A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jelenleg ugyanis azon kívül, hogy szülõhazám.. semmi esélyem sincs normálisan, becsületesen, nyugodtan megfelelõ anyagi háttérrel létezni.
Mit védenék rajta? Így is el kell húzni innen sajnos. Szép lassan az ország határokon az "üres telek eladó" tábla lesz kint.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
A többi hozzászólásodra érdemben nem nagyon akarok válaszolni, de ez a mondat "beszéljen mindenki angolul" azért viszi a pálmát. Tehát mindenki hagyjon fel az anyanyelvével, és beszéljen egy 0 -ra leegyszerûsített nyelvet, mert az hû de jó lesz nekünk nem ?
Ez itt általános probléma, szerintem nem sok dolgot tudnál megemlíteni, aminek jó lenne az imázsa. Elég sokszor az egyébként jó dolgokról sem jó a kialakult kép, a belsõ megítélés. Részben gyenge a „reklám”, részben meg tájékozatlanság vagy félretájékozottság.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
hazájához hûséges embernek lenni "nem menõ", mert a nemzeti jelképeket aluliskolázott, agresszív és buta emberek lebegtetik, a magyar nemzettudatról az embernek a szélsõségesség és rasszizmus jut eszébe, az árpádsávos zászlóról pedig 8 általánost végzett romboló szkinhedek.
Etiópiában a raszták vörös-sárga-zöld sapkájában és júdea oroszlánját ábrázoló ruhában mászkálni laza, mert a békét, egységet, szeretetet jelképezik, az oroszlán az értékeik bátor védelmezõjét
most ha elképzelem, hogy ezzel szemben mit jelent az, ha árpádsávos pólóban mászkál valaki turulmadárral a közepén, a dolog szomorú.
meg lehetne menteni ezt a nemzetet, de nem azzal a hozzáállással, hogy oda megyek ahol többet ígérnek, ami nem szolgálja ki a személyes érdekeimet kellõképp, arra meg szarok nagy ívben és pillanatok alatt elárulom azt egy dollárral többért.
jelenthetnének a nemzeti jelképek itthon összefogást, hûséget, bátorságot, kitartó küzdelmet, áldozatkészséget, empátiát és mûvelt szellemet.
a kulcs annyi, hogy nem azzal kell vitetned a lobogódat akit a legaljasabbnak tartasz, hanem azzal, akinek jól áll a kezében.
ide egy makacs küzdõszellem kell, egy rakás mûvelt és elszánt fiatal, aki azt mondja, bassza meg a vezetés és a globalizáció, árpádsávos zászlót fogok lengetni ami a békét, a toleranciát és a reményt fogja hirdetni, kitartok amellett, amit képviselek, és mûvelem magam, hogy szellemi értéket adjak a közösségnek ahová tartozom.
egy csapásra fasza lenne a helyzet, mert az a rengeteg ember, akinek csak az számít, hogy kitõl mit kap, mibõl mennyi hasznot húzhat, csodával határos módon hirtelen bõszen hangoztatná, hogy õ magyar, õ ehhez a remek nemzethez tartozik.
ezekre csak egy bágyadt mosollyal meg egy fészpalmmal tudok reagálni
az a baj, hogy amíg a francia elsõsorban franciának, az angol elsõsorban angolnak fogja érezni magát, a magyar meg ezzel szemben elsõsorban eu-állampolgárnak, addig a fasz rosszabbik végén állunk.
nem, hogy a fejlettekhez nem tartozol, de még a kevésbé fejlettekhez sem.
én nem tudom, de bennem van annyi büszkeség, hogy ne nézzem jó szájízzel, ha a magukat erõsebbnek gondolók el akarnak nyomni. ennek a magatartásnak a hiánya a tipikus megadó, vesztes mentalitás, az már azelõtt elveszti a csatát, hogy belépett volna.
reménytelennek tûnõ csatákat is meg lehet nyerni, de elszántság és áldozat nélkül már küzdelem nélkül elveszett
itt jön képbe az identitástudat, ahol ez erõs, ott a közösség tagjai elkötelezetten fognak küzdeni és jóval többet teljesítenek, a közösség sikerének egyik meghatározó része az identitástudat
a nõk vérontás nélkül, manipulációval és áskálódással vívják meg a háborúikat, amik a "lélek" és az ember lénye ellen irányulnak. a férfiak pedig vérrel.
nem a törvények szerint, és nem az etikai érzékem szerint, hanem az emberi természet szerint
szeretem reálisan megközelíteni az ilyesmit, nem idealistaként, hogy egy ideális világban minek hogyan kellene történnie, mert az nem vág egybe a valós folyamatokkal, olyankor úgy érzem, hogy sárkányokról és varázslókról is beszélhetnénk
Elmaradott kultúra? Miben elmaradott?
