127612
  • MR ME
    mivel a munkahelyem csinálja az adóbevallásom, én nem látok semmilyen papírt, csak ha kikérem....
  • Molnibalage
    Asszem gyermekétkeztetésnek szoktam adni, a második 1%-ra nem emlékszem.
  • Lacee86
    Pont annyira volt, mint a tiéd barátom.
  • chhaya #109654
    Szervezetnek tuti, egyháznak nem tudom - bátyám tölti ki nekem, azt mondtam neki, hogy a másik 1%-kal azt csinál, amit akar.
  • SötétBarom
    Nincs adózott jövedelmem.

...

:D
  • SzirmosSzisza
    Nem, az államot támogatom belőle

Amúgy csak simán nincs adózott jövedelmem :(
  • ressy14
    A nyári diákmelóból származó adózott jövedelmem után ha minden igaz nem rendelkezhetek az 1%-ról. Ha mégis, akkor csak szervezeteknek adnám, állatmenhely vagy szurkolói klubnak.
  • lord nihilus
    Nincs adózott jövedelmem (tanuló)
  • videobaby
    nincs adózott jövedelmem.
  • Zoli007
    Nem, lusta vagyok még annak is utánanézni, mit kellene tenni.
  • Roger6
    Köszönöm az intelligens hozzászólást.
  • Roger6
    Hát hogyne :) Legnagyobb maffia.
  • Freeda Krueger
    Szervezetnek szoktam adni,egyháznak nem mindig.
  • Dzsini
    Évente kihozzák a statisztikát, 50% körül van a felajánlók aránya... :(
  • Petka
    Rendkívül megterhelő lehet beírni azt a számsort a papírra...
  • MR ME
    nem szoktam felajánlani, mivel igazából lusta vagyok kitölteni a papírt, de ha adnám akkor is kutyamenhelynek menne
  • Fresh Duke
  • Dzsini
    mert pl. ételosztásra és szegények megsegítésére használják (baptisták, krisnások, stb.)
  • Lacee86
    Neked minek fizetés?
  • Roger6
    Egyháznak minek? Jó ég...
  • Szavazó roBOT
    Mi irányítja LEGINKÁBB a tetteidet/döntéseidet? ==>> Egy százalék
  • Zoli007
    Új kérdést akar a nép!
  • Fresh Duke
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ehhez legalább az egyikre szükséged lenne, nemde?
  • tenkenorman
    Az összes válasz igaz rám, az adott körülmények, az érzelmi állapotom befolyásolja
  • clio1616v
    erre van egy találó megfogalmazás:

Aki panaszkodik, annak nem fáj eléggé.
  • QuippeR
    ha ez így lenne, akkor minden alkalommal, amikor a kormányzó párt népszerűsége megtörik a teljes népesség körében, tehát nem csak a szavazókéban (itthon ez a hatalomra jutástól számított egy éven belül mindenképpen történik, de általában inkább a hatalomra jutás pillanatában is igaz), azonnal polgárháború törne ki.

jelenleg például a nép nem AKAR semmit, maximum csak néha-néha akargat pár dolgot, de nem eléggé, hogy bármilyen szinten megmozduljon érte.
  • Fbn Lx
    a politika létezik, csak a politikai hatalom nem
    a hatalom minden esetben a nép kezében van, még diktatúrákban is
    csak annyin múlik az egész, hogy mennyire tudod elhitetni a néppel, hogy a te akaratod szent
    tulajdonképpen a nép AKARJA a diktatúrát. hiszen ha nem akarnák, nem lenne, aki végrehajtsa a parancsot, a parancs egyből csak üres szó lesz. csak sajnos soha nem ébred fel mindenki egyszerre egy illúzióból, ezért ha még elegen alszanak, elég a végrehajtó, a többiek nem mernek cselekedni.
  • mrzed001
    Ha már szépségverseny, őt szívesebben látnám bikiniben, mint a puli Kövért
  • Motoroj
    Miért, neked bejön Cicciolina?
  • clio1616v
    a politika az olyan, mint az isten

lehet benne hinni, de ténylegesen nem létezik, egy illúzió
    az ember hajlamos elképzelni valamit, amit hibáztathat, amit bálványozhat szükségleteinek megfelelően

érdemes megnéznetek a Life of Pi filmet, nagyon frappáns a mondanivalója

az önértékelési problémákkal küzdő embereknek tökéletes kapaszkodó lehet egy vélt jobb valami, amire azt tudják mondani, hogy nem rajtam múlik, hanem "attól"
  • Molnibalage
    Ezt kérdezd meg rokonaimtól, akik disszidáltak még az előző rendszerben...
  • clio1616v
    tényleg elhiszitek, hogy a politika bármit is eldönt?
  • Dzsini
    Hetedik-nyolcadik környékén szerintem nem ártana, de valóban lehet középiskola eleje is, ha már újrakezdik a történelmet, legyen hozzá egy kis kontextus.
    (meg pl. Thuküdidész Peloponnészoszi háború c. művéből pár fejezet, ami nagyon jól megmutatja a demokrácia működését "éles" helyzetben is, nem csak filozofál róla - és úgy egyáltalán nem ártana megismerni azokat, akiktől tulajdonképpen az egész politikai kultúránk származik, akkor talán több lenne az olyan bölcs ember, aki mások hibájából is tud tanulni)
  • Narxis
    Az jó kis olvasmány, filozófiatörténeten kötelező volt, de általánosba azért szvsz korai, gimibe mehetne. Legyen egy kis gyerekkora az embereknek mielőtt jön 1-2 megrázó igazság. :)
  • Dzsini
    Te egy üzleti szerződést kötsz, ott kötelességeid vannak. A választások nem szerződésen alapulnak, a politikusok - ahogy lent írta mrzed - szépségversenyen vesznek részt, és mindenki úgy dönthet a jelöltek között, ahogy az neki tetszik, nem mondhatod meg, hogy ilyen és ilyen szempontok alapján kell bárkinek is dönteni. A demokrácia soha nem szólt másról, ezt mondtam már az első hozzászólásnál is, mindig is egy teljesen szubjektív döntésen alapuló rendszer volt (hiszen nincs cenzus a szavazásban, és nem várhatod el senkitől, hogy gazdasági, társadalomtudományi, stb. ismeretekkel rendelkezzen ahhoz, hogy szavazhasson), és mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen viselkedésű emberekbe helyezi a bizalmat.

