127612
-
Szerintem meg szedd össze magad, és lépj túl a sérelmeiden. Az első bukkanónál feladtad a dolgot ember! Nézd a véleményeket, és értékeld őket, így van csak értelme. -
Köszi Ability.
Ezúttal ünnepélyesen lemondok a tiszavirág életű házigazda posztomról, és szeretnék egyben az admin poszttól is megválni. Ezentúl csak mint átlag fórumozó nézek be néha a topikba.
Köszönöm, akik kérdések beküldésével segítették a topikot. Bár sajnos ez az utóbbi időben erősen megfogyatkozott, remélem, azért lesz utánpótlás. -
Szomorú, hogy ki lett szedve a kérdés, szerintem érdekes és fontos téma, és akár reklámozni is lehetett volna azokat a szervezeteket, amelyek fontosak valakinek :( -
Ha már itt vagyok, elmondom a véleményem. Én vagyok a szavazórendszer fejlesztője és a téma részbeni elindítója, szóval talán van jogom hozzá.
Szerintem ez a topik már régóta nem működik olyan jól mint anno. Még amikor az eredeti felállás volt. Amikor még volt 5-6 ember elmés dolgokra, jól megszerkesztett kérdésekre, amikor még minden nap volt új téma, stb. Nem okolok érte senkit, anno mi is azért léptünk le mert kifulladtunk, kevesen lettünk, nem volt időnk rá, máshogy alakult az élet. A topik hanyatló minősége ellenére még mindig látogatott a téma, még mindig van sok törzsvendég. Annyira lehetetlen lenne összeverbuválni egy új csapatot? Egy olyan csapatot, akiknek azért akadna idejük olykor és egymást cserélve, váltva, kisegítve összehoznának egy jobb verziót ebből az egész szavazósdisból.
Lenne is pár jelöltem: Dzsini, SQJ, Molni, VRSDM & Fbn Lx (mert még mindig itt vannak és anno jó munkát végeztek). És akármilyen meglepő: clio. Nem annyira hülye gyerek ám ő mint gondolják itt sokan. Szerintem egész elmés dolgok születhetnének, ha érdekelné. Plusz mindenki más, akiről nem tudok, mert nem látogatom a topikot.
Házigazdának valamelyik modi kellene, Dzsini és SQJ is független, nem lennének ilyen durcis dolgok meg törölgetések.
Aki úgy érzi hogy lenne affinitása és egy kis ideje a melóhoz, nyugodtan jelentkezhet. Ha túljelentkezés van, legfeljebb megszavaztatjuk őket.
Ideális esetben, ahogy anno volt, ez a rendszer tudna úgy működni hogy nem kell sokkal több időt eltölteni a topik "vezetésére" mint amennyit amúgy is jártok ide. Váltanátok egymást, nem kell mindig itt lenni, lenne mindig betárazva kérdés 3-4-5 nappal előre. Minél többen vagytok, annál jobb.
Végeredményben talán kaptok szépen és precízen megfogalmazott kérdéseket, érdekesebb témákat, gyakoribb frissítéseket, ss még talán a régi látogatottság is visszaáll, amikor nem volt annyira ritka a napi többszáz komment. Meg hát, a kérdések és a kiválasztott ötletek nem egy ember szájíze szerint kerülne be. Ez is fontos.
