A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak épp elegük lett. Akadt vagy kerestek maguknak lehetõséget. Volt merszük vagy eszük és leléptek. Ettõl még a szeretteik akár itthon is maradhattak. Egész pontos képük van arról, hogy itt továbbra is lábujjhegyen állva, nyakig ér a szar. Ahová mentek ott meg érdekes módon egy új életet is könnyebb elkezdeni mint itt folytatni. (nyilván nem egyszerû a boldogulás máshol sem, meg vannak a nehézségek) Valahogy mégis minden gördülékenyebb egyszerûbb és nem utolsó sorban anyagilag biztonságosabb.
Én pont egy éve jöttem haza. Igaz csak fél évig dolgoztam kint (Németország) Gondoltam haza jövök, pályát is váltok. Megszerveztem és ma 1 évvel a hazajövetelem óta. Ott tartok, hogy fél lábbal már vissza vissza mennék és megyek is minden bizonnyal. Mert bizony itthon hiába dolgozom... a keresetem a rezsimre se elég. 1 év alatt már nemhogy egyenesbe nem vagyok, de újra kisebb tartozásaim vannak. 1 éve nadrágszíj meghúzva és mégse jutok egyrõl a kettõre.
Ettõl még nem hazafiatlan vagyok! Büszkén vállalom bárhol bármikor a Magyarságomat. Lengetem a zászlót, ha épp Magyar sportesemény van és szívbõl szurkolok. De elég volt. Bármennyit is teszek az ország asztalára azt felfalják mások! Köszönöm majd én magam boldogulok. Hülye leszek hazafiasságból, kis túlzással éhen halni.
Na ezért nem tudom elképzelni, hogy én egy ilyen országért akár fegyvert is fogjak. Remélem lesz jobb egyszer, de lássuk be... erre várni ás áltatni magunkat... nem egy szép jövõkép.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
A fenti lehetõségek azt sugallják (sarkítva), hogy egy háborúban csak frontvonalban harcolók és dezertõrök léteznek.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Hát...az ország nem feltétlen köthetõ a szeretteimhez...mivel nem minden szerettem él Magyarországon. Pl. ha mindenki külföldre költözne...akkor nem rohannék vissza egy háború esetén, hogy kimentsek onnan embereket.
Nem egy politikai hangvételû topikban olvastam, nem egy politikai jellegû témakörben láttam hogy olyan emberek próbálnak meghatározó véleményt alkotni, akik már rég nem Magyarországon élnek. Kérdem én hogy ezek az emberek milyen alapon teszik ezt ? Ezek az emberek akik kimentek külföldre egy másik kultúra gyümölcsét élvezni, az itteni lét javításához mennyit tettek hozzá ? Érdekes hogy ezek a külföldön túlokosodott emberek azt hiszik hogy egy másik kultúrát megismerve nagyobb rálátást nyertek Magyarország hibáira, egy alapvetõ probléma van... hogy ti nem egy más kultúrát megismerni mentetek ki hanem a jólét reményében, így extrán élvezhettétek a globalizáció negatív hatásait ami gyökerestül kiölte belõletek a nemzeti érzelmeket / tudatot, azt a keveset is ami esetleg volt. Nem véletlen hogy ti mindannyian ugyan azt az észt osszátok, kiemelve hogy ti mennyire érzelemmentesek vagytok mekkora hányingerfaktorral, de azt az egyet elfelejtitek amit az egyik kolléga megemlített pár hozzászólással lejjebb: "amíg a francia elsõsorban franciának, az angol elsõsorban angolnak fogja érezni magát" olyan pedig nincs hogy eu állampolgár, még akkor sem ha ti mell verve ezt valljátok magatokról. Ebbõl az egészbõl csak annyit akartam kihozni, hogy nem vagyok biztos benne hogy egy magyar embert az ilyesféle korcs eszmefuttatás mára már érdekel, ha ti kimentetek akkor élvezzétek azt a másfajta gyümölcsöt szépen csendben, de az ittenihez max annyi közötök van mint lónak a szamárhoz, bármennyire is próbáljátok az ellenkezõjét bizonygatni.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Egyébként mindenkinek így válaszolsz, akinek nem tetszik a véleménye?
