A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roger6
Jujj... Második sorod után nem olvastam tovább.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Szerintem nagyon egyszerûen le lehet vezetni ezt a sehova sem vezetõ vitát.
1. Vannak emberek, akik odafigyelnek az egészségükre. Nevezhetjük õket hipchondereknek. Õk (mint pl. én is) próbálnak egészségesen élni. Rendszeresen sportolnak, vitaminokat szednek, ha valami problémájuk van, szakemberhez fordulnak, odafigyelnek a táplálkozásra, télen az öltözködésre, higiéniát fontosnak tartják, stb. Ezek az emberek jóval kevesebbszer betegszenek meg, mert a szervezetük karban van tartva, el van látva a megfelelõ nyomelemekkel, immunrendszerük erõs. ETTÕL FÜGGETLENÜL õk sem halhatatlanok, mert rengeteg olyan betegség van, ami teljesen független mindentõl. Hajlam, családi örökség, vírus, bármi.

2. Vannak olyan emberek, akik pálinkás szalonnát reggeliznek, egész nap a szabadban vannak egy szál kisgatyában, látszólag majd ki csattannak az egészségtõl, pedig napi 3 doboz cigit szívnak el a 2-3 üveg bor mellé. Ezek az emberek viszont elég ritkán élik meg az igazán idõs kort, mert egyszercsak lefordulnak a székrõl agyvérzés vagy szívroham miatt. Persze, itt is rengeteget számítanak a gének és a hajlam.
Dzsini
A környezeted folyamatosan változik, és ha nincs megfelelõ átoltottság benne (lásd mai beszélgetés eleje), akkor elég egy fertõzött elem, és mindenki megfertõzõdhet rövid idõ alatt.

Ha te vagy az egyedüli beoltott a csoportban, akkor azzal nem akadályozod meg a továbbfertõzõdést, viszont magadat nagyjából megvéded. Ha 70% körül van az átoltottság aránya, akkor már a terjedést is lehet gátolni, 90% fölött pedig a járványosodást is. Így pusztult ki a feketehimlõ.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Molnibalage
Bocs, de ez ordas marhaság. Ezek szerint, ha Ebola egyik túélõjének nézõpontájból akkor az Ebola nem egy magas mortalitású betegség, mert õ túlélte.

Iszonyatosan nagy nehézségi gyorsulást is túlélt már néhány ember. Lehet ezekbõl a mintákból általánosítani? Nem.

A statisztika azok által lenézett tudomány, akiknek lövés sincs róla...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Petka
És akkor most a statisztikai adatok miatt rohanjak én is beoltatni magam vagy inkább abból induljak ki, hogy a környezetemben nincs járvány?...

Molnibalage
Ez megint egyelemes minta. Mit kezdjek ezzel...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Az én tapasztalatom az, hogy a rokonaim (mondjuk 50 ember) közül 30 év alatt 5 meghalt. Tehát az én tapasztalatom az, hogy az emberiség 90%-a vagy halhatatlan, vagy az, hogy maximum 300 év alatt minden rokonom meg fog halni.

(szándékos túlzás, de rámutat arra, hogy a tapasztalat mennyire távol állhat a valós adatoktól)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Petka
Na ez meg a másik, amit látok mostanában. Mintha divat lett volna ezzel az "1 mintás statisztika" kijelentéssel dobálózni. Az a helyzet, hogy nekem a saját és az ismerõsi köröm tapasztalata, ami lehet 1 és lehet akár 20 ember, többet ér, mint egy rohadt statisztika a neten. Matematika vs tapasztalat...

Megfazas/influenza miatt kb. 7 evvel ezelott latott a haziorvosom,szoval nem.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Petka
Ehe akárhova, akármelyik topikba vagy cikkhez nézek be, mindenhol csak egymás kiosztása zajlik. Ez mostanában lendült így fel?

OFF
Soha életemben (na jó lehet kisgyerek koromban mégis) nem voltam beoltva influenza ellen és valamiért késztetést sem érzek. Gyógyszert is csak abban az esetben veszek be, amikor elviselhetetlen fej/fogfájás gyötör. Így gyakorlatilag évek óta csak egy megfázást szedek össze egész évben és az is pár nap alatt elmúlik. Nem mellesleg az itt nincs megemlítve, hogy a sok stressz miatt könnyebben megbetegszik az ember, mint a kevésbé egészséges táplálkozás és az influenzaoltások elmaradása miatt...

Dzsini
És 1 mintás statisztika jól általánosítható, ahogy azt lent Szent-Györgyi Albert C-vitaminfogyasztásánál is megbeszéltük.

Erre azért már kényesebb ellenválaszolni, mert nincs rá ellen válasz. Nem is kaptál, a "gyógyszerlobbi" elvérzett. <#alien> <#eljen>

A nagyanyám egészségesebb mint bármelyik mai fiatal, ne viccelj már.

