A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zephyr Retiring
Az enyémet nem ismeri 😄
Röviden: teljesen digitális, állandó emberi felügyeletet igénylő érintőképernyős számítógép vezérlésű eszközt kezelek. Létező legújabb technó, ráadásul Win alapú, tehát előfordulnak lefagyások plusz néha az elmentett beállítások is "elvesznek", ami pedig újraindítást is igényelhet.
Eredetileg úgy lett tervezve a működés, hogy az elmentett beállításokkal állandóan lehessen használni, de a fél éves tesztüzemmód alatt kiderült, hogy a beállítások a külső környezeti tényezők hatására is módosítást, emberi beavatkozást igényelnek.
A teljes robotizációs önálló üzemeltetés így nálunk egyelőre nem megoldható.
(magánvéleményem: szerintem soha nem is lesz, mert nem minden munkafolyamat oldható meg emberi beavatkozás, felügyelet nélkül a jövőben sem.)

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

az enyémhez talán legközelebb álló 3%
de tetszik, hogy pl a Computer Programmer 48% a Software Developer meg 4.2%, wtf mik ezek az adatok
amúgy jó ötlet lenne a kérdés, lehetnének ilyen százalékos sávok opciókként
új szavazás ötlet, egy kis mókázással:

félsz, hogy elveszik a robotok a munkádat?

https://willrobotstakemyjob.com

nálam: 93%, I am doomed 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Zephyr Retiring
Na beugrottam ma a helyi késdobáló-becsületsüllyesztőbe<#pias>
Születésnapom alkalmából fogadjátok szeretettel ezt a rövid fotósorozatot..<#nevetes1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Sorrendben: távoli, közeli, 120-as számoló, kezdő pozíció..
A játékszabályokra és a pontozásra visszatérhetünk akkor, ha majd asztal közelébe juttok..<#wave>

Utánaolvastam,mert most hallottam először.Érdekes lehet, élőben még sosem láttam.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

molnibalage83
Nagyfaterom becsületsüllyesztőnek hívta a helyet, ahol ezeket megmutatta. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Zephyr Retiring
Nem ígérem holnapra, de még a héten beugrom a helyi késdobálóba, és készítek nektek róla 1-2 fotót 😊
Természetesen a kezdőpozícióra állított bábúkkal.
Aztán ha ez megtörtént, elkönyvelhetitek, hogy megint tanultatok valami "újat"...

chhaya
Én sem hallottam még. A rexet ismertem, azt kisgyerekként nagyon szerettünk, volt kisméretű játékasztalunk is. 😄 Ez viszont új.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

ReszegKoldus
Érdekes, sose hallottam erről. Kicsit hasonlít a karambolra 😊

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Zephyr Retiring
Most nézem, Rex a wikin csak a rendőrkutya van 😊

Zephyr Retiring
A rex az a játék, amikor 5+3 lyuk van, de nem a széleken, valamint 1 gomba, amit nem lökhetsz fel. (Reszegkoldus kolléga jól tippelt)
A magyarbiliárd pedig az, ahol nincsenek lyukak, csak gombák egymás után (hosszában az asztalon), a lényeg pedig pont a felborításuk a nem fehér golyóval. Ekkor jár a plusz pont a felborult bábúk (gombák) arányában. Ha fehér golyóval borítasz, az meg hibapont.

Mindkét játék leírását megtalálhatod egyébként a wikin is 😊

ReszegKoldus
Viszont rexben pont nem szabad a gombát felborítani.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Lacee86
De, szerintem az. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

chhaya
A gombás biliárd nem a rex? Vagy az megint egy másik? 😊

Zephyr Retiring
Csatlakozom a biliárd lelkes rajongói közé magam is, bár senki sem említette, de jómagam az amerikai sztenderd felé húzok inkább. Mifelénk mindkét fajta fellelhető (amerikai és hazai is) utóbbit is sokan biliárdnak nevezik, bár az ugye teljesen más jellegű, mert ott lyukak helyett a "gombákat" kell szisztematikusan letarolni 😊
Régi álmom a pool biliárd mellett itthonra egy kerti bowling pálya is, de sajna ott még nem tartok..

Lacee86
Bowling, csocsó, biliárd, ebben a sorrendben. Sajnos egyiket sem játszom mostanában túl gyakran.

a léghoki inkább iyen játéktermi dolog, de ezek közül egyedül az élvezetes
meg a csocsót még szívesen pörgetem de szar vagyok benne
chhaya
Biliárd vagy bowling, ha muszáj választani, de alapvetően egyik sem érdekel túlzottan, nem is játszottam évek óta.

(Amúgy a biliárd egy L)

molnibalage83
Bowling
Billiárd
Darts

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Csocsó forever! :-)

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Biliárdot jelöltem,bár abban sem vagyok túl jó.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

ReszegKoldus
Bár azt is bejelöltem, szerintem a snooker nem kocsmasport.

molnibalage83
Új szavazás.

ha ülhetek a seggemen pc, ha mozgok mobil, elég egyértelmű a kép. és egy kicsit többet ülök a seggemen, mint amennyit mozgok.
chhaya
Laptopról szoktam minden olyan oldalt használni, ahová néhány sornál többet kell pötyögni. Tehát a fórumot is. Kényelmesebb nekem. Vagy ha alaposan utána akarok nézni/olvasni valaminek, könnyebb a nagy képernyőn navigálni. Mobilon általában akkor netezek, ha gyorsan akarok csekkolni valamit, vagy ha csak olvasgatok és lusta vagyok gép elé ülni. 😄 Na meg ha nem vagyok gépközelben, akkor használom a netet, elsősorban kapcsolattartásra (mail + messenger).

