127612
  • Sir Quno Jedi
    Alapvetően nem ellenzem a prostitúciót, persze csakis szigorú, államilag szabályozott, teljesen legális keretek között, mint valóban kultúrált országokban szokás. A civilizációnk tán legősibb foglalkozása ez és akiket nem kényszerítenek rá, hanem mondhatni önként vesznek benne részt, azoknak ezt tiltani dőreség, mivel igény az van/volt/lesz rá.

Persze elősorban szexet kapunk és nem intimitást/szeretetet, így eléggé pénzkidobásnak tűnhet, de van, mikor ez is több, mint a semmi.
  • Blum
    Meg nem.
  • [HUN]FaTaL
    Nem és nem is fogok.
  • Lacee86
    Nem, és nem is akarok.
  • SötétBarom
    Még nem.
  • Sir Quno Jedi
    Mármint prostituáltnál? Akkor azt kéne írni, mer így hülye a kérdés...
  • Sir Quno Jedi
    Amíg a szomszéd fel nem jelent, vagy a rendőrök meg nem nézik nálad (ez a kevésbé valószínű). Meg én nem vagyok bűnöző.
  • Szavazó roBOT
    Tömegközlekedés vagy egyéni? ==>> Voltál már fizetős nőnél/férfinál?
  • SötétBarom
    Betolod a kertbe, majd bejelented, hogy ellopták, problem solved?
  • Sir Quno Jedi
    Múltkor volt egy jó riportműsor. Rengeteg autót foglalnak le idehaza és ha nem váltják ki őket, megpróbáják elárverezni. Jönnek is a vevőjelöltek, de mivel a gépjárműveket átíratni már nem éri meg (néha nem is lehet), alkatrésznek meg nem használhatják föl, mert még nekik kéne fizetni, hogy elbontassák egyben, így a kisebb értékű és öregebb gépkocsikat senki nem veszi meg (pedig ott állnak és vennék, meet kéne). Ezután a köz pénzén tárolják még őket, meg megsemmisítgetik a teljesen jó autókat, mert csak, ez a SZABÁL! Régebben szépen elvittek MINDENT az utolsó csavarig, most gyakorlatilag SEMMIT sem.

Így érdemes egy Svédországban hasznos szabályt balkáni körülmények között erőltetni... Gratuláljunk!
  • bardocz
    Mert attól még nem állhat otthon egy donor, hogy ha épp kell egy hengerfej, akkor ne a bontóban kelljen bányászni egy ismeretlen előéletűt.
  • Molnibalage
    Ne fárasszál már donor hülyeségekkel, te nem szerelgetsz otthon autót.
  • Sir Quno Jedi
    http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/mikent_vonhato_ki_egy_auto_a_forgalombol-5482

És ez még eléggé rózsaszín, nekem rosszabb tapasztalataim vannak az utóbbi években (igen, nem a levegőbe beszélek).

Téged meg majd jól megbasznak az adókért, amiket nem fizettél, javaslom olvasd el a linkelt cikk alatt a hozzászólásokat is.
  • pxxl
    mi az h ez az egyetlen lehetőséged? az én autómat tavaly vonták ki forgalomból (4-5 éve ált már tk-ra törve), mert nem fizettem rá semmilyen adót, mert leszartam. hívtak, h ki fogják vonni. mondtam hajrá. elküldtem nekik a rendszámot, meg stb-t, és kész. nincs a verda forgalomba helyezbe. de am meg rengeteg olyan hirdetés van, hogy felvásárolják a roncs autódat (vagy mi már neked nem kell). mégis csak jobban jársz, mintha te fizetnél azért, hogy bezúzzák... :)
  • Pluskast
    Azért remélem nem így :)

• Dzsini
    Dehogynem, szándékos túlzásokat használ, amit itt sokan túl komolyan vesznek (ő is visszamutatott a hozzászólásomra hasonló okokból).
  • Sir Quno Jedi
    Már megen okoskodsz. Elmagyarázom neked:

Ha van egy autód és veszel egy másikat, akkor nem tudod egyiket sem a másik alkatrész-hátterének használni, mert az egyetlen lehetőséged, ha ki akarod vonni végleg a forgalomból a donort, hogy ha TE FIZETSZ, hogy semmisítsék meg. Ez esetben ugye ugrott az alkatrésznek szánt autód és továbbra is egy autód marad.