Roger6
Na. A válaszok alapján szinte mindenki makk egészséges. Csak tudnám miért nincs ez így a való életben?! De amúgy a cégnél 3 esetre is emlékszem, akik mondták, hogy mi a francnak fogyasztok vitamint, meg miért így-meg úgy kajálok, õk meg naponta egy tábla szalonna, meg otthon házipálesz, és soha semmi bajuk. Nem beszélve arról, hogy õk orvost sem láttak már nemtom hány éve, soha nem betegek. <#nevetes2> Az eredményt találjátok ki. <#hehe>

Amúgy ezek az emberek is sziklaszilárdan hitték, hogy õk aztán soha nem betegednek meg, és tuti õk is erre nyomtak volna itt. Csak én meg kiröhögtem õket, amikor hosszú ujjúbban, tonna papírzsebkendõ mellett teát iszogatva piros szemmel melóztak két székre tõlem. <#hehe>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Én legtöbbször magamból indulok ki, és a megfázásaim nagyrészt visszavezethetõek a hidegben való mászkálásra, vagy a hideg vízivászatra.

Dzsini
A #106488 rátok is vonatkozik ám.

Neked sajnos még ennyire se, a szûk liberálbolsevik világképedtõl lassan már a monitort se látod, nem hogy az értelmes gondolatokat egy vitához.

immovable
Ennyi tellett csak? Ejnye ennél többet vártam. 😊
Dolgoztál már a gyógyszeriparban ? Mert én igen, a gyógyszerészkollégákkal napi téma volt ez anno. Érdekes módon õk is az én véleményemen voltak amikor szóba jött a gyógyszerlobbi, továbbá hasznos információkat láttak el arról hogy a Magyar egészségügy miért is van a béka segge alatt. Persze ha nem ismerném a selejt világképedet most egy kisregényt írtam volna, de elégedj meg ennyivel, azt told be a szokásos smilet mert kb annyit is érsz. Ja és a lepontozást se felejtsd el, gyereknap van neked még mindig.

Molnibalage
Az immunrendszer állapota több dolog miatt is korfüggõ. A rák kialakulása nem tudom, hogy milyen összefüggésben van az immunrenszerrel, mert vannak hajlamosító gének...

bardocz
Különben is, a megfázás nem akkor lesz, ha elkezdesz fázni, a tested a vért a belsõ szervek felé irányítja, a kezed lábad, lehûl, illetve nyak felett is minden, és ezért a levegõ nem tud felmelegedni, amíg leér a tüdõdbe, és bamm, megfázol. Ha azt veszem, hogy soha nem fáztam meg úgy, hogy kint mozogtam folyamatosan, és eszembe nem jutott fázni, csak amikor álltam egy helyben, akkor ez igaz is lehet.
Dzsini
Ha valami ilyen gyakorlat tömeges megbetegedéseket okozna, nem ûznék évszázados hagyományként a legfiatalabbtól a legöregebbig.

Egyébként szaunáztam már sokszor (és az én szervezetem nem szokott hozzá az ilyesmihez, nem ûztem mindennap), és nem okozott egyszer sem megfázást.

Van aki meg még 80 évesen is dohányzik és makk egészséges, más meg 30 évesen meghal tüdõrákban. A kornak itt nincs köze semmihez sem.

Ezt ûzik az oroszok is, és gyakran több százan csinálják egyszerre. Gondolom te egy újságíró vagy, és minden ilyen esemény után tartottál egy közvélemény kutatást az esetleges megbetegedésekrõl.

Dzsini
A szaunázás errõl szól, és valahogy nem fáznak meg tõle tömegesen a finnek.

Molnibalage
Ez megint csak egyelemes minta. A 20 éves fiatalnál a halál kevésbé valószínû - de ez sem példanélkóli, mert van olyan idióta, aki betegen sem pihen - de nagyon durva maradó egészségkárodás sem kellemes dolog.

Akkor neked javasolnám hogy egy forróvizes fürdõ után menj ki a kertbe, elég kellemes az idõ most kint.

Dzsini
Azt ugye tudod, hogy bebizonyították, hogy a hidegnek és a megfázásnak ilyen ok-okozati kapcsolata nincs? A legjobban felöltözve is ugyanúgy begyûjthetsz egy megfázást, ha a nyálkahártyádra bejutnak a kórokozók, és halálra fagyhatsz megfázás nélkül.

Én is kerestem, de nincs pontos adat.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Na még is mennyi ? Tûkön ülök hogy megtudjam ezt az információt. Amennyire én tudom azok az emberek akikrõl te írsz, nem egészséges egyedek voltak, hanem szenvedtek még más betegségben is, vagy terhesség alatt lévõ nõk voltak. Én még soha nem oltattam be magam influenza ellen, és egy egyszerû megfázásnál több bajom még nem esett soha. Ez utóbbi is maximum azért, mert elõfordul hogy félmeztelenül mászkálok 0 fok alatt.

Esetleg még az alkoholizmusból kifolyólag szoktam elgyengülni, de az már mellékes. <#hehe>

pxxl
"Egy gondolat bánt engemet..."

All hail the double x!

