A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Nem értem, hogy miféle személyes konteó hadjáratra gondolsz. Pusztán rávilágítottam arra, hogy mekkora baromságot írtál...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
"a rák" - igen, így általában 😊 ez a kedvencem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Apa kezdõdik. Még két perc és eljutunk a rák ellenszere is megvan, de eltitkolják a gonosz gyógyszergyártók. 😊
nem különösebben érdekel ez a személyes konteóhadjáratod, sõt, már szinte komikusnak találom.
Gondolom sokkal több mint autóbalesetben... Oszt az ellen mégsem riogatnak, hogy ne vegyél autót. Ahhoz meg semmi közöd hova írok seggfej! <#mf2>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
Lásd még: feketehimlõ, és hogy okos ötlet volt-e leállni a vakcinációval, ha már kipusztultnak tekintik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Molnibalage
A konteótopik odébb van. Javaslom nézz utána, hogy évente hány ember hal bele az influenza szövõdményeibe...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azok a "terrorcselekmények" védenek meg olyan beteségektõl, amtõl egy átlagos család harmada fele megmurdelt 18 éves kora elõtt...

Itt is volt pár konetós idióta szokás szerint...

ezt a Szent-Györgyis dolgot egyébként tudja valaki valami hivatalos forrással alátámasztani?
mármint, hogy õ nem 1 gramm, késõbb még több C-t szedett, és erre esküdött.
csak ilyen kétes forrásokat találok ahol ezt emlegetik, mint ezó-egészség.hu meg wikipédia. mert tény, hogy a szent-györgyi hosszú élete meg a nagy mennyiségû c-vitamin egy sokat hangoztatott dolog, de biztosan így volt-e.
Kétszer beadattam, idén elfelejtettem. Nem tudom, hogy használ-e, de az biztos, hogy legalább 3 éve nem voltam influenzás.
pxxl
vagy rota, szalmonella 😄 sok lehetõség van 😄

All hail the double x!

akkor vedd ki belõle a fosást, és nagyjából megkapod az influenzát is.
Mindent összevetve ez egy nagyra fújt hisztérialufi, ami a vakcinagyártóknak jó biznisz.

Halálos lehet, mégsem oltjuk magunkat ellene

Gyakran nem tudjuk eldönteni, hogy náthásak vagyunk vagy komolyabb bajunk van-e. A járványügyi fõosztályvezetõ elmondta, hogy nagyon könnyen megkülönböztethetõ a két betegség, ha elkezd folyni az orrunk, de nincs más tünetünk, akkor általában megfáztunk. Ezzel szemben, ha hirtelen elkezdenek fájni az ízületeink, végtagjaink és utána következik az orrfolyás, akkor valószínüleg influenzánk van. A betegség általában 3-4 napig tart és 38 fok feletti lázzal jár – mondta el Ócsai.

A legtöbbször gyors a gyógyulás, ám az esetek 10%-ban szövõdmény alakul ki. A leggyakoribb a hörghurut, arcüreggyulladás, tüdõgyulladás vagy középfülgyulladás. A szövõdmény a negyedik nap után jelentkezik, amikor ismét felmegy a beteg láza, ha nem múlnak el a panaszok akkor antibiotikumot érdemes szedni. „Vannak olyan esetek – általában idõseknél – amikor nem lehet megjósolni, hogy mi lesz a betegség kimenetele”– nyilatkozott Ócsai.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

tigeroo
plusz a mai felgyorsult világban azért sokkal több stresszhatás éri a szervezetet ami gyengíti az immunrendszert, mint szentgyörgyi korában. nekem ezzel a dózissal még semmi bajom, majd ha beteg leszel/lesz valami jelentkezek
ismerem az elméletet. a c vitamin egyik bomlásterméke az oxálsav, kálcium-oxalát képzõdik, eltömíti a vese tubulusait
annak ellenére, hogy ez egy régi elmélet, úgy tudom, sokan cáfolják, meg aztán elég sok embernek van az ismerõsi körében egy-egy figura, aki évek óta szedi az 1 gramm, akár nagyobb mennyiségû napi c vitamint, és semmi jelét nem mutatja vesekõnek. annak ellenére, hogy a c-vitamint én nem tartom csodaszernek, ez a vesekõ-képzõdéses téma sem tûnik feltétlenül igaznak.
pxxl
a "hányós-fosós járni nem bírós" az a calicivírus nem influenza 😉