A globalizációval gazdaságilag talán fel lehet zárkóztatni, bár én még ebben is kételkedem, mert azon kívül, hogy az erõsebb (korcs) kutya elve érvényesül, más nem történik. A kultúra legfeljebb elsorvadni tud benne.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Odaköltözés: éltem rövidebb ideig Ny-Európában, egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy nem egy helyen élem le az életemet, hanem akár 3-4-5 különbözõ országban is. Mint már írtam, semmiféle nemzettudat nincs bennem, én a fejlett világ egy polgára vagyok, azokhoz az értékekhez vagyok lojális, és azokat is vagyok hajlandó védelmezni. Sõt kifejezetten támogatom a globalizációt is, ez az egyedüli mód az elmaradott kultúrák felzárkóztatására. Nekem egy tradicionális tibeti szerzetes olyan, mint egy állatkerti zsiráf. De könyörgöm, azért ezek mégis emberek, ne akarjuk õket állatkerti mintapéldányokként fenntartani, ne várjuk el, hogy a gyerekeik is ugyanolyan szinten tengessék el az életüket, csak azért, hogy mutogatni lehessen, hogy "milyen sokféle is az ember"...
Egy civilizáció fejlettségét nagyon könnyû lemérni: mit ért meg a világból, és mennyire képes azt befolyásolni. Magyarul milyen szintû természettudományos ismeretei, és technikája van.
A másik pedig, hogy abszolút nem érdekelnek az országok, nemzetek. Van egy fejlett, elsõ világ, Magyarország ennek (egy periférián lévõ) tagja. Amit Te úgy értesz, mint gyarmat, az nem más, mint a perifériás állapot, amit a legegyszerûbb úgy megoldani, hogy elkezdünk a centrum felé húzni.
a második bekezdésre: milyen szempontból fejlettebb? ha van egy civilizáció, amelyik haditechnikailag ütõsebb, akkor a motívációik már nem is érdekesek, a hódítás joga alanyi jogon jár?
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
De mondjuk, ha egy bajba került idegen civilizáció kérne letelepedési lehetõséget, amit az országunk elutasítana, és ezután megtámadnának mindet a földönkívüliek, akkor biztosan õket támogatnám. Sõt egy szimpla földönkívüli támadás esetén sem hiszem, hogy az emberek mellé állnék (ha lenne választásom). Az én szememben egy fejlettebb civilizációnak "joga van" elvennie azt, amire szüksége van. Ha egy bolygó nélkül maradt idegen civilizációnak pont a Föld kell, mert itt tud tovább élni, akkor pusztuljon a fejletlenebb emberiség. (Bár szerintem ez is idétlen forgatókönyv, egy fejlett civilizációnak semmi nem kell a Földrõl, még maga az élettér sem, van elég másik hely, illetve megfelelõen fejlett technológiával biztosan ezernyi jobb megoldás van, mint az ilyesfajta bolygófoglalás...)
A világ elmaradottabb részein a helyi konfliktusok még meg fognak maradni egy darabig. De a globalizációnak hála aránylag rövid idõn belül eltûnnek ezek a kultúrák is.
nem akartam semmi lavinát elindítani, bocsi😊
Ráadásul a háborúk nem a kapitalizmusban jelentek meg elõször, számos rendszernek a részei voltak. Így levegõben lóg a hozzászólásod.
szal a nagy kapitalista klubnak miis tagjai vagyunk , csak nem a vip amcsi reszen
#103522 : Cool story bro ! <#gonosz1>#gonosz1>
Vannak országok, amik kevésbé szégyellõsek, övék a jövõ.
egyébként még mindig tartom magam ahhoz, hogy mindennemû hadászat teljesen értelmetlen.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64