A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez elég beszûkült hozzáállás (bocs) Akik kimentek azok is nagy eséllyel tettek szépen már ezért az országért. És nem jókedvükben mentek külföldre.
Csak épp elegük lett. Akadt vagy kerestek maguknak lehetõséget. Volt merszük vagy eszük és leléptek. Ettõl még a szeretteik akár itthon is maradhattak. Egész pontos képük van arról, hogy itt továbbra is lábujjhegyen állva, nyakig ér a szar. Ahová mentek ott meg érdekes módon egy új életet is könnyebb elkezdeni mint itt folytatni. (nyilván nem egyszerû a boldogulás máshol sem, meg vannak a nehézségek) Valahogy mégis minden gördülékenyebb egyszerûbb és nem utolsó sorban anyagilag biztonságosabb.
Én pont egy éve jöttem haza. Igaz csak fél évig dolgoztam kint (Németország) Gondoltam haza jövök, pályát is váltok. Megszerveztem és ma 1 évvel a hazajövetelem óta. Ott tartok, hogy fél lábbal már vissza vissza mennék és megyek is minden bizonnyal. Mert bizony itthon hiába dolgozom... a keresetem a rezsimre se elég. 1 év alatt már nemhogy egyenesbe nem vagyok, de újra kisebb tartozásaim vannak. 1 éve nadrágszíj meghúzva és mégse jutok egyrõl a kettõre.
Ettõl még nem hazafiatlan vagyok! Büszkén vállalom bárhol bármikor a Magyarságomat. Lengetem a zászlót, ha épp Magyar sportesemény van és szívbõl szurkolok. De elég volt. Bármennyit is teszek az ország asztalára azt felfalják mások! Köszönöm majd én magam boldogulok. Hülye leszek hazafiasságból, kis túlzással éhen halni.
Na ezért nem tudom elképzelni, hogy én egy ilyen országért akár fegyvert is fogjak. Remélem lesz jobb egyszer, de lássuk be... erre várni ás áltatni magunkat... nem egy szép jövõkép.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

HTS s3rg1nh00
a nem érdekelre nyomtam,mivel az "igen..." önmagában helytelen,hiszen az új trilógia nem volt összehasonlítható a régivel...egyszerûen az ilyen folytatásokat úgy kell nézni,mint ami ugyanabban a világban játszódik,de mégsem közvetlenül kapcsolódva az eredetihez (még ha a SW-nál az elõzményt vitte vászonra,akkor is),mert ha valaki a régi minõséget várja az csalódni fog,szinte nincs is kivétel...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Ha megtámadnák az országot, harcolnál, hogy megvédd? ==>> Örülsz neki, hogy lesz 7. része a Star Wars-nak?
Dzsini
Nekem például az elejétõl fogva hiányzik a válaszok közül a háttérszolgálat lehetõsége - szükség van emberekre kórházban, az ellátásnál, ezer másik helyen, nem csak a lövészárokban.

A fenti lehetõségek azt sugallják (sarkítva), hogy egy háborúban csak frontvonalban harcolók és dezertõrök léteznek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ne haragudj meg, de abból, hogy kijelented: Te legalább nem vagy álszent, arra következtettem, hogy aki azt jelölte be, nagy valószínûséggel az. Ezt is olyan szépen mondtad, hogy "betojásjelzõ", hogy csak gratulálni tudok. Ha az lett volna a kérdés, hogy félnél-e a frontvonalon, akkor bizony azt válaszolnám hogy igen, de ez nem hiszem hogy olyan kirívó jelenség volna. Ráadásul egy háborúban nem csak a fronton van szükség emberre, azon kívül is van teendõ. Sokunknak pedig itt vannak a szerettei, és ezért nem is fog tiplizni ha arra kerül a sor.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
itt, 5 perc 27 másodperctõl.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Egyébként azt gondolom, hogy aki két különbözõ országban is élt már...vagy akár többen, és van mindkét/akárhány helyen tapasztalata, hogy mi hogyan megy...azért realitások szempontjából jobban különbséget tud tenni, mint aki egy helyen éli az életét, és fogalma sincs saját tapasztalatból, hogy mi megy másutt. A véleményemmel nem vitát akartam szítani, csupán válaszoltam egy feltett kérdésre, mint mindenki más. Csakhát igen...ennyi úgymond a "szólásszabadság", hogy elmondod a véleményed, és mindenki ugrik, és beszól, és át akarja harapni a torkodat érte. Senkivel nem akarok veszekedni. Én tiszteletben tartom mások véleményét, döntését, ha nem is tartom helyesnek. Nem fogok tovább vitatkozni, mert hülyeség...meddõ vita. Én így döntöttem,érzek, mások másképp ez van. Akinek nincs jobb dolga...az folytassa tovább. Elnézést kérek ha fennakadást vagy felháborodást keltettem a hozzászólásommal. Befejeztem.

