A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az SMS vicc az tény. Azt is rebesgették, hogy mindenkit felrendeltek Pestre, hogy biztosítsák a rendezvényeket, a megyékben meg alig maradt ember. De erre nem számítottam, hogy ez lesz. Mondjuk nem is kellett mennem sehova szerencsére.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Sir Quno Jedi
Hé az éjjel végre én is kaptam GTA-s belügyes SMS-t! Ójjeee! Másik oldalamra fordultam a memóriahabos ágyikómban és konstatáltam, hogy anyátok! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
Egész Európán végigvonult, mindenhol ugyanilyen helyzetet hozott (méteres hófalak, 100 km/h-s hófúvás), legalább minimálisan lehetett volna azt hinni, hogy nálunk se lesz másképp.

.... és nem elbontani az autópálya mellõl a hófogó rácsokat múlt héten. (még mindig keresem a cáfolatot, hogy ez nem így volt, több helyen írják)

Az OMSZ kiadta csütörtökre a másodfokú riasztást, de amikor látszott, hogy súlyosabb a helyzet, mint amit a "sima" riasztás indokol (például csütörtökön kora este), akkor rögtön kellett volna reagálni, nem másnap délben SMS-t küldeni az akkor már 24 órája úton veszteglõknek 😞

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Persze, mondták elõre hogy lesz hó meg szél, de hogy ez lesz belõle, azt senki nem tudhatta elõre. Idén ez a harmadik extrém hóhelyzet, az egyiket volt alkalmam "kiélvezni", akkor is hófúvás volt, letaposott jégbordás utak, elzárt falvak, de ennyire mégsem volt durva. Ki gondolta volna, hogy pont a márciusi lesz a legkeményebb...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
Nem emlékszel már 2 évvel ezelõttrõl a Katasztrófavédelmi gyakorlatra (és a folytatásra)? Pont az ilyen esetekre találták ki, és azért tesztelték, hogy tényleg mindenkihez rendben eljusson minden információ.

Persze az emberek butaságával nem lehet mit kezdeni, de emiatt elhanyagolni a tájékoztatást nem szabad.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

mrzed001
http://index.hu/velemeny/olvir/2013/03/15/23_ora_az_autopalya_fogsagaban/

"Összefoglalva:
- a civilek a körülményekhez képest nagyon megértõek és türelmesek voltak
- a kirendelt segítõk nagyon készségesek voltak, de nem ma reggel, hanem tegnap délután kellett volna megjelenniük.
- a kommunikáció hiánya botrányos volt . Sokkal botrányosabb, mint a bíróság elsõfokú ítélete rezsicsökkentés ügyben."

"Szólhattak volna, hogy ez lesz": hóhelyzet index videó

Ahogy már korábban említettem, ha több ember egymástól függetlenül jut ugyanarra a következtetésre ...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

tigeroo
nekem az egyik legjobb barátom rendõr, õ már 30 órája talpon van, mondhatni az ilyen emberek miatt, és még hol van a sok idõs néni/bácsi aki elvan szeparála a külvilágtól az otthonukban, és nem az autópályán mondjuk?

egyik haverommal is beszéltem még tegnap este hogy nyíregyházán dekkol 5 órája vár a vonatra, buszra, rendõrök mondták nekik hogy forduljanak vissza stb. mondtam neki hogy most egy motelt keres vagy akármi egy fél nap nem a világvége míg hazaér, nem kell disznót etetnie meg ilyesmi sürgõs ügy. inkább szólt valami ismerõsének hogy menjen érte autóval. azóta nemtudok róla semmit, telója lemerülve. remélem pofántudom majd még baszni ezért, bár szerinem a mai nap folyamán már hazakerült.

nekem összességében az a tapasztalatom hogy felelõtlenek vagyunk, de nagyon.
VRSDM
visszaolvastam. most már értem.

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
Én egy dolgot nem értek.

Már egy hete errõl beszélnek az utcán, munkahelyen, baráti közösségekben.
Hogy jön az ítéletidõ, hosszúhétvégés hóorkán lesz, ne menjünk sehova, mert szopóág.