Az emberek ezért nemes 1xűséggel bejelentik, hogy ellopták az egyiket és így már esély sem lesz rá, hogy hivatalosan leadják, nesze neked környezetvédelem.

Az EU leszarja, hogy itt szegények az emberek és elavult a gépkocsipark, az ő szabályaik a jóléti fogyasztói társadalomra vonatkoznak, miszerint autó 3 évre, aztán megválsz tőle (nesze neked környezetvédelem). Nálunk az emberek 20+ éves roncsokkal járnak és próbálnak valahogy azokból összeeszkábálni valami használhatót, de az EU-soktól ezek az emberek meg is dögölhetnek. Evvan.

Jelenleg MÁR az autó nem a tiéd, mint tulajdon, mert ha nem fizeted a havi/éves dolgokat, akkor meg KELL semmisíttetned. A saját kibebaszott kertedben/garázsodban sem állhat ott, mert az is "szabálytalan".

Kérdem én, hogy lesznek majd veterán autók, ha nem lehet "ingyen" öreg autót tartani?!?!? Válaszom: legálisan sehogy.
  • Molnibalage
    SQJ sajnos nem viccel...
  • kamionosjoe
    Kamionnal megyek mindenhova.
  • Dzsini
  • Pluskast
    Ja :) Emlékszem, hogy a faterom a kertben állandóan bütykölte a kombi barna Wartburgját:) Azt használta borszállításra. A motor gyakorlatilag majd minden 2 hétben szét volt szerelve. De mondjuk az egy két ütemes valami volt ami kb annyira egyszerű volt, mint a szorzótábla .)
  • Molnibalage
    Ja, hogy egy környezetre szaró autósbuzival beszélek...? Azért valahol vicces, hogy két napja a szemetelőket még agyonlőtted volna, de az autó környezetbarát lebontására vonatkozó előírás szerinted meg érelmetlen.

Nem semmi világképed van...
  • Molnibalage
    Csak akkoriban bütykölhető autók voltak, ma meg már a 10 éves autó is olyan, hogy kis túlzással egy csavart nem tudsz benne meghúzni, mert speciális szerszámkészlet van hozzá...

Az is elég vicces, hogy öt autóra fizeted a kötelezőt meg minden mást? Hát gratulálok annak, aki ezt teszi...
  • Lacee86
    Régi szép idők? :D
  • Lacee86
    Igen, ez logikusan hangzik, csak a gyakorlatban nem tudom, mennyi családnak sikerül ez így. :)
  • Lacee86
    Hát ha van mit, akkor jah. :)
  • Sir Quno Jedi
    Régen nem voltak borzasztó fentartási költségek. Vizsgát okosban meg lehetett oldani, benya nem volt vészes, adók alig voltak, kötelező egy vicc (és korlátlan időre kivonhattad a forgalomból a cuccot, ha épp nem kellett), nem voltak értelmetlen eus jogszabályok a megsemmisítésre és bontásra vonatkozólag, igazi autós kánaán volt. Mindenki három autót adott el egynek, mer adott mellé két "donort" is... :D
  • Sir Quno Jedi
    Meg kell egy melósautó, amivel szállítani is lehet építkezésekhez stb. (pl. mikrobusz, pickup, erre tök jó volt anno a Barkas, vagy az Aro)Kellhet egy "kölcsönözni való" autó, amit a kollegákkal stb. meg lehet osztani. Kell mindenkinek saját is, nekem pl. automata, mer egy ideje nem vagyok hajlandó sima váltós kocsikkal senyvedni (pl. Scorpio), másnak jó a Lada Samara "sport". Pár mindig szervizelés alatt van, pár jön-megy, eladásra készül, kell hétvégi villogós kocsi, valami baresz stb., városba valami ócsó szívódízel (pl. 2literes dízel Mazda 626). Kell terepjáró, vidékálló. És így tovább, midig van igény mindegyikre.

