A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chhaya
Töltött káposzta és sült halacska mindig szokott lenni,
édességek közül most kókusztekercs és hókocka lesz, másban nem vagyok biztos.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Lacee86
Már jó pár éve hagyományosan rántott hal, rizs, franciasaláta a szent esti menü. Süteményként az elmaradhatatlan beigli (mákos, diós), zserbó, mézes sütemény, és sósként pogácsa. Ja és persze forralt bor. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Fresh Duke
Sok süti lesz a desszert, a többi meg nem számít. Haters gonna hate.

A heavy cost. I pay it gladly.

SötétBarom
Meglepi, nemtom még 😄 Ma elõkarácsonyi jelleggel azonban fõzök egy csülköt.. 😊))

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

morcosqtya
Halászlé + rétes (ha jól rémlik..)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Milyen fenyõtök lesz karácsonykor? ==>> Milyen karácsonyi fõétel lesz az asztalon?
A közteresek begyûjtés után egy megsemmisítõ telephelyre viszik a fákat.
Ott a kormány által felbérelt sámánok körbeülik a hatalmas, kidobott fenyõfákból készített fa rakást, és egy rituáléval térkaput nyitnak, amin a fákat telekinézissel átreptetve egy párhuzamos dimenzióba likvidálják õket. Így a fenyõfák kikerülnek az ökoszisztémából és ez a természetes körforgást károsítja, ez minden évben 1200 négyzetkilométer erdõséget jelent.
kérlek osszátok meg, hogy más is megtudja, mi történik a sok fenyõfával és megakadályozhassuk a kivágásukat.
Lacee86
Nem persze, sõt. Hiszen pl. ha "hoz a Jézuska" vmi jó kis játékot, akkor apuka/anyuka a gyerkõccel együtt rakja össze/játszik vele stb., és látják a gyerekük örömét, akkor azt gondolom, ennél nagyobb ajándék nem kell nekik.

clio1616v
teljesen igazad van

én se fogok azért kevesebb vízzel fürödni, mert az etióp gyerekek milliószám halnak meg mert nincs ivóvizük én meg a koszt ivóvízzel mosom le magamról sõt még a wcmet is ivóvzminõségû vízzel húzom le

legyen lelkiismeretfurdalása aki megadóztat éngem

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Motoroj
A kettõ nem zárja ki egymást.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Lacee86
Semmi baj nincs az ajándékozással. Szép szokás, de inkább jelképként kellene tekinteni, amolyan mellékes dolognak, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni a közösen eltöltött idõre, az emberi kapcsolatokra.

morcosqtya
Ilyenkor viszont nagyon szívesen odaadnám a régi nem használt "jóleszmégvalamire" dolgaimat... valakinek aki örülne neki és nagyobb lenne a "lelki" határhaszna mint nekem. Múltkor elõvettem a matchboxaimat, szanáltam, de egyszerûen a kopott full fém Ford rendõrautót és néhány társát nincs szívem elajándékozni. Nem kéne ezekhez ragaszkodni mert nem használom õket, de gyerekkoromra emlékeztetnek..

predator1982
nah kicsit elkanyarodtam....

pred

predator1982
félre olvastam így rosszul is írtam, ejjnye te kis szemfüles:-)

Csak zárójelben megjegyzem itt a nagy ne irtsuk ki a fát dologban, hogy gondolom ( hozzáteszem csak gondolom) hogy amiatt szedik össze a közteresek a fákat karácsony után, mert hasznosítják, mittomén komposztálják ilyesmi. Nem hinném hogy ezek kárba mennének, és teljesen egyet tudok azzal érteni, hogy a legtöbb helyen visszaveszik a fát, mert akkor ott is kezdenek vele valamit,és jó esetben nem a kukában végzi.....A mûfenyõ meg...nah hagyjuk, nekem inkább ne legyen fám, mint hogy egy olyan szart felállítsak (bocsi annak akinek ez van, és csípi)
Ez is csak arról szól javarészt, hogy legyen már lelki ismeret furdalásod, mert te mersz venni élõ fát, mint a vásárlással is...hogy máshol éheznek stb. Én azokat is nagyon sajnálom, de azzal nem fog jóllakni, ha nem veszek senkinek sem ajándékot, lehet bunkón hangzik, de nagyon unom hogy lelkiismeretfurdalást akarnak kelteni a különbözõ szervezetek,...

pred

Mûfenyõ. 3 éve vettem egy marha drágát, de szép és minõségit. Nem valami tescos chips mellé csomagoltat. Nem bántam meg.