Erre néhányan mégis keverik a szezont a faszommal. Néhányan? Tízezrével!

Most kell síelni, mert utolsó hosszú hétvége? 😄
A síelés az idõjárás ajándéka, akkor tessék már megnézni az idõjárást és felismerni és otthon maradni a seggünkön!!!

Ja, szintén bennt rekedt néhány ismerõsöm / barátom.
Sajnáltam is õket, meg is érdemlik.

Én miért nem ragadtam ott? Mert nem voltam elég hülye hogy oda menjek ahol vihar van - lesz.

u dont have to listen anybody else but me

videobaby
nem vagy kicsit lekezelõ ? talán az apám vagy, hogy tudod min nevelkedtem?
paraszt

mrzed001
2 új tétel betéve oda

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

videobaby
de. a családból én kaptam elsõre.

Lacee86
Haverom apja hazaért az elõbb. "Csekély" 31 órát késett ahhoz képest, h mikor kellett volna hazaérnie...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

clio1616v
a legközelebbi poén kidolgozásánál kicsit nagyobb erõfeszítést tegyél bele

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

morcosqtya
boldog élet ráááád, csak (hó)lapátok közt vááááár...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

tigeroo
ennyi, faterom is "jaj csak riadalomkeltés"

aztán ezlet belõle, és azemberek 99%-a így van vele, kicsi volt rá az esély de most bebukták. senki nem hibás, mindenki felnõtt ember, mi a faszért lenne a kormány hibás 1 kis hóért?
mrzed001
Aki ilyen hülye, attól még karasztrófaadót is szednék <#eplus2>

Az emberekre rá kell egy kicsit ijeszteni.
Hidd el, ha elõzõ nap a marhák közt helyett egy 20 perces adásunkat megszakítjuk ... mûsor lett volna, arra felfigyelnek, és nem indulnak útnak (vagy jobban felkészülnek)

Sir Quno Jedi
Azé bexarnának, ha vörösen villogó háttér elõtt a képükbe üvöltve bejelentenék, amolyan Csernusdoki stílusban, hogy: MIND MEG FOGTOK DÖGLENI VAZE! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

nem hiszem, hogy minket magyar embereket különösebben érdekelne, hogy mit pofáznak ezek az idióták az idõjárásról. holnap utazom ha törik ha szakad, majd pont egy ilyen lófasz havazás fog megállítani, esett má hó máskor is amikor a laciékhoz vezettem.
---24 órával késõbb---
mennyél má geci hát mi az istenfasza ez a kocsisor!
orbán viktor bazmeg szétbaszom a szádat te szerencsétlen, 8 órája itt állok...
vicc ez a szar ország...
clio1616v
a vacak hadirepülõk helyett hómarókat kellett volna beszerezni

és olyan smst kellett volna küldeni a hét elején még, hogy tekintettel az erõs idõjárás anomáliára (nem az, hogy ne szálljon ki a kocsijából, hanem ne is üljön bele a hosszúhétvégére) nem tudjuk biztosítani a biztonságos közlekedésüket, megértésüket köszönjük

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

mrzed001
Márpedig ez így mûködik a demokrácia naaagy hazájában.
És mûködik 😉
És itt is mûködne, persze nem úgy, hogy numero uno unott képû, improvizációra képtelen, mindjárt elalszik sztárbemondó leül, és monoton hangon beolvas egy közlemény szerû semmit.

azért nem lehetett volna, mert az emberek akik a jóban rosszbant és a barátok köztöt várták és ezeknek a megnézésére ültek le, felháborodtak volna, hogy mi ez a szar mûsor, és elkapcsolták volna
a szolgáltatónál pedig reklamáltak volna, hogy nem azt a tartalmat nyújtja, amire elõfizettek
mrzed001
Jé, és még mindig megvan 😄

Dzsini
Jó kérdés lehetne belõle - tedd be az ötletdobozba!