Az, hogy más nemzet által kínált elõnyöket élvezek, az vajon miért lehet? Ha otthon minden oké lenne, nem jönne ki ennyi ember. Szerinted miért vándorolnak ki az emberek? Maradjunk otthon és feltétel nélkül szeressük a szülõhazánkat...annak ellenére is, ha csak leakarnak húzni anyagilag, és szarba se vesznek minket? Köszi, de nem. :S

Attól, hogy kiforgatod a szavaimat mi lesz jobb? Én nem ezt mondtam. Csak úgy gondolom, hogy nem mindenki állna ténylegesen a frontvonalba, ha élesben menne a dolog, aki most nagy szájjal nyomja a rizsát, hogy mekkora hazafi...hanem bizony sokaknak kigyulladna a betojás jelzõ. DE tudom, hogy tényleg vannak, akik ott is lennének, és küzdenének. Becsülöm is ezeket az embereket a hitükért és lojalitásukért...attól függetlenül, hogy nem vagyunk egy véleményen.
Hát...az ország nem feltétlen köthetõ a szeretteimhez...mivel nem minden szerettem él Magyarországon. Pl. ha mindenki külföldre költözne...akkor nem rohannék vissza egy háború esetén, hogy kimentsek onnan embereket.

Már bocs,de ez hogy jön ide? Nem arról volt szó, hogy mennyire ismerem az országot! Amúgy meg én is ott éltem...tehát azért nekem is van rálátásom. Ettõl függetlenül nem osztom az észt...nem ez volt a téma sem. Meg, hogy mit akarok beleszólni? Én speciel nem is akarok beleszólni. Ezt mondtam múltkor Ausztriában élõ barátoknak is, hogy nekünk már ott nincs jogunk beleszólni. Akkor lenne, ha ott élnénk,de mivel önként eljöttünk...így nincs. Nem tudom, honnan veszed, hogy én kintrõl okoskodok? Én egyszerûen annyit mondtam, hogy maga az ország nem érdekel, csak az ott élõ családom, barátok.

"Nem véletlen jöttem el."

