A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
"SOHA nem voltam még csak náthás sem. Természetes úton kezelem."

Mit is kezelsz akkor pontosan? Vagy csak megelõzöd?
cenobite
Ja! Nem olvastam vissza -biztos volt flame- csak a kérdést néztem.

gamertag: kenobita

cenobite
3. válasz.
Nem. Soha. Semmi "mesterséges járvány" ellen. Eddig bevált. SOHA nem voltam még csak náthás sem. Természetes úton kezelem. Forró citromlé+fokhagyma+méz (kb. fél kávéspohár) szuszira. Nem egy gasztronómiai orgazmus de mûködik. Ezt 2-3 napig csináld.
Nem úgy mint akik szúrtak. Még a H1N1-t is beoltatták -egész család papa mama gyerekek (bár azt sem tudták, hogy fáról esik le, vagy teknõsök harapdálják.)
Ami megdöbbenett (illetve dehogy is, hiszen erre megy ki az egész), a reklámok.
A tv-ben már azt adagolják, hogy "nehogy már természetes úton kezeld magad, vegyél inkább XVVCVX gyógyszert." Csak figyelj!
Gondolom láttátok az ominózus "forró tea+méz vs. gyógyszer" reklámot.

Többet nem írok, mert a flame tovább terjed, pedig van még párszáz karakterem. Höhö...

Olcsál!

gamertag: kenobita

Roger6
Milyen véglet amit írtam? Egy szót nem írtam vazeg. Linkeltem egy cikket.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

zsoltioregon
Ki beszél?<#eplus2>

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

clio1616v
jó keverék vagy

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

zsoltioregon
Ez nem az egyik véglet, amit írsz
lehet én vagyok ironman, de 3 napnál tovább sose szenvedtem extrém módon ilyen szaroktól. Fájt a torkom, köhögés volt tovább, lehet láz is, de nem tudtam ágyban maradni viszont suliba se kellett menni.

Fõsulin meg magsról szartak az igazolásokra. Vagy leadtad idõben a tervrajzot/jegyzõkönyvet, vagy AM aszt kukorékolhatsz.

a másik mikor a 8-10 évest tömik antibiotikummal mint a libát, aztán zéró i.r.-el belebasszák a vé.o-t és döglõdik a szerencsétlen.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Roger6
A felesben jobban hiszünk mint az oltásban - figyelem, szenny oldalról való, mégis érdekes lehet...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Molnibalage
Ej. Asszem csemegézek. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ReszegKoldus
89 részes sorozat volt

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Calver
100+ új hsz, támadt az NWO?

nem adatom be, elsõsorban lustaság/érdektelenség okán. életemben egyszer voltam influenzás, 15+ éve, de mint élmény... megmaradt. viszont azóta semmi ilyen, még akkor se, amikor közelemben mindenki szép sorban dõlt ki.

#106558: errefelé, vagy sorozatjunkien nézelõdj, ott is van írás róla

"The trees move. Do you not see it?"

Molnibalage
Más témában is van ilyen film a párostól?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
Hát igen, nagyon mások lennének ezek az eredmények, ha akár a H1N1, akár a H5N1 komolyabbra sikeredik. Ez a kettõ, amit felkapott a média, viszont hál'égnek nem lett látványosan sok halottja sokak számára hiteltelenné tette a veszéllyel fenyegetést.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

clio1616v
nem vagyok hülye, nem szoktam védekezni

jobb az ha az immunrendszerem elvégzi a tisztogatást a rendes víruson

aki meg belehal az törõdjön bele, hogy ilyen a természetes kiválasztódás, nem véletlenül van így

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Molnibalage
Várj addig, míg lesz egy Spanyolnátha 2.0, aztán tedd fel a kérdést újra. Akkor lehet, hogy más lesz rá a válasz. Bár akkor meg majd sok drioid kitalája, hogy "azok" okozták a járványt...