mrzed001
Mi azért az okosabb internetréteg vagyunk (netpolgár).
Mi olvasunk híreket (nemzetközi is, mert hazaiak csak hazudni tudnak), láttuk mi volt nyugatra, mit okozott, mekkora volt.
Továbbá mesélték skype-on az arra kimenekült ismerõsök, nekünk meg volt elég eszünk, hogy megnézzük a hivatalos idõjóslatot az idokep.hu-n, illetve hogy saját szemünkkel gyõzõdjünk meg a frontok mozgásáról a mûhold, valamint a csapadékfrontokról a radar oldalon.
Valljuk be, nem kell Einsteinnek lenni, hogy lássa az ember.
Amikor volt aug 20-án a vihar, pontosan láttuk a radaron, számoltuk a 4 képkocka alatt megtett távját a viharfrontnak (az 1 óra, ebbõl kmh, és érkezési idõ már meg is volt) ... a károkról a nyugati városokban meg kaptuk fb, skype és egyéb csatornákon az infókat. És nem mentünk ki.

No de mit tudott mindezekrõl a nettel nem rendelkezõ, vagy utánanézni lusta lemaradott TVpolgár?
Fel lett rá hívva a figyelmük. Fõmûsor megszakításával, figyelemfelhívással, mire készüljenek adással ?
Neeeeem? És miért nem? És hol van akkor a média felelõssége ??
Bevallom, nem sírna a szemem, ha az összes ilyen semmirekellõ bulváradó holnap be lenne szüntetve, irodáik ledózerolva, épületeik robbantással lebontva, és még a helye is sóval behintve (nem olyan drasztikus ám ez, ez lett minden cukorgyárunknak és papírgyárunknak is a sorsa)

elég korrekt kis blokkbejedzés igazándiból
Molnibalage
FélOFF

A vezetési stílushoz nem értek, de bringával közlekedva gyak. csak a teherautók és kaminosok adják meg azt az elsõbbséget, ami nekem jár mikor bringaúton lekeresztezek egy utat Lakihegynél vagy a körforgalomnál Szmiklós határában. Múltkor 20 (!!) autó nem adta meg az elsõbbséget. Ott áltam és egymás után húztak el. Jött egy kamion, megállt. A körforgalomnál is eddig mindig - nem vicc, direk számolom - mindig megállt a kamion. Sokszor még akkor is, mikor simán átért volna elõttem lendületbõl. Távolról látott a sofõr, lassított és én értem át elõbb így. Én intettem és megköszöntem, õ is visszaintett. Így is lehet...

A kaminosok nagy része valamilyen értelemben profi. Neki ez a megélhetése és elvben van tapasztalta is. A sofõrõk nagy része viszont finoman szólva amatõr...

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

inkább az emberek vezetési stílusával van a gond, fõleg a kamionosokéval, ha olyan autója van, amibe oldalról belekap a szél, és lefújja az útról, az menjen lassan, nem szégyen 40-nel menni fõúton, max kielõzik majd, én is elõztem egy 5 fõs konvojt, már elõzés elõtt ki kell húzódni bal oldalra, mert a felezõvonalnál összgyûlt hórétek megdobálja az autót, aztán szépen elmenni mindenki mellett.

http://www.hellring.com/

Molnibalage
TV-t sem nézek és tökéletsen tisztában voltam vele, hogy mi jön. A droidseregnek meg tökmindegy, hogy mit mondasz, hiszen ÕK mindent jobban tudnak. Mit nekik holmi meteorológus véleménye.

Ha megnézed, hogy az átlagember kit köpköd a legtöbbet a politikus után talán elsõnek az idõjós jut. Mert n+1 ember biztosn felidéz legalább egy olyan alkalmat, amikor nagyon melléfogotak. Arra persze kevésbé emlékeznek, hogy a 3 napos elõrejelzés mennyire pontos nagy áltagban. Ezt a hidebetörést 7 napra (!) elõre, kb. fél nap pontossággal megmondták. Látjuk, hogy azemeberek nagy részének meddig terjed a horizonja. Hát, kb. eddig.

A MH-ra meg jelen állapotában ne számítson senki. Bár ilyen szélben a helik nem szálhattak fel, lényegében idén a megszûnés határára sodródott a fegyvernem. Láncalpas / kétéltû technika szinte semmmi, stb.

