A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nagyon szkeptikus voltam az önvezető autóval szemben, ehhez képest most már nem a technikai kivitelezhetőségen látom a gondot, hanem a rendszer biztonságát a külső támadásokkal szemben inkább.
Persze azért bringázás közben heti szinten látok olyat amivel egy önvezető autó nem tudna mit kezdne. Ellentmondó táblák útfelúítás építés miatt, stb. A Mester utca táján hónapok óta kint van tábla, ami zsákutcát jelez, pedig átjárató. Az ilyen kerülőút és egyéb táblákkal nem tudnak ma mit kezdeni. Ezért a full kormányszervek nélküli autó messze van.
Én azt tudom elképzelni, hogy adott forgalmi helyzetebn GPS jel esetén szól a rendszer, hogy a full autó mód nem elérhető és le van tiltva. A kérdés, hogy ki és mikor határozza meg ezt a zónát, a rendszer elleni támadás egyik sebezető pontja ez lenne...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.06.29. 14:07:46
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.06.29. 13:56:05
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
★★★★★
Az önvezető funkciók csak szépen sorban jönnek, nem pedig úgy, hogy holnap felkelek és már csak teljesen autonóm kocsik lesznek. Sávtartás már most is elérhető illetve a követési távolság monitorozása, kis sebességnél vészfékezés + a parkolás. Ezeken ill. a valós teszteken begyűjtött tapasztalatokon keresztül szépen továbbfejlesztik az egészet és szépen lassan kikerül a kormány a kezünkből, mondjuk 20-30 év alatt. Ezzel párhuzamosan a teherszállításban is megjelennek ezek a funkciók.
Az szerintem nem vita, hogy van igény rá, azoknak pedig, akik ellenzik az önvezető autókat mondván, hogy ők a vezetés élményéért vezetnek, ajánlanám a tegnapi utamat Sopronból, Debrecenbe dögmelegben, dugóban, halom teherautóval és még több idióta sofőrrel 6 és fél óra alatt. A vezetés élménye maradjon meg a pályákon és a sportnapokon, mert a valódi vezetés 99% szívás és 1% élvezet.
★★★★★
Túlságosan szélsőgéesen gondolkoznak az emberek... A ki haljon meg helyett a cél az, hogy a szumma hatás legyen minimális a halál minimalizálásával, de nem feltétlen egyoldalúan.
Egyébként az esetek egy részében az autó nem fog tudni mérlegelni, mert egy objektum tömegét és egyéb paramétereit nem feltétlenül tudja még becsülni sem...
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Pl: adott szituációban a "sofőrt" védi az autó(van az a pénz), mondjuk a Piros7-es ép száguld és kap egy defektet, pont elém vágódna be, az autóm szenzorai érzékelik, a tömött buszmegállóban az embereket, a busz irányát és sebességét, és az enyémet is, ebből már kiszámolta, hogy itt csatt lesz, hacsak be nem száguld a buszmegállóba engem védve, és eközben pár várakozót meg átsegít a mennyei megállóba.
Alap programozása szerint a kisebbik rosszt választaná, azaz engem hagyna ott koloncnak, hogy a Piros7-es hagy marcangolja szét a habtestemet .
A másik, hogy mennyire lesznek levédve szabotázs ellen azaz amikor, veled vagy neked okoznak balesetet, az öreg Win95-el nyomulsz majd egyszer csak minden előzmény nélkül a járdán állsz valakinek a nyakán, majd később kiderítik, hogy a Win95-öt felnyomta valaki és kivasaltatta veled a Pistikét, vegyél Win10-et mert az biztonságosabb.
★★★★★
Én eleinte szkeptikus voltam, de ha kellően olcsó lesz, akkor egy idő múlva a nem önvezető autókat a világ fejlettebb részén ki fogják vágni a forgalomból.
A legtöbb ellenző azt nem képes megérteni, hogy nem hibátlannak kell lennie az önvezető autónak. Ha már csak feleannyi balesetet és gondot okoz, akkor simán lehet váltani. És a jelek szerint ennél sokkal többet lehet elérni, mert a full önvezetésnek egyéb igen durva pozitív és negatív gazdasági hatásai is lehetnek. A megosztott autózás lehet jó is, de viszont a közlekedésben és szállításban minden sofőr egy idő után felesleges lesz. E világszinten csak a fejlettebb országokban több millió munkahely és ez továbbgyűrűzik. Ha nem kell sofőr, akkor nem kell neki pihenőhely, étterem és motel sem annyi, stb.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.06.26. 13:13:22
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2017.06.22. 09:05:12
★★★★★
Örültem neki.