ReszegKoldus
R.I.P. <#sir>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tigeroo
Semmit, eddig se azért írtam hogy bárki kezdjen velük valamit. Aki akarja leszûri a lényeget, aki nem az meg nem, nekem igazam van. A #106490 lényegi részén volt a hangsúly részemrõl, nem az utolsó mondaton. Szépen eltereltétek a témát.

Pluskast
Ez ok. A H1N1-nek szerintem is nagyobb volt a füstje mint a lángja. Ha annyira komoly vírus lett volna akkor több tízmillió ne adj isten százmillió embernek kellett volna meghalnia.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
De végeredményben rajtad áll, hogy megteszed vagy sem nem? Mármint, ha sok reklámot nézel lehet, hogy egy idõ után tényleg elhiszed, hogy az xy torok fertõtlenítõ cukorka segít rajtad😊

pxxl
"...mert ez az élete és tényleg segíteni akar?"

sg-n nem <#nevetes1>

All hail the double x!

Dzsini
Ezért nem nagyon terjed egymás után két évben azonos variáns, mert az ellen felépül egy társadalmi szintû rezisztancia az oltottság és a betegségen átesettek miatt.
Viszont sok év után körbeérhet, és egy-egy variáns (H5N1, H1N1, stb.) is változik annyit sok év alatt, hogy a vakcina vagy a megbetegedés után kialakuló ellenállás hatásossága is lecsökken. Amikor pár éve volt a H1N1 nagy járványa, az például nagyjából egyezett az 1918-20-as vírusváltozattal (ami több tízmillió áldozattal járt), de mivel az azt átélõk közül már kevesen éltek, ezért nem volt természetes ellenállás a lakosságban.

A nagy "ez üzlet és csak pénzt akarnak nyerni belõle" gondolat meg pont a 2009-es H1N1 miatt volt, mert azt pár tízezer halálos áldozattal (és nagyon sok millió megbetegedéssel) sikerült megúszni világszinten. Mivel kevesen haltak meg belõle, ezért biztos csak hisztirõl lehet szó.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pluskast
Gondolom azóta mióta a kereskedelmi adók hírmûsorai lesûlyedtek a blikk és társai szintjére. Régen a híradók nem kék fény mûsorok voltak. Ahogy romlik az emberek értelmi színvonal úgy alkalmazkodnak hozzá a tv mûsorok is.

zsoltioregon
"...mert alacsony a halálozási rátája"
mégis ez folyik a csapból, a vakcinagyártók meg jól megszedik magukat.
Ez utóbbi mehet az ellenérveim közé 😊

Dzsini
Az influenza nagyon gyors, a fertõzéstõl számítva általában 1, de legkésõbb 2 napon belül ledönt a lábadról, nincs hosszú lappangási ideje, ezért is jól véd tõle a társadalmi szintû átoltottság. A kórokozó amikor bejut a szervezetbe, megpróbálja magát szaporítani, hogy továbbterjedhessen. Egy immunizált szervezetnél ez meghiúsul, tehát nem tud továbbfertõzni, még ha be is jutott a szervezetébe a kórokozó.

Most konkrétan az influenza védõoltásra gondoltam, nem egyéb oltásokra. Az pedig hogy az orvosok, kutatók, feltalálókat magasztos cél vezérli, elismerem, de a gyógyszeripar akkor is csak biznisz, akárki akármit állít.

Az évente elõforduló szezonális influenza oltások mióta kapnak ekkora teret a híradókban?

