127612
-
nem szánalmas kérdés, mert ezt külföldön 7-10 éveseknek adják fel
(az olyan országokban ahol inkább kompetencia, mintsem tartalomalapú az oktatás) -
videoanyuci #111868 nézőpont kérdése melyik éri meg jobban. elméleti síkon a 40-es, reálisan tekintve a 30-as, mivel azt sem tudom egyedül megenni. -
És hányan nyomták vajon poénból a 30-at?
Nem szánalmas a kérdés, pontosan erről szól. -
A kérdés hülye, mert nem értelmezhető. Nekem spec egyik sem, mert ennyi pizzárt egyedül 3 nap alatt eszek meg...
Ha arra vontatkozott, hogy képes -e a kétbites user felidézni azt, hogy az átmérővel négyzetesen nő az anyagmennyiség, akkor meg elég szánalmas a kérdés... -
Akkor lehet, hogy vasárnap/hétfőn... a csillagok kiosztása is havonta egyszer történik. -
Már tegnap lejárt. :D -
Ha ma járt le, akkor elvileg holnap fog lekapcsolni (régebben ez így működött). -
(Amúgy az hogy lehet, h lejárt a VIP regem, és mégis más még a komment fejlécem még tudok szerkeszteni hozzászólást stb. ? :D ) -
Én nem szoktam nézegetni annyira ilyen százalékokat borravalónál. Csóró vagyok. :D -
de a nagyobb már 40 tallér, tehát jár hozzá az ingyen üdítő -
Igen. És a 40 centisnél 4 tallér, a 30 centisnél csak 3 tallér borravalót illene adni, ezt sem szabad elfelejteni. -
Sőt, ha valaki nem szereti a szélét, akkor a 40 centisnél a kerület is nagyobb, és attól még szomorúbb lesz.
Meg az is lehet, hogy az erdőbe mentek. -
Sőt lehet, h a 40 centisre ugyanannyi feltétet tesznek, csak jobban szétosztják. :D -
Azt is kalkuláljátok bele, hogy a 40-esen az arányokból adódóan több a feltét nélküli rész. -
Ez egy kreatív válasz. :) -
Elfér a maradék a hűtőben, és hajnalban nemszomjasan hazaérve életmentő lehet egy kis hideg pizza :) -
nekem a 30 cm-es éri meg jobban, mert a 40-et nem biztos hogy megtudnám enni. de általánosságban nyilván a 40 cm-es érné meg. -
xDD -
A pizzát köszönjük a többiek nevében is :) -
A hasonló síkidomok területaránya nem lineárisan változik, hanem négyzetesen. Magyarul a 4/3-szor akkora átmérőjű pizzának nem 4/3-szorosa lesz a területe, hanem annak a négyzetszerese, miközben az ára csak lineárisan 4/3-szorosa lett. Így a 40 cm-es pizza esetében nagyobb területű pizzát kapunk talléronként, tehát jobban megéri. :) -
"nem ráérzésre válaszol"
Pont azért vannak olyan szép eredmények az ilyen felméréseken, amilyenek, mert a sok birka ráérzésre válaszol.
-
Aki először leírja ide a levezetést, és nem ráérzésre válaszol, az mindenki másnak vesz egy kevésbé költséghatékony pizzát :) -
Mondjuk én csodálkozom, h olyan opció nem volt, h egyformán megéri mind2, de ha így volt a kérdés, akkor így volt. :) -
Szavazó roBOT #111846
Következő kérdés: Szerinted melyik éri meg jobban?
30 cm átmérőjű pizza 30 tallérért, vagy ugyanolyan vastag, 40 cm átmérőjű pizza 40 tallérért?
(A PISA nemzetközi kompetenciamérési program egyik kérdése)
--- a 30cm-es éri meg jobban
--- a 40cm-es éri meg jobban
Előző kérdés: Babonás vagy?
Rengeteg babona létezik, de néha van, hogy csak néhány babonában hiszünk, miközben tudjuk, hogy semmi valóságalapja nincs.
[CODE=szar]
// | 46.1% | #####_____ | 35 | Egyáltalán nem vagyok babonás. Mindig a józan ész diktál.
// | 32.9% | ###_______ | 25 | Nem, de azért meglepődök egyes esetekben.
// | 17.1% | ##________ | 13 | Igen, de csak néhány babonában hiszek. (fekete macska, létra alatt val -
Legalább volt mire fognia - nagyon fontos része a babonáknak (és bármilyen hitvilágnak, legyen az bármilyen régi vagy új) az események "felelősségének" áthárítása: ha egy rajtunk kívülálló (főleg természetfeletti) forrásra tudunk hivatkozni, azzal felmentjük magunkat (vagy a közösséget, stb.).