Én legalább nem álszenteskedem. Magyarország...tudok 1-2 dolgot mondani, ami oda köthetõ és jó... pl. a tokaji bor, meg a karaván sajt...de kb. ennyi. Ilyen alapon védhetném a görög határt is, mert ott meg tök jó a feta sajt, meg az olivabogyó. Ennél többet SAJNOS nem tudok mondani, amiért szeretném. Én legalább nem álszenteskedem...szereted te pl. annyira az országot, hogy meghalnál érte? Én nem. A szeretteim más tészta...de az ország?! Nem véletlen jöttem el. Ezért aztán nem is hiszem, hogy nekem kellene beszólogatni...mert én legalább õszintén vállalom a véleményem...sokakkal ellentétben.
Az agresszív egyedek kikopása összességében szerintem csak bizonyos szempontból igaz, az agresszió azon típusánál, ami összefüggést mutat a közösségi alkalmazkodásra való képtelenséggel. De nem csak egyféle agresszió létezik. Te a destruktív, kifejezett agresszív személyiségre gondolsz, ami antiszociális jelleg. Ezzel szemben ott van az a középkori lovag példának, aki a közösség normáihoz tökéletesen és békében alkalmazkodott, mindemellett viszont fejeket zúzott be és végtagokat csonkolt. Úgy tudom, az agresszió ezen formája a közösség érdekeinek védelme szempontjából egyenesen elengedhetetlennek bizonyult minden idõben, így a mai emberben tapasztalható agresszióra való hajam nem minden ok nélküli.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
kíváncsi vagyok, mit mond errõl a biológiai végzettség, tanulhatok belõle.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
és a lovagok akiket te elképzelsz, nem, hogy kisebbségben vannak, de rohadt kevesen. bármit is gondolsz, a legtöbb ember a büntetéstõl fél, és ezért nem tesz meg dolgokat, nem pedig azért, mert valamilyen magasabb szintû morális iránytûnek köszönhetõen helytelennek gondolja.
ez a morális iránytû sem származik máshonnan, mint a közösségi élet íratlan szabályaiból, az együttmûködést szolgálja, amit a közösségek evolúciója tett lehetõvé és a környezeti hatások szükségessé (ezt csak azért mondom, mert sokan esetleg hajlamosak lehetnek spirituális, vallásos vagy egyéb téveszmékkel az etikai érzéküket magasztossá tenni).
a "természet nevelése" alatt pedig az evolúciós nyomást értettem, ezt ebben a formában remélem nem akarod cáfolni.
az emberi faj egyedei nem véletlenül hajlamosak az erõszakra. Egy olyan világban, ahol a harcolni, ártani nem akarókat és ezért nem tudókat az erõsebbek és agresszívabbak évmilliókon keresztül félretették, egyértelmûen azon emberek génjei kerültek jó helyzetbe, akik erõszakkal megszerezték a megfelelõ feltételeket a táplálkozáshoz és szaporodáshoz. Mi értelemszerûen ezen agresszív emberek leszármazottai vagyunk, és ez ösztönösen bennünk is megvan. Gondolj arra, ha belerúgsz az ágy sarkába, hogy felszökik a vérnyomásod és mennyire földhöz akarsz vágni valamit, ezeknek a reakcióknak mind evolúciós jelentõsége van, akibõl a fájdalomérzet nem váltott ki idegességet és agressziót, annak kicsi volt a hajlandósága arra, hogy megvédje magát és fennmaradjon.
azt mondani, hogy az emberi agressziót tépjük ki a fajból annyi, mint gyökeresen átépíteni egy fajt, ez nem a mi természetünk.
