127612
-
ToxiMaxi #125250 Nem szitokszóként használom. A liberalizmus eszmerendszerével egyetértek (legalábbis az alapelvekkel). Viszont manapság már annyi mindent bevontak ennek az eszmének a zászlaja alá, hogy mindennel nem tudok egyetérteni. -
A liberális szítokszóként való használata ma trendi... -
Renegade #125248 ez nem a liberalizmus bűne
a te analógiádat követve az összes elnyomó rendszer liberális, ahogy a boszorkány perek is liberális szellemben történtek ezek szerint. -
ToxiMaxi #125247 Ez a mai modern liberális felfogás következménye. Minden szar szabadjára van engedve. Bizonyítani se kell semmit, elég az ha valakit megvádolnak. Férfi, akkor tuti bűnös. Lassan divathullám lesz ebből. Elég ha lejáratnak, utána már hiába bizonygatod, sohasem leszel tiszta.
Nem is értem azokat a cégeket, akik ez alapján rúgnak ki valakit. Mégis, hogy lehet bizonyítani egy sok éve elkövetett dolgot? Az egyetlen bizonyíték az illető szava. Ez alapján el lehet ítélni valakit?
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.22. 11:17:34 -
Pontosan. Egy férfinek kb. lehetősége sincs megvédeni magát, mert nem hisz neki senki, hiszen egyből ő a "büdös perverz állat". Lassan ott tartunk, hogy ha egy nőnek szimplán csak nem tetszik a pofád, kitalál mindenféle ilyet, te meg mehetsz a levesbe. Ez nem azt jelenti, hogy nem ítélem el mélységesen az erőszakot illetve a molesztálást, de nem szabadna ennek ennyire egyoldalúnak lennie, és egyből tézisként elfogadni, hogy az a férfi csak bűnös lehet, akit megvádolnak. -
Az egész dolog nekem kicsit fejvakarós. Ok, hogy most előjennek vele, de lényegében csak egy bejelentés után insta bárkire is vonakozik annak karrierjének lényegében vége. Úgy, hogy bizonyítás semmi, bírósági eljárás semmi. Ha most valaki előjönne és megvádolna itt a fórumon bárkit, akkor hogyan bizonyítaná be, hogy nem tett semmit? Mert lassan ott tartunk, hogy a "bűnös, amíg ártatlannak" nem találtatik...
Az elmúlt években voltak olyan nemi erőszak vádak (profi NFL-esek ellen), amiről utólag kiderült, hogy semmi sem volt igaz belőle...
Meg elítélnek valakit morálisan, merthogy nem mondott beszédet, vagy "nem érezték, hogy eléggé kiállna a jelenség mellett"? WTF? Ezek szerint, ha valaki nem ítéli el minden nap és alkalommal a gyerekmolesztálótól az adócsalót, akkor is ez lenne?
Az egész témában nagyon kezdik túltolni a szekeret ahogy én látom.
(Az meg külön vicces, hogy amikor nők követnek el kiskorú sérelmére erőszakot, akkor valahogy a büntetés és mindig más valahogy sokszor kb. szigorú enyjebejnyében valósul meg, de bezzeg, ha ezt férfi követi el, akkor egyből jön a pöcslevágástól kezdve minden kirohanás. Még jelző is van erre a jelenségre...) -
Rettenetesen vissza lehet élni vele, úgyhogy egyelőre még nem tudom, mit gondoljak róla. -
kamionosjoe #125243 Nem érdekel. -
Új szavazás.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.20. 21:29:17 -
Fbn Lx #125241 valóban így van, csak vitás, hogy vajon a kereszténység mennyire releváns még, mert jellemzően már csak névlegesen hivatkoznak rá.
bár vitatható, hogy lehettek messzemenő kulturális hatásai, amik szekuláris közegben is örökölhetők. -
Este teszek be majd új szavazást. -
ha nem évtizedes, hanem évszázados szinten nézzük, akkor a kultúrális határ a nyugati és keleti kereszténység között van, tehát még éppen a nyugatban vagyunk. nyilván a határmezsgyén, de akkor is. -
ToxiMaxi #125238 Ebben az a legszebb, hogy mindkét "oldalnak" van mire hivatkozni. -
Fbn Lx #125237 Azzal egyetértek természetesen, hogy földrajzilag nem.
