127612
  • daeemoon
    Egyéni, de ha már tömegközlekedés, akkor busz, az egyéniben pedig közel azonos a motor/autó, de autót pipáltam be a téli közlekedés miatt.
  • lord nihilus
    Tömegközlekedés

Vasút (az utóbbi 1 évben mávoztam Tfüred-Eger közt, napi szinten, így erre billent a mérleg rendesen)
  • clio1616v
    autóval vagy gyalog közlekedek

nincs szükségem tömegközlekedésre
  • clio1616v
    ennyire releváns a fuss gyerekekért is
  • SzirmosSzisza
    Azért a 4-6 át a nyóckeren picikét túlzás, körút nagyon korrekt nappal és este is :D
  • chhaya #110455
    Tömegközlekedés sajnos, de téríti a bérletet a munkahelyet, úgyhogy tökjó nekem.

Busz. Ha túl sokan vannak / ráérek és nem időre megyek / szép idő van, akkor gyalog. Szeretek sétálni.
  • zsoltioregon
    És erről ő tehet, hogy felette él :D

Magyar taxisokat meg zajló Dunába.
  • Molnibalage
    Azt ugye vágod, hogy akkor messza a magyar átlagszínvonal felett élsz? Egyedül élsz és több kocsid van? WTF...?
  • Sir Quno Jedi
    Ha így lenne, akkor is tartanék autót. Az úgyis kell bizonyos esetekre, tehát megúszni úgysem lehet.
  • Dzsini
    Te nem havonta néhány alkalommal használod.
  • Sir Quno Jedi
    Jobban szeretem, ha van, mintha rohangálni kell utána, egyezkedni kell, le kell tenni a kauciót (az is nyűg). Én eleve két, vagy három kocsit tartok, mert így mindig van tartalék. Így is néha taxizom, ha valahova végképp nem akarok beautózni, vagy olyan az időbeosztásom az adott helyen.
  • videobaby
    megyek*
  • videobaby
    busszal tömegközlekedem. ha városon belül egyek valahová akkor gyalogolok.
  • Dzsini
    Lehet például napi szinten bérelni autót - havonta néhány alkalomra bőven megéri az is.
  • Lacee86
    Egyébként akármilyen qva drága is a taxi, egy autó ára, annak fenntartása, mindenféle költsége, a benzin stb. meg még több. Akinek ritkán kell kocsi, és akkor is csak városban inkább, ráadásul olyan helyen, ahol van rendes helyi közlekedés, annak nem is éri meg saját autó.
  • mrzed001
    Troli, metrón a fogódzkodót megfogni ... ááááááá brrrr íííííííí undorító.
    Évtizedes mocsok rajta, undorító zsíros, nyálkás.
    Mondom mindezt úgy, hogy vidéken naponta jártam busszal, de az ténylegesen tisztítva volt. Igen, a kapaszkodók is körbe, nem csak felöntve egy vödör vízzel oszt uzsgyi. Meg mondjuk vidéken a C típusú álpolgár asszonya sem az ülésbe ülve végezte el a dolgát, mert kapott érte pár nonliberál pofont.

Valamint vannak közlekedésileg kevésbé központi helyek (magyarán külső kerületek), ahonnan pl a nyugati elérése 4-5 átszálláson belül nem megoldható (meg a busz is jó ha félóránként indul).
    Kocsival meg 30 perc, dugóval meg mindennel.

Továbbá elég sokat voltam kénytelen 4-6-osozni (át nyóckeren). Jó, vagy 15 éve.
    Akkor még csak kellemetlen volt (késő este), de úgy azért nem fosott az ember rajta. Persze manapság már nappal ...
  • Molnibalage
    Ez sem mindig megy, mert ha minden autó tele van, akkor kinek a helyére ül a sofőr...?
  • Molnibalage
    Ha kell autó, akkor taxi és csá
  • Fbn Lx
    akkor te még nagyon kezdő vagy, alacsony hatásfokkal végzed ezt a szokást, ergó értelme sincs annak, hogy csinálod
  • Fbn Lx
    defenzív mentalitás, racionalizálod a káros szokásodat, és felháborodsz ha támadják. "Mit foglalkozol te azzal, hogy én miért dohányzom" n nem foglalkozom vele, hogy TE miért dohányzol. tök személytelenül írtam a dologról. Nem szoktam foglalkozni vele, hogy ki miért dohányzik, mert tudom a választ. mindenki ostobaságból dohányzik. innentől kezdve felesleges foglalkoznom a motivációkkal, és csak azzal foglalkozom, hogy 10 méterről érzem a cigifüstöt az utcán, és nem tudom kikerülni. a dohányos persze ezt abszurdnak tartja, mert kb. saját magán sem érzi már meg a szagát.
  • Sir Quno Jedi
    Meg ha iszik, ott a sofőrszolgálat. Egyi hölgyismerősöm gyakran használja őket, de kollegám és barátom is van, aki szintén őket hívja, ha ivós buli adódik stb. Oda saját kocsival mész, haverokkal, a barátokkal, vissza meg vissza hozzák a kocsidat, meg téged is (sőt a többieket is).
  • Sir Quno Jedi
    Ééén aztán nem ítélem el a gyaloghuszárokat. Minél többen vannak, annál kevesebb autózik, kisebb a forgalom, nekem csak jó...
  • zsoltioregon
    Ha iszol bringázni se szabad ám ecsém!
  • Molnibalage
    Én 40-45 perc alatt érek be. Ahhoz, hogy reggel ennél gyorsabban autóval érjek be, akkor 6 előtt kellene kelni bőven. Kevés dolog van, amit jobban utálok a koránkelésnél... Mikor fél nyolc felé elindulok, akkor az az autó, ami velem együtt hagyja el Szszm-et, azt már a Lakihegyi sornál utolérem és már régen a Camponánál vagyok, amikor kb. felhajt a M0-ra, ha éppen nincs baleset.