A mostani egyik autóm meg egy öszvér, mer 4x4 terepjáró is, szállítani is lehet vele, mint egy teherautóval , mégis luxuskivitel és bazi kényelmes utazóautó, de végülis városba is elmegy (ha nem zavar a fogyasztása), feelinges is, lehet vele villogni, csapatni, jó hétvégére is stb. Persze mindenben kompromisszumokkal, de így spóroltam "pár" autót, az biztos. :DDD
  • HTS s3rg1nh00
    összeadva a 3 fenntartási költséget is olcsóbbra jöhet ki a dolog,mintha egyféle autót próbálsz 3 teljesen különböző célra használni
    (pl.a benzines rengeteget eszik pályatempónál,a dízel városi járkálásra alkalmatlan,mert nem melegszik be(tehát sokkal gyorsabban kopik,és jóval többet is eszik mint melegen),ha meg telekre is kell menni,akkor bármit odaüthetsz az alján,összekarcolhatod stb.,nem lesz olcsó a javítás)
    nyilván mindhárom autóval annyit kell járni,hogy az üzemanyagon megspórolt pénzből kijöjjön a műszakiztatás,a ritka karbantartás és a súlyadó...de nem lehetetlen feladat :)
  • Dzsini
    Mindenkinek kell egy hobbi, amire elköltheti a pénzét.
  • Lacee86
    Én nem az elvét kétlem, hanem a kocsik óriási fenntartási költségét említem, és h ezt ki bírja finanszírozni...
  • HTS s3rg1nh00
    ha logikusan gondolkozom,1 ember is simán tarthat 3 különböző autót,pl:
    rövid városi szaladgálásra egy apró benzinest(legelső Ford Fiesta mondjuk)
    hosszú,több száz km-es pályázásokra valami egyszerű dízelt(ha hely is kell,mondjuk Mondeo kombi)
    meg ha van egy kis hétvégi telek elég megközelíthetetlen helyen,akkor egy Lada Niva
  • Dzsini
    Egyet, maximum kettőt a család hétköznap és hétvégén, a többit bütykölni, javítgatni, elmenni vele telekre, stb...

Gyermekkoromban Visegrádon a szomszéd (aki amúgy amatőr raliversenyző is volt) havi szinten hozta-vitte a kocsikat, és a szabadidejében azok alatt helyezkedett el a szerelőaknában :)
  • Lacee86
    És mire használtatok ennyi kocsit?
  • Sir Quno Jedi
    De. Volt nekünk olykor öt is, mikor apám még élt.
  • Lacee86
    Olyan van -ez viszont gyakori-, h van egy több millás családi autó, és emellett van 1 vagy 2 olcsóbb kocsi, h hétköznap azt nyúzzák, vagy a frissjogsis gyerek azt hajtsa stb.
  • Lacee86
    Akinek csak 300 ezres kocsira telik, az nem fog belőle 2-3-at fenntartani...
  • Sir Quno Jedi
    Sok embernek van több kocsija. Ugyanis kocsit lehet venni 300k-ért is, meg 13milkáért is. Nem feltétlen az él jobban, akinek TÖBB autója van, igaze?! Nyugatabbra amúgyis több autót szoktak tartani családokban. 1xűen megoldható, a régebbit shiftelni tartaléknak stb.
  • Blum
    Egyeni.
    Busz.
    Gyaloglas,vegso esetben auto.
  • VRSDM
    http://www.ted.com/talks/lang/hu/dan_pallotta_the_way_we_think_about_charity_is_dead_wrong.html?source=facebook#.UZzevWKAN9b.facebook

kiváncsi vagyok a véleményedre.