összeszerelni/szétszerelni egy pc-t csupán józan paraszti észt igénylõ feladat szerintem, nem sokkal bonyolultabb mint a gyermekkori legózás...egy alaplapi gombelemet kicserélni például alapvetõ, esetleg leszerelni a hûtõket és újrapasztázni a CPU-t/GPU-t (ha nem vagy biztos valamiben akkor olvasni olvasni olvasni, gondolkodni, ha utána sem, akkor fórumon kérdezni (egyértelmûen baromságokat kiszûrve, jobb helyeken hamar kiderül ha valaki nagy h.lyeséget szólt). Amibe viszont nem nyúlnék bele, nem szerelném szét (fõleg hogy akkor esélyesen szia gari), az a tápegység, azt meghagyom az elektrós témában jártasak számára...
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Az ésszerûség határain belül amit lehet azt magunk csinálunk.
Általában akkor hívunk szakembert, ha valamit alkatrész, vagy különleges szerszám nélkül nem lehet javítani, vagy ha akárki nem végezheti el a javítást. De általában mindenhez találni hozzáértõt a családon belül is.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
"én nem értek mindenhez"
mindig is tudtam, hogy nõ vagy.
én nem értek mindenhez, mert ami nem érdekel azzal nem foglalkozok, de tudom, hogy kivel kell elvégeztetnem így felesleges dolgokkal nem terhelem magam
(és a nõktõl is elvárható, hogy tudjanak fõzni)
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Példának okáért... nálunk kondenzációs gázkazán üzemel. Hiába tudom hogy hogyan mûködik, hogyan lehet szétszedni és összerakni, nem nyúlnék hozzá. Gázzal mûködõ készülékrõl van szó, nem játékszer.
De amit tudok azt megcsinálom.
Csaptelep vagy zár csere,egyszerûbb bútor összeszerelés,számítógép bütykölés,vezetékek megstoppolása vagy egyszerûbb mechanikus eszközök szerelése nem okoz gondot. Értek is hozzá és jól is csinálom. Ez a kettõ már szakemeberknél is egyre ritkábban jár kézenfogva 😄
De pl. az autó szereléséhez vagy komolyabb szaktudást igénylõ feladatok megoldásához szakemberhez fordulok. Pont a #95735-ben leírtakból kifolyólag.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
De csak olyasmit, amivel biztosan nem veszélyeztetem magam vagy a környezetem (komolyabb gázkészülék-szereléshez már biztosan szakembert hívok).
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
pred
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ha muszáj akkor én is meg tudom fõzni azt amit szeretek,ez nem fontos szempont.
Persze ez nem azt jelenti, hogy ezeket mindig csakis a nõnek kell megcsinálnia. Mert nem, én is mindig elmosogatok magam után, meg mosok is magamra stb. Csak a lényeg, hogy ezeket tudja egy nõ. Természetesen felõlem az asszony is kimehet felásni a kertet vagy fát vágni, de ezt úgysem engedném. Csak abban az esetben, ha elnyomottnak érezné magát. 😄
Nem minden nõtõl várom el, hogy tudjon nõi munkát ellátni, csak azoktól akik csinálják nekem.
- nem varratok ruhát, hanem újat veszek
- mosni tudok
- mindennapos ételeket el tudok készíteni
- olyan ruháim vannak, amiket vasalni nem kell
- takarítok
Amikor a párom nálam van, õ is csinálja a házi munkát, de nem várom el.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
pred
De Ability kolléga majd megírja, hogy milyen böngészõigénye van a szavazónak (el tudom képzelni, hogy IE6-ot már nem visel el).
A "valahol a kettõ között" választ nem is értem - rizst fõzni tud, de tésztát nem? Vagy takarítani tudjon de vasalni nem? (ez számomra inkább kibúvónak tûnik a konkrét válaszadás alól) Szerencsére tegnap sikerült egy jót beszélgetni a témáról, tehát végül is jó kérdés volt, bõven van benne értelmezési lehetõség.
(a zacskós leves készítése számomra nem a fõzés kategória - #95676 )
Szándékosan írtam így a kérdést. Az "elvárás, hogy megcsinálja" kérdésnek semmi értelme nem lett volna, mert ponotsan tudom, hogy mi lett volna a vége... A kiegyensúlyozottság jegyében írtam a másik kérdést is. Egybe akartam, de valamért a motor nem jelenítette meg az egyes csoportokat rendesen, amit létrehoztam, azétr lett olyan fura szerkezete a kérdésnek.
Sokan, sokféleképpen értelmezik a kérdést, de általában errõl is szól az itteni beszélgetés, hogy az ilyen értelmezési különbségeket tisztázzuk. Ilyen szempontból pedig belefér mindenféle nézet.