127612
-
Egyértelmű:
Autós-tömeg-kerékpár-gyalogos
Mivel autóból van a legtöbb. ezért ha az ő közlekedésük gördülékeny, akkor mindenki közlekedése is jóval nagyobb eséllyel az lesz. Ha az autós forgalomba fenn akadás van, akkor ha tetszik ha nem, a többi résztvevő is szívni fog. (főleg a buszok és trolik)
Utána jöhet sorban a tömeg közlekedés és a kerékpáros. És legkisebb mértékben a gyalogosok vannak hatással a többi közlekedőre.
Mivel a gyalogosok számára külön útfelület (járda) áll a rendelkezésükre, ezért a többi közlekedőre max a zebrán vannak hatással -
autós - tömeg - gyalogos - kerékpár
-
kamionosjoe #125648 Gyalogos-tömeg-kerékpáros-autós. De az csak a belvárosra vonatkozik, külvárosban autó legyen az első helyen. Nekem Bécsben az nagyon tetszett, hogy az autópályák átmennek a város felett/alatt(Tangente, Kaisermühlen Tunnel). A belváros határán pedig nagy parkolóházakat létrehozni, ahol a lakosság olcsón tud parkolni és akár az elektromos autókat ott fel tudják tölteni, hogy azért környezetkímélők is legyünk.
mi az a félgömbözés? :)
A Demszky-pogácsákra gondol szerintem.
-
1 millió alatt nincs dugó, csak lassú forgalom... Hát, akkor nevezzük 1 milliós település felett dugónak, alatta lassú forgalomnak, az attól még ugyanaz. :) -
Renegade #125646 szerintem ez nagyvárosokra értelmezhető: 1 millió+, azalatt nincsen dugó, csak lassú forgalom.
mi az a félgömbözés? :)
amúgy Pestnek is megvan a baja azzal, hogy átvariálták a lámpákat: nagykörúton a villamosok 3 perccel hamarabb élnek célba, cserébe a teljes körút az autósokat szagolja...legyen szó nappalról, vagy estéről.
Éééés, a legnagyobb vicc: kishazánknak (nagyvárosi viszonylatban) remek tömegközlekedési hálózata van. -
nincs egyértelmű sorrend,szvsz ezt városonként kellene vizsgálni.
pl.27 évig éltem miskolcon,ebből 2x évig jó volt a tömegközlekedés,aztán átalakították így már nem veszteséges,viszont szombat-vasárnap a fő gerincvonalakon is 10 percenként jön villamos,20 percenként busz.7 hónapja felköltöztem budapestre,mintha nem is ugyanaz az ország lenne,vasárnap estefelé lekéstem egy buszt,mondja a megállóban ülő faszi épp most ment el,mondom az oké de már látom jönni a következőt...másrészt miskolcon pl.olyan szinten alárendelték az autós közlekedést a tömegközlekedésnek (villamossín végig félgömbözése a teljes 10 km-es szakaszon),hogy leginkább emiatt a hülyeség miatt vannak dugók...
ezt abból a szempontból kellene vizsgálni,melyik közlekedési fajta mennyi embert szállít és milyen hosszan milyen rendszerességgel és helyileg hol,aszerint lenne jogos a sorrend.pl.én is járhatnék melóba autóval,sok időt spórolnék reggel,du.kb a tömegközlekedéssel egy időt futnék,de az 1500 ft/nap,a bkv bérlet meg kb.400/nap...gyalog nem pálya,bicajozni meg itt,háát több mint életveszély. -
Tömeg, gyalogos, kerékpáros, autó. -
Freeda Krueger #125643 Tömeg,gyalogos,kerékpár,autó. Nekem ez a sorrend. -
Renegade #125642 a győriek megtudták, ok, ott 3 perc bejárni a sétáló utcákat.
de itt Pesten is vannak olajteknő letépő rudak, szerintem lassan de biztosan itt is ki lehet zárni a civil autókat egyre több és több helyről. -
Fbn Lx #125641 úgy tűnik ez is olyasmi amiben könnyű konszenzusra jutni, viszont megvalósítani már szinte lehetetlen
-
ToxiMaxi #125640 Gyalogos, bicaj, tömeg, autó. Bár ennek kivitelezésére kíváncsi lennék. Debrecenben pl. úgy csináltak bicikliutat, hogy az egyik legforgalmasabb egyébként nem túl széles útra felfújtak néhány bicikli jelet az úttest szélére (nem sávot fújtak fel csak jelet és nyilat).... vicces az, hogy ezzel a parkoló autó és az egyébként ott járó autók közé még besuvasztották a szerencsétlen bicikliseket. Hozzáteszem a járdán lenne hely bicikliútnak. -
Az első a tömeg, negyedik az autó, ez azonnal megvolt. A második és harmadik hely között vacilláltam kicsit, de végül is a második helyre a bringát raktam, mert egy gyalogos közlekedést kevésbé kell "optimalizálni" a szó szoros értelmében: járda nyilván mindenhol kell, hogy legyen, illetve a forgalmas helyeken lámpa, aluljáró stb. A bringát ellenben biztonságos, folytonos és a fő csomópontokat érintő útvonalak kialakításával lehet egyre többek számára vonzóvá tenni. Szerintem vidékiként Pestre kerülők közül sokan vannak úgy, mint én: amolyan "falusi" bringásként nagyon szeretek így közlekedni, de nagyvárosi káoszban egyszerűen nem merek. -
Renegade #125638 még a wc-re is autóval járok típus vagyok, ennek ellenére: tömegközlekedés-gyalogos-bicaj-autó
-
Új kérdés. Sajnocs csak így tudtam megoldani a kérdés feltevését. -
Holnap. -
Ez elég jó kör volt hozzászólások tekintetében :)
Lassan jöhet egy újabb szavazás..