★★★★★
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
talán hallottatok puzsér hard talk sorozatáról, na az betöltött egy űrt, amíg tartott. De ez egy olyan űr, amit a 10millióból talán néhány ezer ember érez. Engem kevés dolog pezsdít fel jobban, mint egy jó vita, de mondjuk mostanában azt is élőben preferálom, az internetes felületek eligénytelenedése miatt már nem tartom megfelelőnek, a neten leírt szavaknak nincs súlya, és nehéz a lényegi érvek mentén tartani, valamint kevesen mutatnak hajlandóságot írott formában érdemi kommunikációra. A tömeg kiemeli maga közül a homo szapienszség alsó határán tanyázó egyedei közül a legmeggyőzőbbeket, és az internet jellemzően talán a működési mechanizmusából adódóan az, ahol egy kasza tibinek nagyobb megjelenési felülete van, mint bármelyik habilitált docensnek.
Még a híradóban is benne volt. 😊
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Utoljára szerkesztette: kamionosjoe, 2017.06.20. 20:46:09
★★★★★
különösebb infót nem találtam róla (semmit)
kamionos: mit kellene fejleszteni?
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.06.20. 16:51:03
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ezek szerint már 4 éve is látszódott az irány és azért lépet.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
★★★★★
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Arra azért nem nagyon van lehetőség, hogy tematizált topic-ban kérdezzek bárhol máshol. Ami a FB-on van az egy vicc. Követhetetlen össze-visszaság.
Nekem jobban kézre esik az, ami pl itt van, hogy ha benézek a Haditech topic-ba, akkor tudom, hogy ott kb. ki-kicsoda és mennyire lehet a véleményére adni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.06.20. 12:00:30
Az FB és YT kommentelési lehetősége kb. a szégyen kategóriája, kispistike 10 éves weboldalán ennél jobb lehetőségek voltak. Kb. minden YT és FB bejegyzés alá egy forum topik szintű motor az, ami járna.
Életemben nem olvastam szándékiosan Twittert csak azt látom, amit más hírportál kb. idéz.
Snapchat? Pár hónapja azt sem tudtam mi az, bár most már nem is emlékszem rá. Insta? Az is mi a túróra jó? Telibasszák random képekkel, tartalom semmi, ami van az kereshetetlen halmaz.
Lehet, hogy sokak számára elavult, de a fenti szarok számomra nevetség tárgyát képezik, mert gyakorlatialg használhatatlanok érdemi komunikációra...
OFF, de kapcsolódó
Az új weboldalak része is akkora szutyok és áttekinthetelen, hogy valami elképesztő. Lehet, hogy a 10-12 évvel ezelőtti weboldalak egy része ma megmosolygató kinézetű és nem designos, csak legalább funkcionálisak és használhatóak voltak. A YT-t pár éve 10 percig kerestem egyszer a PM lehetőséget...
A különféle accoutok összekapcsolása meg annyira nem megy, hogy az valami vicc... A Skype kb. 1,5 hét után fogta fel, hogy jelszót akarok váltani, de webes felületen nem ment, hanem aztán feldobta a Skype saját maga az a felületet, ami manuális el sem érhető, mertr érzékelte valahogy, hogy valaki más egyszer átvette az accountom felett az ellenőrzés.
(Az meg tényleg vicces, hogy a FB MSG 230 MB-ot telepít fel okostelóra. Egy kibaszott chatprogram, ami tud képet küldeni, beágyazni videót és gifet, meg videóüzenetre képes. 230 MB. Vicc...)
ON
+ új szavazás, a lentiek adták az ötletet.
nagyon fiataloknak: papír/posta, mint a régi filmekben 😊
Na azok milyen öregnek érezhetik magukat, akik végigmentek a teljes úton: klasszikus levél/IRC/MUD/és így tovább 😊
Ami meg majdnem "hivatalos" felületté vált sok cég számára is, az a Twitter, ahol egyre több supporttal kapcsolatos kérdés-válasz megoldódik.
A fiatalok inkább fb-n csevegnek? Van egyáltalán még igényük a véleményütköztetésre, vagy már csak a #, yolo, like, újra megosztás a menő?
Most, hogy az SG már nincs bent a PH lapcsaládban kíváncsi vagyok mit terveznek az oldallal a fejlesztők.
★★★★★
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
sok mindent vezetek excelben, szeretem az adatot meg az elemzést, de ez kifejezetten frusztrálna. Nem akarok kétszeres bűntudatot érezni minden alkalommal amikor 3500ért rendelek kaját vagy a 6ezerrel drágább cipőt veszem meg, ez legyen az amiben megmaradhatok a kellemes ködfátylamban.