Egyébként az is a "szépség" része lehet, hogy valaki azt hirdeti, hogy ő márpedig igazat mond, és mindent pontosan úgy fog tenni, amit mond - ha ezt elhiszi neki a nép, rá szavaz, és ezek után az ígéreteit betartja, akkor azzal további népszerűségre tehet szert, hiszen felmutathatja, hogy "lám én megmondtam, és meg is csináltam". Ez is egy módszer, de nem lehet és nem kell kötelezővé tenni. Az embereknek lehet felismerniük, hogy mi folyik körülöttük, de erre kötelezni semmilyen módon nem lehet senkit, a túlszabályzott rendszerek szépen átfordulnak diktatúrába (lásd: Platón: Az állam c. műve - na én speciel ezt már általános iskolában megismertetném az emberekkel).
  • SötétBarom
    valid.
  • Molnibalage
    Amen.
  • Sir Quno Jedi
    Sazlé, ha én beígérek valamit a főnökeimnek, vagy az "ügyfeleknek" és nem teljesítem, akkor általában ugye KIRÚGNAK (vagy rosszabb). Nos ha a politikusok felelőtlenül össze-vissza hazudozhatnak, bárminő retorzió nélkül, akkor én nem szeretném, ha ugyanabba a fajba sorolnák őket, mint engem. Köszönöm!
  • mrzed001
    " egyetlen párttól sem lehet elvárni, hogy a meghirdetett programot bármilyen szinten betartsa"
    Látod, ebben nem értünk egyet. Ezt pont a kétfarkú kutyapárt nevezetű formáció parodizálta a legjobban ki, pl beleírták programjukba, hogy ingyen sört mindenkinek.

Tehát el kellene végre dönteni az embereknek, hogy milyen társadalmat szeretnénk, milyen döntési metodika alapján:
    1) objektív: tények, tervek, számon kérhető programok (amit ha nem tud betartani, akkor szépen le kell mondania, új választás kiírása ...)
    2) szubjektív: a programok fedlapján is már előre megfontolt, szánt szándékkal hazugságok tömkelege, vagy csak annyi egy A4-es lapon, hogy mer velünk van a Jocó

Nekem oly mindegy, maradhat a 2)-es ... de akkor ne hazudjunk már programot, tudás alapú társadalmat és demokráciát.

Mivel a résztvevők eszére és tudására innentől hiába is szavaznánk (hazug mint a program), nevezzük át a választásokat SZÉPSÉGVERSENYnek

Nyomjuk tele a parlamentet csicsolinákkal ... legalább lesz értelme újra nézni a parlamenti közvetítéseket
  • Dzsini
    Szerintem onnantól nincs ezzel igazából komoly probléma, hogy elfogadod azt, hogy neki akkor és ott (kifejezetten kampányidőszakra tekintve) munkaköri kötelessége, hogy "hazudjon" (kampányoljon), a helyi szokásoknak megfelelően. Egy színészt sem ítélsz el emberként azért, mert a színpadon Othello szerepében megfojtotta Desdemonát, neki abban a környezetben az a dolga.
    Egy politikusnak (pártnak, kampánystábnak) kampány közben az a dolga, hogy minél több embert meggyőzzön arról, hogy ő az a jelölt, aki támogatásra érdemes - ha vannak olyanok, akiket féktelen hazudozással meg lehet győzni, és ezek többen vannak, mint azok, akiket elijeszt az ilyesmi, akkor ez szimpla matematika.
    Egy közzétett program ugyanígy működik - megnézik, hogy kb. hány emberhez jut el, ezek közül kb. mennyit győz meg és mennyit fordít el.

Azt, hogy egy adott módszer nem nekem szól, vagy számomra nem úgy hat, ahogy elvárnák, azt ők beleszámították a saját módszereikkel (elég komoly tudomány ez - pszichológia, társadalomtudomány, marketing, politológia) - de ettől még az a módszer nem lesz jobb vagy rosszabb a többi támogatásszerző módszernél. A színházban is játszanak komédiát és tragédiát, és a tévében is nézhetek sportműsort, sorozatot vagy híreket - ott a nézettséget osztják meg különféle érdeklődés szerint, a választásokon a szavazatokat.

arról pedig ilyen szempontból kár beszélni, hogy egy politikus ezek ismeretében tud-e reggel a tükörbe nézni, vagy hogy milyen módon számol el a lelkiismeretével - az az ő személyes dolga, semmi közünk hozzá, maximum bulvárhír lesz belőle, ahogy azon is csámcsogott a fél ország, hogy Darvas Iván majdnem belezakkant az Egy őrült naplója előadásokba - ettől még az egyik legemlékezetesebb előadása volt a darabnak