Ha ma a 2002 vagy 2006 táján tapasztalt rekordárvíz jön, akkor jaj nekük.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

nem akadt el senki, még kísértettem is a sorsom, elmentem a hegyekbe, de egyszerûen nem tudtam elakadni, igaz a hegyre csak második próbálkozásra jutottam fel.

http://www.hellring.com/

mrzed001
Mondjuk érdemes végiggondolni, hogy ki mennyire van felkészülve vészhelyzetekre ?
Pl: kinél van legalább 3 napra elegendõ ivóvíz (2 üveg/fõvel számolva naponta) ?
Elemlámpa (tartalék elemmel, mûködik is, vakon is megtalálja, tehát elõkészítve) ?
Kaja, Konzervek 3 napra (no meg persze konzervnyitó sem árt, ha nem tépõs ... és az se árt, ha nem járt le)
Gyógyszerek (vitamin, fájdalomcsillapító, antibiotikum, sebfertõtlenítõ, kötszer ... meg ami egyénileg kellhet)

Ugyan hányan halnának itt bele egy a San Franciscoihoz hasonló földrengésbe ?
(a földrengés áldozatainak jelentõs része nem magába a földrengésbe (ráomlik ház), hanem annak következményeibe hal bele, pl elfertõzõdik sebe, felrobban mert nem zárta el a fõ gázcsapot, elhagyja a biztonságos házat, mert se vize, se kajája, aztán vagy fosztogatók ölik meg, vagy beszakad alatta valami ...)

De mint az látható, itt még akkora vészhelyzet se kell, hogy nagy baj legyen.
Most feltenném a kérdést, hogy máshol miért készítik fel az embereket a vészhelyzetekre, itt meg miért nem?

Miért fontosabb jobban iqban rosszbant, meg anyázók köztöt sugározni, mikor 1 hete bénította meg Anglia és Franciaországot ugyanez a hófelhõ, és minden radar és mûholdon egyértelmûen látszott, hogy erre jön, és melyik nap ér ide ?
Miért nem lehetett elõzõ este ezek helyett a totál felesleges mûsorok helyett fõmûsoridõben felkészíteni a lakosságot ??

Molnibalage
Az elmúlt két hétben már bringával jártam. Már kedden is arra készültem fel, hogy adott esteben hazafelé már nem jön össze, hanem HÉV+bringa lesz. Kedden még haza tudtam menni. Másnap reggel már nem is terveztem, hogy tekerek. Bár reggel még csak esett az esõ, de eszembe nem jutott drótszamárra ülni, mert figyelmeztettek arra, hogy mi lesz. És lám, jött a hó és lám, nem szoptam meg semmit, mert a 2x2 azért még megy. Valahol hihetetlen, hogy temérdek olyan ember rendelkezik jogsival, aki annyira hülye, hogy nekiindul ilyen idõben. Ez valahol sokkoló.

tigeroo
szerintem tiltsuk be a havat
Sir Quno Jedi
Kedves kollegám is feltetette már a kocsira a nyári gumit, meg már motorral járt, mert jó az idõ. Nos most nem. Ha ilyenkor indul neki azzal a nyári gumival, akkor annyi. Sajnos az emberek túl gyorsan hitték el, hogy tavasz van... Pedig nem.

Az pedig nagy igazság, hogy mindig felkészültnek kell lenni és lehetõség szerint nem indulni hosszabb utakra, ha ilyesmit jósolnak. Én az óvatosnál is óvatosabb vagyok (értsd. kinõtt az agyam), így max. csak az elõre nem látható esekben szívok többnyire. Mint a hidak önkényes lezárása pl. (hogy rohadna meg élve mindegyik hídfoglaló fattyú).

Molnibalage
80-100 km/s szélben te kivezényelhetsz 10 ezer ember is, szart sem ér. Sajnos sokan azt hiszik, hogy az emberiség már legyûrte az idõjárás hatásait. Egyesek képtelenek felfogni, hogy a tél egyes területeken azzal jár, hogy nem mész sehova egy ideig. Pont.

mrzed001
Nem, de a többi embernek arra igen, hogy OKULJON BELÕLE.
A bajbajutott meg már csak nem akkora balfék, hogy nem tanul a saját hibájából.

