127612
  • BaliBoy
    Az MKKP is a részvételre buzdított a köztévében. Én tudom! :DD

• molnibalage83
    A következő kérdés lehet erre tippelés, hogy hány százalékost lesz a részvétel.
  • Fbn Lx
    egyébként ez a 87%--os biztos részvételi arány tetszik, bár kicsi a mintaszám, de ezt jó lenne látni országosan is
  • Fbn Lx
    mindenképp, hogy ne az y generáció nihilizmusán menjen el a dolog. Sajnos a kormány támogatottsága életkorral párhuzamosan nő, akárcsak a szavazási hajlandóság. Ha az y generációs kortársaim végül legalább akkor arányban megmozdítanák a seggüket mint a nyugdíjasok, akkor talán le lehetne őket váltani, és nem azok döntenének a jövőről, akiknek még átlagosan 10 évük van hátra, hanem azok, akik mondjuk negyvenet élnek még it. De ahogy az átlag életkor növekszik az országban, úgy minden eltelt négy évvel egyre kisebb a valószínűsége a kormányváltásnak.
    Ja és örülnék, ha végre sikerülne a köztudatnak kilépnie a fidesz-mszp átkos kettősségéből, és nyomni egy rezetet. Megpróbálni mindenképp megéri, nincs jobb opciónk.
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2018.03.23. 20:11:32
  • BaliBoy
    Azért ha lesznek "ötletes" szavazólapok... legyen nálad fényképező! :D
  • kamionosjoe
    Nálunk nem lesz csalás, elvitetem a rendőrökkel, ha valaki ilyennel próbálkozik. :)
  • BaliBoy
    Csak ne így! :D

Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2018.03.21. 22:09:01
  • kamionosjoe
    Elmegyek, egészen reggeltől estig ott is leszek majd, mivel szavazatszámláló leszek. Hogy én kire szavazzak azon még gondolkozom.
  • Zephyr Retiring
    Mi a legutóbbira nem mentünk el a párommal. Ha csak rajtam múlna most se mennék, mert engem nem érdekel.
    De a párom már jelezte felém, hogy megyünk és számít a támogatásomra a döntésében, hogy kikre szavazzunk.
    Aki párkapcsolatban él, az tudja, miért is nem ajánlatos erre a felkérésre nemet mondani...
    Aki meg szingli, az majd megtudja ha lesz párja egyszer :D
  • BaliBoy
    Az előző két szavazásra nem mentem. Ennek oka az volt, hogy nem voltam hajlandó úgy elmenni szavazni, hogy csak rosszra, vagy még rosszabbra lehetett szavazni. Attól, hogy valamelyik a kisebbik rossz, attól az még rossz. Ráadásul a "rosszaságnak" nincs mértékegysége, nem lehet igazán megmondani, hogy mennyi az a kisebb... Értelemszerűen ha az ember rosszra szavaz, nem is várhatja el, hogy jó irányba menjenek a dolgok.
    Na ez volt eddig...

Idén mégis arcon fogom köpni magam és elmegyek szavazni, habár most sincs olyan akire szívesen adnék voksot. Vannak olyan kezdeményezések, amik szimpatikusak, de még elég kiforratlanok.
    Viszont ezt mocskot el kell takarítani!

Az országos listán már egyértelműen tudom, hogy kiket fogok támogatni, az egyénit még nem teljesen, de figyelem, hogy kire kellene.

(remélem ennyi még belefér. neveket nem említettem.)

Egyébként egy olyan válasz is lehetett volna, hogy még nem vagyok elég idős a szavazáshoz. Bár tudom, hogy az SG-n nem nagyon vannak már fiatalok. :)
  • Lacee86
    Igen, mindenképpen elmegyek. Párt szinten még kettő között gondolkozom, de egyéni jelöltek közül már egyértelműen tudom.
  • ToxiMaxi
    Jelen állás szerint semennyire. Én is ott leszek, még akkor is ha a sok szarból kell választani, különben nincs jogom panaszkodni a pártok miatt, ha másra hagyom a döntést.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.21. 12:14:56
  • ManoNegra
    Elmegyek szavazni az ziher.
  • Renegade
  • Renegade
    kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudnak összefogni az ellenzéki pártok, amúgy ja, megyek szavazni, mint mindig.
  • Pluskast
  • molnibalage83
    Nem én választottam. A jövőre vonatkozólag van pár ötletem, de a közösség nem tiltakozott ez ellen.
  • Pluskast
    Hmm. Elég kényes témát választottál :) Amúgy elmenni elmegyek, de őszintén szólva, legszívesebben egy nagy péniszt rajzolnék a szavazó lapra, és hozzá mellékelnék egy "elbocsájtó szép üzenetet" is. Katasztrofálisak a politikai pártjaink.... Csak rossz és még rosszabb közül lehet választani.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Zephyr Retiring
    Laci beelőzött :)
  • ToxiMaxi

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.16. 19:46:16
  • Lacee86
    Én inkább ezzel a megközelítéssel adnám meg a lehetőségeket:
    -Igen, és egyértelműen tudom, kire szavazok.
    -Igen, de még nem döntöttem el, kire szavazok.
    -Még nem tudom.
    -Nem, mert nem tudok választani a jelöltek közül.
    -Nem, mert nem érdekel.

Így az egyensúly is megvan, és pártfüggetlenek a lehetőségek.
  • ToxiMaxi
    Milyen okok vannak még?
  • Zephyr Retiring
    Ebben a felállásban túl sok az igen (ezért/azért) és túl kevés a nem.
    Fele-fele arányban jobb lenne.
    Nem csak azok nem mennek szavazni, akik nem hisznek a változásban..
  • ToxiMaxi
    Választásokkal kapcsolatban valami kevésbé pártközpontú kérdés?

Elmész szavazni?

-Igen, mert fontos számomra a szavazás és a demokrácia
    -Nem megyek el mert úgysem változik semmi
    -Igen, mert változást akarok
    -Igen, mert azt akarom, hogy a jelenlegi rendszer maradjon

Lehet az utolsó válasz kicsit túl konkrét. Ötletek jöhetnek.
  • Zephyr Retiring
    Első ötlet..

A négynapos hétvégén dolgoztál?

- pihentem.
    - persze hogy dolgoztam.
    - csak egy napot.
    - is is.
    - dolgoztam volna, ha lenne munkahelyem.

Vagy valami hasonló..
  • molnibalage83
    Jövő hét hétfőn lesz új szavazás, addig pihi lesz itt most. Addig jöhetnek a kérdés ötletek.
  • molnibalage83
    Sajnos nem updatelthető.
  • molnibalage83
    Ez eszembe sem jutott. Utólag assze nem módosítható a szavazás, de csekkolom.
  • Renegade
    meg olyat, hogy egyszer voltam, de keltem-borultam :)
  • Calver
    kérünk "egyszer voltam, nem hatott meg" opciót.
  • Zephyr Retiring
    Eddig kimaradtak, de nem zárkózom el előlük.
  • molnibalage83
    Nem volt még soha, de tervezem. Azt meglátom.
  • ManoNegra
    Gyerekkoromban sokat síeltem, mostanában már egyáltalán nem.
  • Zoli007
    Egyszer próbáltam, nem igazán ment.
  • Freeda Krueger
    Még soha nem próbáltam, és nem is tervezem.
  • Fbn Lx
    sosem érdekelt, és mindenki aki már volt síelni, arról áradozik, hogy mennyire fogalmam sincs róla milyen király
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Bazsalusz
    A csajom ikreit (is) testközelből...
  • Lacee86
    Több kettes ikret is ismerek, sőt a tágabb rokonságban van is (fiú és lány).