A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
mijja logó?!
tigeroo
detto. azért albiban nálam van egy csavarkészlet + kalapács 😄
Motoroj
Ha panelben lakik albérletben, akkor simán. Nem is nagyon fúrhatna.
Ott én is csak egy „földönfutó” vagyok, hiába van közben otthon tele a mûhely szerszámokkal.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

morcosqtya
Fúró nélkül háztartás? 😮

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Lacee86
Hát, én max a WC vagy fürdõ, esetleg ajtófestegetést vállalok. De sajnos se fúróm se semmim, így ha egy tiplit kell a falba fúrni, már azért is szólnom kell vkinek. :/ Számítógépügyben viszont elboldogulok.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

HTS s3rg1nh00
csak régen nem esett szét 10bõl 6 család...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

tigeroo
nekem is az a tapasztalatom az ilyen mesteremberekkel, hogy jó munkát végeznek (ha kedvük van hozzá...) amúgy meg összecsapnak mindent.
Narxis
Ehhez tehetség is kell no meg régen általában apáról fiúra szállt egy kis szakértelem mert akkor tényleg ritkán hívtak szerelõt a házhoz, így a gyerek elleshette ahogy az apja megcsinál egy széket vagy megjavítja a csöpögõ csapot. Ma már ez sajnos egyre inkább kihalóban van.

Azon meg napestig lehet vitatkozni, hogy kinek mi az alap dolog.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

morcosqtya
Korántsem.
Alap szinten nem feltétlenül.
Meglepõdnél mennyi mindent megcsináltam már magam, kis utánajárással, és spóroltam "pár" ezrest a háztartásnak úgy, hogy profi eszközökhöz alapanyagokhoz (ingyen) hozzájutottam (v kölcsön), és nem mondod meg, hogy nem szakember csinálta sõt...

Van egy elcsépelt mondás: ha jól akarod csinálni csináld magad.. (vagy hasonló).
Úgynevezett mesterek elbarmoltak már elég sok mindent a szemem láttára - pusztán lustaságból vagy figyelmetlenségbõl (nem a szakértelem hiánya miatt)... így ami alap dolog azért nem hívok ki szerelõt.
A Vitopend-Vitocell kazánt nyilván nem babráltam szét, ahhoz hívtam embert (gázzal és medvével nem viccelünk), de egy kis vizes munka, szerelés egyebek nem okoz gondot.

Te se hívod ki a T-home szakemberét ha újra kell indítani a rootert.. 😊

Egy bizonyos szint fölött igazad van, de nem kell rögtön emberért rohanni...

Lacee86
Hát ez sztem naivság. Aki nem ilyesmivel foglalkozik, eszköze sincs hozzá, plusz honnan tudna olyan fogásokat, ami egy szakinak már rutinból megy. Sztem sokkal rosszabb, ha vki nekiesik vminek, amihez nem ért, mint ha beismerné, h én ehhez nem értek, és hívok olyat, aki igen. Tönkreteheti azt, amit meg akar javítani, vagy balesetet okozhat, akár súlyosat is (pl. villamos dolgok).

morcosqtya
Elõbb a használati útmutatók használati útmutatóját olvasom el, hogy hogyan használjam azt... 😊
Vannak országok/kultúrák ahol egy férfinak szégyen elolvasnia a manual-t.(pl. egyes kínai tartományok ha jól emlékszem)
Tudnia KELL használnia az eszközöket, hiszen férfi... 😊

Én azt mondom: amelyik háztartásban van egy férfi + a net be van kötve ott van vízszerelõ, ács, villanyszerelõ, kõmûves, szakács is (mégha basic levelen is)... (no meg RedTube) 😊

el

★★★★★

pxxl
"Gyógyszernél nem."

ne is 😄

All hail the double x!

zsoltioregon
Egyszerûbb dolgoknál nem. Gyógyszernél nem.
De bonyolúltabb masinák kezelési útmutatóját nem árt átfutni.

Az meg idegesít mikor jön egy "okos" aki egy F-22-est is tanulás nélkül elvezetne. Nem olvas el semmit pl egy parametrikus ipari designer programról. Kb 10-20x annyi idõ alatt azért önmaga is rájön az alapfunkciókra és akkor, mint egy gorilla veri a mellkasát, hogy õ milyen kurva okos...a munka meg nem halad.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

ressy14
gyógyszereknél és mûszaki cikkeknél mindig átnyálazom.

Dum spiro, spero.

rastaman
ha nem valami bonyolult...

kifli
Karbantartási? Karbantartási rajzokat is ide értesz? 😄DD

Motoroj
Jól tetted, talán nem is tudod milyen fontos az.
Nem egy történetet hallottam már, az ilyen jellegû készülékek nem rendeltetésszerû használatból eredõ tragédiákról, amelyek a karbantartási- és kezelési útmutató elõírásainak pontos betartásával bizony megelõzhetõek lettek volna!
Tényleg jobb az ilyen dolgokat komolyan venni.

kifli
Nemnagyon szoktam ezeket elolvasni. Illetve a wc illatosítójét többször is elolvastam unalmamban 😄
nem sok használati útmutatóval kapcsolatos élményem van
meg olyan termékkel kapcsolatos se, aminek észrevettem, hogy van használati útmutatója
legutóbb talán az órámnak nyáron
tigeroo
amúgy ha nem valami bonyolult eszközrõl van szó, akkor nem.