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

tigeroo
téged felzaklat? küldesz nekik segélyre pénzt? vagy miképp ítélsz el engem? képmutatás felsõfokon, nyilván ez kell a fejlõdõ országok polgárainak nagy segítség ez a hsz, és köszönöm amúgy a gratulációd😊

fõleg annak fényében érdekes a te hozzáállásod hogy mi a világ leggazdagabb 10%-ban bennevagyunk azzal hogy van tiszta ivóvízünk, szennyvízcsatornánk, hús az asztalon és internetünk. mi azért élünk jól, mert kizsákmányoljuk a szegényebb országokat, pazarlunk, termelnek nekünk éhbérért, legalább 3-4 föld kellene a mostani életszínvonalunkon hogy mindenki jól éljen, beleértve a kicsike kis ugandai falvad is.

pedig meglehetne oldani a világélelmezést is, de egyszerûbb greenpeacezni és nyugtatni a lelkiismeretünket.
mint írtam, nemhogy a karácsonyi fenyõfáknál, de még nemis a környezetvédõknél kezdõdne a környezetvédelem...

te hoztad fel hogy szegény fákat, aztán jösz azzal a blokkolással hogy "ki a faszom beszélt itt környezetvédelemrõl"

akkor mirõl beszélsz? nem pár fenyõfával, nem pár töklámpás megmentésével fog kezdõdni a világ jobbátétele. fõleg mivel többszáz éves hagyományról van szó, ezekben nem a logikát kell keresni. és ez a lényeg: HAGYOMÁNY. nálunk sem lesz fa, már 2. éve, sõt még nem is ajándékozunk szóval nem kell pörögnöd a dolgon a továbbiakban.
Roger6
Amúgy ez meg milyen hozzáállás? Ha Ugandában kinyírnak egy fault, akkor itthon is okés? Gratulálok, elõre!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Ki a faszom beszélt környezetvédelemrõl?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

tigeroo
ez lófasz mennyiség, nem itt kezdõdne a környezetvédelmed, hagyjad már ezt a lekvárgrínpísz hozzáállást.

elmondom csak neked hogy a dél-amerikai õserdõben NAPONTA 10 hektár erdõt vágnak ki.
Roger6
Nem én tehetek róla, ha így gondolkodsz. <#wave>

Kellemes ünnepeket!

Lacee86
Szokták mondani: nem mind1, h a hülye okoskodik, vagy az okos hülyéskedik. Nos, itt elõbbire látunk szép példát a részedrõl. 😊 Mindezt még ügyesen nekem szóló személyeskedéssel is próbálod díszíteni. Tudod mit, nem érdekel. Legyen békés karácsonyod, fával vagy anélkül.

Roger6
Jól van, ahogy látom azért a szavazók 30%-a mûfenyõt vesz, 20%-a pedig semmilyet, ez 50%. Nem is rossz, sokkal rosszabbra számítottam.

Alapvetõ hiba, hogy egy húskészítményt akarsz kontextusba hozni egy fenyõfával. Nekem egy kérdésem lenne, elvileg te diplomás vagy (de hogy Puzsért idézzem: "a diploma léte vagy nem léte nem sokat árul el az adott személy intellektusáról"), meg fogod érteni.

Ha veszel egy húst boltban, kiszínezed zsírkrétával, meg csillagszórót tûzöl bele mielõtt elfogyasztod?

Köszönöm, a kérdésbõl pedig nyugodtan visszavezetheted a karácsonyfa díszítést morális kérdésre is akár, nem csak környezetire.

Lacee86
Ezt nem mondtam. De akkor ennek az a megoldása, h akkor mindenkinek mûfenyõt, mert így meg úgy? Tehát szerinted a felesleges fák kivágásáról csakis a karácsony tehet?

Roger6
Tehát akkor szerinted az összes fenyõ mind termelõktõl származik, senki nem csal, meg ilyenek, hiszen a fenyõfába égetett alvázszámot le lehet olvasni, így mindegyik eredete teljes mértékben bizonyítható. Aha. Kis naiv...

