127612
  • QuippeR
    nem a középkori Japánban vagy, de ha ott éltél volna, akkor is vésd erősen az eszedbe, hogy valószínűleg nem szamurájnak, hanem szarfoltos gatyában a rizsföldön dolgozó koszos parasztnak születtél volna. szóval talán még örülhetnél is neki, hogy helyette a 21. század Európájában vagyunk.
  • Motoroj
    Régen verekedtem, egy baromarcot valószínűleg megcsapnék, lányt szerintem nem.
  • QuippeR
    senki nem alkalmazhat erőszakot, csak az ilyen jogosultsággal rendelkező erőszakszervezetek, a megfelelő szabályokat betartva. verd bele a kis fejecskédbe, hogy ez nem a középkor.
  • mrzed001
    Javaslom számodra, hogy ismerkedj egy kicsit a japán kultúrával.
    Ami ugyebár a szamuráj korból ered, amikor is ha úgy érezte, hogy a boltos nem ELÉGGÉ kedves és tisztelettudó vele, akkor a katana egy suhintásával lenyisszanthatta a fejét mindenféle retorzió nélkül.
    MERT MINDENNEK AZ ALAPJA A KÖLCSÖNÖS TISZTELET !

Ha a hölgy megtiszteli azzal a sofőrt, hogy semmit sem szól, vagy illedelmesen megköszöni az életét, a nevelő-feszlevezető pofon sem repül.
    És még mindig jobban járt, mintha egy szamurájjal szájalt volna ugyebár ...

És igen, minden tiszteletlen, visszapofázó, magát valakinek képzelő kivagyi embernek úgyszintén kiosztanám a pofont.
    Ha a gyerekem fut elé, és nem elnézést kér (sőt visszapofázik), akkor ha a sofőr nem, én adnám neki.

Olaszliszkán meg ennél kevesebbért is lincseltek már.
  • Fbn Lx
    mi az, hogy MEGÉRJEN EGY POFONT
    úgy beszélsz egy szerencsétlen pofonról, mintha bucira csépelte volna a nő arcát. ne rendelkezzünk már ennyire alacsony ingerküszöbbel. az ember nem porcukorból van, hogy meghaljon egy pofontól...
  • QuippeR
    teljesen világos hogy a nő egy bunkó. még mindig nem magyaráztad meg, hogy milyen világlátással kell ahhoz rendelkezni, hogy ez megérjen egy vért fakasztó pofont.
  • QuippeR
    "egy kiosztott pofonnal rendet tett, és elejét vette ezzel a bűnismétlésnek"

nem tudtam, hogy ő egyben valamilyen erőszakszervezet tagja is, akinek az a dolga, hogy kiosztott pofonokkal vegy elejét a további baleseteknek.

ha valamilyen oknál fogva nem érezte volna magában ezt a nagy népnevelő szellemet, akkor most -bár szarul érezné magát, mert köszönet helyett mutogatást és bunkóságot kapott cserébe- most még mindig lenne munkája, és nem jelentették volna fel.

de azért csak előre népnevelők, mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
  • Fbn Lx
    úgy érzem, hogy itt lassan mindenki puhapöcsé válik, és jogi frázisokkal akar megoldani minden helyzetet.
    nem, embernek kellene lenni.
  • Molnibalage
    Én bringával egyszer egy kisgyereket félig elcsaptam. Holtérből teljes gőzzel tekert ki elém, mikor tekertem a lakótelep belső útján. A mákja az volt, hogy lassan mentem, mert az ilyen helyzetekre felkészülve nem száguldozok és nélkül. Kétszeresen mákja volt, mert a bringám első kereke a vázába úgy akadt be, hogy a lábát nem nyomta oda, viszont úgy beépkelődött, hogy én áfordultam a saját bringám felett és a betonon landoltam. A srác megijedt, még azt sem tudtm megkérdezni, hogy minden OK. Mire feltápászkodtam - azért fájt az esés - adiggra kiszedte a bringát ls eltépett a messzeségbe. Bazdmegoltam, mert mi van, ha a kiscsákónak mégis baja van, akkor meg a végén engem vettek volna elő, szemtanú meg nem volt...

