127612
-
#125810 Új szavazás. -
#125809 Ha lenne rá lehetőség, persze, hogy lenne. Én nem ítélnék el ezért senkit. Mindenkinek szíve joga, hogy oda és annyit adakozzon, amennyit tud/akar. Különben is, sok más mód és alkalom is van erre. -
Renegade #125808 tuti lenne olyan, aki megtartaná, szerintem nem is kevesen. -
#125807 Igen, pontosan ezért kérdeztem volna meg és nem úgy, ahogy te leírtad, de így lelőtted a poént... -
#125806 Ha nem ajánlod fel, akkor sem a tiéd. -
#125805 Megtartani? Tehát ebben a mértékben történjen adócsökkentés 15%-ról 14.98%-ra? -
#125804 Tolhatod. -
Renegade #125803 érdekes kérdés, szerintem mehet majd -
#125802 Kérdésjavaslat.
Ha az 1+1%-os felajánlás résznél lehetne opció, hogy nem ajánlod fel senkinek vagy a második 1%-ot nem egyháznak, akkor élnél vele?
Nem, mindkét 1%-kot továbbra is felajánlanám.
Az egyházaknak felajánlható 1%-ot nem egyháznak, de továbbra felajánlanám a másik 1%-kal.
Az egyházaknak felajánlható 1%-ot megtartanám, a másik 1%-ot felajánlanám.
Az egyházaknak felajánlható 1%-ot felajánlanám, a másik 1%-ot megtartanám.
Mindkét 1%-ot megtartanám. -
#125801 az egy hét szabim olyan hétvége után lesz,amin futok terepen 50 km-t,valószínűleg megmozdulni sem bírok majd utána a héten :D -
#125800 Eddig kb 50-50% volt, de idén kb. az egyik szabadságos hétvégén leszek csak otthon.
Jellemzően aktívan töltöm. Túra ide, mozgás oda, strandröpi, bringa, hétvégén meg kockulás, ha éppen nincs kivel tölteni a hétvégét. -
#125799 Első három opció kivételével mindet jelöltem, mozgalmas nyaram lesz...(ennyit az 1 hét net-mentes nyaralásról ha van "free wifi" a szállásomon)
Egyébként...SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mindenkinek üdvözlet Ciprus déli részéről Lárnakáról. Akit érdekelnek szép útifotók Ciprus legszebb tájairól, majd otthonról publikálok egy utazási totyikba párat.
Mindenkinek kellemes pihenést a szabija alatt. -
Fbn Lx #125798 szabadság lol, valószínűleg tanulni és dolgozni fogok -
Fbn Lx #125797 de mi ez a finnyáskodás? dzsini bejön és bannol mindenkit, ha nincs látványos polkorrektkedés? -
#125796 6 nap Balaton lesz családdal, ami alatt strand mellett tuti lesz városnézés is (Tihany). Plusz 1-2 hosszú hétvége talán haverokkal is összejön. -
#125795 Új szavazás. -
Freeda Krueger #125794 Jó lesz -
#125793 Ez jó lesz?
Hogyan töltöd jellemzően nyári szabadságodat?
Milyen tevékenységekkel töltöd jellemzően? (Többet is megjelölhetsz)
Otthon édes otthon, nem megyek sehová, minden megvan, ami kell.
Egy részét otthon, egy részében elutazok olyan 50-50%.
A szabadság nagyobb részében távol vagyok. (akár külföld, akár belföld)
Ki a szabadba, túrázás, bringa, csónaktúra, hegymászás, stb.
Négy fal között, játék, olvasás, filmezést, stb.
Városnézés, múzeumok, turistalátányosságok, stb.
Fesziválok, partypowaaaa, stb.
Lakásfelúítás, lakás/házkörüli munkák, stb.
-
#125792 Egyetértek, ilyen kérdést nem szándékozom betenni. A sima "vallásos vagy" kérdést magamban megpörgettem, de még azt sem tettem be. -
#125791 Ez kényes téma. Ha már a politikát kerüljük, szerintem ezt is kellene. -
Renegade #125790 kereszténység volt már?
pl:
igen, hívő vagyok, látogatok Istentiszteletekre is
igen, de csak nagyon ritkán járok templomba
más vallást követek
agnosztikus vagyok
ateista vagyok
-
kamionosjoe #125789 Nem nagyon nézek rá, de automatikusan frissüljön, hátha valakit érdekel. Egy informatikával is foglalkozó fórumon így kéne működjön. -
#125788 Előfordul, hogy ránézek. Bár tényleg elég ritkán..
Részemről holnaptól egy hét net'mentes nyaralás, de azért mindenkinek további kellemes fórumozást. -
#125787 Egy gyors rövid szavazás a topikkal kapcsolatan és jövő hét elejéig kidolgozok pár új kérdést. A 10 éves jubileum kapcsán jutott eszembe lustaságom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.18. 14:50:35 -
#125786 Az lehet. Nemrég ünnepelte (múlt hónapban) a totyik 10. éves jubileumát :)
Ezen idővallum alatt azért akadt már pár szavazás, amire már magam sem emlékszem :D
Na mindegy, várjuk a legújabb nyaralásos szavazást (illetve jómagam holnaptól már magát az idei első nyaralást is) ;)
-
#125785 Ez csak a magánvéleményem, de bele lehet sz@rni a büntetésbe. Mi van, ha teszem fel úgy döntök, hogy teljesen száműzöm az életemből a digitális formátumokat? Nem intézek semmit sem a neten többé, csakis személyesen. Banki, postai ügyek kivitelezhetőek. Kommunikálni postán is lehet levél által. Bár a válaszra sokat kell majd (megint) várni, de mondjuk sz...rni bele.