Nem egy politikai hangvételû topikban olvastam, nem egy politikai jellegû témakörben láttam hogy olyan emberek próbálnak meghatározó véleményt alkotni, akik már rég nem Magyarországon élnek. Kérdem én hogy ezek az emberek milyen alapon teszik ezt ? Ezek az emberek akik kimentek külföldre egy másik kultúra gyümölcsét élvezni, az itteni lét javításához mennyit tettek hozzá ? Érdekes hogy ezek a külföldön túlokosodott emberek azt hiszik hogy egy másik kultúrát megismerve nagyobb rálátást nyertek Magyarország hibáira, egy alapvetõ probléma van... hogy ti nem egy más kultúrát megismerni mentetek ki hanem a jólét reményében, így extrán élvezhettétek a globalizáció negatív hatásait ami gyökerestül kiölte belõletek a nemzeti érzelmeket / tudatot, azt a keveset is ami esetleg volt. Nem véletlen hogy ti mindannyian ugyan azt az észt osszátok, kiemelve hogy ti mennyire érzelemmentesek vagytok mekkora hányingerfaktorral, de azt az egyet elfelejtitek amit az egyik kolléga megemlített pár hozzászólással lejjebb: "amíg a francia elsõsorban franciának, az angol elsõsorban angolnak fogja érezni magát" olyan pedig nincs hogy eu állampolgár, még akkor sem ha ti mell verve ezt valljátok magatokról. Ebbõl az egészbõl csak annyit akartam kihozni, hogy nem vagyok biztos benne hogy egy magyar embert az ilyesféle korcs eszmefuttatás mára már érdekel, ha ti kimentetek akkor élvezzétek azt a másfajta gyümölcsöt szépen csendben, de az ittenihez max annyi közötök van mint lónak a szamárhoz, bármennyire is próbáljátok az ellenkezõjét bizonygatni.

Tehát aki azt jelölte be, hogy harcolna az országért, az hazudik és álszent? Abba, hogy az ország, elég sok minden belefér, például a szeretteink is.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Szép kis válasz...fõleg egy nõnek. Oké...belátom,hogy én is azt írtam,hogy "leszarom"...ezért vmilyen szinten jogos a reflektálásod...nade azért ennél vmivel normálisabb hangot is megüthetnél. Én sem neked szóltam be, csak õszintén elmondtam a véleményemet.
Egyébként mindenkinek így válaszolsz, akinek nem tetszik a véleménye?
Én legalább nem álszenteskedem. Magyarország...tudok 1-2 dolgot mondani, ami oda köthetõ és jó... pl. a tokaji bor, meg a karaván sajt...de kb. ennyi. Ilyen alapon védhetném a görög határt is, mert ott meg tök jó a feta sajt, meg az olivabogyó. Ennél többet SAJNOS nem tudok mondani, amiért szeretném. Én legalább nem álszenteskedem...szereted te pl. annyira az országot, hogy meghalnál érte? Én nem. A szeretteim más tészta...de az ország?! Nem véletlen jöttem el. Ezért aztán nem is hiszem, hogy nekem kellene beszólogatni...mert én legalább õszintén vállalom a véleményem...sokakkal ellentétben.

Nem mondtam, hogy ma még különösebb szerepe van ennek, viszont hatása van, ami látszik az emberek viselkedésén és reakcióin. Azt viszont nem hiszem el, hogy az evolúció az agresszív egyedek kikopásáról szólt volna. Ezt többek között az utóbbi kétezer év történelme sem támasztja alá. Aminek köszönhetõen az emberi agresszió mindig is kontrollálható volt, az a közösségi alkalmazkodás igénye, ami elsõdleges pillére volt a túlélésnek. És mivel ez a szocializációs faktor egyre erõsebb és egyre komplexebb szerepet nyer, az agresszió kontrollálható, és elfogadott, hogy nem nyújt megoldást. Ez a máz azonban nem azt jelenti, hogy az emberben ösztönszerûen ne lenne agresszivitás, ami minden csúcsragadozó sajátja. adott körülmények között, teszem azt egy összeomlott, anarchikus világban bekövetkezõ élelmiszerhiány egy tökéletes környezet lenne az emberi természetben lévõ agresszivitás kifejezõdésére. ölnének a kenyérért, hogy az õ gyereküknek legyen mit ennie és ne a másénak.