Szerk: Plusz még annyi, hogy gyakorlatilag ez a topik Lacee miatt működik még. Egyedül ő intézi a kérdéseket. Érthető, hogy nincs ideje állandóan mindent szépen korrigálni, átfogalmazni, túrkálni az ötletek között elmésebb kérdések után, minden nap előállni valami újdonsággal, stb. Szóval, még ha vannak is bajok, legalább ennyivel tiszteljétek meg. Ezért kéne több ember. -
Egyenesen törölte, hogy hát az adatok is elvesszenek. Bár ha volt eszem csak egy flag-et kapott db-ben. :D -
Ez egy hülye vita. Magyarországon köztudottan szar a helyzet. Kb mindenkinek lenne oka panaszkodni, mert tényleg a béka kibaszott segge alatt van az ország. Épp ezért, tök felesleges itt oltanotok egymást. Utólag, érdekes módon, mindenki okos. De lehet még okosabbak lennétek, ha inkább kussban ülnétek, és szavaznátok. -
Fbn Lx #109692 most azért raktad vissza az előző kérdést, mert beszóltak neked és egyből nem tetszett a téma? -
egyetemen nem szopni kell, hanem a piacképes szaktudást megszerezni. Én is egyetemen kezdtem el a németet, mert 2009ben már elég egyértelmű volt a válság. Most meg Ausztriában vagyok gyakornok. Mindenki saját szerencséjének kovácsa, kár mással takarózni. -
Zóanagyvarázsló #109690 Szerintem szó sem volt tiltott politizálásról. (El lehetett volna oda innen jutni, de szerencsére senki sem erőltette. Másrészt ezen az alapon bármely kérdés, mely valamely szakpolitikát érint szegről-végről, kritizálható.) Másrészt érdekes módon valamiért nem ezt kifogásoltad még az előbb, hanem szimplán kihurrogtad a fórumtársat, cseppet sem elegáns módon. -
Örülök, h ilyen okos és előrelátó voltál.
Na mind1, nem az én sorsom a téma. Amúgy megyek levelezőre szept-től. -
Pl. én... Ezért örültem, hogy végülis felvettek gépésznek és nem vettek fel építőmérnökire... -
8 éve? 18 évesen ki gondolt szted ilyenekre? -
Rossz szakmát választottál. Aki ismerte kicsit is a magyar építőipart az a szakma minden szépsége ellenére sem ment építésznek, ha egy csepp esze is volt. -
Ne irigykedj, tegyél érte -
Csak ne itt. Ez nem politikai fórum. De már látom, h kár volt ezt a kérdést betenni. -
Leírta, közölte, nem rinyált. Csak TE hiszed, hogy rinyált. A TE hozzáállásoddal van gond. -
Zóanagyvarázsló #109682 Másnak pedig még rosszabb a helyzete a tiédnél is, így neked is be lehetne szólni, ha panaszkodsz bármiért is. Attól, hogy valakinél magyar mércével sok pénz marad a fizetéséből, nyugodtan kritizálhatja az adórendszert. -
Pech.
-
Zóanagyvarázsló #109680 Az azóta eltűnt #109675-re ment volna (Roger6), a válaszból pedig következik az is, hogy pontosan mire reagáltam. -
Én is szenvedtem 5,5 évet az egyetemmel, és 100 ezret keresek, szóval igen, egy picit irritál, mikor valaki jólétben van, és ahelyett h örülne ennek, rinyál az adóról... -
Zóanagyvarázsló #109678 Nem tudja alapítványnak felajánlani, mivel azt az 1%-ot csak egyháznak lehet. Mondjuk aki látott az elmúlt években adóbevallást, annak tisztában kellene lennie ezzel. -
-
Két dolgot mindanék.
1. Mióta te rakod be a kérdéseket, picit nagy lett az arcod. Ez nem lenne baj, ha többnyire értelemeseket mondanál, de túl sokszor beszélsz marhaságokat...
2. Hihetetlen, de clionak nagyjából igaza van. A diákhitel felvétele nem kötelező, az ÁFÁ-t meg egységesen kb. 25%-nak veszi, ami nem igaz.
Aki tisztességesen bejelentve megkeresi ezt a pénzt - clio elvben mérnökember - az sanszosan valóban elő is állítja azt a terméket, amiért megéri őt ennyire fizetni, és ez a tudás nem csak úgy magától került a fejébe, azért valamit csinálni is kellett öregem. Ha nem tetszik, akkor csináld utána.