Vásárlások is csak személyesen és készpénzért.
Valaha működött. Ha bekrepálna a netes kommunikáció minden formája, valszeg újra működhetne..
Ez esetben mire mennének a nagy Adatvédelemmel? -
#125784 Igen. De egyébként ez a GDPR egyáltalán nem újkeletű dolog. Az irányelvek eddig is léteztek ugyanúgy, csak most nagyon egyszerűen megfogalmazva: egységesítve lett, és ki lett kicsit bővítve. Más kérdés, hogy a gyakorlatban a legtöbb helyen sok munkával jár ennek a megvalósítása, mert nem igazán foglalkoztak eddig vele. Csakhogy mostantól sokkal komolyabban veszik majd, és elég nagy büntetések várhatóak.
Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2018.05.17. 18:43:55 -
#125783 Csak abból feltételeztem, hogy manapság már minden létezik digitális formátumban a neten is.
Így az Általános Adatvédelni Rendelet is. Mellesleg az adatvédelem mint olyan (szerintem) informatikusi feladat is.
Értelemszerűen nem minden informatikust érint.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.05.17. 17:11:40 -
#125782 Annak az informatikusnak ismernie kell alaposan, igen, aki megkapja ezt feladatként. De hogy az "informatikusoknak" mint általánosan részletesen tudniuk kellene, az nem igaz. Ellenben egy általános ismerettel mindenkinek rendelkeznie kell, hogy miről is szól ez alapvetően. A multiknál pl. az elmúlt hónapokban kötelezően részt vesz minden dolgozó GDPR tréningen, ahol ezeket elmondják nekik. KKV-nál nem tudom mi a helyzet, de gyanítom, hogy nagyon nagy részüknél fogalmuk sincs, mit takar az egész, nemhogy eleget tennének a jogszabálynak. -
#125781 Mert nekik kell leprogramozni és előtte megérteni - akár más segítségével - azt, amire a szabályozás vonatkozik. Jogosultsági beállításokat, hozáférési útvonalakat, stb. Nem tudnak leprogramozni valamit, amit nem ismernek.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.05.17. 09:55:11 -
#125780 Nekik miért kellene ezt kenni-vágni? Ez jogi kérdés, az informatikusnak ennek az elméletéhez mi köze van? -
#125779 Dehogynem. Folyamattervező mérnök, tudom :)
-
#125778 Én...? Az adatlapomon a BME-GÉK nem elég egyértelmű....? -
#125777 Adatvédelmi izé? Lol.
Azt hittem informatikus vagy. Vagy nem vagy? Ők elvileg kenik-vágják ezeket az izéket :D -
#125776 Ez alapján kitalálok majd valamit. -
#125775 Igen, az. -
kamionosjoe #125774 Úgy is jön a nyár lehetne ilyen kérdés is.
Hol töltöd nyáron legszívesebben a szabadságod?
1. Saját telken a kerben, medence mellett.
2. A Balaton mellett.
3. Külföldön a tengerparton.
4. Egyéb helyen. -
#125773 Ez az adatvédelm izé? Kb. annyit tudok róla, hogy létezik... -
#125772 Szerintem ez volt, aránylag nem is olyan rég.
Ötlet: esetleg a GDPR-ral kapcsolatban lehetne valami kérdés. Nem tudom, valami ilyesmi, hogy a te munkahelyed mennyire készül rá, vagy mennyire érinti, vagy valami hasonló. -
Fbn Lx #125771 csak későn jöttem és nagyjából átfutottam. ha így van feltéve a kérdés, hogy jótékony vagy káros erő így mindent összevetve... összességében talán inkább káros, tekintve, hogy mennyi figyelmet, erőforrást és kutatási tevékenységet ölünk a megújulók divatjába, amit ehelyett olyasmire is fordíthatnánk, ami hosszú távon valódi megoldást nyújthatna. Én abszolút az atomot támogatom. Sőt, szerintem ha még ezt a sok ideológiai nyomásra a megújulóba szórt pénzt mind egy szálig fúziós kísérletekre fordítottuk volna, még akkor is jobban járunk, mert ott legalább ott van a remény, a megújulóban pedig csak emocionális kielégülés van maximum az eltévedt igazságharcosok számára. Meg ugye az ilyenekben mindig benne van egyfajta öntudatosság-verseny, hogy ki mennyire "zöld". Olyan a téma, mint a feminizmus meg a genderizmus, akik szociális tőkét és imázst akarnak kovácsolni, azok előszeretettel felülnek a magas lóra, ahonnan a legékesebb jelszavak szólnak.