127612
  • molnibalage83
    Röviden. Nem.
  • Zephyr Retiring
    Szerintem ez magánügy is és nem mellesleg ütközne az SG fórum politika semlegességével. Én a magam részéről az élő beszélgetésekben is mellőzöm ezt a témát, mert mostanra már csak köpködés és bemocskolás van, nem pedig összefogás egy jobb és élhetőbb életért, ahogyan eredetileg kellene..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.02.12. 23:53:53
  • kamionosjoe
    Szerintem legyen egy szavazás arról, hogy ki melyik pártra fog szavazni a választáson április 8-án.
  • chhaya #125407
    Egyszer egy pici koccanást. Buszon utaztam, leghátul. Beálltunk a megállóba, mögénk egy villamos. Előttünk addig vesztegelt valami, hogy a sofőr megunta és ki akarta kerülni... Én meg premierplánban néztem végig a villamosvezető kétségbeesett arcát, ahogy a buszunk rátolat a villamosra. Nemtom mi lett utána, hazasétáltam inkább.
  • Fbn Lx
    háromszor ültem úgy autóban, hogy koccanás volt, mindegyik ilyen 20-30 km/h
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Még folyik az eljárás ellene. Jelenleg nem védekezhet szabadlábon. Gondolom embertársa ellen elkövetett nem szándékos halált okozó baleseti vétség lehet a vád. Csak tippelek, az ügyben még mindig hírzárlat van amíg nincs jogerős ítélet.
  • molnibalage83
    Whoa. A volt kollega ezért mit kapott?
  • Zephyr Retiring
    Az utolsó előtti opció érvényes rám. Valahol az SG-n is ecseteltem még aznap az eseményt.
    Röviden: önhibámon kívül átrepültem a bicajkormányom felett, felhorzsolódott a bal vállam és a fejem egy része, valamint egy pici csontszilánk levált valahol a jobb hüvelykujjam tövénél. Bár nem volt nagy baleset, baromira fájt és sokáig..

Nagyobb balesetek a közelemben (de nem voltam egyiknek sem szemtanúja): Mezőkovácsházáról jöttünk hazafelé, egy útkereszteződésnél fejre állt fehér autó, pár méterre egy másik a kukoricásban. Épp csak lekéshettük, mert a kukoricásban landolt autó sofőrje pólóban szaladt valahová messze a balesettől. Gondolom megijedt vagy ilyesmi..

Másik eset: egy egykori kollégám seggrészegen, bedrogozva jogsi nélkül balesetet szenvedett az egyik belvárosi felüljárónál. Az utasa életét vesztette. Nem túl régi eset.

Harmadik eset: öcsém egyik legjobb kollégája és mocis barátja szabályosan haladt egy jól be nem látható útkereszteződés felé a főúton. A traktoros jobbról, túl gyorsan érkezett és kanyarodott rá szabálytalanul elsőbbséget nem megadva a főútra. Öcskös haverját pont telibe trafálta. Sport moci totálkáros lett, srácot mentőhelikopter hozta be a helyi kórházba. Több helyen eltört mindkét lába, egyik keze és könnyebben megsérült a gerince is. Szerintem kész csoda, hogy túlélte. Lehet tippelni mi volt az első dolga, amint nemrég felépült...
    Viberen kaptam a friss fotókat az új mocijáról, amint épp kipróbálja mielőtt megvette...
  • molnibalage83
    Látni sosem láttam semmilyen, résztvevője voltam egy ütközésnek, belénk jött hátulról egy iqnuku egyén.
    HÉV-en utazva a HÉV elütött valakit, de nem láttam semmit, az utolsó kocsiban voltam.
  • kamionosjoe
    Résztvevője eddig 4 autóbalesetnek voltam, abból kettő nem az én hibám volt, egy esetnél én hibáztam és egy másiknál mindketten hibásak voltunk. Ebből mindegyik anyagi káros volt, komolyabb személyi sérülés nem történt.
    Ja meg mikor gyerek voltam elütött egy autó, de azt is karcolásokkal megúsztam.

