A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
állatorvosi kiadások? Kasztráltatták a morcos kutyust? 😄
Ic3 m4n
tömegközlekedési eszközön még nem, máshol már próbáltak..<#nevetes1><#nevetes1><#ravasz1>

clio1616v
ott még én se...

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

chhaya
Tömegközlekedési eszközön még nem...

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

morcosqtya
Jövõhéten kedden merre felé leszel? Kezd ürülni a családi kassza, állatorvosi kiadások stb...
Nagyon udvariasan és kultúráltan rabollak ki. :-)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

VRSDM
igen, tömegesen késekkel.
igen, és nem vettem észre.
igen, biztos elhagytam egy részét.

belõlem él a fél ország 😄

u dont have to listen anybody else but me

nem haragszok, csak gondoltam figyelmeztetem ha még nem ismeri 😊

★★★★★

tigeroo
az õ hozzászólásait figyelmen kívül kell hagyni

neharagudj, én az õ hsz-ein (meg amit generál vele) szórakozom a legjobban😄
csak trollkodik, az õ hozzászólásait figyelmen kívül kell hagyni vagy csak lepontozni

★★★★★

ha odaírja hogy Helga, akkor jobban átjön a mondandójának lényege? o.O

Motoroj
Biztos nem barna kéz volt, szerintem csak a sötétített üvegen keresztül tûnt annak.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Igen, sms-t írtam és egy barna kéz kivette a kezembõl a telót ajtózáródás elõtt a 3as metrón -.-

&#63743;

clio1616v
magadat hibáztatod azért mert egy tollat elloptak tõled?

ráadásul ami nem fontos, hogy parker toll, az annyira nem fontos, hogy még ki is javítod, hogy mindenki lássa, hogy az egy Parker toll, de az ami fontos, hogy kitõl kaptad, annak nem árulod el a nevét

akkor most mi vagy ki is a fontos?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

predator1982
Parker,márka

pred

predator1982
Igen,nem vettem észre...illetve csak késõn és tulajdonképpen magam is tehettem róla. Tulajdonképpen egy parjer toll volt az amit elloptak,de nem a márja volt a lényeg hanem akitõl ajándékba kaptam:-(

pred

Calver
meg az is sokat segít, ha nem hányja be minden topicba <#rolleyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Molnibalage
2 perceseket sem töltök ki...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

broman191
Ha annál is kevesebb ideig akkor fõleg 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Hegi90
protip: ha egy kérdõívet max 10 percig tart kitölteni, sokkal többen fogják kitölteni.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Csak annyi volt, h a buszon felejtettem a pénztárcámat. Valaki hazavitte, és magát a tárcát és a pár ezer ft-ot, ami benne volt, megtartotta magának, viszont az okmányaimat egy nejlonzacskóban egy hét múlva bedugta két ülés közé, ugyanazon a járaton.
Nyilván úgy gondolkodott az illetõ, hogy ha a tárcában tenné vissza a papírokat, akkor valaki megint ellopná. És nem is közvetlenül a sofõrnek adta, így megtarthatta a lóvét, és a lelkiismerete sem furdalta. Cseles. 😊

clio1616v
legalább 10 éve nem

Motoroj
Sose jártál?

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

clio1616v
nem járok tömegközlekedéssel

tényleg, az jobban érdekelne, hogy ki az, aki már kizsebelt mást
egy ilyen ember szemlélete
Adaaam
Olyan már volt hogy buszon egy cigány elõvette a kését mellettem és mondta neki hogy ma még nem mártóztál meg vérben, de szerencsére nem én voltam a kiszemelt.

everything's better with music

Lacee86
Olyan opció miért nincs h "Nem, viszont én már raboltam ki mást"? <#nyes>
Amúgy nem, szerencsére. Se jármûvön, se máshol. A bringámat lopták el 1x, de 1 év után az is meglett, igaz elég lestrapált állapotban.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Yoda001
"Viszont egy telefont mar visszajutattam a tulajdonosanak ami a buszon maradt."
több ilyen embert az országba...

http://9gag.com/gag/5135249

Nem.

Viszont egy telefont mar visszajutattam a tulajdonosanak ami a buszon maradt.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

pxxl
ja ilyen esetben leszarom azt a pár ezer forintot, de legalább adja fel postán a papírokat.

All hail the double x!

Igen, az volt ráírva a kabátjára "BKV ellenõr".<#buck>

★★★★★

ressy14
naponta többször tömegközlekedek, de még csak meg sem próbáltak lenyúlni valamit. <#sir>

Dum spiro, spero.

SötétBarom
Azt is agyonverném, aki egy papírokkal teli tárcát nem ad vissza. Pénzt tegye el, de paszmek.. Nagy suttyóság.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

pxxl
nem, még soha...

...de hagytam már el a pénztárcámat buszon. Kb 10-12 éve, 5000 Ft, és minden irattal együtt. Remek érzés, fõleg a papírok miatt. Az utána következõ beszerzési procedúráról meg ne is beszéljünk!

All hail the double x!

SötétBarom
Nem soha, és nem is fognak mostanában, mert ha tömegközlekedem max repülök, azon meg nem szokás rabolni.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

NEOreg3
nem

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Mennyire "zöld" az otthonod? ==>> Raboltak már ki tömegközlekedési jármûvön?
kifli
de ha spórolsz az energiával, azzal kevesebbet ártasz a környezetednek nem?