Az agresszív egyedek kikopása összességében szerintem csak bizonyos szempontból igaz, az agresszió azon típusánál, ami összefüggést mutat a közösségi alkalmazkodásra való képtelenséggel. De nem csak egyféle agresszió létezik. Te a destruktív, kifejezett agresszív személyiségre gondolsz, ami antiszociális jelleg. Ezzel szemben ott van az a középkori lovag példának, aki a közösség normáihoz tökéletesen és békében alkalmazkodott, mindemellett viszont fejeket zúzott be és végtagokat csonkolt. Úgy tudom, az agresszió ezen formája a közösség érdekeinek védelme szempontjából egyenesen elengedhetetlennek bizonyult minden idõben, így a mai emberben tapasztalható agresszióra való hajam nem minden ok nélküli.
Motoroj
Klasszikus értelemben vett szelekció ugyan látszólag nincs, de más mechanizmusok is léteznek.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Pont az alacsonyabb agressziós szint irányába ment a szelekció - az agresszív egyedek kikoptak. Az emberi evolúció pedig véget ért, mivel semmiféle összefüggés nincs már egy ember fitnesze és az utódainak a száma között. Magyarul nincs olyan mechanizmus, ami leválogatna a variánsok közül, evolúcióhoz pedig legalább két dolog (változatok és válogatás) kell. Náluk az egyik hiányzik.
Sir Quno Jedi
Hát háborúban majd õk döntik el ki alkalmatlan és ezeknél sosenem lehet tudni...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mi az, amit ezzel szemben tényként elfogadsz?
kíváncsi vagyok, mit mond errõl a biológiai végzettség, tanulhatok belõle.
Motoroj
Ha alkalmatlan vagy, akkor alkalmatlan vagy. Abban az esetben #103579-es eszmefuttatás eleve nem is vonatkozik rád, ebbõl kifolyólag nem kell, hogy MEGTÁLTOSODJ, nincs mögötted a tiszt, így AGYON SEM LÕ (a családodat sem). Én ilyen egyszerûen értettem.

Motoroj
Elnézést ha sérti az érzéseidet, de akkor már tényleg akkorát sz*rjál amekkorát csak tudsz, attól leszel különb másoknál.

Sir Quno Jedi
He? Ha ott áll mögöttem a tiszt és AGYONLÕ (esetleg a családomat is), ha nem megyek elõre, akkor természetesen megyek én is elõre, mint bárki (és ne feledjük az ellenfél mögött is van egy ilyen tiszt 😄). Node, eljön még az én idõm, mikor le lehet lépni szépecskén. (vagy nem, de akkor meg úgyis megdeglek)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Motoroj
Abban az esetben nem érvényes rád, amit írtál.

Elnézést kérek mindenkitõl,akinek ez sérti az érzéseit...de szarnék az országra...a szeretteimet próbálnám onnan kimenteni. Ennyi.

Sir Quno Jedi
Egyelõre stabilan alkalmatlan vagyok (még homokzsáknak is). Ha meg besoroznak, akkor harcolok, amíg muszáj és az elsõ adandó alkalommal meglépek.

Neked milyen biológiai irányú képzettséged van? Mert, amit leírsz az épp az ellenkezõje annak, amit a biológia különféle ágai feltártak. Nem gond az, ha valaki a "mainstream" felfogással szembe megy, de ehhez érvek, és legfõképpen kísérleti eredmények kellenek, amelyek igazolják az adott modellt. A tényként elfogadott nézettel (ami kísérletesen alá is van támasztva) szembeni téziseidet már hallottuk, most az érdekelne, hogy ezt mivel támasztod alá, vagy ha egy adott kutatót követsz, és az õ gondolatait osztod/elfogadod, akkor légy szíves nevezd is meg õt.
Motoroj
Háború esetén valószínûleg besoroznának, onnantól fogva nem vagy civil.

videobaby
nem, el sem tudnám képzelni a napomat hús nélkül. <#hamm>

akkor remélem, hogy full vegán vagy
videobaby
pont annyira békés, mint egy éhes leopárd az antilop mellett. jó, értelek. de nem értek veled egyet.

egyébként úgy érzem, erõsen félre vagyok értve. én nem szeretném minõsíteni a különféle módon viselkedõ embertípusokat, azt hiszem, nem is helyeztem el õket morálisan, szóval ne tegyél engem automatikusan az általad megvetett oldalra - objektíven írom le azt, hogy az emberek hogyan viselkednének, nem pedig azt, hogy én mit gondolok errõl.