Lacee86
Kb. 80-85% laptop, 15-20% mobil.

molnibalage83
99-1% asztali pc - mobil. Emailt olvasok végszükség esetén telón meg chat, ha éppen nem vagyok otthon. Tabletem nincs is.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.09.06. 12:47:11

Zephyr Retiring
Sebaj, egy tabletta néha ugyanúgy megteszi..<#hehe>
Úgy hallottam..

Nálam 50-50, tabletem az nincs.

★★★★★

Billentyűzeten szeretek írni ezért, amikor csak lehet elkerülöm, hogy telefonon bármit is kelljen pötyögnöm. Munkahely laptop, otthon PC. Egyedül az email-ek megnézésére használom a telót.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.09.06. 08:59:53
Zephyr Retiring
Muszáj volt az 50-50%-ot megadnom, mert a kérdés nálam két részre bomlik:
Telefonról fórumozom szívesebben, de pl. YT-ot meg szívesebben böngészek laptopról.
Ami már csak amiatt is érdekes, mert nézhetném akár 50"-os kijelzőn is ha akarnám, de ott mégsem akarom<#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.06. 07:51:16

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

molnibalage83
Új szavazás.

Zephyr Retiring
Úgy 2-3 hetente, bár előferdül, hogy sűrűbben 😊
Ez most pont megint egy olyan dolog, ami nálam nem az időintervallum kérdése. Akkor indítom csak újra, amikor már annyira belassult a sok "netszemét cookie-k" miatt, hogy már már bosszant a csigalassúsága 😄

Egyébként mivel használható tippet itt senki sem szolgáltatott, magam kerestem egyet a kérdés felkutatás mobilról kérdésem kapcsán 😊
Nanáhogy persze tökegyszerű a megoldása a dolognak, annyira, hogy elsőre eszembe sem jutott 😛
Mobilról a lap aljára kell görgetni, kiválasztani a "normál verzió" gombot, és máris előbukkan az aktuális szavazás linkje 😊
Amúgy meg a lenti vélemények kapcsán, nálam nem ez a helyzet.
Asztalin kezdtem anno fórumozni is, de mostanra már szinte mindent mobilról nézek. Szerencsére egyre több "hivatalos" oldal is kezd odafigyelni ránk mobilosokra.
Teljesség igénye nélkül sorolva,
egész használható appok jelennek már meg vasúti, kereskedelmi, adok-veszek, és többek közt szórakoztató jellegű (tv műsor stb.) nagyobb oldalakhoz is. Mobilbarát verzióként avanzsálva.
Egy időben fórumfüggő voltam.
Mostanra mobil(net)függő lettem 😄

Lacee86
Ritkábban, mint havonta. Az iOS úgy veszem észre nem igen lassul be.

cenobite
Nekem be van állítva. 23:00 kikapcs, 06:00 bekapcs. Kivéve ha olyan helyzet van hogy 23:00 után is szükség van rá.

gamertag: kenobita

Szerintem soha, csak ha lemerül vagy frissítés jön akkor indul újra.

★★★★★

ritkábban, mint havonta
csak ha frissül az iOS
chhaya
Kikapcsolni vagy repülő üzemmódba tenni nem szoktam, újraindítani néhány hetente vagy amikor éppen eszembe jut, hogy talán időszerű lenne.

Nekem az a választás jelenik meg hogy "kikapcsolás" vagy "újraindítás" vagy "repülő üzemmód" ha ki akarom kapcsolni.
Lehet át kéne szerkeszteni.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2017.08.30. 15:31:19

Dzsini
Tipp: "Kikapcsolás" esetleg úgy is lehet, hogy repülős üzemmódra állítod (tehát lekapcsolódik minden hálózatról), és úgy pihen pl. éjszaka - hívni nem lehet rajta, adatforgalmat nem generál, stb. - de az oprendszer tulajdonképpen nem áll le, és nem bootol be reggel, hanem csak visszacsatalkozol.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

molnibalage83
Ez a kettő nem ugyanaz? Mert akkor hülyén tettem fel a kérdést, mert még ennyit sem tudok a telefonokról. Én úgy gondoltam, ha kikapcsolom, akkor az újra is indul.

Naponta kikapcsolom,de csak havonta van újraindítás.

molnibalage83
Új szavazás. A következő téma a lenti csevegés alapján lehet.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.30. 14:07:37

Netezni, filmet nézni, játszani, pc. Telefonon csak azt nézem meg, hogy kitől kaptam emailt és FB. Utálok telefonról netezni.
😄

molnibalage83
WC-n offline olvasok. Így is 2 hónapos backlogban vagyok az Aranysas magazinnal... 😊

szerintem azoknál az embereknél akiknél előbb volt gép mint teló már megszokták, hogy pécéről intéznek mindent, persze wc-n ülve átfutja az ember a kedvenc topikjait/online magazinját, de beloggolni gépről fog 😊

Én netezés közbe is a telefonomat nyomkodom.<#buck>

★★★★★

pont a kényelmi faktor a jó érv a pc mellett. hátra tudsz dőlni és bámulni a szép nagy monitorba, és rácsapni a kezeid a billentyűzetre, nem egy kis bisz-baszt kell nyomkodni és tartani az arcod elé.
én is nyomkodom a telefont persze, mert a technológia annyira információfüggővé tett, hogy folyamatosan kell valami amin nézegethetek és olvasgathatok dolgokat amikor mondjuk tömegközlekedek vagy megállóban vagyok és egyéb üresjárat van, szerintem ekkor töltik be a mobil eszközök a céljukat.