A másik fontos összetevő (és erről nem túl rég volt szó): a véletleneket az emberi tudat nehezen tudja elfogadni, mindenben ok-okozati kapcsolatot szeret látni, főleg ha azok időben nincsenek túl nagy távolságban (a német szakirodalomból fordítva "utána-tehát-miatta" kapcsolatnak hívják).
Ha kiállsz egy hegycsúcsra viharos időben egy vaspáncélban, és elkezded az isteneket káromolni, és utána beléd csap egy villám, akkor bizonyára az istenek büntettek meg, hiszen előtte szidalmaztad őket. -
EnxTheOne #111844 Én nem hiszek a babonákban, de
egyik csaj osztálytársam szokás szerint sminkelte magát angolon, a tükröt leejtette, eltört. Péntek 13.-a volt.
Abban az évben megbukott.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk ez az incidens előtt is csak egyesei voltak matekból -
videoanyuci #111843 marhaság. -
na, neki is biztos kellemes gyerekkora lehetett. -
utánaolvastam most hogy kb. milyen babonák vannak (mert nem tudhatom hogy miben hiszek mi minősül babonának)
felmentem a BABONÁK ÉS HIEDELMEK közösségi oldalára.
czihaki viktoria
A kicsi gyermeket nem egészséges, hogy az apa sokáig karjában tartva átölelje, mert a kis lekét legyengiteni, sőt megbetegiteni is képes. A férfi lélek energiája erős, durva spröd, égető. Egy csecsemő számára pedig nagyon ártalmas.
aztán erősödik fokozatosan 18-20 éves korig. A nöi olyan lesz mint finom kelme, selyem a férfié mint egy durva, spröd lenvászonhoz hasonló. Amig a nöi lélek simogatóan meleg addig a férfié égetően akár csipős is lehet erőségében
Az lélek energia erőssége a pubertás idejére erősödik fel és különül el egymástól a fiu és a leány gyermek. A kislányokké olyan mint egy muszlin finomsága a kisfiuknak mint egy damaszt abrosz.
aztán erősödik fokozatosan 18-20 éves korig. A nöi olyan lesz mint finom kelme, selyem a férfié mint egy durva, spröd lenvászonhoz hasonló. Amig a nöi lélek simogatóan meleg addig a férfié égetően akár csipős is lehet erőségében
jöhet majd egy "vannak-e hímsovinista ismerőseid" kérdés is asszem
-
Racionális ember lévén nem hiszek ilyen marhaságokban. -
Alapvetően nem. (Ilyen fekete macska átfut előttem meg hasonló hülyeségek egyáltalán nem hatnak meg.) Viszont néha vannak érdekességek, érdekes véletlenek. Vagy olyan is nem egyszer volt már, h gondoltam valamire, és abban a pillanatban azt mondták a tv-ben, vagy azt olvastam az újságban, vagy azt mondták körülöttem, na és az olyankor kicsit természetfelettinek tűnt. :D De ez nem is a babona témaköre már igazából. -
A kártyaasztal körüli babonákkal könyveket töltenek meg :) -
Egyedül a kártyában vagyok babonás, illetve ezt vallom, hogy a lapok megbosszulják ha nem jól játszol velük. -
Fbn Lx #111836 ezekben a babonákban nem hiszek, de vannak saját ocd-s rituáléim -
Egy kicsit. Bizonyos dolgokat le szoktam pl kopogni. -
videoanyuci #111834 nem vagyok az, de néha meglepődök. viszont tisztában vagyok azzal, hogy anélkül is pont úgy történnének a dolgok.
egyébként van fekete macskám. simán elférek a létra alatt is, nem kapkodok a gombomhoz, ha kéményseprőt látok, de pl. egy szerencsesüti kis irománya elgondolkoztatott. majd elválik. -
Nem vagyok babonás, de a külnöféle népek babonáit mindig is szerettem megismerni, mert egy kutltúra szerves részei. Az angolok pl. nagy hajósnép volt valaha, és a tengerésznél babonásabb embert keveset hordott hátát a Föld. Vagy a víz. Vagy mittomén mi. :) -
a babona (közszóként, nem tudományos kifejezésként) olyan "bogár", ami egy nagyobb közösség által ismert :) -
Blum #111831 Nem. Azok mind balszerencsesek.
...bar benzinkuton nem szivesen gyujtok ra. -
Nem vagyok babonás. Nem tudok mit kezdeni ezekkel a "lekopogom" kijelentésekkel, sem a fekete macskákkal (kolléganőm mindig felháborodottan közli, ha egy "dög" elszalad előtte és szerencsétlenséget hoz neki, de szerintem inkább a fejében vannak gondok)... Saját berögződései és bogarai mindenkinek vannak, de ezeket lehet babonának nevezni? Nem hiszem.