All hail the double x!

egyrészt, használni nem használ - nekem nem éri meg a veszõdést az, hogy beoltassam magam. volt már részem hányós-fosós járni nem bírós influenzában jó néhány alkalommal életem során, és utólag is azt mondom, egyik ellen sem oltattam volna be magam. a hideg kiráz a gondolattól, hogy beletolják a szarjukat a testembe, rohadtul irtózom az egésztõl. már kisgyerekkoromban is falfehér és lila árnyalatokat vettem fel, amikor "szurit" akartak nekem adni. úgy emlékszek ezekre az alkalmakra mint kész terrorcselekmények.
másrészt nem szeretnék egy olyan extra kórokozóval, még ha legyengített is, mesterséges úton találkozni, amivel egyébként nagy eséllyel egyáltalán nem is találkoznék. vagy abban a mennyiségben amivel találkozok vele, magamtól is legyõzném, mióta tisztességes immunrendszerem van. valahogy nem foglalkoztat az egész, a kockázatot vállalom. erre tekintettel számomra az ártás kategóriájába megy át inkább - elhiszem, hogy az alkalmazott higanyvegyület ártalmassága kísérletileg nem bizonyított, ennek ellenére ösztönösen tartózkodom tõle, és nem bízom ezekben az eredményekben pusztán azért, mert olyan emberek, akiknek ilyen végzettségük van és állítólag értenek hozzá, azt mondják.
Nem mérgezem magam patkányméreggel.

Sir Quno Jedi
Én már csak a melóhelyemen érintkezem emberekkel szinte, de ott nagyon óvatos vagyok.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
Persze, az izolációban élõk ilyen szempontból védettebbek. Viszont nehéz ezt hatékonyan összekapcsolni egy családdal vagy közösségi élettel (munkahellyel, iskolával) - az a világ nagy szerencséje, hogy a számítógépes és az emberi vírusok nem kompatibilisek 😊

Sir Quno Jedi
Abban van igaza, hogy a vírusfetõzések ellen sokat segít, ha nem mész közösségbe.

Pl. utazz saját kocsival háztól-házig, parkolóból-parkolóig, garázstó-garázsig. Aki BKV-zik azt sokezer potenciális vírushordozó próbálja nap, mint nap megfertõzni.

Amit lehet, rendelj online, ne fordulj elõ plázákban, áruházakban. Ez is igen hasznos tud lenni.

Ne vegyél részt közösségi életben, legalábbis fizikai valódban sosem.

Ne menj uszodába, vagy víziparkokba.

Ne érintkezz élõben emberekkel, csakis a minimálsan szükséges mértékben.

Zárkózz be alaposan.

Ha mégis emberek közelébe kerülsz, ne érintsd meg õket és próbálj minél nagyobb távolságot tartani tõlük, ne lélegezd be körülöttük a levegõt (apró lélegzetvételek amúgyis). Ne érintsd azon tárgyakat, vagy bútorokat sem, amit õk már akár megfertõzhettek.

Alaposan moss kezet, gyakran, melegvízzel, szappannal! Vigyázz, a csapokat is megfertõzhetik.

stb. még mesélhetnék, de a lényeget érti, aki akarja...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Roger6
Ennyi. <#eljen><#taps>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

pxxl
Amire a pálinka nem orvosság, arra nincs gyógyír!

All hail the double x!

Dzsini
Arra viszont nincs kísérleti bizonyíték, hogy ha nem szedett volna ennyi vitamint, akkor nem ugyanígy élt volna, vagy hogy 100 (vagy 1000) hasonló esetbõl hány embernél alakulna ki súlyos vesekõprobléma. Egy mérés nem mérés.

immovable
"Szentgyörgyi Albert, és a C-Vitamin. Õ maga eleinte 1.000mg, késõbb 4-5.000mg, idõs korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen."

Ahogy molnibalage mondaná egy elemes statisztika, nem értelmezhetõ.
tigeroo
jó itt igazból a szentgyörgyis vonatkozás a lényeg valahol 4 perc körül
Roger6
"A mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség 60mg. Ez egy hihetetlenül alacsony érték. Honnan származik ez a szám? Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végsõ mennyiség."