Dzsini
De mindkettõtök ki lesz vágva, ha itt akarjátok megmutatni egymásnak, milyen is az. Udvaroljatok egymásnak privátban.

Molnibalage
Te engemet még nem láttál dühösnek.

biztos te indítottad el a trendet, te divatdiktátor
tudod hogy igazam van, azért vagy ilyen kis dühös 😉
Dzsini
Próbálj meg normális stílusban kommunikálni, kérlek. Még ha nem is értesz egyet a véleménnyel, akkor se szabad a mögötte levõ személyt minõsíteni. A véleményt pedig normális hangon lehet kritizálni.

Molnibalage
Nem az okosokban bízom te zseni. Látom az eredményt. Régen mindenki ismert olyan embert, akiknek x/y totál tipikus betegségben halt meg rokona. Te sanszosan soha nem találkoztál olyan emberrel, aki ezen betegségek bármelyikben szenvedett volna.

Manapság nagyon divatos dolog balfasznak lenni úgy, hogy még az arcod is nagy hozzá. Konvergálsz efelé...

nyilvánvaló, hogy ez statisztikailag kimutatható, de attól még beteges félelem... 😄 statisztikailag az is kimutatható, hogy azt, aki csak a sarki boltig megy ki a házból, kisebb valószínûséggel üti el a villamos. aki bármiféle kockázat vállalásától elretten, az már nem egyszerû racionális helyzetfelmérés, hanem szorongás. egyébként én bírom sqj posztjainak keserû humorát, de maximum ezen a szinten kell befogadni
Pluskast
Nem. Soha nem oltottam be magamat. Én inkább attól félek, hogy maga a legyengített influenzától leszek influenzás😊 Amúgy akinek gyenge az immunrendszere, annak javaslom az ezüst kolloid kúrát. Nagyon keményem megerõsíti az immunrendszert.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
konteo következik: Az ismételten beadott oltóanyagok esetén súlyos védekezõ reakciók léphetnek fel, ha antitestek képzõdnek az állatból nyert oltóanyag valamely összetevõje ellen. Az immunrendszer ugyanis nemcsak a betegség elleni küzdelem érdekében koncentrált anyagot ismeri fel, hanem az oltóanyagban található állati fehérjét is. Ilyen esetben egy másik állatfaj által megtermeltetett szérumot kell a betegnek adni. Edward Hooper szerint (The river - a journey to the source of HIV and AIDS) az AIDS betegség feltehetõen egy polio-védõoltás szérummal terjedt át az emberre. A kockázat jelentõsen növekszik az oltások ismétlésénél, a kombinált oltóanyagoknál illetve több védõoltás egyidejû beadása esetén.

Dzsini
Bármilyen jónak tartod az immunrendszered, sokkal több az esélyed a fertõzést elkerülni, ha egyáltalán nem kerülsz vírushordozók közelébe. Ez ennyire egyszerû, nem beteges félelemrõl van szó, sima statisztika.

az izolációs görbés pozícióm miért számít? én nem félek betegesen az emberekkel való érintkezéstõl, meg nem kizárólag autóba zárkózva utazom, nehogy még megverjenek meg atrocitások érjenek. egyedül az olyasmitõl tartok, amirõl tudom, hogy nem lehet legyõzni, pl. a hiv. na az ellen biztos, hogy én is beoltatnám magam. a biológusok összekaphatnák magukat 😄
Dzsini
A #106438 figyelembe vételével ez egy korrekt álláspont - ha ezt a kockázatot vállalod (és az SQJ-féle izolációs görbén nem foglalsz el elõkelõ pozíciót).

arról, hogy napi három órában rázod a görbebotodat és sírsz a bajszod alól, hogy azok a fránya kontajósok letapossák a kertedet.
nem unalmas idõtöltés?
te sem teszel mást, mint bízol az okosokban, és elfogadod az aktuáltudományos álláspontot amit eléd tolnak. még csak azt sem lehet mondani, hogy különösebben szakértõje lennél akármelyik témának, amiben rendszeresen konteózol.
a miheztartás végett, nem lépek fel a kötelezõ védõoltások ellen, de gyerekként terrorcselekményként éltem meg õket. az influenzaoltásokat viszont adassa be az, aki idõs, vagy tropa az immunrendszere.
immovable
Ez tudod miért van? Mert Merkel Hitler lánya.<#idiota>
tigeroo
pxxl

All hail the double x!

igen, fõként legyengült immunrendszerû, idõs emberek.
náthában is viszonylag sokan meghalnak, de autóbalesetben még többen. támogatom is a tömegközlekedést, biztonságosabb.
ja, a h1n1-es mizéria is ostoba konteó volt, ugye?
ahol egyértelmû statisztikákat kaptál arról, hogy a fertõzöttek lényegesen kisebb arányban haltak meg, mint a szezonális influenza esetében, de ment a mesterséges pánikkeltés, magyarországon is el kellett adni a nyakukon maradt oltóanyagot.
immovable
Nem véletlen írtam így. 😊
A seggfejért elnézést, nem számoltam el háromig...