A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Broafka
meglepett, de nem fog változni semmi sem

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Lacee86
Meglepett kicsit, de ettõl nem fog változni semmi. Nem egy emberen múlik az egész oktatási rendszer eltorzulása, és nem is egy pillanat alatt alakult ki, hanem egy hosszú folyamat kellett ahhoz, h idáig jusson...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

HTS s3rg1nh00
*kapott
egy kézzel nehéz gépelni kutyasimogatás közben 😄

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

HTS s3rg1nh00
nem lepett meg,az viszont igen,hogy csak ennyit kabott at a büdös #&@#&

<#kuss>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Mit szólsz XVI. Benedek pápa lemondásához? ==>> Mit szólsz Hoffmann Rózsa lefokozásához?
Pluskast
Juj. Már QuippeR elmondta a lényeget én csak annyit tennék, hozzá, hogy abban az idõben a gazdagok is kb ugyanannyira hittek istenben mint a szegény ember. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy abban az idõben teljesen máshogy gondolkodtak az emberek a világról mint mi. Nagyon más kor volt és nem a mai modern szemmel kell nézni az akkori emberek világfelfogását.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Roger6
Úha, valaki rossz lábbal kelt... <#hehe>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

HTS s3rg1nh00

Motoroj
Ez a négynégyezés felétek mostanában jött divatba? Csak azért kérdezem, mert itt már nem vicces.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Calver
de hát... mi lesz velünk Palpatine nélkül?!!!négynégy

"The trees move. Do you not see it?"

Meglepõdtem, de teljesen logikus lépésnek gondolom.

★★★★★

pxxl
Ezt hadd én döntsem el, hogy hova mit teremtek! <#idiota><#nevetes1>

All hail the double x!

Narxis
Inkább akarat nem volt.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

QuippeR
Azért ezek még féligazságnak is csak nehezen mennek el, inkább simán csak tévedés az egész, amit írsz.
A keresztes hadjáratok nem térítési szándékkal indultak, és nem is torkolltak ilyesmibe.
A szegények nem sokat értek egy középkori hadseregben, nem is nagyon gyûjtötték õket.
A katolicizmus még nem is létezett a kereszténység széleskörû elterjedésének idején, akkoriban még egységes keresztény egyház volt.
Az ugyan elképzelhetõ, hogy direkt tartották tudatlanságban a népet, de a többi földrész történelmét figyelembe véve azért nem kirívó az eset, mivel mai szemmel nézve nagyjából senki nem tudott sokat a dolgok miértjérõl. Elképzelhetõ, hogy egyszerûen csak nem volt elegendõ erõforrás a széleskörû taníttatásra.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

videobaby
csak hiszed. inkább pl. a keresztes hadjáratoknak köszönhetõ, de azt megelõzõen annak, amit alább írtam. pont a katolicizmusra nem jellemzõ, hogy annyira a szegényeket gyûjtötte volna. õk csak a létszámbeli növekedésnek kellettek, no meg a hadviselésüknél "fogyóeszköznek". õket volt könnyebb ijesztgetni a tanaikkal, mivel szándékosan tudatlanságban tartották õket.

szabii98
megkökkentett. És remélem a néger bíboros lesz az új pápa 😊 érdekes lenne. Valamint reménykedünk Erdõ Péterben is, jó lenne végre egy magyar pápa.
Benedeknek eléggé érdekes múltja van, de akik azért ítélik el, mert kötelezõ volt belépnie a Hitlerjugenbe...
érdekes, hogy elég sok embert nem érdekel

I met God. She's black

QuippeR
nem attól terjedt az biza, hanem mert a szegények, elnyomottak és kiszolgáltatottak vallása volt, ilyenekbõl meg érdekes módon már azelõtt is meglehetõsen jelentõs tömeg gyûlt össze a világon, hogy ezek a szörnyû, vérszomjas keresztények örökre tönkretették volna. [/sarcasm]

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

morcosqtya
Sok változást nem hoz ez a dolog a legtöbb ember mindennapi életében / lehetõségeiben, de azért pörögni lehet rajta..

