127612
  • Musachy
    EZ IS ELGONDOLKODTATÓ
  • Lacee86
    Nem tudom, ezt láttátok-e.

És ezek az emberek (és sok tízezer/százezer hasonló) is szavaztak tegnap az ország jövőjéről. Nehéz megszólalni... :(
  • kamionosjoe
    Olyan nagyon ötletes nem igazán volt most, egyik szavazólapra rajzoltak egy nagy szmájlit, egy másikra meg azt írták az X mellé, hogy "Süssön rád a nap Magyarország". Ennyi.
  • molnibalage83
    A régi kétfordulós rendszerben esélyük nem lett volna 2/3-ra. Minden olyan helyen, ahol 45% alatti eredménnyel lett egyéni jelölt győztes, ott a 2. fordulóban, ha csak az emberek fele átszavaz, akkor a 2. fordulóban bukna a narancsos jelölt. Ha a listás arány nem is változna, akkor is kb. 42+50 = 92 mandátuma lenne a narancsosoknak. Nagyon sok kerületben nem érték el az 45%, sok helyen még a 40%-ot is alig.

Pedig a többfordulós választás is lehetséges lenne egyetlen fordulóval, ahol minden szavazó minden preferenciája érvényesül. Persze ezzel a modellel sanszosan egyetlen politikus sem barátkozna meg, mert alkalmazása esetén még 50% elérése is csada lenne, tehát csak koalícióban kellene kormányzni. Nehogymá' véletlenül arányos képviselet legyen.

A világon ma gyakorlatilag alig pár ország van, ahol arányos választási rendszer van. Még a sokaknak demokrácia ikonként kezelt UK-nek is akkora fostaliag rendszere van, hogy arra szavak alig vannak.

Érdemes az összes választási videóját megnézni. Papíron a jenki rendszer is olyan, hogy matematikailag 21% popular vote-tal lehet 50%-ot elérni..
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.04.09. 09:48:20
  • ToxiMaxi
    Intelligens választók nélkül nem volt nehéz. Amikor a propaganda egy pár mondatból vagy szóból áll és az emberek beveszik, akkor ott az emberek fejében is komoly problémák vannak.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.09. 09:28:50
  • Jim Morrison
    propaganda nyert. a félelemkeltés. szabad sajtó nélkül nehéz nyerni.
  • ToxiMaxi
    Megvolt a nagy magyar IQ teszt.
    Minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
  • molnibalage83
    Is. Meg a választási rendszer manipulatív átalakítása. Egy kétfordulós választáson az 50% sem biztos, hogy meglenne a narancsoknak...
  • BaliBoy
    Igazi tragédia, hogy milyen eszméletlen sötétség uralkodik ebben az országban. :(
  • Fbn Lx
    úgy tűnik, hogy majdnem bejött, de a várt eredmény ellentétét hozta
  • BaliBoy
    Volt, de nem találom az archivban. Úgy rémlik, hogy 80% mondta azt, hogy elmegy szavazni.
  • Zephyr Retiring
    Olyan is volt? :D

A másiké már országos rekordot döntött: fél órája a részvételi arány elérte az 53,64%-ot..
    S ehhez az arányhoz magam is hozzájárultam :)
  • BaliBoy
    Noh, vajon bejön a házi szavazásunk részvételi eredménye ma? :)
  • Zephyr Retiring
    Lehetett simán peches is
  • Lacee86
    OMG, mi voltál te, ketrecharcos? :D
  • cenobite
    Bal vállam volt eltörve, jobb lábam nyílt törés, koponyám volt betörve, mindkét szemöldököm felrepedve amit össze kellett varrni... A töréseknél természetesen gipsz is volt. Hmmm... Hirtelen ennyi. :)
  • molnibalage83
    Ficam miatt kétszer volt gipsz, de törés még soha.
  • Jim Morrison
    Gipszelve voltam, de csak ficam volt.
  • Lacee86
    Soha. Egyszer egy disco-ban ráestem a könyökömre egy méterről kb. Akkor azt hittem, eltört a kezem, de csak nagyon megduzzadt az ízület.
  • Zephyr Retiring
    Legutóbbi bicajos szaltó mortálémról már beszámoltam itt is (csontszilánk leválás), előtte úgy húsz éve bal alkar csontrepedés Miskolcon egy üdülőben, azt megelőzően még óvodáskoromban felbuktam egy bőrlasztiban s a homokozó téglaszegélye berörte a fejem.
    Durvábban hangzik, mint amilyen valójában volt. Bár vérezni azt tudott. Ennyi egyelőre..
  • kamionosjoe
    Pár éve volt egy bicajos a Tour de Franc-on, elesett, felállt és utána megnyerte a szakaszt. Utóbb derült ki neki is eltört a kulccsontja.

