A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
.... és nem elbontani az autópálya mellõl a hófogó rácsokat múlt héten. (még mindig keresem a cáfolatot, hogy ez nem így volt, több helyen írják)
Az OMSZ kiadta csütörtökre a másodfokú riasztást, de amikor látszott, hogy súlyosabb a helyzet, mint amit a "sima" riasztás indokol (például csütörtökön kora este), akkor rögtön kellett volna reagálni, nem másnap délben SMS-t küldeni az akkor már 24 órája úton veszteglõknek 😞
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Persze az emberek butaságával nem lehet mit kezdeni, de emiatt elhanyagolni a tájékoztatást nem szabad.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"Összefoglalva:
- a civilek a körülményekhez képest nagyon megértõek és türelmesek voltak
- a kirendelt segítõk nagyon készségesek voltak, de nem ma reggel, hanem tegnap délután kellett volna megjelenniük.
- a kommunikáció hiánya botrányos volt . Sokkal botrányosabb, mint a bíróság elsõfokú ítélete rezsicsökkentés ügyben."
"Szólhattak volna, hogy ez lesz": hóhelyzet index videó
Ahogy már korábban említettem, ha több ember egymástól függetlenül jut ugyanarra a következtetésre ...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
egyik haverommal is beszéltem még tegnap este hogy nyíregyházán dekkol 5 órája vár a vonatra, buszra, rendõrök mondták nekik hogy forduljanak vissza stb. mondtam neki hogy most egy motelt keres vagy akármi egy fél nap nem a világvége míg hazaér, nem kell disznót etetnie meg ilyesmi sürgõs ügy. inkább szólt valami ismerõsének hogy menjen érte autóval. azóta nemtudok róla semmit, telója lemerülve. remélem pofántudom majd még baszni ezért, bár szerinem a mai nap folyamán már hazakerült.
nekem összességében az a tapasztalatom hogy felelõtlenek vagyunk, de nagyon.
Már egy hete errõl beszélnek az utcán, munkahelyen, baráti közösségekben.
Hogy jön az ítéletidõ, hosszúhétvégés hóorkán lesz, ne menjünk sehova, mert szopóág.
Erre néhányan mégis keverik a szezont a faszommal. Néhányan? Tízezrével!
Most kell síelni, mert utolsó hosszú hétvége? 😄
A síelés az idõjárás ajándéka, akkor tessék már megnézni az idõjárást és felismerni és otthon maradni a seggünkön!!!
Ja, szintén bennt rekedt néhány ismerõsöm / barátom.
Sajnáltam is õket, meg is érdemlik.
Én miért nem ragadtam ott? Mert nem voltam elég hülye hogy oda menjek ahol vihar van - lesz.
u dont have to listen anybody else but me
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
aztán ezlet belõle, és azemberek 99%-a így van vele, kicsi volt rá az esély de most bebukták. senki nem hibás, mindenki felnõtt ember, mi a faszért lenne a kormány hibás 1 kis hóért?
Az emberekre rá kell egy kicsit ijeszteni.
Hidd el, ha elõzõ nap a marhák közt helyett egy 20 perces adásunkat megszakítjuk ... mûsor lett volna, arra felfigyelnek, és nem indulnak útnak (vagy jobban felkészülnek)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
---24 órával késõbb---
mennyél má geci hát mi az istenfasza ez a kocsisor!
orbán viktor bazmeg szétbaszom a szádat te szerencsétlen, 8 órája itt állok...
vicc ez a szar ország...
