A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ma reggel pl. csúcsforgalomban az amúgy egysávos körforgalomban kezdett elõzni egy autó, élmény volt...
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
pred
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyszerûbb lett volna megfordulni gyorsan, vagy továbbmenni, és a követezõ lehetõségnél megofordulni.
ha belementél volna az idióta p*****a, akkor is te lettél volna a hibás, mert azt nyilatkozta volna, hogy õ nem tolatott, hanem te nem tartottad be a követési távolságot.
Ezért is érdemes az ilyenekre odafigyelni.
ettõl csak az a "jobb", mikor hibázás után tudomást sem vesz rólad, leszar, csak megy tovább, igaz neked satut kellett nyomni, de õ azzal nem foglalkozik.
Az ilyenek le tudják elém ereszteni a vörös ködöt.
most, ahogy jövök haza melóból kikerülve a forgalmas utakat Érden egy rendkívül tehetséges nõi sofõrbe botlottam megint...
A Bajcsy-Zsilinszky utat és az Ürmös utcát összekötõ Vincellér utcán mentem az Ürmös utca felé. A Vincellér utcáról tudni kell, hogy majdnem egészen az Ürmös utcáig emelkedõ és elég meredek, de a vége elõtt közvetlenül a Szürkebarát utca elõtt van egy bukkanó.
Amikor ide értem - szerencsére most nem 50-nel közelítettem meg - észrevettem, hogy a bukkanó után egy autó áll elõttem az úton és tolat!!!
Egy nõ volt, dudáltam, hogy menjen már valamerre el az utamból, de pláne ne tolasson nekem :D Erre nekiállt integetni, gondolom azt akarta jelezni, hogy õ le akart fordulni a Szürkebarát utcába, csak túlment...
Nem is érdekelt volna, mert ráérek... ha mögöttem nem jönnek és mivel a bukkanó miatt nem vagyok féktávon belül látható, valamint itt a kis gyenge autók olyan 60-70-nel szoktak felerõlködni a dombon.
Így amíg szerencsétlenkedett a nõ, addig vissza kellett tolatnom, a bukkanó tetejére, hogy lássanak és idõben fékezhessenek.
Láttam a nõ szemében a kétségbeesést, hogy most mi lesz, ez miért is dudál, hol vagyok egyáltalán, miért nem tolat az autó tovább? stb. kérdések merülhettek fel a vezetésre éretlen nõi agyában.
Az ilyen járjon tömegközlekkel és várja otthon a férjét finom ebéddel, nem értem miért kell erõltetni, amiben nincs sikerélménye.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valamint a #98079-ben említett autóvezetõ (és a többi olyan, aki teljesen alkalmatlan a közlekedésre, mégis van jogosítványa) mind-mind érett személy, csak valahogy mégis éretlenül, idiótán viselkedik?
Teljesen idióta látásmód, ha ezt komolyan gondolod, és nem csak trollkodsz szokásod szerint.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
viszont a jogosítvánnyal nem rendelkezõk biztosan nem érettek az autóvezetésre
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
http://www.origo.hu/auto/20120418-poznanak-hajtott-egy-autos-a-sivatagban.html
(Nem az a fontos, hogy nõ volt, maga az eset.)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Bár ránk is ugyanezt mondták, amikor fiatalabbak voltunk :) (és a szüleinkre, nagyszüleinkre is, de természetesen nem ugyanaz a helyzet, nem bagatellizálom a dolgot)
Most kérdezem én, ez csak a buta 18 éves gyerek felelõssége? Igen, õ vezette az autót, megkapta a jogosítványt, félelemérzete 0, én tudok vezetni, kemény férfi vagyok, szabályokat nem tartom be, minek, meg amúgy is kurvára sietek.. na de a 35-50 éves szülõk? Odaadják esõben, éjszakára a friss jogosítványos gyereknek az autót egyedül? Ez ám a felelõsségtudat.. ráadásul szerintem aki ilyen szintû dolgokat megenged magának az autóban, az megenged máshol is, ergo látszik rajta, hogy felelõtlen, fõleg nem engedném..
A józan észt viszont nem kellene elnyomni, felülbírálni hatósági intézkedésekkel nem? A túlzott szabályozás pont ezt okozza, erre rengeteg bizonyíték van.
KRESZ 3. §(1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
Szerintem ez a szabályozás bõségesen elegendõ ahhoz, hogy józan, nem droid emberek el tudják dönteni, hogy õk alkalmasak-e, nincs szükség további kötöttségekre, amelyek elnyomják ennek a szabályozásnak a hatását. Idióták pedig mindig lesznek az utakon, bármennyire is leszûkíted azoknak a körét, akik kimehetnek rá. Ez életkortól, nemtõl, iskolázottságtól, szemszíntõl és minden egyébtõl független.
Emellett ha nincs agyonszabályozva, akkor minden közlekedésben résztvevõ jobban odafigyel a másikra, mintha figyelmetlenül vezetne arra a gondolatra alapozva, hogy csak a "tökéletesek" lehetnek vele együtt az úton, vagy hogy a szabályok megvédik õt mindentõl.
