127612
  • chhaya #125930
    Jó, de a horrort és erotikust egy kalap alá venni kicsit meredek, nem? :D
  • chhaya #125929
    Jó ötlet! Bónusz kiegészítő kérdés, hogy olvasásnak számít-e a hangoskönyv hallgatása. :D
  • Zephyr Retiring
    Esetleg: milyen jellegű könyvek érdekelnek?

- alapjában véve semmilyenek, könyvet sosem olvasok
    - krimi / thriller
    - kalandregény (pl. indiános történetek)
    - ponyva (limonádé könyvek)
    - romantikus
    - tudományos-fantasztikus / sci-fi / fantasy
    - szépirodalmi
    - verses kötetek
    - horror /erotikus
    - dráma

...stb...
  • Dzsini
    Második feléhez a hangoskönyvet szerintem hozzá lehet csapni, már eléggé elterjedt, ismert.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.06.17. 20:28:39
  • chhaya #125926
    Milyen gyakran szoktál szórakoztató- vagy szépirodalmat olvasni?
    - Soha, nem érdekelnek a könyvek
    - Évente max 1-2 könyv
    - Havonta
    - Hetente
    - Minden nap

Milyen formátumot részesítesz előnyben?
    - Papírkönyv
    - E-könyv
    - Mindkettő jöhet

Valahogy így? Műfajra passzolok, azt meg lehetne beszélni hozzászólásban.
  • molnibalage83
    Kicsit kérném kifejteni, de jó. (Nem tudok elég műfajt felsorolni.)
  • chhaya #125924
    Olvasással kapcsolatos? Szoktál-e szakirodalom kívül könyvet kézbe venni, milyen műfajt és milyen gyakran, valami ilyesmi.
  • molnibalage83
    Hétfőn lesz.
    Addig is várom javaslatokat.
  • Zephyr Retiring
    Na akkor pörögjön a totyik. Ne várjunk a házigazdára: szavazzuk meg a következő szavazás témáját..
  • Musachy
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Idestova 9 éve olvassuk egymás hülyeségeit csak itt az SG-n. Tudhatnád már, hogy az ideges és türelmetlen jelzőket csak amiatt aggattam rád, hogy pörögjön a totyik, és hogy lelkesen kioszthass..

• Musachy
    Látod, te meg azt döntöd el, hogy én türelmetlen és ideges vagyok. Most is épp tök ideges vagyok... miközben elkortyoltam egy jó kis kávét, hintázik alattam a hintaágy, süt rám a nap és hallgatom a madarak csicsergését. Nem sietek sehova...
  • Zephyr Retiring
    Azt, hogy kinek mi a jó, illetve mit csinál szívesen mindenki saját maga érzi, illetve tudja. Elhiszem, hogy ki nem állhatod a sorbanállást bárhol is. Te meg hidd el nekem, hogy el tudom dönteni magam is, hogy nekem mi a jó. A sorbanállás lottózóban, postán, közértben nekem teljesen rendben van. A hozzád hasonló türelmetlen és ideges emberek miatt a hipermarketekben már kevésbé kellemes a dolog. Ott igyekszem felmérni, hogy melyik sorba érdemesebb állni. De ott se mindig a legrövidebb sort választom. Mások meg majd a nyakukat törik, hogy oda juthassanak.
  • Musachy
    Nincs ideje sorban állni... Ki a fene akar/szeret sorban állni?
    Sok mormogó, ideges, ismeretlen emberrel beszélgetni. El tudom képzelni, ahogy erőlködve próbálkozol jópofizni, de a panaszkodáson kívül senki sem akar veled "beszélgetni egy jóízűt" épp a postán, a sorban állva...
    Helyette csinálok valami hasznosat/értelmeset vagy akármit, amihez kedvem van. A sorbanálláshoz nincs, azt kényszerből/hülyeségből teszi, aki teszi. De csak te magyarázod meg, hogy miért jó.
  • Zephyr Retiring
    17 szavazás....lassan egy következő?
  • Zephyr Retiring
    Tegnap este amikor ezt írtad, már javában húztam a lóbőrt..talán ezért nem beszélgettem épp akkor senkivel sem
    Amúgy esetemben mindennek megvan a maga ideje.
    Ha most még azt is elárulom, hogy 2018-ban még szoktam az e-mail-jeim mellett kézzel is leveleket írni, szerintem már meg sem lepődsz.

Beszélgetni amúgy napi szinten beszélgetek kollégákkal, barátokkal, régi és új ismerősökkel. Szóval megnyugodhatsz, velem minden oksa.
    Máskor is írj rám nyugodtan éjjel, ha nem tudsz aludni. Állok rendelkezésedre..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.15. 17:01:46
  • Zephyr Retiring
    Ritkán szoktam keseregni. Ellenben néha lefáraszt ha valamit meg kell magyarázni..
  • Zephyr Retiring
    Pedig nem állt szándékomban. Online évente egyszer rendelek valamit (vagy még ritkábban) ellenben bankkártyàval úgy heti szinten fizetek.
  • ToxiMaxi
    Ugyanez, az most is a boltot terheli. Én azt sem értem, hogy miért kell 2 kilométer WC papírt kinyomtatni hozzá. Ezen is lehetne csökkenteni.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.06.15. 15:11:42
  • molnibalage83
    Egyes üzletek azért nem fogadják el, mert a tranzakció díja az üzletet terheli. Ezért volt még Bp-n is egyes üzletekben úgy 5-10 éve kírva, hogy adott értékhatár alatt nem fogadják el a kártyát, mert egy db rágó vétele esetén ráfizet a bolt. Hogy ma im a helyzet, azt nem tudom.
  • ToxiMaxi
    Ha beleírod, hogy ehhez kapcsolódva, akkor biztosan nem értem félre.