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Pluskast
Nem azért nem teszik kötelezõvé mert trendi, hanem azért mert alacsony a halálozási rátája. Ha minden évben 10 - 20 millió ember meghalna tuti kötelezõ lenne. a másik meg, hogy az influenza minden évben mutálódik. Ergo lehet, hogy te tavaly beoltottad magad az nem biztos, hogy idén is megvéd mert nem ugyanaz a vírus fajta.

zsoltioregon
Javíts ki, de attól még lehetsz hordozó, hogy te nem vagy beteg...
több okból is lehetsz
ezek közül egy amit nem véd ki a v.o.:
-leszállsz a csini sárga villamosról, ami hemzsegett a fertõzöttektõl. Aztán veszel egy újságot és báng... a pénzzel együtt odaadtad a vírusaid Etelka néninek (újságárus)

Ez a beoltatás dolog olyan trendi okoskodásos szar lett a világban.
n+1 influenzát KEZELÕ készítmény létezik. Ha olyan veszélyes lenne ez a betegség, akkor kötelezõvé tennék az oltását alles.

Pluskast
De miért is pusztán biznisz ez? Komolyan nem értem. A gyermekbénulás elleni szerrel is beoltják az embereket és aki feltalálta nem a pénzért csinálta. De ugyanígy lehetne említeni a penicillin feltalálóját is. Az elõ sem fordulhat, hogy egy orvos azért talál fel védõoltást vírusok ellene mert ez az élete és tényleg segíteni akar?

Molnibalage
Ki fogott meg és mit? Nem posztoltam semmiféle statot és soha nem mondtam, hogy menni kellene. Megint egy újabb félkegyelmû, aki olyat állít, ami soha nem mondtam. Nagy divat ez manapság a fórumokon

Pusztán azért nem megyek el, mert lusta vagyok. Régen azért nem mentem el volna, mert egy rakás beteg ember közé kellett volna menni oltani, de most már asszem nem csak háziorvosnál lehet.

Dzsini
Mindenki a célcsoport, hogy a lehetõ legkevesebb aktív fertõzõ legyen a társadalomban. Egy egészséges fiatal (elsõsorban) nem a saját maga védelmében oltat, hanem azért, hogy a szüleit, a környezetében levõ gyerekeket, betegeket ne fertõzze meg addig, amíg õ hordozó, és utána esetleg pár nap alatt súlyos szövõdmények nélkül kiheveri.

ManoNegra: lehet, hogy én vagyok, de ennek lássuk be elég kicsi a valószínûsége.

Petka
Na úgylátom megfogtalak. Elõször a statisztikád szerint menni kéne oltásra, mostmeg hirtelen bevallod, hogy te magad sem mész el, majdnem hasonló okok miatt, ami miatt én sem. Ehh...

Azt nem mondtam hogy nem is leszek, egészen pontosan azt mondtam még alább, hogy átesek rajta természetes úton, ha kell.

Roger6
Fuhh... baszki... ok. <#szomoru2> Nyugodj meg. Ezt is túléled mint mindent.

Molnibalage
Õszintén szólva nem tudom. Voltam már úgy beteg, hogy illet rá az infulenza tünetegyüttese. Oltva soha nem voltam.

A bibi az, hogy mindenki a saját kis világából nézi csak a dolgokat.

1. Nem mindenki fiatal.
2. Nemi mindenkinek van erõs immuúnrendszerse.
3. stb.

Miért hiszitek azt, hogy az életerõs fiatalok a célcsoportja a védõoltásoknak...?

Most még én sem oltom magam. 50+ évesen meg lehet, hogy fogom.

Még az is lehet, hogy Te vagy a hegylakó. 😄

Dzsini
ManoNegra írta, hogy õ se volt idáig influenzás, tehát nem kell oltatnia magát (mert nem is lesz).

Én se haltam meg, tehát halhatatlan vagyok, hiszen a múlt eseményeit extrapolálom a jövõre.

zsoltioregon
<#nemtudom>
A magyarok tudnak valamit akkor.

Roger6
Huhh, és másodszor is ellövöd... vannak gondok. <#whatever>

Dzsini
Én se haltam meg eddig, de az nem jelenti azt, hogy bizonyára halhatatlan vagyok. Bár a saját halálozási statisztikám egészen kiváló 😊

Dzsini
Szerintem lehet valaki úgy valami mellett vagy ellen, hogy nem tapasztalta meg személyesen, hanem ismeri és átgondolja a lehetõségeket.