De itt nyilván szociális-társadalmi-gazdasági kontextusban értelmezendő, ugyanúgy, ahogy akik "nem tudják", általában nem szigorúan földrajzi értelemben használják. A kifejezés használata abból ered, hogy a kulturális határ földrajzilag keletre és nyugatra osztja európát. -
kamionosjoe #125236 Elég sokan nem tudják, de Kelet-Európa az nem itt van. -
Renegade #125235 adoptáljuk?
még nem nőttük ki. ne feledd régen itt nem volt se bűnözés, se korrupció, se járványok, mert azok mind a hanyatló nyugatot sújtották csak. -
Fbn Lx #125234 nem nagyon kell megrágni, legalább it kelet-európában ne adoptáljuk azt a trendet, hogy nem szabad bizonyos dolgokról beszélni, mert "problematikus".
-
régebben sokat aludtam a futamokon. manapság már nem követem. talán összefügg azzal, hogy ahogy idősödik az ember, egyre kevesebb alvásra van szüksége. -
Én kb 12-13 éves korom óta folyamatosan nézem, de az utóbbi 2 évben sokkal kevesebbet. Nem tetszik az az irány amerre a verseny egésze halad és ezért egyre kevésbé érdekel. -
Még anno Senna, Mensell csatározást és zöldfülű Benetton-os Sumit, azután hagytam abba amikor a váltókat elkezdték automatizálni. (annak idején még számolgatták a kommentátorok, hogy egy pályán hány tonna melót végez kuplungkinyomással a pilóta) -
Freeda Krueger #125230 Régebben néztem,ma már nem. -
ToxiMaxi #125229 Én mindent nézek, még a teszteket is figyelemmel kísérem. Már alig várom, hogy február 26-a legyen :) -
2014 tavaszán láttam tervezetten az utolsó futaom. Bealudtam rajta 20 perc után. Azóta egyet láttam, a bakuit asszem tavaly, az pont egész izgalmas volt. -
-nem nézem és korábban sem néztem. -
Új szavazás.
A metoo kérdést megpróbálom kicsit megrágni jövő hétig. -
Fbn Lx #125225 Mi a véleményed a #metoo jelenségről?
- Teljes mértékben támogatom, de önmagában kevés, ennél még többet kellene tenni
- Támogatom, egy pozitív társadalmi változást idéz elő
- Semleges, látom a pozitív és negatív oldalát is
- Inkább nem támogatom, mert valamely eleme (pl. az alapötlet vagy a kivitelezés) megkérdőjelezhető
- Kifejezetten káros jelenségnek tartom, több szempontból is -
Hopsz, tényleg. -
ToxiMaxi #125223 F-1 el kapcsolatos kérdés?
Pl.: nézed-e a F1-et
-igen, minden szabadedzést, időmérőt és versenyt (ha tudom még a teszteket is figyelemmel kísérem)
-igen, de csak az időmérőt és a versenyt
-igen, de csak a versenyt
-igen, de csak ritkán, amikor éppen elkapom
-nem nézem de régen néztem
-nem nézem és korábban sem néztem
-nem, de figyelemmel kísérem a vb állását a hírekből
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.01.10. 13:03:36 -
Szavazási ötletek? A meeto hashtag kapcsán próbáltam kérdést megfogalmazni, de sehogy sem sikerült úgy, hogy ne járjon bizonyos veszélyekkel... -
Hát ez aztán nagy buli volt... :D -
Kész élmény lehet egy alkoholista ribivel tölteni az időt..
-
Bazsalusz #125219 Ribimmel kettesben. 10 óra körül 2 üveg pezsgő után feladta, kidőlt, közölte, hogy okádni fog, de az nem történt meg. Szóval mellette feküdve átolvastam magam az újévbe. :) Egyébként nálam már jó néhány éve hagyomány, hogy nem bulizok szilveszterkor. -
Szüleimnél barátnőmmel. -
társasjátékoztunk barátokkal. ahogy már évek óta mindig. hívjuk mondjuk házibulinak. -
Fbn Lx #125216 asszem az új life is stranget toltam pont szilveszterkor -
Ez a szórakozóhely haverokkal. -
nem tudok választani :(
béreltünk helyet, ismerősök ~100 fő, béreltünk hang és fénytechnikát, lényegében saját szórakozóhelyet csináltunk. vagy nagy házibuli. valahogy a kettő ötvözete. -
Otthon, barátommal kettesben.
-
Egy 10 fős baráti társasággal étteremben (vacsora, éjféli büfévacsora, humorista, retro disco). Előtte kicsit alapoztunk egyikünknél. :) -
Egy baráti társaságban. Bár nagy buli nem volt, kis eszem-iszom meg sok duma annál inkább..úgy 5 és fél órán át