és a lovagok akiket te elképzelsz, nem, hogy kisebbségben vannak, de rohadt kevesen. bármit is gondolsz, a legtöbb ember a büntetéstõl fél, és ezért nem tesz meg dolgokat, nem pedig azért, mert valamilyen magasabb szintû morális iránytûnek köszönhetõen helytelennek gondolja.
ez a morális iránytû sem származik máshonnan, mint a közösségi élet íratlan szabályaiból, az együttmûködést szolgálja, amit a közösségek evolúciója tett lehetõvé és a környezeti hatások szükségessé (ezt csak azért mondom, mert sokan esetleg hajlamosak lehetnek spirituális, vallásos vagy egyéb téveszmékkel az etikai érzéküket magasztossá tenni).

a "természet nevelése" alatt pedig az evolúciós nyomást értettem, ezt ebben a formában remélem nem akarod cáfolni.
az emberi faj egyedei nem véletlenül hajlamosak az erõszakra. Egy olyan világban, ahol a harcolni, ártani nem akarókat és ezért nem tudókat az erõsebbek és agresszívabbak évmilliókon keresztül félretették, egyértelmûen azon emberek génjei kerültek jó helyzetbe, akik erõszakkal megszerezték a megfelelõ feltételeket a táplálkozáshoz és szaporodáshoz. Mi értelemszerûen ezen agresszív emberek leszármazottai vagyunk, és ez ösztönösen bennünk is megvan. Gondolj arra, ha belerúgsz az ágy sarkába, hogy felszökik a vérnyomásod és mennyire földhöz akarsz vágni valamit, ezeknek a reakcióknak mind evolúciós jelentõsége van, akibõl a fájdalomérzet nem váltott ki idegességet és agressziót, annak kicsi volt a hajlandósága arra, hogy megvédje magát és fennmaradjon.
azt mondani, hogy az emberi agressziót tépjük ki a fajból annyi, mint gyökeresen átépíteni egy fajt, ez nem a mi természetünk.
De ha mindezekbõl te megint azt a következtetést vonod le, hogy én támogatom az ész nélküli durvaságot és erõszakot, akkor felesleges veszõdnöm. békés vagyok.
Sir Quno Jedi
Ez merõben értelmetlen kérdés. Az ördög MINDIG a részletekben rejlik.

Merthogy nem harcolok MÁSOK érdekeiért, legkevésbé a politikusokért (vagy butus ideológiákért, vallásokért, elvekért stb.), vagy az országot "irányító" valódi gzadasági erõkért. Lelépnék, amint lehet, sõt adott esetben ha a másik félnek van igaza (szerintem), vagy egyértlemûen jobb feltételeket ajánl és korrektebb, mint ezek itt (és ha belegondolunk a mindenkori EZEKNÉL nem is olyan nehéz jobb vezetést találni), akkor átállnék szívfájdalom nélkül (és term. onnan is lelépnék, amint lehet, esetleg segítenék az "ex"honfitársaimnak átállni és túlélni, attól függ melyik tûnik helyesebbnek)

Ha van hova menni, a legbölcsebb dolog mindig elkerülni a harcot. Ha nincs, mert sarokba szorítanak és nem látok más módot, hogy megvédjem a szeretteimet, akkor term. harcolok, mivel mást nem igen tehetek.

Az emberi élet a legfõbb érték, nem pótolható, így azt a megoldást preferálnám, amiben a legtöbben maradunk életben (pláne jómagam). Rendszerek/elnyomók/ideológiák/gyõztesek jönnek, mennek, de aki meghalt, azon már semmi sem segít ugyebár...