-
Nem érdekel. -
Régen is lett volna rá igény. Szerintem az egyik leghíresebb az a bizonyos Maradona-féle "Isten keze" gól a '86-os vb-n. Ez a bírói hiba nagyban befolyásolta a VB végső kimenetelét, mint tudjuk, akkor az argentinok nyertek végül.
-
Na jó, de a hibákat csak a TV közvetítések és ezen rögzítő eszközök fejlődése óta, vesszük észre jobban, persze az ember is változott sajnos a rossz irányba.
Anno a játékosok is tisztességesebben játszottak, a játék élvezete hajtotta őket, nem volt ennyi kamu esés, így a bíróknak is könnyebb volt.
Ha a videóbíró vissza tudná téríteni a focit egy jobb irányba az nem volna rossz , pl a kamu esések kiszúrásával és annak büntetésével, ezért vagy csökkenni fog a számuk vagy profi kamu esőket fejlesztünk ki, majd meglátjuk. -
Futballban vannak azért jócskán szubjektívebb dolgok, de a gól, les, kint volt-e stb. egyáltalán nem az. Tehát legalább ezekre simán lehetne automatizált folyamatokat alkalmazni. -
Sokszor ráadásul olyan vakok, hogy azt sem látják, ami az orruk előtt van... -
ToxiMaxi #125629 Az alapvonali asszisztens elvileg csak a vonalakat nézi, tehát tulajdonképpen nincs is több játékvezető akcióközelben a pálya jelentős részén 1 max. 2 ember lát rá. Ezért is fontos a videó asszisztens. -
Aki szerint a technika nem fogja az embert leváltani ezen a területen, az nem picit naív az én szememben. Érdekes módon kb. a világon egy rakás helyen ilyen feladatkörben sehol nincs az ember, mert ilyen erősen automatizálható és precizitást igénylő folyamatban a gépek nagy átlagban köröket vernek az emberre. -
Így van, És azt látjuk, hogy hiába állja lassan körbe a pályát több játékvezető, mint játékos, a hibák nem csökkentek, sőt... -
ToxiMaxi #125626 Mondjuk vitatott esetek lesznek videóbíró esetén is. Talán egyedül a gólvonal technika az egyetlen, ami objektív ha nincs technikai meghibásodás. Mindenesetre nagyon rég várt fejlesztés ez, mert a sport olyan szinten felgyorsult, hogy a jelenlegi keretek között igen nehéz a bíráskodás. -
Elképzelhető, pláne, hogy a csávó már dőlt előre. Ettől még nem szabadott volna befújni. -
ToxiMaxi #125624 Ha a védő nem megy oda, akkor lehet Buffon megfogta volna, szerintem felesleges kontakt volt. -
"Csak" hosszabbítás... Fifty-fifty lett volna, egymás közt dőlhetett volna el, és Allegrinek volt még 2 cseréje. -
ToxiMaxi #125622 Kezdem azzal, hogy nem vagyok Real szurkoló.Ha csak pusztán azt nézzük, hogy volt-e kontakt, akkor adható de ha azt nézzük, hogy mennyi ilyen van, amit nem fújnak be és engedik tovább, akkor meg mehetett volna tovább. Szerintem ebben a helyzetben a videóbíró is lehet megadta volna, ha csak pusztán a szabályokat nézzük. Láttam én is párszor a visszajátszást. Igazából ha nem adja meg akkor is "csak" hosszabbítás lett volna.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.04.18. 13:15:39 -
Nem hát. De nemcsak a Juvéról van szó. Tavaly pl. a Bayern volt az áldozat. -
Na igen, nem kicsit. :) -
Meg atomkorrupt... -
ToxiMaxi #125618 Ezek szerint te nem adtál volna 11-est? -
Illetve ha be lenne vezetve, akkor bizonyos csapatokat segítő bírói ítéletek is akadályozva lennének.
-
Dióhéjban a FIFA konzervatív, őskövület volt elnöke (Sepp Blatter) miatt... -
kamionosjoe #125615 Nem, inkább bízzuk a szurkolókra, ők minden szögből látják a játékot, így ők tudják a legjobban mi történik a pályán. Ha azt ordítják nincs gól akkor a bíró nem adja meg. :D -
Támogatom. Bár nem vagyok nagy futballrajongó (még kicsi se
) úgyhogy részemről nagyon nem oszt vagy szoroz a dolog, de úgy vagyok vele, ha már léteznek szabályok (les, gólvonal, szabadrúgás..) akkor a vitatható nem egyértelmű esetek miatt mindenképp jobb lenne a BL-ben is ilyesmi, hiszen a szabályok ott is ugyanúgy érvényesek.
-
ToxiMaxi #125613 Az igazi kérdés az, hogy mi tartott ennyi ideig? Miért nincs már 5-10 éve bevezetve?! -
Wow, bekerült a kérdésem . :) (Technikai jellegű észrevétel: az első opcióból kimaradt egy szó.)
Szerintem nagyon fontos lenne bevezetni a BL-ben is, mivel így lehet minimalizálni a súlyos bírói tévedéseket. (Amire volt jó néhány példa az utóbbi szezonokban is.) A VB-n egyébként lesz már, ez már eldöntött tény.
-
Új szavazás.