A kenyér nem lesz olcsóbb holnaptól, a fizetés sem több...
Mondjuk a konteósok nyilván elõkeresik most a fekete pápa lapot, jönnek a gyíkok stb.. 😊 De minden csoda három napig tart, úgyis jön majd a vizsgaidõszak illetve dolgozni kell tovább, jönnek a csekkek jövõ hónapban is, stb...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

videobaby
nem keverem, különbséget tudok tenni a vallás, a hit, és a vallásosság fogalma között. sõt, akkor már a hiszékenységet se hagyjuk ki.
de legyen neked ahogy érzed😊 lehet, hogy a világi hatalommal szemben, de annak a vagyonát használva a sajátját gyarapítgatva. ami nagyon unszimpatikus.
(de ez már tényleg nem a szavazás témájához kapcsolódik)

Dzsini
Én úgy érzem kevered a vallásosságot, az egyének és kis közösségek vallásgyakorlását és a tanítást a hatalmi politikával, ahol az egyházak játszanak. A történelem során minden egyház mindenhol azért jött létre, hogy a saját érdekeit érvényesítse a világi hatalommal szemben, természetükbõl adódóan politizálnak.

Ezektõl többé-kevésbé független az, hogy valamely napokon egy hasonló gondolkodású közösség összegyûlik egy helyen, és valamilyen módon kinyilvánítja összetartozását (és ezt misének, istentiszteletnek, stb. nevezik).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

videobaby
attól volt a római katolicizmus annyira gyorsan terjedõ, mert az összes körülöttük lévõ népcsoport isteneinek az ünnepét átformálta "keresztény köntösbe". így népszerûsítették a dolgaikat. a vallásnak Istenrõl kellene tanítania az embereket, a politika nem ezt jelenti. azért nem félnek kicsit sem belebeszélni abba, amihez közük nem kellene, hogy legyen. igen, már kezdetektõl királyokat koronáztak, átkoztak ki, blabla. de ki tette õket erre méltóvá? nem a Bibliával kellett volna foglalkozniuk? nem errõl kellett volna tanítani az embereket? ehelyett harácsoltak, félelemben és tudatlanságban tartották az embereket a nagy hazugságaikkal.
a politika egy vadállat a Biblia szerint, és a szajha, a vallások összessége ül a hátán. de nézz utána, mi lesz ezzel a szajhával.

Dzsini
Az egyház már megalapításakor politikai szervezetként jött létre, a vallásgyakorló közösségek összefogására, érdekérvényesítésre a római birodalommal szemben. Hozzá kell tenni, hogy elég hatékonyan, hiszen hamar elfogadott vallássá vált, és az se telt túl sok idõbe, hogy államvallás legyen belõle, még a szétszakadás utáni részekben is.

Minden egyház alapvetõen politikai, érdekérvényesítõ szervezet, hogy érted, hogy maradtak volna a helyükön?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Pont ez a baj, h papíron... De ebben az egyház is nagy hibás, mert egyre nagyobb a képmutatás a részükrõl is. Rengeteg pap és egyházi vezetõ bort iszik és vizet prédikál. Na, de ez már egy más téma.

videobaby
na itt a bibi. az egyháznak mióta kell, hogy köze legyen a politikához? jó, köze van már 2000 éve, de épp ez a baj. maradtak volna meg a helyükön.
a világoon ennél jóval többen éheznek, nyomorognak, halnak meg ivóvíz hiánya, meg a nagy mocsok etc. miatt. a papíron kifejezésed viszont fedi a valóságot. a fele sem gyakorolja/hiszi amibe belekeresztelték anno. lehet, hogy nagy hír, lehet, hogy igazad van ebben, de akkor átfogalmazom a véleményem a te kedvedért😊 engem hagy hidegen, hogy a pápa mit mûvel, vagy mit nem mûvel, de ettõl még ez nagy hír😊

clio1616v
de az

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Lacee86
Papíron 1,2 milliárd ember hitéleti vezetõjének távozása azért nem kis hír, még akkor is, ha téged nem érdekel...

bardocz
Biztos csak dugni akar.
clio1616v
elég lassan szánta rá magát a szexre

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsini
A jelenlegi világ egyik vezetõ politikai hatalmának élérõl van szó - kis túlzással akkora hír, mintha Putyin vagy Obama mondott volna le.

Nem erdekel.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

videobaby
pont ez az a hír, ami hidegen hagy. nem vagyok katolikus, nagyon nem érdekel ki a pápa. lesz helyette másik. vagy van. miért ekkora hír ez? nincs ennél fontosabb az országban?

banok
Leszarom

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

MR ME
nem igazán érdekel, de elfogadom...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Motoroj
Az a baj, hogy a mostani uralkodók harmat gyengék. És ezzel nem is elsõsorban XVI. Benedekre gondolok, mert õ azért kiállt az elvei mellett.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Attila8805
63.4%

26

Nem érdekel.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Broafka
már-már rosszabb is...