Koppixer:
Az, ha többen egymástól nagy távolságra is ugyanarra a következtetésre jutnak csak annyit jelent, hogy (vagy többen ugyanolyan zsenik, vagy)
annyira általános a probléma.

Molnibalage
Pontosan errõl van szó. Mindenki hibás csak a user nem. Ezért mondom azt, hogy a társadalom számottevõ része akkora idióta, hogy egy üveg tejet sem bíznék rájuk.

Molnibalage
Vannak olyan események, amire végtelen számú munkagép sem nyújt megoldást. 1 hete mondják, hogy mi jön, erre a híradóban olyan droidokat is bemuttak akik az osztrák alpokba indultak ebben az idõben.

Erre csak azt tudom mondani, hogy a hülyeség ellen sajnos nincs orvosság. Én eleve úgy terveztem, hogy nem megyek én sehova ezen a hétvégén.

Lacee86
Figyelj, nem mondom, h nincs igazság abban, amit mondasz, de a bajba jutott embereknek a legkevésbé sem a kioktatásra és a "na ugye megmondtuk"-ra van szükségük, hanem segítségre, méghozzá nagyon sürgõsen...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

mrzed001
Blablabla ...
Megtette az illetõ ezeket az elõkészületeket indulás elõtt ? Neeeeem? Hát miért nem ?

Mindenki szidja az állam bácsit, meg közútkezelõt, meg akit csak ér ... csak önmagát nem képes (mint általában, amikor az egó túlnövi az IQ-t).
Legyen már mindenkiben annyi kurázsi, hogy kiáll a saját f.szsága mellett, bevallja, hogy B+, ezt elkrtam. Tudom, manapság már népbetegség ez a jellemhiba, senki sem vállalja még saját tetteinek a felelõsségét sem.
Lehet más is hibás, de elsõsorban akkor is az, aki FELKÉSZÜLETLENÜL vág neki ilyenkor az útnak.

Hogy is van a vicc?
- Az ember tanul a hibáiból.
- Az okos ember más hibáiból tanul
- A buta meg még a sajátjából sem.

Egyszóval, a többeknek meg legyen már annyi esze, hogy tanulnak más hibáiból, és ennek megfelelõen a következõ alkalommal amikor ilyen elõfordul (igen, bármily kiábrándító is, de MINDEN évben van tél), akkor felkészülten áll neki egy ilyen útnak.

clio1616v
nem mernek kiszállni, vagy ha ki is szállnak az autójukból miután elfogyott az üzemanyag átülnek egy másikba

így csak azt látod, hogy mindenki autóban melegedik

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

rastaman
én ilyenkor vagy agyonütöttem õket baseball ütõvel, vagy agyonvertem puszta kézzel. <#idiota> és csak utána vittem el a kocsit...

clio1616v
mert jól esik

rastaman
igen, de már kiszabadult

Dzsini
Azért azt, hogy komoly szél és jelentõs mennyiségû hó érkezik csütörtökön, azt már egy hete pontosan lehetett tudni (és volt bõven tudósítás arról, hogy tõlünk nyugatra milyen hatása volt), egy kis akarattal nem lett volna gond komolyabb készültséggel várni. Igazából nem volt váratlan esemény.

"Segítünk! Ne hagyja el a gépjármûvét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjármûbe! Belügyminisztérium"

Te nem kaptál ilyen GTA-üzenetet?

bujcsik555
Talán mert a teljes katonaság meg a TEK alapból nem készenlétben várja hogy bevessék bármikor, hanem csak korlátozott számú ember van készenlétben. Aztán ha szükség van rajuk behívják õket, de ilyen körülmények közt nekik sem egyszerû ám bejutni "dolgozni". De gondolom a Hollywood-i Michael Bay filmeken nevelkedetteknek természetes hogy bármikor egy fel országnyi katona vethetõ be bárhol.
Na meg eszközökkel sincs ám túl bõségesen felszerelve a honvédség.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

mert gondolom ez egy folyamat és nem egyik percrõl a másikra fog mindenki kiszabadulni
Dzsini