"Szentgyörgyi Albert, és a C-Vitamin. Õ maga eleinte 1.000mg, késõbb 4-5.000mg, idõs korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen."

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
És ne jöjjenek mások a te közeledbe, akik a felsoroltak valamelyikében jártak, mert õk potenciális vírushordozók - tehát építs egy izolációs kamrát / sterilszobát. 😊

Sir Quno Jedi
Nos ha volna olyan védõoltás, ami 1xsmindenkorra megvéd az influenzától, gondolkodnék rajta. Így, hogy évente újat kell kapjak, ami csak pár törzs ellen véd (vagy se), ez így nonszensz. Nyilvánvlóan nem tudnak minden törzs ellen hatáso oltóanyagot összeütni, akkor meg az oltás kockázatait nem éri meg az "esetleges" hatása. Nekem nem.

Másik fontos tényezõ, hogy csak éppen egészséges egyedeknek szabadna beadni, ellenkezõ esetben durva dolgokat okozhat (anyámnál pl. okozott is), de az orvosok errõl hajlamosak megfelekezni és boldog-boldogtalannak beadják...

SötétBarom
Influenza ellen mondjuk a legjobb, ha az ember nem megy:

-iskolába
-dolgozni
-tömegközlekedési eszközre
-tömegbe

Nekem eddig bevált 😄DASD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

immovable
Gondolom grammra gondolt. Amúgy meg wikin.

A napi szükséglet minimuma 45–80 mg/nap körül van.<5> Ajánlott mennyisége hivatalosan 60–90 mg, de errõl viták a mai napig folynak. Több orvos szerint is érdemes túllépni az ajánlott bevitelt, akár 750 mg-ig, azonban efölött megnõ a vesekõ vagy a magas húgysavszint kialakulásának kockázata. Bár gyakran javallott (részben Linnus Pauling munkáinak eredményeként) megfázás esetén nagyobb adagok bevétele és anekdoták igen gyors gyógyulásról számolnak be, a megbízható kutatások<6> azt mutatják, hogy a megemelt dózisok hatása teljesen bizonytalan, és gyakran nincs több hatásuk, mint a placebónak.
Egyes vélemények szerint a túladagolás (bár a felesleg a vizelettel távozik) elsavanyítja a vizeletet, illetve megnövelheti a húgykõ, pl. a vesekõ kialakulásának esélyét és hasmenést is okozhat. A fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetbõl, ami alkotóeleme az egyik fajta húgykõnek.<5>
Nagy mennyiségû adagja a B12-vitamin felszívódását megnehezíti.
Dzsini
Egyrészt mert hazaviszed, és megfertõzöd vele a családodat (szüleid, gyermekeid, rokonok, barátok, ismerõsök). Másrészt meg kaphatsz hozzá egy olyan szövõdményt, aminek a maradványait egy életre nyögni fogod (tüdõkapacitás-csökkenés, hallásromlás, egyéb nyalánkságok).

pxxl
1000mg-ot akartam írni, csak kimaradt. rövidíteni akartam g-ra 😊

All hail the double x!

Broafka
nem, minek? ha el is kapom, fiatal vagyok, legyõzöm. Ez leginkább kisgyerekek, meg idõsek miatt kell szerintem. Nekik viszont erõsen ajánlott

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

SötétBarom
Úgy.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Roger6
Azért annyi, mert 60 mg kell ahhoz, hogy ne kapj skorbutot, amúgy meg Szentgyörgyi Albertet ajánlom a veseköves teóriákat kitalálóknak, olvassanak utána.

Eneff
mármint 80... -.-
Eneff
A napi ajánlott C-vitamin mennyiség 60 mg. De biztos azt akarják a gonosz orvosok (a gyógyszer maffiával karöltve), hogy vesekövet kapj.

link
Dzsini
Meg nem immunizálták a gyerekeket az alapbetegségek ellen, így a gyermekhalandóság is nagyon magas volt - csak azok élték túl az elsõ 2-3 évet, akik jobb pályáról, jobb körülmények között indultak, vagy épp nekik azt dobta a kocka.

Aztán jött a létszámrobbanás, mikor a régi elvek (8-12 született gyermek/család) és az új technológia (1% körüli gyermekhalandóság) találkoztak.

pxxl
napi szinten mg-os C-vitamin bevitellel egész jó esély van vesekõre is...szal hajrá 😄

All hail the double x!