Narxis
Igen, erre gondoltam. Egy bizonyos szint felett az egyház ugyanolyan mint az állam.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

tigeroo
nem nagy összeesküvés, kicsiben is ugyanígy megy..
Pluskast
Ja, hogy vatikáni bankos balhéra gondolsz mint a lemondás okára? Reggel munkába jövet hallgattam egy rádióbeszélgetést a kocsiban. Érdekes dolgokat mondtak. Azt tudtátok, hogy a bankot 1942-ben alapították és Mussolini 80 millió dollárral járult hozzá? Nem elképzelhetetlen , hogy ezért mondott le.

Ez már majdnem úgy hangzik mint egy összeesküvés.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Roger6
Tibi atyát pápának!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

tigeroo
utcsó mondatod: na vajon miért...? ha õk akarnak irányítani akkor megfásult embert kell választani, nem kiscsikót aki majd reformál és esetleg kiis takarítja az ilyen-olyan mocskos dolgokat...

ha bennelennél 1 nagy klubban (nevezzük cégnek), és lennének nem épp jogos bevételeid, élnél mint hal a vízben teis balfasz fõnököt választatnál meg inkább nem? mert nem érdeked hogy rendet tegyen egy jó vezetõ.

nemtom, én így látok a dolgok mögé, fenntartásokkal kezelem az ilyen fisifosi bejelentéseket.
Pluskast
Ezzel egyet értek. Valahol ez többrõl szól mint egy királyi cím, hisz ennek azért ott van a vallási vonzata is. II. János Pál pápa is megtehette volna, hogy lemond de mégsem tette. Amennyiben pedig úgy érzi, hogy a nyugdíjas éveit akarja élvezni, akkor minek vállalta el? Azt hiszem közel sem volt benne annyi elhivatottság mint az elõdjében (nem is értem, hogy akkor miért nem egy nála sokkal fiatalabb, energikusabb pápát választott a konklávé).

Dzsini
Egy kis összefoglaló, hogy milyen összetevõi voltak ennek a bizalomindex-csökkenésnek.

Broafka
Vannak életre szóló posztok, és ez az. Ez amolyan... hagyomány, akkor tartsuk is meg, vagy ne vállalja el. De itt nem hiszem, hogy csak ennyirõl lett volna szó

tigeroo
"Az elmúlt hét év alatt jelentõsen megcsappant az olaszoknak a katolikus egyházba, valamint annak vezetõjébe, a pápába vetett hite. Amíg 2003-ban az olaszok 62,7 százaléka viszonyult "nagyon nagy" vagy "nagy bizalommal" a katolikus egyház iránt, addig 2010 áprilisában már csak 47,2 százalékuk nyilatkozott hasonlóképpen. A La Repubblica szerint a pápa iránti bizalom ugyanebben az idõszakban 77,2-rõl 46,6 százalékra esett vissza."

2005-ben hunyt el II. János Pál.

lehet hogy ez is közrejátszott, ám II. János Pál az egyik legfiatalabb, míg XVI. Benedek az egyik legidõsebben megválasztott pápa - úgytudom hogy már a nyugdíjazását alig várta amikor meghalt János Pál amikor megválasztották. Így viszont kicsit érthetõ a döntése.
Lacee86
Hit és egyház nem ugyanaz... Én nem az egyházban hiszek. Az ugyanolyan tévedhetõ, mi több, korrupt, mint bármilyen más szervezet, amit ember irányít...

Broafka
aki hisz annak tényleg mind1, de minden értelemben. Ameddig nem erõltetik rám a vallásukat, addig mindenki abban hisz amiben akar. De pl a nénike, akinek alig van nyugdíja és nem vallásos, és csak azért megy el templomba, hogy a többiek ki ne nézzék, és a pénz gyûjtésnél kénytelen beledobni 200 Ft-ot (ami neki, kenyér és kefír, egy komplett vacsora) mert a mellette ülõ nénike különben kiutálja a faluból... ne az az undorító az egész egyházban.

Apám is folyton cseszeget, hogy miért nem éneklem a mi atyánkot... mert nem vagyok vallásos, és nem hiszek ezekben a dolgokban, ennyi