Szóval összességében alig lenne gyorsabb a kocsi, imádok tekerni, akkor meg mi a fanszak most autó, amikor kurvadrága? Ha kell autó, akkor taxi és csá... Igen, vannak helyzetek, amikor jó lenne a kocsi, de azért meg elég vicces fenntartani, hogy évi ~300 napot álljon egyhelyben és sanszosan az utcán, mert még garázs sincs...
  • Molnibalage
    Bocs, de én vagyok az ellenpélda. Telne rá, csak a jogsit kellene megcsinálnom. Mégsem autóval, hanem bringával és / vagy közösségivel járok, mert ha iszok, akkor hajamra kenhetem a kocsit.

A tipikus, seggemhez nőtt az autó user típus vagy.
  • bujcsik555
    Gyalog, busz, vonat, villamos, troli. Mikor hogy. Autó csak nagyon indokolt esetben.

VRSDM álláspontján vagyok, ez nem anyagi kérdés, járhatnék autóval is, de milyen előnye van? Nemsok :) Ez a buszon megbetegedős hiszti meg egy picit nevetséges. Én az elmúlt 8 évben napi rendszerességgel tömegközlekedek, és egyszer sem volta beteg, vagy ha igen, egy éjszaka alatt túl voltam rajta. És még oltásokat se adatok magamnak. Egy alapvetően egészséges(lelkileg is, én úgy gondolom ez is kell a testi egészséghez) ember minimális kockázatot vállal a tömegközlekedéssel. Aki meg fél, az nyilván otthon is steril burokban él...
  • Roger6
    "Csak az nem megy autóval, akinek nem telik rá" - ez igen. Mondjuk eszedbe sem jut, hogy mások szeretnek sportolni, vagy egész egyszerűen bringázni, vagy ilyesmi?
  • VRSDM
    nem gondolod hogy kevesebb testsúlyproblémád lenne ha sétával - kocogással - kerékpárral - rollerral közlekednél? :)))

mr. autozok ajtotol ajtoig.

szeretem az autom, imádom vezetni és használom is.
    de ki nem hagynám a szép lányok mosolyát reggel a munkába menet a fagyizóba / kávézóba, az utcán sétálva és még sorolhatnám.

a járdán nem igen szoktak nekemkoccanni - ütközni sem, és a ~3km-h gyalogos tempóm sem hiszem hogy statisztikailag nagyobb veszéllyel jár a mint a kitudja milyen gyorsan vezeted autód.

a buszom megint előnyben van az autóddal szemben ha valaki véletlen elnézi az irányt.

mindegy :) mindig igazad van!!!
    nem mellesleg kevesebb füsttel tömöm a saját magam levegőjét, ha tömegközlekedést / emberi erővel hajtott járműt használok.

de majd az unokáid meghalnak a szennyezett levegő miatt tbc-s csöves miatt aki rájuk köp a villamoson 50m-ről :)
  • miki30246
    Én biztos nem szállok buszra, sok büdös ember mellé, tömegnyomor, távolsági busz sem jobb, ott is csak azért nem hánytam el magam mert nem ettem semmit előtte, olyan kényelmetlen az egész.
    vonat meg csigalassú és klíma sincs és még drága is.
    busszal az jár aki nem teheti meg hogy autóba üljön.
  • Narxis
    Csak az nem mer BKV-zni aki a saját árnyékától is fél.
  • Sir Quno Jedi
    Igen és a vonat ajtótól-ajtóig visz, még véletlenül sem kell órákat utaznod egyébként, több átszállással, mert nálatok pályaudvar van a nappaliban?!?!? Ne legyünk má demagógok!
  • Sir Quno Jedi
    Csak az nem megy autóval, akinek nem telik rá, vagy kényelmetlen lenne, mert dugó, meg parkolási problémák, vagy csak nem mer vezetni a belvárosban, meg blablabla. Én személy szerint a cégnél bérelek őrzött parkolót bent és így gyakorlatilag mindig van parkolóhelyem is mindjárt.

Van kollegám aki profi kungfus, de még ő sem olyan hülye, hogy bkv-zzon. :DDD
  • SzirmosSzisza
    Miért kényelmesebb az autó egy vonatnál, ahol háromszor annyi lábhelyed van, tudsz netezni/filmezni, járkálni sőt még WC-re is menni. Cserébe igaz, nem kell dugóban ülnöd ...
  • tigeroo
    de legalább ott vannak jó nők
  • Molnibalage
    Az autó biztonságossága elég röhejes kijelentés. Mind a busz, mint bármilyen kötöttpályás jármű statisztikailag nagyságrendileg más dimenzióban van utaskm-re vetítve...

A budapesti munkatársaim közül több BKV-zik, mert kell a fasznak nekik a fővárosi dugó. Pedig van autójuk, nem is akármilyen... Persze ez csak annál áll, aki kötöttpályásáon jön végig, pl, metro villamos kombóval.
  • Sir Quno Jedi
    Én nem sok (eggyel se) találkoztam, aki csakis azért ment volna tömegbigyóval, mert jólesik és inkább elutasította a gyorsabb és kényelmesebb (és biztonságosabb) autót.
  • VRSDM
    hogy mi vót? ölöm és bódóttá'
  • Freeda Krueger
    Ki lehetne javitani?
  • tigeroo
    vonatozom, amúgy gyalog járok mindenhova suliidőben

otthon autó/bicikli/gyalog

• Dzsini
    Nem véletlenül közösségi közlekedés a normális megnevezése, és nem tömeg~.