A bringát meg vihettem haza vállon, mert kb. 5 cm-es kitérésű 8-asba deformálódott az első kerék. Amíg fel nem akartam szállni a bringára fel sem tűnt, hogy ennyire durván hatott a bringára az eset. Ekkor méginkább tudatosult bennem, hogy a kissrácnak mekkora mákja volt. Van pár olyan autós, aki ott már ~30-as tempóval megy. Ha autó jött volna és nem én, akkor a kölköt kivasalja, mint egy bogarat...
  • Fbn Lx
    ettől még az angol szajha meglehetősen csicska, ezt be kell vallani.
    most képzeld el a helyzetet, hogy bambán lelépsz egyvillamos elé, vészfékezésre készteted azt, aztán még neked áll feljebb amikor rádszólnak, hogy ejj de én tudom a jobban nem is csináltam rosszul
    utána kapsz egy maflást, és még mész feljelentgetni hogy jogilag meghurcolják ezt az embert.
    vagy add vissza helyben, ha nem vagy csicska, vagy tedd zsebre a maflást és tanuld meg belőlle, hogy szét kell nézni rendesen.
  • Lacee86
    Akkor sincs jogod felpofozni a gyereket. Ráadásul ha 50-nel mész és nem a telefon lóg a füleden vagy nem bármi mással vagy elfoglalva, akkor minden körülmény közt le tudsz fékezni.
    Hány és hány balfaszt fel lehetne pofozni ennyi erővel, aki ki se látszanak a telefonjukból, úgy vezetnek, vagy éppen észre se veszik a táblákat, zebrát stb. hanem csak mennek ész nélkül...
  • Fbn Lx
    de mi van, ha egy hatalmas felkokszolt gyerek fut eléd, egy igazi hulk, aztán letöri az alkarodat, és feldugja a seggedbe?!
  • ManoNegra
    Bizonyos helyeken jobb ha nem szállsz ki erősködni, inkább gázt adsz és menekülsz.
  • immovable
    Meg mióta bűntett a figyelmetlenség.

Am hős vagyok, eddig kétszer ugrott elém gyerek(ek) féktávon belül. Nem ütöttem el őket, fékeztem, elfordítottam a kocsi elejét, majd kifújtam magam, káromkodtam, aztán mentem tovább.

• Molnibalage
    Ha mondjuk a te gyereked futna elém bringázás közben és utána jól felpofoznám, akkor is ilyen rendcsinálás párti lennél? Vagy akkor egy füst alatt a gyereket és a balfasz szüleit is pofozzam fel, ha már ennyire lendületben vagyok...?
  • bardocz
    Egy tarkóncsapás, vagy pofon teljesen ugyan az, mint tarkónbaszni valakit, ja. Nem is vártam mást itt. pá
  • Lacee86
    Az baszkodja tarkón a gyerekét "nevelés" ürügyén, akinek halvány lila gőze sincs a gyereknevelésről...
  • immovable
    Téged apád sokszor baszhatott tarkón, ha nálad a "tarkónbaszás" gyereknevelés.
  • mrzed001
    Én sem azt mondtam, hogy el kellett volna ütnie.
    Hanem azt, hogy jobban járt volna, ha elüti.
    Amúgy élet és rend párti vagyok.
    Ez az ember megmentett 3 életet, egy kiosztott pofonnal rendet tett, és elejét vette ezzel a bűnismétlésnek (ezzel lehet még több embert mentve meg ... hisz legközelebb akár egy busz elé is kiléphetett volna az angol liba mert "jobbra nézett" ... ott kormányt elrántva még durvább dolgok is történhetnek).

Szóval ez így szerintem win-win szituáció.
    A 2,5 liba túlélte, a leckét pedig egy életre megjegyezte.
    Egyedül az önérzete sérült, amit szépen le kellett volna nyelnie, hisz saját hülyesége miatt.
    De egy nagy KÖSZÖNÖM-mel még akkor is tartozna a sofőrnek.
    OK, inkább 2-vel, egy saját, egy meg a gyereke nevében.
  • bardocz
    Gondolom ha mondjuk apád tarkóncsapott, mert ostoba voltál, akkor őt is basszák ki a munkahelyéről, hiszen a btk-ban nincsen benne gyereknevelés címszó alatt.
    Ezután a nő legalább mégegyszer biztosan nem fog villamos elé lépni, ha nem történt volna semmi, akkor addig folytatná, amíg el nem basszák.
  • Sir Quno Jedi
    Sajnos a BKK-sok csak a szokványos "protokollt" követik. Ha valaki beszól az utasnak, vagy bárkinek a közlekedők közül és az feljelenti, hát kirúgják, ha megüti, akkor is kirúgják, ha csak megnyikkan kirúgják. Ez érthető is, többnyire mindenütt így van. Ez nem az ő hibájuk, sajnos ez az álszent rendszer mindig is így működik. Ugyanez van pedagógusoknál is stb.

Azonban a másik fél már tehet róla, hiszen nem véletlen történik, ami megtörténik. Nem zörög a haraszt ugyebár...

Lényeg: rendes embernek sosem lehet igaza. Ezért is van egyre több genya. Megérdemeljük.
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem te összekeversz valakivel.
  • QuippeR
    én mondjuk kifejezetten bunkóságnak nevezném, de esetleg megmutatnád, hogy a BTK mely pontja szerint lehet ezt pofonnal honorálni?
  • QuippeR
    ne haragudj, de én lépten-nyomon a másik oldalról hallom ezt a "buta liba megérdemelte, inkább el kellett volna ütni" véleményt.