De ha mindezekbõl te megint azt a következtetést vonod le, hogy én támogatom az ész nélküli durvaságot és erõszakot, akkor felesleges veszõdnöm. békés vagyok.
Merthogy nem harcolok MÁSOK érdekeiért, legkevésbé a politikusokért (vagy butus ideológiákért, vallásokért, elvekért stb.), vagy az országot "irányító" valódi gzadasági erõkért. Lelépnék, amint lehet, sõt adott esetben ha a másik félnek van igaza (szerintem), vagy egyértlemûen jobb feltételeket ajánl és korrektebb, mint ezek itt (és ha belegondolunk a mindenkori EZEKNÉL nem is olyan nehéz jobb vezetést találni), akkor átállnék szívfájdalom nélkül (és term. onnan is lelépnék, amint lehet, esetleg segítenék az "ex"honfitársaimnak átállni és túlélni, attól függ melyik tûnik helyesebbnek)
Ha van hova menni, a legbölcsebb dolog mindig elkerülni a harcot. Ha nincs, mert sarokba szorítanak és nem látok más módot, hogy megvédjem a szeretteimet, akkor term. harcolok, mivel mást nem igen tehetek.
Az emberi élet a legfõbb érték, nem pótolható, így azt a megoldást preferálnám, amiben a legtöbben maradunk életben (pláne jómagam). Rendszerek/elnyomók/ideológiák/gyõztesek jönnek, mennek, de aki meghalt, azon már semmi sem segít ugyebár...
Mindig azt tanítják amúgy, hogy TE civil vagy, ha bármi történik, feküdj a földre, add meg magad, ne szállj szembe a fegyveres támadókkal, ne állj ellen, mûködj együtt maxiálisan, mert ellenkezõ esetben mások életét is veszélyezteted, nem csak a magadét. Nomármost, ha békeidõben ez a követendõ magatartás, ugyan miért várják el tõlem, hogy háború esetén hirtelen MEGTÁLTOSODJAM és házirambóként ugorjak neki a kalás támadóimnak?!?!? Nóóóóóómális???????!!! Civil vagyok, ERGÓ lelépek angolosan, ahogy tanították! EZ nem egy hülye film, itt emberek halnak meg VÉGLEG... 😄DD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ha csak egy ember is van, aki a erõszakkal szeretné elvenni azt, amit akar, és képes maga mellé embereket állítani, márpedig képes, az utópista rendszered összeomlik. ennyi az egész.
a természet picit sem nevel sehová. csak hiszed, hogy igazolni tudd a kétes okfejtésedet. a természet csak annyit kér, amennyit elveszel. ha sokat veszel el, sokat is fog kérni.
most gondolj bele, ha az emberek többségében úgy gondolnák, hogy az erõszakos önvédelem szükségtelen és az erõszakos büntetés is az, legyünk csak szentimentalisták, naponta három kanos férfi fogna le az utcán, erõszakolna meg majd menne tovább, hogy milyen jó is egy ilyen világban élni
vagy, ha békések vagyunk és sosem verekszünk, úgyis jön a pali, aki jól leápolja a többiek arcát és a csicskájává teszi õket. az önvédelemre képtelen embereket használni szokták.
de említésre méltó, hogy azt, hogy miért kellene szeretned párhuzamba hozod azzal, hogy semmi jót nem kapsz tõle, így az a helyzet áll fenn amirõl beszéltem, a szeretetedet ahhoz kötöd, hogy neked mit ad, mit tudsz belõle kinyerni
nem mondom, hogy feltétlenül szeresd, de legalább ne utáld. ha te magad ítéled el azt, ahonnan jössz, akkor ki fogja megvédeni? elvárod, hogy ezzel a hozzáállással lehetséges legyen valami pozitívat építeni belõle?
ha a mesteredet a trónra ülteted, neked ott van a szék. ha a székre, neked csak a föld marad, szokták mondani.
Genfi egyezmény is volt... és be lett tartva mindenhol? Nem.