és olyan smst kellett volna küldeni a hét elején még, hogy tekintettel az erõs idõjárás anomáliára (nem az, hogy ne szálljon ki a kocsijából, hanem ne is üljön bele a hosszúhétvégére) nem tudjuk biztosítani a biztonságos közlekedésüket, megértésüket köszönjük
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
És mûködik 😉
És itt is mûködne, persze nem úgy, hogy numero uno unott képû, improvizációra képtelen, mindjárt elalszik sztárbemondó leül, és monoton hangon beolvas egy közlemény szerû semmit.
a szolgáltatónál pedig reklamáltak volna, hogy nem azt a tartalmat nyújtja, amire elõfizettek

Mi olvasunk híreket (nemzetközi is, mert hazaiak csak hazudni tudnak), láttuk mi volt nyugatra, mit okozott, mekkora volt.
Továbbá mesélték skype-on az arra kimenekült ismerõsök, nekünk meg volt elég eszünk, hogy megnézzük a hivatalos idõjóslatot az idokep.hu-n, illetve hogy saját szemünkkel gyõzõdjünk meg a frontok mozgásáról a mûhold, valamint a csapadékfrontokról a radar oldalon.
Valljuk be, nem kell Einsteinnek lenni, hogy lássa az ember.
Amikor volt aug 20-án a vihar, pontosan láttuk a radaron, számoltuk a 4 képkocka alatt megtett távját a viharfrontnak (az 1 óra, ebbõl kmh, és érkezési idõ már meg is volt) ... a károkról a nyugati városokban meg kaptuk fb, skype és egyéb csatornákon az infókat. És nem mentünk ki.
No de mit tudott mindezekrõl a nettel nem rendelkezõ, vagy utánanézni lusta lemaradott TVpolgár?
Fel lett rá hívva a figyelmük. Fõmûsor megszakításával, figyelemfelhívással, mire készüljenek adással ?
Neeeeem? És miért nem? És hol van akkor a média felelõssége ??
Bevallom, nem sírna a szemem, ha az összes ilyen semmirekellõ bulváradó holnap be lenne szüntetve, irodáik ledózerolva, épületeik robbantással lebontva, és még a helye is sóval behintve (nem olyan drasztikus ám ez, ez lett minden cukorgyárunknak és papírgyárunknak is a sorsa)
A vezetési stílushoz nem értek, de bringával közlekedva gyak. csak a teherautók és kaminosok adják meg azt az elsõbbséget, ami nekem jár mikor bringaúton lekeresztezek egy utat Lakihegynél vagy a körforgalomnál Szmiklós határában. Múltkor 20 (!!) autó nem adta meg az elsõbbséget. Ott áltam és egymás után húztak el. Jött egy kamion, megállt. A körforgalomnál is eddig mindig - nem vicc, direk számolom - mindig megállt a kamion. Sokszor még akkor is, mikor simán átért volna elõttem lendületbõl. Távolról látott a sofõr, lassított és én értem át elõbb így. Én intettem és megköszöntem, õ is visszaintett. Így is lehet...
A kaminosok nagy része valamilyen értelemben profi. Neki ez a megélhetése és elvben van tapasztalta is. A sofõrõk nagy része viszont finoman szólva amatõr...
ON
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://www.hellring.com/
Ha megnézed, hogy az átlagember kit köpköd a legtöbbet a politikus után talán elsõnek az idõjós jut. Mert n+1 ember biztosn felidéz legalább egy olyan alkalmat, amikor nagyon melléfogotak. Arra persze kevésbé emlékeznek, hogy a 3 napos elõrejelzés mennyire pontos nagy áltagban. Ezt a hidebetörést 7 napra (!) elõre, kb. fél nap pontossággal megmondták. Látjuk, hogy azemeberek nagy részének meddig terjed a horizonja. Hát, kb. eddig.
A MH-ra meg jelen állapotában ne számítson senki. Bár ilyen szélben a helik nem szálhattak fel, lényegében idén a megszûnés határára sodródott a fegyvernem. Láncalpas / kétéltû technika szinte semmmi, stb.
Ha ma a 2002 vagy 2006 táján tapasztalt rekordárvíz jön, akkor jaj nekük.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://www.hellring.com/
Pl: kinél van legalább 3 napra elegendõ ivóvíz (2 üveg/fõvel számolva naponta) ?