Mindig azt tanítják amúgy, hogy TE civil vagy, ha bármi történik, feküdj a földre, add meg magad, ne szállj szembe a fegyveres támadókkal, ne állj ellen, mûködj együtt maxiálisan, mert ellenkezõ esetben mások életét is veszélyezteted, nem csak a magadét. Nomármost, ha békeidõben ez a követendõ magatartás, ugyan miért várják el tõlem, hogy háború esetén hirtelen MEGTÁLTOSODJAM és házirambóként ugorjak neki a kalás támadóimnak?!?!? Nóóóóóómális???????!!! Civil vagyok, ERGÓ lelépek angolosan, ahogy tanították! EZ nem egy hülye film, itt emberek halnak meg VÉGLEG... 😄DD

Molnibalage
A baj az, hogy vannak olyan dolgok, ahol a felkészülést nem az szabja meg, hogy mi a kisebbség, hanem mi az aboszlút minimum. Ez olyan, mint az árvízvédelmi gát. Lehet, hogy 99,99%-ban gátszakadás után is megvan, de attól még a környéket elönti a víz. A honvédelem is ilyen, meg a rendvédelem. Vagy egy másik példa. Olyan nincs, hogy kicsit vagy halott vagy kicsit vagy terhes. Szóval lehet X embernek akármilyen szép ideológiája, ha a többi ehhez nem alkalmazkodik és nem úgy él. Továbbra is rózsaszín köd...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nem érted, mirõl beszélek.
ha csak egy ember is van, aki a erõszakkal szeretné elvenni azt, amit akar, és képes maga mellé embereket állítani, márpedig képes, az utópista rendszered összeomlik. ennyi az egész.
videobaby
még tiszta szerencse, hogy nem minden ember gondolkodik így. ez egyfajta gondolatmenet. ennél sokkalta humánusabb észjárás is létezik. amelyik emberállatot csak a retorziótól való félelem tartja vissza az erõszaktól , már megette a fene az egészet. mond csak, el sem tudod képzelni, hogy vannak olyanok, akik tényleg nem csak a büntitõl félnek, és azért nem rúgnak seggbe, hanem eleve megoldják, hogy elmenjenek melletted békésen? sõt, ha esetleg te akarnál 'emberkedni' lehet rád hagynák, talán arrébb is mennének, amíg tényleg nem fenyegetnéd komolyan õket. meglepõdnél viszont, ha a nagy harcimarcikat ezek az általad kis élhetetlennek titulált gyávák vágnák nyakon mi? de ez még mindig nem a háború, meg erõszak lenne, csak "hülyegyereknevelés".
a természet picit sem nevel sehová. csak hiszed, hogy igazolni tudd a kétes okfejtésedet. a természet csak annyit kér, amennyit elveszel. ha sokat veszel el, sokat is fog kérni.