Azt pedig nem értem, hogy természetes rend, meg olyan rend, amire az ember törekszik.

Mire gondolsz természetes rend alatt? Azt is alakítja valami, csak nem embernek hívják.
szabod
Hát eddig ezen hatások nem nagyon mutatkoztak 😊
Igazából leszarom, lényeg az hogy jóval az általad említett fél misi alatt kijöttünk vele.

Mente et Malleo

clio1616v
a vasas (0,5 mg/liter feletti, de nem ritka az 1 mg/liter feletti sem) vízzel mosni nem célszerû fehér ruhákat 😊 és a szanitereket is elszínezi

szabod
Hidrogeológus kolléga nézte meg, állítólagot azért írtam, mert már nincs meg a papír róla (vaygis fene tudja hova tettem), szóval lehet más is magasabb egy kicsit (a vas biztos, de az sem sokkal), de még mindig nincs messze a ihatótól. Egyéb célokra meg tökéletes.

Mente et Malleo

clio1616v
ez jó szöveg, állítólag magas a vastartalma 😊

megnéznék egy vízanalízist

szabii98
Fingom nincs, hogy elõttünk mennyiért fúratták a kutat, de most is jó és tisztább víz folyik belõle mint a csapból

I met God. She's black

szabod
"a lényeg az, hogy amire egy kútvízbõl iható(vagy csak használati) víz lesz, az szerencsés esetben is félmillióból jön ki, és ez messze nem a "zöld"ségrõl szól"

Ez hol van így? Már nem emlékszem, de kb 40-50 ezerért fúrták a kutunkat, és azóta semmit sem fizettünk rá a szivattyú fogyasztásást leszámítva. A víz elvileg nem iható, mert valamivel magasabb a vastartalma az ivásra engedélyezhetõnél, néha azért már sikerült belõle inni, fõleg nyáron mert kellemes hûvö a víz. De e mellett mosásra, öntözésre, fürdésre, szóval kb mindenre az emberi fogyasztáson kívül használható.

Nyílván nem a felsõ vízzáró réteg feletti, ki tudja mik által szennyezett talajvizet kell szivattyúzni...

Mente et Malleo

clio1616v
részletekbe nincs kedvem most belemenni

a lényeg az, hogy amire egy kútvízbõl iható(vagy csak használati) víz lesz, az szerencsés esetben is félmillióból jön ki, és ez messze nem a "zöld"ségrõl szól

az energiával való spórolás nem egyenlõ a környezetvédelemmel

a "saját, fúrt kutam van" válaszról is tudnék mesélni 😄

Ne tartsd magadban. 😊

★★★★★

clio1616v
számomra kétfajta rend létezik

- természetes rend, amire a természet törekszik és motivációnak írtad
- mesterséges rend, amire az ember törekszik

a "zöld"esség ez utóbbival nem egyeztethetõ össze, ha építesz egy házat és azt nem tartod karban, magára hagyod, nem költesz felújításokra, akkor a természet megteszi a rendrakást és a ház egy idõ után a természetes rend állapotába kerül, amiben már nem biztos hogy szívesen laknál 😊

emiatt a kérdés és a válaszok rendkívül ellentmondásosak

sokan sznobnak tartanak, mert iPhone-om van, sõt már azért is hogy ezt most leírtam, viszont az az igazi luxus, amikor egy zöld otthont vagy zöld autót megvesznek és még el is hiszik, hogy az valóban környezetbarát

a "saját, fúrt kutam van" válaszról is tudnék mesélni 😄

na jóéjt

videobaby
van lényegi része a mondandódnak, és igen, a rendrakás energiát emészt fel. viszont, a természet inkább rendezettségre törekszik. nézd meg a makro-és mikroökonómia alapján. ha nem rendezett lenne, semmi nem tudna együtt mûködni, sõt, egyben maradni sem. bár, nem vagyok sem fizikus, sem más elméleti szakember, de a biológia alapján a természet motivációja a szimbiózis, életfenntartás élhetõen optimális módon. az, hogy ami van akár elemi szinten is, nem kíván a kellõnél nagyobb energiát használni, érthetõ dolog szerintem, nem a rendezetlenség bizonyítéka, inkább csak spórolás az energiával.
viszont megköszönöm az okfejtésed, érdekesnek találtam😊
a kígyós vidit is kösz😄

csak szólásmondás, nem konkrétum volt. egyébként pedig igen, noha azok csak szobrok, ikonok, régi hiedelmekkel kapcsolatos régi vackok.

clio1616v

láttál-e már olyan kígyót, ami a saját farkába harapott?

clio1616v
egy normális hulladéklerakó, ahol biztonságosan el lehet helyezni, nem ingyen van, ahogy a szemétszállítás sem

tehát a rendrakás pénzbe kerül

nem kertelek, most kioktatás következik: gondolj csak bele, mi a természet hajtóereje, ha úgy tetszik motivációja?

- a természet a rendezetlenségre törekszik, azaz minden kémiai elem, molekula vagy rendszer a lehetõ legalacsonyabb energiaszintre - potenciálra szeretne jutni

amikor te rendet raksz, az energiába kerül