SötétBarom
Fõleg azért nem, mert nem ismerték az antibiotikumokat meg a tetanusz injekciót.

jazzy
Nem is éltek 70-80 évig 😊
bujcsik555
Csak kötelezõket kaptam, de nem szoktam beteg lenni, max télen egy kis orrfújás, fejfájás, nagyon minimális hõemelkedés. Ezt meg megoldom magam orvos nélkül, tea/palinka fogyasztassal. Jobban bízok az egészséges életmódban.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

pxxl
dehogy oltatom magam. utoljára kötelezõ iskolai oltáson voltam, még az õskorban. azóta semmit nem oltattam. csak 1x tetanuszt mert kellett.
ritkán vagyok beteg, influenzás sosem, pedig tömegközlekedek sokat. kemény vagyok mint a krupp-acél 😄

All hail the double x!

immovable
Tévhit, hogy az influenza ellen elegendõ vitaminokkal védekezni.
Az influenza elleni védekezés fontos része az immunrendszer erõsítése. A vitaminhiány, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mind-mind gyengíti az emberi szervezet védekezését a fertõzések ellen. Az egészséges életmód pedig erõsíti a szervezet védekezõ rendszerét. Ez persze nem feltétlenül elég a fertõzések kivédéséhez, azonban segít a gyorsabb gyógyulásban.
A vitaminkúrák általában csak akkor hatásosak, ha valaki vitaminhiányban szenved. A teljes népesség számára azonban - fõleg megelõzõ jelleg­gel - nem ajánlott a nagy dózisú vitaminszedés.
Egy tanulmány, amely 29 vizsgálat eredményét tekintette át, arra a kérdésre kereste választ, hogy el lehet-e kerülni az influenzaszezonban gyakran elõforduló hurutos/megfázásos megbetegedéseket C-vitamin szedésével.
Az eredmények alapján a nagy dózisú C-vitamin szedése megelõzõ jelleggel nem ajánlott az általános népesség körében, mert a hatékonysága nem bizonyított.
Nincs tudományosan megalapozott bizonyíték arra sem, hogy pl. a homeopátiás készítmények hatékonyak lennének az influenza megelõzésére, bár egyes vizsgálati eredmények szerint a betegség lefolyásának idejét kissé lerövidíthetik.
A védõoltások szerepe a fertõzõ betegségek megelõzésében egyértelmû. Jelentõs eredményeket a fertõzõ betegségek visszaszorításában (mint pl. a feketehimlõ eradikálását a Földrõl) csak a védõoltások alkalmazásával lehet elérni.

Épp lejjebb linkelte Manonegra. Onnan van. Link.
Dzsini
Az influenzának pont ez a "lényege", hogy több formája baromi gyors vad formájában - mire a szervezet érdemben reagál (elkezdi elõállítani a célirányos antitesteket), már bõségesen elszaporodott, és hozza magával a szövõdményeket. Ezért is veszélyes, és a változatok elég sokban különböznek egymástól, hogy az egyikre kialakult védelem a másik ellen nem sokat ér.

Természetesen nem árt jó állapotban tartani az általános immunrendszert, de az sem véd meg mindentõl, csak esetleg csökkenti a fertõzõdés esélyét. Az immunizálás (oltás) pedig szinte teljesen megvéd, mert friss és aktív lesz a szervezet védelme arra a konkrét változatra.

Molnibalage
Miért ártana?

Lacee86
Az már a halálos dózis. <#hehe>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Nem hiszem, hogy mindenkinél ezeket a tüneteket kell produkálnia, akinek erõs a szervezete az szerintem akkor is képes lesz elmenni az orvoshoz.
Vagy éppenséggel az egészséges szervet egyszerûen nem fog megfertõzõdni, mert azok a vírusok amik a szervezetébe kerülnek egybõl elpusztulnak, ha olyan erõs az immunrendszere. Ezért kell kell figyelni az egészségre, egy eleve gyenge embert könnyen lever a lábáról a legkisebb kórokozó is.

Pontosan ezért az egyik legveszélyesebb betegség a HIV/AIDS, mert az immunrendszer támadja meg és ha az már teljesen le van gyengülve bármely vírus bejutva a szervezetbe egyszerûen képes elterjedni.

★★★★★

ressy14
nem, 2-3 nap orrfújást kibírok.

Dum spiro, spero.