127612
  • mrzed001
    Blablabla ...
    Megtette az illető ezeket az előkészületeket indulás előtt ? Neeeeem? Hát miért nem ?

Mindenki szidja az állam bácsit, meg közútkezelőt, meg akit csak ér ... csak önmagát nem képes (mint általában, amikor az egó túlnövi az IQ-t).
    Legyen már mindenkiben annyi kurázsi, hogy kiáll a saját f.szsága mellett, bevallja, hogy B+, ezt elkrtam. Tudom, manapság már népbetegség ez a jellemhiba, senki sem vállalja még saját tetteinek a felelősségét sem.
    Lehet más is hibás, de elsősorban akkor is az, aki FELKÉSZÜLETLENÜL vág neki ilyenkor az útnak.

Hogy is van a vicc?
    - Az ember tanul a hibáiból.
    - Az okos ember más hibáiból tanul
    - A buta meg még a sajátjából sem.

Egyszóval, a többeknek meg legyen már annyi esze, hogy tanulnak más hibáiból, és ennek megfelelően a következő alkalommal amikor ilyen előfordul (igen, bármily kiábrándító is, de MINDEN évben van tél), akkor felkészülten áll neki egy ilyen útnak.
  • clio1616v
    nem mernek kiszállni, vagy ha ki is szállnak az autójukból miután elfogyott az üzemanyag átülnek egy másikba

így csak azt látod, hogy mindenki autóban melegedik
  • rastaman
    én ilyenkor vagy agyonütöttem őket baseball ütővel, vagy agyonvertem puszta kézzel. és csak utána vittem el a kocsit...
  • clio1616v
    mert jól esik
  • rastaman
    igen, de már kiszabadult
  • Dzsini
    Azért azt, hogy komoly szél és jelentős mennyiségű hó érkezik csütörtökön, azt már egy hete pontosan lehetett tudni (és volt bőven tudósítás arról, hogy tőlünk nyugatra milyen hatása volt), egy kis akarattal nem lett volna gond komolyabb készültséggel várni. Igazából nem volt váratlan esemény.
  • Koppixer
    "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"

Te nem kaptál ilyen GTA-üzenetet?
  • bujcsik555
    Talán mert a teljes katonaság meg a TEK alapból nem készenlétben várja hogy bevessék bármikor, hanem csak korlátozott számú ember van készenlétben. Aztán ha szükség van rajuk behívják őket, de ilyen körülmények közt nekik sem egyszerű ám bejutni "dolgozni". De gondolom a Hollywood-i Michael Bay filmeken nevelkedetteknek természetes hogy bármikor egy fel országnyi katona vethető be bárhol.
    Na meg eszközökkel sincs ám túl bőségesen felszerelve a honvédség.
  • Dean Winchester
    mert gondolom ez egy folyamat és nem egyik percről a másikra fog mindenki kiszabadulni
  • Dzsini
  • videobaby
    állítólag a katonaság is, meg a tek is ment menteni. de akkor miért ülnek még emberek a kocsikban?
  • clio1616v
    nem csak a munkanélkülieket, hanem a börtönben lakókat és a családtagjaikat, akik kapják az ingyen szociális támogatást a sok gyerek után
  • Zoli007
    Katonaságot/munkanélkülieket mi a f@szra is tartjuk? Nem tudnak ásni?
  • Lacee86
    Ha te nem tudnál egy családtagodról immár 28 órája semmit (mint ahogy a legjobb haverom nem tud ennyi ideje az apjáról semmit, aki elakadt az M1-esen kocsival, és tegnap du. 4-kor tudott vele utoljára beszélni), akkor nem okoskodnál itt azt hiszem...
  • mrzed001
    1, ha nem muszáj, nem indulok neki ilyen időben
    2, de ha mégis kellene, akkor jófajta téligumi van a kocsin, aminek 20 centis hó meg se kottyan (és nem rohanok, mert jégborda bárhol lehet)
    3, és ha esetleg ennél is nagyobb hóra lehetne számítani illetve tükörjégre ... akkor befut tesco vagy benzinkút, és vesz egy hólánc, amivel ugyan max 50-el lehet menni, de akár jégen is hazavisz.
    4, és ha már bolt közelébe vagyok, veszek egy kis homokot, meg gyalogsági ásót, vagy legalább egy seprűt-kislapátot (akinek nincs, még: tele pótaksit, elemlámpát, pokrócot, kannát teletölt benyával, sok víz, extra kaja), hogy ha mégis valahogy elakadnék, akkor ki tudjam a kocsit szabadítani, illetve ha betemet a 2 méteres hó is túléljem 1-2 napot.
    Szóval nem értem a problémát.
  • clio1616v
    két évig laktam Ausztriában és ennél sokkal több hó szokott esni a hegyekben, amit úgy eltakarítottak, hogy elvétve szoktam látni hómarókat

annyit láttál csak, hogy az út mellett a méteresnél is nagyobb hófal áll, de az úton se egy kátyú se járhatatlanul sok hó nem volt

és ez nem csak a főutakon volt így, hanem a kis hegyi utakon, soha nem kellett aggódnom, hogy jutok haza hétvégente, pedig ott is fújt a szél

az a mentalitás, hogy csak akkor mosom le az autómat, ha jó idő jön, mert úgy is koszos lesz... meg eléggé magyarázó jellegű
  • banok
    Nem tudok róla
  • Zoli007
    Nem tudom. Szabadságoltam.
  • Fbn Lx
    én akadtam el tegnap a sínen
  • videobaby
    szerencsére nem. bátyust vitték kocsival, de nem volt gond.
  • Willenbrock
    Nagybátyám elakadt,egy rég bezárt iskolaépületben szállást nyitott a helyi önkormányzat,kaptak zsíros kenyeret és teát.
  • Willenbrock
    Nem,gyalog járok a munkahelyre és közel van,a a bolt úgyis zárva van,így messzire nem kell mennem pár napig.
  • Lacee86
    Tény, h a felszereltségünk nudli, de az is, h a széllel nem lehet mit kezdeni. Hiába van eltakarítva x helyről, kis idő múlva visszahordja, lehet, h még jobban...
  • tigeroo
    ma akartam hazamenni, hát ma már 2 órát gyalogoltam, nagyállomásig oda-vissza, semmi vonat nemmegy, amúgyis kihalt az ünnep miatt a város, de most pláne elvétve volt egy-két ember és félelmetes volt. még jóhogy raktam be 2 deci pájinkát, mondom a vonaton elszopogatom, és mostis jóljött a hidegben nem bírtam volna ki nélküle hazagyalogolni az albiba. visszaúton láttam pár idős nénit akik nagy pakkal mentek az állomásra, nagyon megsajnáltam őket... szóltam is nekik hogy esélytelen, minden járat késik minimum 300 percet...

• szabii98
    anyum öt órát várt busszal, egy alapból kb 15-20 perces úton, de még tegnap éjjel hazaért.

egyébként, ma reggel el is szállásoltunk 3 embert, pár órácskáig, amíg nem szerveztek a faluban helyet ahova lehet menni
  • tigeroo
    ne etesd:D amúgy igaza van, más nyugati országban ez sem jelentene gondot
  • Lacee86
    Szemüveg feltesz, hallókészülék berak, olvas, híreket hallgat!
  • clio1616v
    mitől akadt volna el?

semmi baj az időjárással
  • Blum
    Igen,faterom meg en ma reggel.
  • Freeda Krueger
    senki szerencsére
  • Szavazó roBOT
    Szereted a vadhúst? ==>> Akadt el az úton családtagod/barátod/ismerősöd a mostani időjárás miatt?
  • ocskoszilard
    üres szavazás, általánosságban a húsokat nem szeretem, de attól függ, hogy van megcsinálva, például amit megeszek darálthúsnak, nem biztos megeszem máshogy elkészítve
  • Hegi90
    szarvas barnamártással. nem tudom mi ebben a különleges.
  • Molnibalage
    Fiatalon ettem vegyes vadpörköltet, nem nyűgözött le. Kétszer ettem vaddisznópörököltet néhány éve. A szakács értette a dolgát, brutáljó volt.
  • chhaya #108498
    Nem sokszor ettem eddig, és arra sem emlékszem, hogy milyet, csak az rémlik, hogy furán édes volt... Annyira nem győzött meg, de majd próbálkozom még.
  • clio1616v
    Svájci kollégákkal voltam egy francia étteremben ott se csirke se hal se pulyka nem volt, így mindegy volt milyen madarat adnak

azt hiszem valami fürj féle lehetett, de hús az nem sok volt rajta

nem ettem még más fajta vadhúst, de nem is vagyok kíváncsi rá milyen az íze

indiai fűszerekkel elkészített csirkehúsnál még nem ettem finomabbat és ha különlegesre vágyok akkor elmegyünk egy jóféle indiai étterembe
  • videobaby
    nem igazán szeretem. de megeszem mondjuk vaddisznót vadasnak. nyulat semmi pénzért. szarvast sem, őzet sem. fácánt ettem már.
  • jazzy
    Szeretem. Volt szerencsém párszor kóstolni amikor egy 1. osztályú étteremben voltam gyakornok. Az egyik legjobb volt a borókás szarvaspörkölt. Tudtak főzni a srácok, az biztos :)
  • Zoli007
    Igen.
  • Fbn Lx
    megéheztem