Van a háborúnak etikettje? Van az ölésnek etikettje? Nincs.
A nõket pedig most en bloc hiába kiáltjuk ki a béke nagyköveteivé, ez rögzült sztereotípia, nem bizonyítja semmilyen gyakorlati eredmény, hogy ha rajtuk múlna (egy matriarchális rendszer mûködésében) nem lennének nemzetek közti háborúk...
Mint ahogy BIZONYOS nõknek tabu az ha a kiszemelt férfinak családja, felesége, gyereke van, egy másik nõ magasról tesz rá és nem "szent" neki. Egyénfüggõ ez is ugyebár.
Minden tiszteletem mellett a Nõk is csak emberek mint mi. Nem többek és nem kevesebbek. Mások. De emberek, birtokolva ugyanazt a genetikai tartalmat mint a "háborúzó" férfiak...
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amúgy szerintem az élni és élni hagyni filozófiát kéne egy kicsit kiterjeszteni, akik harcolni akarnak azok had öljék egymást, de aki ki akar ebbõl maradni az had maradjon békében.
★★★★★
Egy fûtött szobában könnyû filozofálni, de esetleg kérdezd errõl mondjuk a lengyeleket vagy azt, akiket hirtelen kikáltottak ellenségek és szépen legyilkolták õket. Szerintem olvasgass történelmet. Sokat.
a horvátok nem pont azt tették, csak a szerb oldalon? meg ha már itt tartunk, akkor az oroszok nem pont azt tették a magyar nõkkel? és a németek? inkább ne menjünk bele. jó, meg kell védeni magát az embernek. ha mégis felnõnénk végre annyira, hogy megértsük, nincs okozat ok nélkül, lehet nem kellene fegyverekkel, ököllel, akármivel védekezni. nem?
ezt a mondást tényleg sosem hallottam. nem is hiányzott.
Alig várom, amikor egy horvátnak el akarod magyarázni azt, hogy a fosztagató, gyilkolgató és erõszakoló szerb "szabadságharcosokat" szép szóval kellett volna meggyõzni, hogy ez így nem jó. Ez nem arról szól, hogy ki kezdte, ez az önvédelmi képességrõl szól...
Ha már ennyire szereted a mondásokat. Ugye azt a mondást sem ismered, hogy aki nem költ hadseregre az elõbb utóbb mástól kap egyet a nyakába, amit eltarthat? Vietnám sem akart háborúzni Kínával, csak ez a túloldalt páran máshogy gondolták.
Fiatal vagy és nõ, ebbõl az egyiket idõvel kinövöd és talán kevésbé lesz rózsaszín a világképed...
20
Egyéb.
Külföldön élek.
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
jó, akik annyira agresszorok, le kell lõni, és kész. azt sem vállalnám. van olyan mondás, hogy erõszak erõszakot szül. minden félnek a maga igaza az igazi. nem lehet elképzelni olyat, hogy megegyezéssel nyugton maradni a valagunkon? tényleg már, a gyerekek sokkal értelmesebben tudnak viselkedni., mint sok felnõtt. nem olyan önzõk, hogy csak az õ igazuk a jó. jobban készek a kompromisszumra. (nem, nem kell kitérni a homokozólapát és piros, az kell neekem, meg a többi blabla dologra).
egyáltalán mi indítja az "értelmes" embert arra, hogy erõszakos legyen?
mondhatjátok, hogy nemi hovatartozás miatt nem értem, de akkor is. áskálódással? hát, lehet. elég rondán hangzik.
Ez a globalizáció = birodalomépítés; "nagy ország" akkora marhaság, hogy csak na. Baromira nem ezt jelenti, de inkább bele sem megyek, mert ma úgysem lesz már rá idõm ide írogatni.
Fbx Lx: ajánlom figyelmedbe ennek a hsz-nek az elsõ bekezdésében írottakat, na rád pont pont az vonatkozik.