tigeroo
mindent jobban tudok mindenkinél, hát nehogymár valami nyünyü kézikönyvíró mondja meg mit csináljak!
clio1616v
nincs rá szükség, hogy elolvassam, mert annyi terméket használtam már, hogy tapasztalataim alapján eligazodok a beállításokon

de ennek ellenére mindig végigolvasom, mert szeretem, az igényes user guideokat és service manualokat olvasgatni

tekintettel, hogy fordítás a hobbim és a szófordulatokat, amik egyértelmûbbé teszik a mondanivalókat szívesen alkalmazok

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

NEOreg3
nem igazán, elõbb lövök, aztán kérdezek

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Ha valami ekszklúzív dolgot vásárolok, vagy olyan dolog ami érdekel, rituálé szerûen járok el a kicsomagolásnál, pl egy új tv, vagy egy minõségi házimozi szett esetében is.
Elõször, megnézem a dizájnt, végigsimítom a dobozt, aztán felbontom, beleszagolok, szeretem az érintetlen illatát, és legelõször elolvasom a használati útmutatóját, és aztán eljutok a csúcsra amint összeállítva gyönyörködhetek a csodás remekmûvekben.
De kocsiknál is imádom olvasgatni a kézikönyvet, karbantartási útmutatót.

http://www.hellring.com/

videobaby
sosem olvasom el elsõre. csak akkor nézek bele, ha nagyon nem jönne össze, és nincs senki kéznél, aki segítene.

Nem,mert csak alapveto faszsagokat szoktak beleirni,amikre epeszu ember magatol rajon vagy amiket epp eszebe sem jut tenni az adott termekkel.

Ha valamirol tenyleg nem tudom,hogy hogy mukodik akkor irany a net.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Motoroj
Inkább úgy fogalmaznék, hogy bele szoktam olvasni. Sok dolgot úgyis csak fórumokról lehet megtudni.

Volt már, hogy bombariadó miatt kellett elhagynod egy épületet? ==>> El szoktad olvasni a termékek használati útmutatóját?
zsoltioregon
halvány piros vagy kék?

tessék:

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Föld alá kéne építkezni, aztán halvány piros, vagy kék fénytechnikával megvilágítani az luxus alagutrendszereket, ahová nem jut el a napfény, mert az erõs fénytõl begyullad a szemem, meg pislogok állandóan.

http://www.hellring.com/

Motoroj

ez a stílus jön be nekem is
Lacee86
Mint épület, érdekes, de h mint szimbólum, mennyire állja meg a helyét, hát, ez számomra kérdéses.

Molnibalage

Ezek épületek. A lentiek nagy része meg valami más.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

És a bábel tornyáról mi a véleményed?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Lacee86
Neem. 😊
Az épület lankás, áramvonalas fele északra néz, azaz ahonnan az uralkodó szélirány van, míg a másik fele, ahol a szintek egymás fölé ugranak ki, a déli oldal. A kiugró szintek így szépen egymást árnyékolják.

Motoroj
Kíváncsi vagyok. Valami iszlám vagy indiai jelkép?

Lacee86
Mindenkinek ez jut róla az eszébe. 😊
Nos, ez a londoni városháza. 😊 Lehet tetszeni/nem tetszeni, de meg van az oka, h miért ilyen alakú.

ressy14
ez hol, mi ez?

Dum spiro, spero.

Ez egy bukósisak. :-)

Lacee86
Nem tudom, h ezt ki ismeri. 😊

Lacee86
Nekem sem. Van egy böszme nagy rámpa, amin nem történik semmi. Ehhez képest gyakorlatilag -fõleg ezen a képen látszik- elveszik a dobozszerû épület.

rastaman
nem, nem volt még

Ez nekem se tetszik. 😄

Ha már Pannonhalma, akkor emellett az étterem mellett se menjünk el. 😊
Persze ízlések és pofonok van akinek ez sem tetszik.

★★★★★

Lacee86
Igen. A gyõri egyetem tervezési tanszékének vezetõje a tervezõ. Nem bírom az ürgét, meg az egész tanszéket rühelltem, de jó szakember.

ressy14
Két éve egy elõadás alatt kezdõdött el a városunkban az éves katasztrófavédelmi gyakorlat, szirénázás meg minden. Pont az óra alatt hangzott el a figyelmeztetés, hogy ez csak próba lesz, ne parázzon senki.
Csakhogy én ezt nem hallottam, hála az épületben eldugott elõadóteremnek, aztán amikor vége lett a fejtágításnak kisétáltam az utcára, hogy veszek a boltban valami kaját, mert volt egy órás szünetem. (Tudni kell, hogy kicsi egyetem, kevés diákkal). Sétáltam békésen, tök üres volt az utca, egy kocsi vagy gyalogos sem volt rajtam kívül, ekkor elkezdtek légvédelmi szirénázni veszettül, én meg csak ott álltam hülyén, hogy most mi a francot csináljak? 😄
2 percig sétáltam a kihalt utcán, amikor bemondták, hogy csak próba volt.

bocs a hosszúságért

Dum spiro, spero.

Pannonhalma ugye? Ez tetszik! <#eljen>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Lacee86
<#eljen> Nekem is tetszik. Egyetlen baja a környezet, sajnos. Gyakorlatilag nem látszik rendesen az épület, eltakarja a benzinkút stb. Ez a fotó is vmi nagy látószögû géppel készült, így sosem látod gyakorlatilag.