Viszont saját állítása szerint egyáltalán nem alkalmas a vezetésre, mert a figyelme már egyáltalán nem olyan, mint régen, ezenkívül nehezen fog, egy nagyobb bukkanónál lehet kicsúszna a kezébõl a kormány és sokkal jobban fél mindentõl (Pl nem szívesen megy ki az utcára ha esett a hó, de ez általános az általam ismert idõsek között).
Persze én nem vitatom, hogy nincs olyan statisztika (ezeknek úgyis te vagy a szakértõje), hogy több balesetet okoznának, olyan viszont van, hogy idõs korban több olyan érzék/képesség is tompul ami a biztonságos autóvezetéshez szükséges.
Persze manapság amikor mindenki kaphat jogosítványt ettõl sem igazán lennének biztonságosabban az utak. Nekem volt osztálytársam, aki 6x bukott kreszbõl, meg 5x forgalmin, felküldték Pestre, hogy egyáltalán alkalmas-e, alkalmasnak találták és 6.-jára valahogy átment, ötletem sincs hogyan, szörnyen vezet, veszélyes, pedig lassan megy.
Jelenleg mindenkinek saját felelõssége, hogy vállalja-e azt, hogy a szabályok betartásával (megvan a jogosítványa) hajlandó-e az útra menni, az agyonszabályzás és agyonkorlátozás csak a kibúvók keresését segíti elõ (ezt jól lehet látni), és a szabályokat betartó emberek túlnyomó többségének nehezíti meg a dolgát valós elõrelépés nélkül. Ha agyon van szabályozva valami, akkor (és ezt több mérés bizonyította már, látszik is), többen vannak azok, akik a szabályokra bízzák magukat a józan eszük helyett.
Jelen esetben lehet, hogy valaki, aki (mondjuk szellemileg) egyértelmûen nem alkalmas a forgalomban részvételre mégis megteszi, hiszen a szigorúbb egészségügyi méréseknek éppen megfelelt, míg ha nem lenne ilyen komoly szabályozás, akkor a józan eszére hallgatva eszébe se jutna autót vezetni. A túlszabályozás (komoly elõzetes szûrés) fõleg ezt hozza magával, nem csak autóvezetési alkalmasság, hanem például a KRESZ esetében is (és sok egyéb esetben).
A túlzott alulszabályozottság egyébként szintén problémás lehet, ha az emberek a túlszabályozottsághoz szokott embereknél nem lehet azt megcsinálni, mint Hollandiában, ahol a tudatosságot, az aktív jelenlétet erõsítette a szabályozás radikális csökkentése, nálunk valószínûleg káoszt okozna, de ebbe az irányba kellene elindulni, nem az élet minden apró momentumára kiterjedõ teljes kontroll irányába.
Ráadásul nem írtam, hogy kitiltanám a forgalomból, nem tudom ezt honnan szûrted le, azt írtam, hogy a jogosítványa újraérvényesítését nem csak egészségügyi vizsgához kötném, mint azelõtt, hanem újbóli gyakorlati és elméleti vizsgához is.
Mondjuk egyik munkatársam 33 és úgy vezet, mint egy állat. Szabályos halálfélelmem volt mikor városban szlalomozott az autók között 80-as tempóval...
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
50 év felett mindenkinek kötelezõvé tenném a két évenkénti rutin és közúti vizsgát. Kresz vizsgát kortól függetlenül elvégeztetném mindenkivel 4 évente.
Az öregekben rendszerint az a legveszélyesebb, hogy beszari totojázók. Nem tudnak beilleszkedni a forgalomba, még mindig azt hiszik 80 a sebességhatár lakott területen kívül, így kb 70-el mennek a 100-as táblánál, befelé indexelnek a körforgalomba, kifele már nem, mire lekanyarodnak lemegy a nap, mert úgy fordul le a suzukijával a keresztezõdésben, mintha vmi kamion lenne. etc
A kresz szabályok készítõinek illetve azoknak akik eldöntik, hogy hol legyen a seb.korlátozó tábla, stb. (közlekedési mérnökök?) pedig évente kéne közúti vizsgát tenni, mert valószínûleg fingjuk nincs arról milyen a közlekedés a való életben.
Néhány példa. Lakott területen kívül, 60-as tábla 500 méterre egy keresztezõdéstõl, indokolatlan sebesség korlátozások, stop táblák olyan helyen, ahol az ég világon semmi értelme, vagy oda van elhelyezve ahonnan szart sem látsz, mert beljebb van 2 méterrel, mint a keresztezõdés széle. Életszerûtlen beszari szabályozások.
Egy ismerõs nagypapája 90 környékén jár, pár éve még vezetett néha, és õ mesélte, hogy az évtizedes ismeretségû háziorvosa rendesen végigcsináltatta vele az alkalmassági vizsgálatot az érvényességhosszabbítás elõtt.
ok, 28 vagyok nem 75, de mivel a doki jóval 70 fölötti, gondolom egy 65 évesnél is ennyivel intézné el a dolgot.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Hivatásosként pedig ott vannak a különbözõ fokozatú PÁV vizsgák.
Az a helyzet, hogy nem érvényes örökké a jogosítvány, az új jogosítványhoz meg elvileg egészségügyi alkalmasság szükséges. Másba meg nem igen lehet belekötni, tehát ezen felül nem korlátoznám.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu