127612
-
#125970 RBAR. Ha már..
És hétfőig?
Addig meg..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!titkos szavazásra javaslom azt, hogy olvassuk e vagy sem a spoilereket, illetve hogy általánosságban mennyit használjuk (napi/heti/havi szinten információközlésre) A kérdés már csak amiatt is megosztó lehet, mert (szerintem) sok minden témát szorosan nem érintő kérdések is felmerülhetnek, plusz ezen infókról mindenki lemarad aki nem olvas spoilert.. -
#125969 A debliagyas megjegyzésed érdekes. Akkor hétfőn RBR szavazás lesz. VB döntő utáni hétfőn videóbírós.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.23. 14:33:38 -
Freeda Krueger #125968 Lehetne -
Fbn Lx #125967 az, hogy debilagyú vagy-e, és hallgatni akarod-e a brümbrümmösrepcsákat -
#125966 Miért ne lehetne?
Egy kollégám is viszi a családját rá. Pedig mi elég messze vagyunk onnan :)
Öcsiék meg az Aqua Park-ba kocsikáztak fel múlt hétvégén innen..
Szerintem szavazás kompatibilis a R.A.R. téma is..
-
#125965 Két csoportban, hogy érdekel-e/nézed-e és hogy ellenzed vagy sem azt, ahol és ahogy rendezik. -
#125964 Mi lenne a kérdés róla? -
#125963 Zííííííííííííííííííííííííííí
Zúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
most megy a szabadedzés, zeng a munkahelyünk :) -
#125962 Red Bull Air Race-ről szavazás? Vagy túl fővárosi központú kérdés? -
Renegade #125961 mostanira:
könyv, az illata miatt
+ telefonon ott a moon reader pro meg a googli books
-
#125960 Akkor ezek szerint mindkettőnknél lényeges a kényelem...
Életemben a legkisebb könyv alig 4x3 cm-es volt. Még általánosban mentünk valamerre kirándulni az osztállyal, és szuvenírként lehetett megvenni. Adtak mellé egy nagyítót is, ugyanis olyan apró betűs szöveggel nyomtatták, hogy emberi szem alig alig tudta természetes módon elolvasni. A betűk kisebbek voltak 1 mm-nél. Össz-vissz ketten tudtuk elolvasni nagyító nélkül, közelre olyan jó volt a látásom. Viszont a sejhajomon képtelen voltam 10 percnél tovább egyhelyben ülni, így ami előnyre szert tettem az apróbetűs olvasással, azt el is vesztettem utazgatás közben. A kezem is hamar elfárad. Emiatt, bár imádok olvasni, sűrűbben kell szüneteket tartanom közben, mint szeretném. Ez igaz a könyvekre is és az e-book olvasókra is..a mobillal viszont nincs gondom. Még manapság is jól látom az apró betűket szemcsi vagy nagyító lencse nélkül is... -
Renegade #125959 még előzőre (bocs, külföld), kijöttem Belgiumba dolgozni egy kicsit, piszkosul megfájdult a fogam, gondoltam, ok, irány gyógyszertár első körben éééés, nem fizethettem kártyával, mehettem keresni egy bankautomatát. o0 -
#125958 Kindle-m is pont ekkora, viszont a tokja elég jól ki van alakítva, úgyhogy sosem volt gond nekem a tartása. :)
A telóm képernyője nagyobb a tiednél, de olvasáshoz számomra élvezhetetlenül kicsi. :D Meg hát fárasztóbb is a szemnek, mint az e-ink. -
#125957 Ebook vagy papír, de az előbbit preferálom, könnyebben beszerezhetőek a könyvek rá. -
#125956 Nem mondhatni, hogy sokat olvasnék, de amikor igen, akkor leginkább fizikai könyvként, vagy esetleg okostelón. Kindle nagyon tetszik, de úgy vagyok vele, hogy nem nagyon használnám ki, ezért nem vettem (még). Aztán majd egyszer ki tudja. -
#125955 Papíralapon és számítógépen olvasok sehogy máshogy.
(Életemben kb. 1 órát olvastam ebook readeren Tórnok Harcát, de kb. ennyi.) -
#125954 Na jó, persze kérdés, hogy mihez képest nagy?
Olvasóm 6"-os (katt a képért), telóm meg szándékosan csak 4,3"-os.
Tab is 10"-os (a melóban használom) azt olvasni megtartani is kész kínszenvedés
Most laptopról írok, de ezen se szeretek könyvet olvasni. SG-t igen, de az más.. -
#125953 Hangoskönyv és Kindle.
Ritkán papíralapú, de akkor az csak könyvtárból... túl sok már a könyv otthon, nincs hova tenni, hogy vásároljak. -
#125952 Nyomtatott, és elektronikus okostelefonos. Egy e-book reader beszerzése azért már tervben van egy ideje. -
#125951 Nagy? Max egy zsebkönyvnél nagyobb egy e-olvasó. -
#125950 Nálam nyomtatott papíralapú a fav, volt és marad is.
Tablet, e-book használat: rájöttem, hosszútávon nekem nem pálya mert nagy és kényelmetlen tartani.
Mobilt hordom mindenhová, legutóbb múlt hét pénteken vonaton kiolvastam egy újabb Rejtő könyvet belőle :)
Hangoskönyv soha, engem gyermekkorom meselemezeire emlékeztet :)
Utazás vagy vezetés közben akkor már inkább zene, korlátlan mennyiségben.. -
#125949 Nyomtatott papírkönyvet és e-book readert olvasok leggyakrabban, kb. fele-fele arányban.
Hangoskönyvet elvétve hallgatok, gépen nem olvasok, mobilon meg csak kínomban, ha valamiért nincs nálam más. De az ritka. -
#125948 Új szavazás. -
#125947 Szerintem jó. -
#125946 Az is jó végül is, visszatekintés, értékelés gyanánt. -
#125945 A vita már az lenne, hogy ki a VB esélyen. Nálam pl. Anglia soha nem az...
A VB után tervezem azt, hogy a videóbíró szerinted jó vagy rossz változtatás volt. -
#125944 Ha már foci vb, lehetne egy olyan kérdés is. Pl. lehetne: Szerinted melyik VB esélyes nem jut túl meglepetésre a csoportkörön?
Válaszok: Argentina, Brazília, Németország, Spanyolország, Franciaország, Belgium, Uruguay, Portugália, Anglia, Minden esélyes túljut
Annyi, hogy ezt a kérdést úgy 1 héten belül be kellene tenni, hogy releváns legyen. :) -
#125943 Véradós kérdés sem volt, ha jól látom. Lehet hogy az lesz a következő. A másik könyves kérdést alaposabban ki kéne dolgozni, majd neten megnéztem milyen besorolások vannak. -
#125942 Szerintem ok. -
#125941 Ez így jó lesz? Ha igen, akkor este 10 után beteszem.
Milyen formátumot részesítesz előnyben könyvolvasás kapcsán? A kettő legjellemzőbbet jelöld meg.
Nyomtatott fizikai formában.
Elektronikusan, tableten, ebook readeren.
Elektronikusan számítógépen.
Elektronikusan okostelefonon.
Hangoskönyv.
Gyakorlatilag nem olvasok könyveket. -
#125940 Erotikus horror. :) Szerintem aratna. :D -
#125939 Jogos a kérdés..de..hová tűnt a HG?
Már mindenki tűkön ül, hogy szavazhasson.. -
#125938 Csak egy választ lehet megjelölni? -
#125937 És ezzel részedről a "hogyan?"-ra már le is lőtted a poént.. -
#125936 Az, és sokkal egyszerűbb is "elkalandozni" közben :)
Viszont egy kis gyakorlattal túl nagy figyelmet nem igénylő tevékenységek mellett (utazás, takarítás, főzés) nagyon hasznos tud lenni, mert nem foglalja le a szemed és a kezeidet. Én már évtizedek óta olvasok így. Arról nem is beszélve, hogy egy vízálló hangszóróval a fürdőkádba se pottyantod bele a könyvet :) -
#125935 Ez érdekes, nem tudtam. De tény, hogy engem sem köt le annyira, sokkal passzívabbnak tevékenységnek érzem a hangoskönyv hallgatását, mint az olvasást. -
#125934 Akkor két kérdés is lesz ebből sanszoan. Először a mit, aztán a hogyan. -
#125933 Agyi aktivitást figyelve igen, ugyanazokat a területeket ugyanúgy aktiválja, mint a szövegolvasás - látóknál és vakoknál is.
(kutatták már sokat a dolgot)
Hozzá kell tenni persze, hogy hangoskönyvre egyszerűbb "nem figyelni", mint könyvre, de normál esetről van szó. -
#125932 Szerintem mindkettőt sokan olvassák, de felőlem lehet külön is :) -
#125931 Összetett kérdés is lehet, úgymint mit és milyen formátumban szoktál olvasni?
Aztán erre több válasz is megjelölhető akár..