ez teljesen szembemegy azzal, amire a természet "nevelte" az embert. Ahhoz, hogy az utópiád megvalósuljon, egész pontosat minden élõ és valaha megszületõ embernek úgy kellene gondolnia, ahogyan te gondolod. de az evolúciót nem a szentimentalizmus hajtja, hanem az erõsebb kutya baszik. ha valamit nem védenek erõvel, ha nem lesz negatív következménye számomra annak, hogy elveszem, akkor el fogom venni, az ember így gondolkodik
most gondolj bele, ha az emberek többségében úgy gondolnák, hogy az erõszakos önvédelem szükségtelen és az erõszakos büntetés is az, legyünk csak szentimentalisták, naponta három kanos férfi fogna le az utcán, erõszakolna meg majd menne tovább, hogy milyen jó is egy ilyen világban élni
vagy, ha békések vagyunk és sosem verekszünk, úgyis jön a pali, aki jól leápolja a többiek arcát és a csicskájává teszi õket. az önvédelemre képtelen embereket használni szokták.
nekem ne ajánlj figyelmembe semmit addig, amíg fogalmad sincs, hogy mirõl beszélek.
a hazád nem egy önállóan cselekvõ entitás, ami "meg tud szopatni", és legfõképp nem szándékosan ellened csinálja.
de említésre méltó, hogy azt, hogy miért kellene szeretned párhuzamba hozod azzal, hogy semmi jót nem kapsz tõle, így az a helyzet áll fenn amirõl beszéltem, a szeretetedet ahhoz kötöd, hogy neked mit ad, mit tudsz belõle kinyerni
nem mondom, hogy feltétlenül szeresd, de legalább ne utáld. ha te magad ítéled el azt, ahonnan jössz, akkor ki fogja megvédeni? elvárod, hogy ezzel a hozzáállással lehetséges legyen valami pozitívat építeni belõle?
ha a mesteredet a trónra ülteted, neked ott van a szék. ha a székre, neked csak a föld marad, szokták mondani.
Szövegértési gond ? Na ne viccelj, ez aztán egy érv volt. Neked valahol az élet nagyon átmosta az agyadat, de úgy is mondhatnám hogy a globalizáció pont ilyen embereket szül mint te. Ezért is kezdtem úgy a hozzászólásom, hogy több kárt okoz mint hasznot. <#hehe> Ám nagyon jól tudom hogy mit jelent a globalizáció felesleges belekezdened bármi nemû magyarázkodásba. Hivatalos értelemben talán még kúrva jól is hangzik, csak az a helyzet hogy jobban figyelem a világpolitika és egyben a világ alakulását szerintem mint bárki más, és nem éppen azt látom amit kellene hogy lássak. És elsõ soron ebbõl indulok ki amikor csatlakozok egy vitához, már az elején kizárva hogy tévednék.

morcosqtya
Sajnos az utcán sem mûködik a "jó de tökönrúgni nemér" lovagias betyárbecsület, nemzetek között sem. Nincs "csûr" mint az oviban. Ha nem viszel kést nem fogja a másik is letenni és becsületbõl ökölre váltani. Ez könnyen belátható akár a tegnapi belföldi bûnügyi hírek kapcsán is, akár józan paraszti ésszel, reális gondolkodással (vagy tapasztalatból) is.
Genfi egyezmény is volt... és be lett tartva mindenhol? Nem.
Van a háborúnak etikettje? Van az ölésnek etikettje? Nincs.

A nõket pedig most en bloc hiába kiáltjuk ki a béke nagyköveteivé, ez rögzült sztereotípia, nem bizonyítja semmilyen gyakorlati eredmény, hogy ha rajtuk múlna (egy matriarchális rendszer mûködésében) nem lennének nemzetek közti háborúk...
Mint ahogy BIZONYOS nõknek tabu az ha a kiszemelt férfinak családja, felesége, gyereke van, egy másik nõ magasról tesz rá és nem "szent" neki. Egyénfüggõ ez is ugyebár.

Minden tiszteletem mellett a Nõk is csak emberek mint mi. Nem többek és nem kevesebbek. Mások. De emberek, birtokolva ugyanazt a genetikai tartalmat mint a "háborúzó" férfiak...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

chhaya
A nõk már csak ilyenek, békét szeretnénk és utópiát. 😄

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Molnibalage
Az a baj, hogy akik gyilkolni, rabolni, fosztoganti vagy népiratni akarnak, azonak nincsenek ilyen magasztos elképzelései. Tehát ameddig csak egy vadállat van a világon, azt az elvet követve mindig marad védelen ember. Utópia amirõl te álmodsz. Az evolúció az embert is olyanná formálta amilyenné...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pedig most kaptuk meg a béke Nobel díjat.

Amúgy szerintem az élni és élni hagyni filozófiát kéne egy kicsit kiterjeszteni, akik harcolni akarnak azok had öljék egymást, de aki ki akar ebbõl maradni az had maradjon békében.

★★★★★

videobaby
ahogy érzed...😊

Molnibalage
Az kell hogy mondjam pár felvilágosodás kori filozófusnak voltak olyan gondolatai mind te. Eltelt kétszáz év, az emberiség szemernyit sem idomult az õ ideájukhoz. És akkor még finoman fogalmaztam...