Láttam már több koccanást is. Olyant, hogy megsérült valaki csak egyet, de azt nem közvetlenül hanem pár perccel előtte történt mire én már oda értem. (Motoros ütközött össze egy őzikével)
  • BaliBoy
    A mérleg:
    - Eddig kétszer jöttek belém hátulról, de komolyabban egyikben sem sérült meg senki sem szerencsére. Az első esetnél egy kamion jött belém, a második esetnél szendvicsbe kerültem 2 másik szg között.
    - Egyszer pedig gyalogosként, előttem kb. 10 méterrel csapódott házfalnak egy karambol következtében egy autó. Szerencsére annál sem sérült meg komolyabban senki sem, de ez valami isteni csoda. (pedig egyáltalán nem vagyok hívő) A baleset előtt néhány perccel még abban a kapualjban ült 2-3 srác, de szerencsére akkor már nem voltak ott és én sem indultam útnak 4-5 másodperccel hamarabb... A falnak csapódó autóban 4 fiatal ült. Emlékszem a csapódás után néhány másodperccel felsikított egy lány a falnak csapódó autóban... földbegyökerezett a lábam, bevallom őszintén. Én is sokkot kaptam szerintem.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Zephyr Retiring
    Na mizu van, mindenki lazul?
    Se új kérdés, se új válaszok? :)
    [szomorúan elkullog]
  • Zephyr Retiring
    Vagy ráfekszel a témakörökre: krimi, horror, kaland, sci-fi..
  • Zephyr Retiring
    Hátha lesznek majd jobb ötletek is. Elsőre ezek ugrottak be hasraütésszerűen :D
  • molnibalage83
    Hú, ez így elsőre kicsit durva és még több opciót válaszva is kicsit nehezen határolja le a témát.
  • Zephyr Retiring
    Ajánlásféle a könyves kérdéskörhöz:

a) soha semmit nem olvastam még ki.
    b) kizárólag papíralapú könyv jöhet szóba.
    c) csak digitális formátumban érdekel.
    d) könyvmoly vagyok.
    e) diszlexiás vagyok.
    f) csak a kötelező olvasmányokat olvastam.
    g) bármit elolvasok, nem a forma hanem a tartalom érdekel..

Esetleg :)
  • molnibalage83
    Jó ötlet, töprengek rajta, hogy mit és hogyan, vagy ezen vonal mentén is jöhet ajánlás.
  • chhaya #125392
    Nem tudom, lenne-e érdeklődés egy könyves kérdésre, pl. hogy szoktál-e olvasni, illetve miféléket és mennyit, esetleg milyen formában (e vagy papír). Meg azt sem tudom, ennyi kérdést hogy lehet normálisan összerakni egy szavazásba, de engem érdekelnének a válaszok.
  • molnibalage83
    Veszélyesnek érzem ezt a kérdést.
  • Lacee86
    Pl.: Szerinted hogyan lehetne Orbánt és bandáját eltávolítani?
  • molnibalage83
    Várom a kérdés javaslatokat.
  • Zephyr Retiring
    Lassan mehet is az újabb szavazás :)
  • Pluskast
    99%-ban stratégiai játékokkal. HOI, Crusader Kings, Civilization, Stellaris, Panzer Corps, Commander sorozatok, Strategic Command. Kb ezek azok a játékok amikkel mostanában játszom, bár ezek közül is a legtöbbet a HOI4-el multiban barátokkal.
  • Lacee86
    Már nem nagyon játszom, de régen Fifa, Need For Speed, GTA, COD, Colin McRae, Guitar Hero voltak, amikkel leginkább toltam, szóval FPS, TPS, szimulátor.
    Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2018.02.04. 21:41:21
  • Renegade
    stratégia :)

anno a régi ufóknak strategy + turn based tactics volt a besorolása
  • molnibalage83
    A XCOM játékokat pl. hova tenné be az ember? Van RTS szerű része, bázisépítés és turn based taktikai is. :)
  • ToxiMaxi
    Én mindenevő vagyok. Most éppen stratégia/fps/rogue-lite, metroidvania action-platformer/H&S/MMO volt terítéken az elmúlt 1-2 hónapban. Várok már egy jó mmorpg-t, ami leköt.
  • molnibalage83
    Vázz, mindig elfelejtek valamit...
  • Zephyr Retiring
    Mivel kimaradt az "egyáltalán nem játszom már" opció, de én is szavazni akartam, bejelöltem az arcade választ..