Az átoltottságnak egyértelmû hatása van egy vírusos fertõzés terjedésével szemben, és az influenzáról (arról, amelyik tényleg az, nem egy megfázás) pontosan lehet tudni, hogy igen súlyos következményekkel járhat, ha járványossá válik.

Ez jó kérdés. Mint kiderült, eddig (amire emlékszem) nem voltam influenzás, akkor minek oltassam magam évente? Aki meg nem hiszi el hogy ez is csak biznisz, az higgye azt hogy õt meg akarják védeni...

Petka
Egyáltalán te voltál már influenzás vagy szenvedtél hasonló komolyságú betegségtõl, hogy ennyire az oltás mellett vagy?

Molnibalage
-van bennem egy minimális konteózás, hogy valami lassan ölõ genetikai mérget oltanak belénk, amivel a magyarságot akarják eltörölni a föld színérõl (orvosnak ezt nem mondanám el, ha kérdi miért nem kell)

Nem csak kis hazánkban van védõoltás. Egyszerû úgy szeretném megérteni, hogy egyesek szerint miért vagyunk mi olyan különleges nép annak fényében, hogy lassan 500 éve mindeki velünk törli fel a padlót...

Dzsini
Ötödik pontra: nálunk a cégnél lehetett választani magyar, francia és angol vakcina közül (sõt, hozhattál saját magad által vásároltat is) 😊 Úgyhogy jobb helyen választhatsz, hogy melyik néppel együtt akarsz kipusztulni.

Molnibalage
A baj az, hogy még az alapvetõ változókat sem fogtad fel.

Találkozás valószínûsége fertõzöttel, valószínûsége a fertõzõdésnek xy kontaktus esetén, és a szövõdményeknek is van valószínûsége. Ebbõl te kb. az egyiket vetted figyelembe, úgy ahogy...

zsoltioregon
Nem kérem mert:
-az aktuális oltás nem véd minden típus ellen. Attól még lehet inf., hogy idõben beoltottam magam.
-kaphatok el más légúti, lázzal járó stb, fertõzõ betegséget, attól, hogy be vagyok oltva (hogy megyek a sok beteg közé ennek esély kb meg20x-dik)
-az oltáskor (orvosnál) betegszek meg influenza+védõoltás= murvanagy szenvedés.
-nem félek annyira az influenzától. pánikkeltõ sajtó stb
-van bennem egy minimális konteózás, hogy valami lassan ölõ genetikai mérget oltanak belénk, amivel a magyarságot akarják eltörölni a föld színérõl (orvosnak ezt nem mondanám el, ha kérdi miért nem kell)
-lusta vagyok külön ezért elmenni az orvoshoz, ha ott vagyok csak elõször akarta rátukmálni, másodikra nem. Szeretném, ha könyörögne és egy kis elmefightingot vívhassak vele.
-sajnálom rá a pénzt, inkább veszek vitamint
-sok ismerõsnek rosszak a tapasztalati, a legdurvább eset pár éve dec. közepétõl jan végéig szenvedett az v.oltástól. a vesése is károsodott tõle. De sok más ismi is csak szopott az oltással.

pxxl
látom nem vagy tisztában a hipochonder szó jelentésével 😊

All hail the double x!

Petka
Én nem általánosítok, hanem saját magamról beszélek. Nem rohanok az oltásért, mert feleslegesnek tartom szennyezni magam vele, mivel az a SAJÁT tapasztalatom, hogy nehezen tudnám összeszedni.

Ellenben a statisztika, na az általánosítás és, ha az általad leírt dolgokból indulok ki, akkor nekem most rohamtempóban kéne mennem a dokihoz, mert a STATISZTIKA azt mondja, hogy elég nagy esélyem van összeszedni.

Nem kívánok vitatkozni veled, mert úgysem fogsz megérteni.
Inkább jó egészséget kívánok!