Nagyon vastag arcbőr kell azok vegzálásához, hogy akik az adók többségét befizetik és be vannak jelentve... Mert hiába van x millió munkavállaló, amikor az adók többségét a kisebbség fizeti be.
Engem pl. kibaszottul irritál, hogy fizetem a TB-t mikor az elmúlt 4 évben gyakorlatilag csak magánrendelésre jártam, ha valami problémám volt, mert az állami rendszer semmit nem tudott kezdeni pl. a bőrbetegségemmel...
Miért nincs olyan lehetőség, hogy fizetek olyan biztosítást, ami a sürgősségi és életveszélyes ellátást lefedni, de az "apró-cseprő" problémákat nem? Minek húztak el alig pár év alatt több százezer Ft TB-t, amikor hasonló nagyságrendben fizettem annak az orvosnak, aki valóban ellátott és segített? Hm...
Kibaszott nagy aránytalanságok vannak a magyar rendszerben, illogikátlan és balfasz az egész rendszer. -
Ha egyszer hozzászoksz egy életmódhoz, akkor tartani kell :D
http://www.huffingtonpost.com/2013/04/30/bankers-1-million-pay_n_3188177.html -
clio1616v #109673 változó a bérem a hozzám költséghelyezett forgalom alapján -
Ytar #109672 <b>zzz<b> -
Na olyat se láttam még, hogy valakinek a nettója legyen kerek. -
Ez igen-igen hibás hozzáállás ugyebár. Gondold végig még1x! Valószínűleg nem lopja a pénzt, megdolgozik érte, nyilván tanult is eleget életében, így nincs mit szégyelnie. Oltári tahóság másokat lehúzni, mert valamiből több jut nekik LEGÁLISAN, jogtisztán. Utána lehet csinálni, ha nem tetszik. :D
Nyilván a Messi-nek, vagy a Ronaldo-nak is beugatnának sokan szívesen, hogy kussoljon, ha má ilyen jól keres! :D Csakhogy nincs igazuk... -
Aki nettó 400 rongyot keres, az jobb ha csöndben marad... -
clio1616v #109668 784 731,- Ft lenne a bérem, ha megkapnám a munkáltatóm rám eső részét
610 686,- Ft a tényleges bruttó bérem, amiből
400 000,- Ft kerül csak a számlámra, amiből
314 960,- Ft marad, ha az ÁFÁ-t levonom, amiből
232 960,- Ft marad, ha levonom az államnak és biztosítónak fizetendő extra adókat, diákhitel törlesztést és kötelező biztosítást
ennyi pénzből kell megélnem, kaja rezsi albérlet autófenntartás
Nehogymár b....meg még azzal is nekem kelljen foglalkozni, hogy igazságosan legyen elosztva az adóm 1%-a, akkor az állam mit csinál, aki nagyságrendileg a bérem 80%-ával rendelkezik...
-
Igen - A szervezeteknek és az egyházaknak is. -
De nem mindegyik klub tagnak van erre sajnos pénze, hogy pl. idegenben elkísérje a csapatot. -
Én mindig beteg gyereket segítő alapítványnak szoktam adni. A +1-ről nem szoktam dönteni - szarok az egyházakra. -
Szervezkedjenek saját pénzből. -
Fbn Lx #109663 ja értem -
Ad inkább kutyáknak, vagy éhező gyerekeknek. -
koreográfiákra, utazásszervezésre. Inkább nekik mint az ingyenélőknek. -
Én egyébként az egyik 1%-ot leukémiás gyerekekért alapítványnak szándékozom adni, a másikat pedig a katolikus egyháznak. -
Fbn Lx #109659 szurkolói klubnak minek pénz?
szurkolni pénz nélkül is lehet
akár most azonnal elkezdhetek szurkolni, semmire nincs hozzá szükségem -
Akkor az én étkeztetésem támogatod, köszi.