Molnibalage
ha mégis felnõnénk végre annyira, hogy megértsük, nincs okozat ok nélkül, lehet nem kellene fegyverekkel, ököllel, akármivel védekezni. nem?

Egy fûtött szobában könnyû filozofálni, de esetleg kérdezd errõl mondjuk a lengyeleket vagy azt, akiket hirtelen kikáltottak ellenségek és szépen legyilkolták õket. Szerintem olvasgass történelmet. Sokat.

videobaby
jó, rendben. nyugi, nem 14 éves vagyok, van fogalmam arról, hogy amit szeretnék, az az életben nem igazán úgy fog alakulni. de egyénenként meg lehet tenni amit jónak tart az ember annak érdekében, hogy ember is tudjon maradni.
a horvátok nem pont azt tették, csak a szerb oldalon? meg ha már itt tartunk, akkor az oroszok nem pont azt tették a magyar nõkkel? és a németek? inkább ne menjünk bele. jó, meg kell védeni magát az embernek. ha mégis felnõnénk végre annyira, hogy megértsük, nincs okozat ok nélkül, lehet nem kellene fegyverekkel, ököllel, akármivel védekezni. nem?
ezt a mondást tényleg sosem hallottam. nem is hiányzott.

Molnibalage
igen, persze. aztán jön az, ami az oviban is, hogy " de õ kezdte, én csak..." ebbõl hogy lehet kinõni?

Alig várom, amikor egy horvátnak el akarod magyarázni azt, hogy a fosztagató, gyilkolgató és erõszakoló szerb "szabadságharcosokat" szép szóval kellett volna meggyõzni, hogy ez így nem jó. Ez nem arról szól, hogy ki kezdte, ez az önvédelmi képességrõl szól...

Ha már ennyire szereted a mondásokat. Ugye azt a mondást sem ismered, hogy aki nem költ hadseregre az elõbb utóbb mástól kap egyet a nyakába, amit eltarthat? Vietnám sem akart háborúzni Kínával, csak ez a túloldalt páran máshogy gondolták.

Fiatal vagy és nõ, ebbõl az egyiket idõvel kinövöd és talán kevésbé lesz rózsaszín a világképed...

Attila8805
18.0%

20

Egyéb.
Külföldön élek.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

videobaby
igen, persze. aztán jön az, ami az oviban is, hogy " de õ kezdte, én csak..." ebbõl hogy lehet kinõni?
jó, akik annyira agresszorok, le kell lõni, és kész. azt sem vállalnám. van olyan mondás, hogy erõszak erõszakot szül. minden félnek a maga igaza az igazi. nem lehet elképzelni olyat, hogy megegyezéssel nyugton maradni a valagunkon? tényleg már, a gyerekek sokkal értelmesebben tudnak viselkedni., mint sok felnõtt. nem olyan önzõk, hogy csak az õ igazuk a jó. jobban készek a kompromisszumra. (nem, nem kell kitérni a homokozólapát és piros, az kell neekem, meg a többi blabla dologra).
egyáltalán mi indítja az "értelmes" embert arra, hogy erõszakos legyen?
mondhatjátok, hogy nemi hovatartozás miatt nem értem, de akkor is. áskálódással? hát, lehet. elég rondán hangzik.

Egyeseknek pedig nagyon jól jönne egy lebutított nyelv (amúgy az angol nem az, ez csak egy idióta urban legend), kevesebb lenne talán a szövegértelmezési gond - most nem rád gondoltam - mert sajnos ma egy átlag magyar jó, ha egy elolvasott szöveg 20%-át felfogja, és csak 80%-ot ért félre...

Ez a globalizáció = birodalomépítés; "nagy ország" akkora marhaság, hogy csak na. Baromira nem ezt jelenti, de inkább bele sem megyek, mert ma úgysem lesz már rá idõm ide írogatni.

Fbx Lx: ajánlom figyelmedbe ennek a hsz-nek az elsõ bekezdésében írottakat, na rád pont pont az vonatkozik.