ha valaki megüt egy másik embert, annak vannak következményei. enyhítő körülményként a hirtelen felindultságot fel lehet hozni, és az jogos, de ez a "nevelő célzattal" felkiáltás, meg hogy megmentette az életüket nem tényező. nem a vadnyugaton vagyunk, hogy ha megmented valakinek az életét, akkor rendelkezhetsz fölötte.
  • bardocz
    Figyelmetlenség az, hogy terhesen lelépsz a villamos elé, majd amikor a sofőr kiszáll kiröhögöd, és bemutatsz neki? Szerintem ez azon picit túlmutat.
  • Sir Quno Jedi
    Legalábbis a népharag nem követelné a vérét és most nem lenne negatív "celeb". Akkor ez is csak egy szokványos gázolási ügy lenne, amiből naponta van egy tucat. Alaposan meghurcolnák nyilván akkor is, mert az fontos a magyar jogrendszerben, hogy a vétlen fél minél többet szenvedjen, de idővel meglehet felmentenék, mivel tényleg nem ő volt vétkes. A forgalmi pótlékát elveszítené, talán a cégen belül is áthelyeznék sokkal rosszabb pozícióba, de van minimális esélye hogy nem rúgják ki úgy, hogy soha többet ne kapjon munkát ebben az országban.

Most viszont ő az első számú közellenség a primitívek számára és nem csodálkoznék rajta ha felkötné magát egyik reggel, mint egy másik szerencsétlen vezető (az buszos volt).

Itt és most egy pofon (MAXIMUM könnyű testi sértés) többet ér, mint három ember élete (akik BŰNÖSÖK), az utasokról már nem is beszélve (akik ÁRTATLANOK). Konkrétan erről van szó, semmi másról.
  • mrzed001
    Nem, mivel féktávon* belül léptek le elé.
    Az, hogy ő ilyen szupermen és ilyen jó reflexekkel (előrelátással, tapasztalattal ...) rendelkezik az egyetlen oka, hogy túlélte a 2 liba a találkozásukat a villamossal.

(*a féktáv igen jelentős része a felismerési és reakciós idő)

A vészfékezés pedig igen durva dolog ám egy villamoson.
  • Molnibalage
    Ezen törvények szerint, ha nem fékez és átmegy rajtuk, akkor nincs meghurcolva.

Bocs, de ez így kurvára ferdítése a valóságnak...
  • Sir Quno Jedi
  • Sir Quno Jedi
    Ha valakivel példát akarnak statuálni, akkor semmi sem drága. Mondom, bármelyikünk így végezheti, hogy kilökik az utcára, mert így kényelmesebb a disznófejű nagyúrnak. Kenyeret és cirkuszt a népnek, kíváncsi vagyok mikor küldnünk megint keresztényeket az oroszlánok közé, mert igény az van rá szemmel láthatóan.
  • mrzed001
    Az egyik reggeli műsorban felhívták a BKK vezérét, a kis takonbányászt.
    Hogy az milyen tenyérbemászó.
    Próbálta a rádiós rábeszélni, hogy hát dorgálják meg a sofőrt, de ugyan ne rúgják már ki, pláne hogy megmentett 3 életet.
    Szerinted, sunyimunyi, mit összehadovált, csak hogy válaszolnia ne kelljen.
  • pxxl
    hirtelen mennyi igazságosztó látens gyilkos lett itt, akik egy figyelmetlenség miatt beáldoznának életeket... :| grat...
  • Sir Quno Jedi
    Életmentő érmet érdemelne a csóka, ezek meg legszívesebben kínpadra küldenék. Rühellem az embereket, akik álszent módon ilyesmire képesek. Rohadt világ van.
  • Sir Quno Jedi
    Nyitni kéne valami számlát az ipse megsegítésére. Akkor tudnánk neki utalni pénzt, mert megérdemli. Bármelyikünket megszivathatják ugyanígy, lehetnénk a helyében. Családja van, jól jön gondolom a segítség...
  • bardocz
    Aki annyira ostoba hogy terhes létére lelép a villamos elé, aminek vészfékeznie kell emiatt(több száz utas szopja a faszt őmiatta), annak magyarázhatod, túl buta hogy megértse. És amúgy meg nemtől meg hovatartozástól függetlenül megérdemli, hogy tarkónbasszák.
  • mrzed001
    Ezen törvények szerint, ha nem fékez és átmegy rajtuk, akkor nincs meghurcolva.
    De ha megmenti az életüket, és egy pofonnal honorálja hülyeségüket, akkor igen.
    Ééééééerted? Mert én nem.

Valamint, igen fontos adalék. Az ipse leírta, hogy volt már hogy vészfékeznie kellett ilyen hülye miatt.
    Igen jók lehetnek a reflexei, mert akkor is sikerült megmentenie a hülyéjét, az megúszta sértetlenül ... csak momentán a villamosról kellett 3 embert könnyebb, KETTŐT súlyos sérülésekkel KÓRHÁZBA SZÁLLÍTANI !!!
  • Sir Quno Jedi
    Ez a tanulság, igen. Pillantra félre kell nézni, még kicsit gyorsítani is. Majd belecsapva megállni, kiszállni és úgy csinálni, mintha meglepődtünk volna, hogy ÚÚÚristen, ilyen ronda csoportos öngyilkosságot még nem is láttam! :D
  • Zoli007
    Ment volna át azon a ribancon, semmi gond nem lett volna.
  • immovable
    Hál'isten kirúgták a gecit.
  • QuippeR
    vannak törvények ebben az országban. azokat kell betartatni, nem nevelő célzattal erőszakoskodni.