Vidéken biztos kevesebben használják, nagyobb változás csak akkor lenne, ha a nyugdíjat végre kötelezően számlára utalnák. Illetve ha a kormány egy kicsit jobban megtámogatná ezt a dolgot. Kisboltban olyan csúnyán néznek rám, amikor kártyával fizetek, mintha meg akarnék erőszakolni valakit. És persze még mindig sok a félelem a bankkártyával és a PayPass-al szemben is.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.06.15. 15:06:52
  • Dzsini
    A "válasz" gomb nem feltétlenül "beléd kötök" értelemmel jár, hanem jelentheti azt is, hogy "ehhez kapcsolódva".

Érdekességképp linkeltem, hogy egy közel 30 éve használható dolog ma milyen penetrációval rendelkezik (főleg a város-vidék ellentét miatt, ahogy ezt a régebbi bankkártyás szavazások (pl. 2017 augusztusa, 2014 júliusa, novembere) során megbeszéltük).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.06.15. 14:51:38
  • ToxiMaxi
    SG-n ahhoz vagyok hozzászokva, hogy mindig van, aki trollkodik, nem ért egyet, támad....stb. Mivel te a mondanivalóm lényegével nem igazán foglalkoztál, ezért az "ahhoz képest"-ből ez jött le nekem, de ezt csak az "sg" fórumos mentalitás mondatja velem. Aztán lehet bennem van a hiba.
  • Dzsini
    Nem tudom, hogy bárki állította-e az ellenkezőjét.
  • ToxiMaxi
    Azért abban szerintem egyetértünk, hogy még nálunk sem számít újdonságnak a bankkártya.
  • Dzsini
    és az elterjedtsége ahhoz képest...
  • ToxiMaxi
    Úgy beszélünk erről az egészről, mintha a bankkártya valami új találmány lenne, pedig Magyarországon 1989-óta létezik, magánszemélyek számára.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.06.15. 11:17:09
  • molnibalage83
    Hát ja..
  • molnibalage83
    kb.
  • chhaya #125901
    Ügyfélkapu. :P
  • Lacee86
    A szavaidból ítélve azt csodálom, hogy van egyáltalán számítógéped meg interneted... Most pl. kommentelés helyett miért nem beszélgetsz valakivel? Vagy esetleg írsz egy levelet papírra és adod fel postagalambbal? :)
  • Fbn Lx
    vagy csak keserű vagy, mert egyre kevesebb kapacitásod van a berögződött szokásaid megváltoztatására és az innováció alkalmazására az életedben.
    csak feldobtam, mint opciót...
  • molnibalage83
    Teljsen. Évente egyszer járok postára, adóbevallás...
  • chhaya #125897
    Mintha összemosnád az online rendelést a bankkártyás fizetéssel.
  • Zephyr Retiring
    Vagy csak nem jön le..

Miért jó használni a bankkártyát? Mert kényelmesebb és gyorsabb mint készpénzzel pepecselgetni mondjuk a postán, ahol még sorba is kell állnod. De ezt már korábban megvitattuk itt is..
    Beszélgetni akár ott is lehet, míg a sorodra vársz..
    Tucatember pedig az, akinek sorbaállni bárhol és bármi miatt nincs ideje. Elintéz mindent amit csak lehet a bankkártyával..

Ha így se jött le a logika belőle, akkor hagyjuk..
  • molnibalage83
    Semmiféle logikai összefüggés nincs kijelentésedben.
  • Musachy
    Ki mondta, hogy attól nincs időm ilyesmire. Sőt még több.
  • Zephyr Retiring
    Akkor hát te is beadtad a derekad: tucatember lettél..

Én megmaradtam a réginek, akinek van ideje egy jó kávéra vagy sütire, elbeszészélgetni a régi ismerősökkel a mai rohanó világról ami körbevesz minket
  • Musachy
    Nem nagyon van már kp-s hely, ahol veszek valamit, tehát 99% kártya. Közüzemi díjak is elektronikusan.
  • Zephyr Retiring
    Készpénzt konkrétan kétszer havonta rendszeresen.
    Ez a két felvétel fedezni szokta a csekkeket, amiket szeretek továbbra is személyesen befizetni, valamint az olyan helyeket, ahol valamiért még nem lehet kártyával fizetni. Pl: fodrász, cukrász, kerékpár javító, újságárus, házi pálinka, házi tojás stb. meg ilyesmik..
    Ezen kívül (bár ez most nem volt a szavazás része) van még két kártyám amit csak vásárlásokra használok, plusz van egy az asszonynak is, aki szinte hozzá sem nyúl az övéhez. Keresek annyit, ami minden költségünket fedezi és még így sem jelentett problémát egy hét Ciprus..
    Még mielőtt le leszek burzsujozva jelzem: nem volt ez mindig így. Bármilyen hihetetlen is, én szeretek dolgozni és jól meg is fizetik a szaktudásomat. És sosem fogadtam el senkitől csak úgy pénzt a két szép szememért.