Utoljára sakk, előtte egy répa összeszedegetős emeleteken szaladgálós nyulas tv játék, azelőtt Mario (Nintendo), sokkal korábban Pit Stop (autós) még Commodore 64-en, legeslegkorábban pedig kis kézbe fogható kvarcjátékok sokasága a helyes időrendi sorrend :)
  • molnibalage83
    Taktikai / stratégia (RTS és körökre oszott is), régebben nagyon sokat, aztán kb. 8 évig semmi. Utóbbi 3 évben Wargame széria, de már ennek a korszaknak is vége.

Szimulátor (akár autós, akár repülő, akár harcjármű)
    Régen orrba szájba, de kb. 8 éve csak fejlesztettem/moddoltam, repülni nem repültem. Idén tervezek visszatérni. :)

MMO (legyen akár RPG vagy acrade lövölde, mint World of Tanks)
    WoT-ot kipróbáltam, nem nyűgözött le, a többit soha.

RPG (legyen akár TPS, FPS vagy más nézetes)
    Igen, sokat. A történetalapú játékokra kattantam rá, mert azoknak legalább van vége. NWN, Skyrim, Nehrim volt, Enderal várja a sorát n+1 mással egyben.

Kaland (legyen akár TPS vagy FPS)
    Igen, az új Tomb Raider, Life Is Strange, stg.

Ügyességi / arcade
    Egyáltaán nem.

Kazuár/mobil/ingyenes online, stb.
    Egyáltalán nem.

FPS lövölde
    A STALKER-t tolom most, de ez történetalapú, határeset. Ezt leszámítva FPS-t kb. 2005 óta nem játszottam. A BiA és a MoHPA volt az utolsó.

Survival (legyen offline vagy online)
    This War of Mine egyik legjobb játék, amivel valaha toltam. A Long Dark vár a sorára.

Nagyjából ez a helyzet.
  • molnibalage83
    Elbasztam a szavazógépet, bocsi, több lehetőséget kéne jelölhetővé tennem...
    Javítva és új link...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.02. 00:19:44
  • Fbn Lx
    RPG egyértelműen, más műfajból ritkán fognak meg játékok úgy igazán - és azokra is jellenző, hogy van egy erős rpg-rendszerük az alapkoncepció mellett. Másodlagosan talán stratégia, azon belül is sokkal inkább körökre osztott, mint pl a régi Heroes részek, vagy a régi kedvencem, a Disciples 2, de a civ-szerűek is jöhetnek. Valós idejű stratégiából én igazán a C&C-t szerettem, főleg a Tiberian Sun és a Red Alert 2, meg a klasszik C&C amit még dos alatt játszottunk 386-oson. NAGYON régóta nem találkoztam olyan RTS-sel, ami ezekhez mérhető.
  • Fbn Lx
    én el tudnék képzelni egy ilyen szoci utópiát, amiben az AI egyszerre az istenünk és a szolgánk.
  • kamionosjoe
    Csak focimanagerrel. Mostanában bármi mással elkezdtem volna játszani 1-2 óra alatt beleuntam és leraktam, úgy látszik kinőttem már a játékból, nem tudnak lekötni.

Ja meg telefonra van egy farmos játékom, de utóbbi időbe már azt is hanyagolom.
  • Renegade
    sajnos egyre ritkábban játszom

a kalandjátékok hőskora nekem kimaradt, akkor még ennyire sem ment az angol, pár éve megvettem a Syberia sorozatot, sajnos már nem tudott beszippantani. A stratégiait jelöltem be, azzal játszottam a legtöbbet

Amik nekem az utóbbi időből maradandó élményt adtak: Hearthstone, Stellaris, ME trilógia, XCOM, Darkest Dungeon.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.02.01. 22:57:17
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Lacee86
    Én a mai Magyarországon szemrebbenés nélkül szavaznék rá.
  • molnibalage83
    Érdekes kérdés.
  • Renegade
    eszembe jutott egy picit provokatív kérdés (jó, hát nem én lennék):

mondjuk még finomítani kell, de ezen is lehetne moralizálni, pláne most, hogy piszkosul megcsömörlöttek a politikától a magyarok:

abban az esetben, ha kifejlesztenék a teljes értékű AI-t és indulna a választásokon, akkor emberekre szavaznál vagy az AI-ra?

induljunk ki abból, hogy az AI-nak nincsenek sem rokonai sem barátai, szóval a korrupció nehezen elképzelhető (ettől még hatalmi játszmákba belemehet).