Elemlámpa (tartalék elemmel, mûködik is, vakon is megtalálja, tehát elõkészítve) ?
Kaja, Konzervek 3 napra (no meg persze konzervnyitó sem árt, ha nem tépõs ... és az se árt, ha nem járt le)
Gyógyszerek (vitamin, fájdalomcsillapító, antibiotikum, sebfertõtlenítõ, kötszer ... meg ami egyénileg kellhet)
Ugyan hányan halnának itt bele egy a San Franciscoihoz hasonló földrengésbe ?
(a földrengés áldozatainak jelentõs része nem magába a földrengésbe (ráomlik ház), hanem annak következményeibe hal bele, pl elfertõzõdik sebe, felrobban mert nem zárta el a fõ gázcsapot, elhagyja a biztonságos házat, mert se vize, se kajája, aztán vagy fosztogatók ölik meg, vagy beszakad alatta valami ...)
De mint az látható, itt még akkora vészhelyzet se kell, hogy nagy baj legyen.
Most feltenném a kérdést, hogy máshol miért készítik fel az embereket a vészhelyzetekre, itt meg miért nem?
Miért fontosabb jobban iqban rosszbant, meg anyázók köztöt sugározni, mikor 1 hete bénította meg Anglia és Franciaországot ugyanez a hófelhõ, és minden radar és mûholdon egyértelmûen látszott, hogy erre jön, és melyik nap ér ide ?
Miért nem lehetett elõzõ este ezek helyett a totál felesleges mûsorok helyett fõmûsoridõben felkészíteni a lakosságot ??
Az pedig nagy igazság, hogy mindig felkészültnek kell lenni és lehetõség szerint nem indulni hosszabb utakra, ha ilyesmit jósolnak. Én az óvatosnál is óvatosabb vagyok (értsd. kinõtt az agyam), így max. csak az elõre nem látható esekben szívok többnyire. Mint a hidak önkényes lezárása pl. (hogy rohadna meg élve mindegyik hídfoglaló fattyú).
A bajbajutott meg már csak nem akkora balfék, hogy nem tanul a saját hibájából.
Koppixer:
Az, ha többen egymástól nagy távolságra is ugyanarra a következtetésre jutnak csak annyit jelent, hogy (vagy többen ugyanolyan zsenik, vagy)
annyira általános a probléma.
Erre csak azt tudom mondani, hogy a hülyeség ellen sajnos nincs orvosság. Én eleve úgy terveztem, hogy nem megyek én sehova ezen a hétvégén.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Megtette az illetõ ezeket az elõkészületeket indulás elõtt ? Neeeeem? Hát miért nem ?
Mindenki szidja az állam bácsit, meg közútkezelõt, meg akit csak ér ... csak önmagát nem képes (mint általában, amikor az egó túlnövi az IQ-t).
Legyen már mindenkiben annyi kurázsi, hogy kiáll a saját f.szsága mellett, bevallja, hogy B+, ezt elkrtam. Tudom, manapság már népbetegség ez a jellemhiba, senki sem vállalja még saját tetteinek a felelõsségét sem.
Lehet más is hibás, de elsõsorban akkor is az, aki FELKÉSZÜLETLENÜL vág neki ilyenkor az útnak.
Hogy is van a vicc?
- Az ember tanul a hibáiból.
- Az okos ember más hibáiból tanul
- A buta meg még a sajátjából sem.
Egyszóval, a többeknek meg legyen már annyi esze, hogy tanulnak más hibáiból, és ennek megfelelõen a következõ alkalommal amikor ilyen elõfordul (igen, bármily kiábrándító is, de MINDEN évben van tél), akkor felkészülten áll neki egy ilyen útnak.
így csak azt látod, hogy mindenki autóban melegedik
Te nem kaptál ilyen GTA-üzenetet?
Na meg eszközökkel sincs ám túl bõségesen felszerelve a honvédség.
Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.