Lacee86
"Mennyi szerencsétlen fát vágnak ki baszki ezért az ünnepért... Abszolút ellene vagyok. Mûfenyõt a népnek."
Tõled idéztem pár hozzászólással lejjebbrõl okoskám. Nos, ebbõl mi derül ki?

Roger6
Tudom, ezt nehéz megértened, de nem a termesztõkre céloztam a hozzászólásommal. Mert a karácsonyfák nagy része bármilyen hihetetlen, nem termelõi helyrõl származik, tudod?

Baszki, mit hiszel te? Hogy mindenki jóságos meg igazságos, és mindenki minden szabályt betart? Kis naiv...

Narxis
A kifejezetten erre termelt fákkal nem gond, fõleg ha valaki gyökerestõl veszi aztán elülteti akárhova(szüleim így vették). De olyat is hallottam, hogy már lehet bérelni is, olcsóbb aztán visszaviszed.

De a mai ínséges idõkben hányan fognak kimenni a közeli erdõbe vágni egyet?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

rastaman
mert? mi a baj azzal, ahogy írtam?

Lacee86
Úgy látom, ezt sokan még mindig nem értik. Ezeket a fákat ERRE A CÉLRA TERMELIK, mesterségesen. A termelõnek ez egy fontos bevételi forrás minden évben, ebbõl is élnek. Mi lenne, ha mondjuk egy hentesnek azt mondanák hnapután, h sry, az állatvédõk betiltották az állatok levágását, egyen mindenki zöldséget, ti meg keressetek más munkát... De akkor bútort se kellene gyártani, meg épületeket sem építeni, mert szegény fák... Ti keveritek az erdõirtást a fatermeléssel, de erõsen. 😞

Dzsini
Akiknek pedig nagyjából az éves megélhetését biztosítja a karácsonyfatermelés (Somogy és Zala megye szegényebb falvai), azoknak sok szerencsét.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Narxis
Egyetértek, le kéne szoktatni errõl a népet.

Roger6
Mennyi szerencsétlen fát vágnak ki baszki ezért az ünnepért... Abszolút ellene vagyok. Mûfenyõt a népnek.

Ez kb olyan, mint amikor nyulat kap a hülyegyerek húsvétra, aztán 2 hónap múlva kiteszik az erdõ szélén szerencsétlent.<#szomoru2>

immovable
Mû.
morcosqtya
Fehér mûfenyõ lesz jégkék ledekkel.
(kútya miatt nem akarok tûlevelet behozni)

morcosqtya
Szerintem inkább Nordmann-fenyõ (Abies nordmanniana) lesz nálatok
<#ravasz1>

INFO:

Tévesen gyakran „normann”, illetve „normand” fenyõnek hívják, pedig se a normannokhoz, se a róluk elnevezett Normandiához semmi köze; specifikus nevét Alexander von Nordmann finn zoológusról kapta.

<#taps> <#eljen>

clio1616v
csak adventi koszorú lesz

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Karácsonyfa.

★★★★★

predator1982
kaukázusi jegenyefenyõ (normann fenyõ)

Teljesen meg voltam vele tavaly is elégedve, alig hullatott, és amikor leszedtük is még egész szép állapotban volt)

pred

Lacee86
"Halld a hangom, itt az álmom,
Fenyõ nélkül nincs karácsony."

matyi0323
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

felvisítottam

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

miklós!
SötétBarom
Semmilyen.

Szerk.: tévedtem, van egy kb 25 centi magas, kis cserepes mûhóval lefújt fácska itthon 😊)

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Narxis
Semmilyen. Lusták vagyunk díszíteni, nekem nincs is tõle karácsonyi hangulatom, jobban szeretem a házra aggatott díszvilágítást, sokkal szebb szvsz.

tigeroo
most elképzeltem Kazinczyt ahogy egy hegytetõn elkeseredve ordít
rastaman
luc

pxxl
ment is a legszarabb viccek topikba 😄

All hail the double x!

Kata
minél magasabbra ragasztod, annál több ajándék fér alá <#idiota>

[/cserf][/fülünyúl]

Marci0115

NEOreg3
2 és fél méter magas

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(