Nekem még nem törött semmi.
  • Renegade
    hajaj, az érdekesebbek: legjobb pont tavaly volt: ráestem a kezemre, kéztőcsont törés, és mivel három hét után is rossz volt kezet fogni, ezért gondoltam csak megnézetem egy dokival, hát, kb a felső 1/5-a le volt törve a csontnak. Aztán gipsz nélkül összeforrt.

a kevésbé vicces: gyerekként kulcscsonttörés: edző nem hitte el, így nem tudtam "ellógni" az edzést.

Félreértések elkerülése végett: nem vagyok Rambo, pl, nálam gyávább embert nem lehet találni egy fogorvosi váróban. Egyszerűen nem zavar a tompa lüktető fájdalom, bezzeg az éles nyilallás szerűtől meg kiszaladok a világból.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Fbn Lx
    8 órára tippelek, hogy annyi lehet, de átlagosan 6-ot szoktam. ha sikerül 6-ot aludni, akkor viszonylag okénak érzem magam, de 5 és fél és az alatt szenvedek egész nap.
    Olyan, hogy úgy ébredek hogy kialudtam magam és milyen kellemes, az szerintem évekkel ezelőtt volt utoljára, szóval én 7 és 9 óra alvás után ugyanúgy kelek, kielégületlenül
  • Zephyr Retiring
    Csak okostelóm van. Elalvás előtt megnézem rajta mennyi az idő, felkeléskor szintén. Aztán fejben kiszámolom a közben eltelt időt :)

Amúgy érdekes téma ez az alvásigény, mert a kollégákkal erről beszélve én elég szélsőséges idővallumokat hallok: 5 órától 10-ig, és ezeket is elég sok minden befolyásolhatja..
  • ToxiMaxi
    Miband 2-t használok és elég jól mér. Mármint nagy okosságot nem tudok meg belőle de méri, hogy mikor feküdtem le és mikor keltem. Persze jelzi, hogy mennyi volt a mély és a felületes/könnyű (nem tudom mi erre a szakszó) alvás de ahogy utánaolvastam azt nem érdemes figyelni mert a mély alvásnak is több fokozata van. Ébresztésre viszont tökéletes a karkötő mert sokkal jobb vibrálásra felkelni, mint csipogásra.

Alvásigényem 7-8 óra de ha sokáig ez alatt teljesítek, akkor összeszedem a fáradtságot és utána akár 10 órát is képes lennék aludni, ha a gyerek nem keltene fel :)
  • Renegade
    erről jut eszembe: használ más is okos karkötőt?

nálam a honor band3-on be van kapcsolva az alvásfigyelő, elégé bull shitnek tűnik, meg a felriadásokat egyáltalán nem veszi észre, egy dolgot viszont nagyon el tud találni: az elalvás és a felébredés időpontját.
  • Zephyr Retiring
    Az alvásigényem az 8 lenne. De persze változó külső tényezők miatt, jó ha sikerül 5-6 órát szundiznom folyamatosan naponta..
  • kamionosjoe
    Nekem 8
  • Calver
    megfelelő alváshigiéniával 7 óra tökéletesen elég.
  • chhaya #125540
    8 óra. De 7-tel is egész jól elvagyok.
    Viszont ha huzamosabb ideig 6 óránál kevesebbet alszom, akkor utána simán alszom egyhuzamban 11 órát is. :D
  • Freeda Krueger
    Attól függ mikor. Ötödik éjszakás műszak után vagy első délelőtt előtt :) De több mint 8 óra általában.
  • molnibalage83
    Új szavazás.
    Hétvégén az archívumot befrissítem, jó nagy elmaradásban van.
  • QuippeR
    gőzöm sincs opció is kellene
  • Zephyr Retiring
    Ezt csak végszükség esetére valamikor majd a nyáron:

Hány köbcentis volt a legnagyobb motor amin ültél már utasként?

- még nem ültem motoron.
    - 50 (bár ezen tilos)
    - 125
    - 250
    - 500
    - 750
    - 900
    - 1000 vagy afelett..
  • Lacee86
    Ki lesz a következő TOP 100-on kívüli csapat, akitől kikap a magyar labdarúgó válogatott?
    Válaszok: Madagaszkár, Vietnam, Észak-Korea, Etiópia, Afganisztán, Vanuatu, Nepál, Moldova, Málta, Seychelle-szigetek, San Marino, Gibraltár, Egyéb.
  • molnibalage83
    Új szavazásra javaslatok?
  • ToxiMaxi
    Jó "magas" lett a bizonytalan szavazók aránya.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.27. 10:57:14
  • Lacee86
    Jó ötlet.
  • Calver
    az MKKP olyan Szegednek, mint Kanadának Justin Bieber.