A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
édességek közül most kókusztekercs és hókocka lesz, másban nem vagyok biztos.
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A heavy cost. I pay it gladly.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Ott a kormány által felbérelt sámánok körbeülik a hatalmas, kidobott fenyõfákból készített fa rakást, és egy rituáléval térkaput nyitnak, amin a fákat telekinézissel átreptetve egy párhuzamos dimenzióba likvidálják õket. Így a fenyõfák kikerülnek az ökoszisztémából és ez a természetes körforgást károsítja, ez minden évben 1200 négyzetkilométer erdõséget jelent.
kérlek osszátok meg, hogy más is megtudja, mi történik a sok fenyõfával és megakadályozhassuk a kivágásukat.
én se fogok azért kevesebb vízzel fürödni, mert az etióp gyerekek milliószám halnak meg mert nincs ivóvizük én meg a koszt ivóvízzel mosom le magamról sõt még a wcmet is ivóvzminõségû vízzel húzom le
legyen lelkiismeretfurdalása aki megadóztat éngem
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Csak zárójelben megjegyzem itt a nagy ne irtsuk ki a fát dologban, hogy gondolom ( hozzáteszem csak gondolom) hogy amiatt szedik össze a közteresek a fákat karácsony után, mert hasznosítják, mittomén komposztálják ilyesmi. Nem hinném hogy ezek kárba mennének, és teljesen egyet tudok azzal érteni, hogy a legtöbb helyen visszaveszik a fát, mert akkor ott is kezdenek vele valamit,és jó esetben nem a kukában végzi.....A mûfenyõ meg...nah hagyjuk, nekem inkább ne legyen fám, mint hogy egy olyan szart felállítsak (bocsi annak akinek ez van, és csípi)
Ez is csak arról szól javarészt, hogy legyen már lelki ismeret furdalásod, mert te mersz venni élõ fát, mint a vásárlással is...hogy máshol éheznek stb. Én azokat is nagyon sajnálom, de azzal nem fog jóllakni, ha nem veszek senkinek sem ajándékot, lehet bunkón hangzik, de nagyon unom hogy lelkiismeretfurdalást akarnak kelteni a különbözõ szervezetek,...
pred
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
fõleg annak fényében érdekes a te hozzáállásod hogy mi a világ leggazdagabb 10%-ban bennevagyunk azzal hogy van tiszta ivóvízünk, szennyvízcsatornánk, hús az asztalon és internetünk. mi azért élünk jól, mert kizsákmányoljuk a szegényebb országokat, pazarlunk, termelnek nekünk éhbérért, legalább 3-4 föld kellene a mostani életszínvonalunkon hogy mindenki jól éljen, beleértve a kicsike kis ugandai falvad is.
pedig meglehetne oldani a világélelmezést is, de egyszerûbb greenpeacezni és nyugtatni a lelkiismeretünket.
mint írtam, nemhogy a karácsonyi fenyõfáknál, de még nemis a környezetvédõknél kezdõdne a környezetvédelem...
te hoztad fel hogy szegény fákat, aztán jösz azzal a blokkolással hogy "ki a faszom beszélt itt környezetvédelemrõl"
akkor mirõl beszélsz? nem pár fenyõfával, nem pár töklámpás megmentésével fog kezdõdni a világ jobbátétele. fõleg mivel többszáz éves hagyományról van szó, ezekben nem a logikát kell keresni. és ez a lényeg: HAGYOMÁNY. nálunk sem lesz fa, már 2. éve, sõt még nem is ajándékozunk szóval nem kell pörögnöd a dolgon a továbbiakban.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
elmondom csak neked hogy a dél-amerikai õserdõben NAPONTA 10 hektár erdõt vágnak ki.
Kellemes ünnepeket!
Alapvetõ hiba, hogy egy húskészítményt akarsz kontextusba hozni egy fenyõfával. Nekem egy kérdésem lenne, elvileg te diplomás vagy (de hogy Puzsért idézzem: "a diploma léte vagy nem léte nem sokat árul el az adott személy intellektusáról"), meg fogod érteni.
Ha veszel egy húst boltban, kiszínezed zsírkrétával, meg csillagszórót tûzöl bele mielõtt elfogyasztod?
Köszönöm, a kérdésbõl pedig nyugodtan visszavezetheted a karácsonyfa díszítést morális kérdésre is akár, nem csak környezetire.
Tõled idéztem pár hozzászólással lejjebbrõl okoskám. Nos, ebbõl mi derül ki?
Baszki, mit hiszel te? Hogy mindenki jóságos meg igazságos, és mindenki minden szabályt betart? Kis naiv...
De a mai ínséges idõkben hányan fognak kimenni a közeli erdõbe vágni egyet?
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ez kb olyan, mint amikor nyulat kap a hülyegyerek húsvétra, aztán 2 hónap múlva kiteszik az erdõ szélén szerencsétlent.<#szomoru2>#szomoru2>
(kútya miatt nem akarok tûlevelet behozni)
<#ravasz1>#ravasz1>
INFO:
Tévesen gyakran „normann”, illetve „normand” fenyõnek hívják, pedig se a normannokhoz, se a róluk elnevezett Normandiához semmi köze; specifikus nevét Alexander von Nordmann finn zoológusról kapta.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
★★★★★
Teljesen meg voltam vele tavaly is elégedve, alig hullatott, és amikor leszedtük is még egész szép állapotban volt)
pred
Fenyõ nélkül nincs karácsony."

felvisítottam
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
Szerk.: tévedtem, van egy kb 25 centi magas, kis cserepes mûhóval lefújt fácska itthon 😊)
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