A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
...meg az a néhány százezer ingázó. 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tigeroo
ez igaz. mondjuk most hogy belegondolok végülis csak kedvezménnyel utazó diákok és nyugdíjasok használják a vonatot <#idiota>
Lacee86
Rengeteg nem nyugdíjas, nehezen mozgó ember van. Fõleg így, h a nyugdíjkorhatár már az egekben...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Az ingyenes tömegközlekedésnek semmi realitása nincs, mi több, én is hülyeségnek tartom. De annak igen is lenne, h annak a szerencsétlennek, aki épp hogy a létminimumból (se) tengõdik, ne kelljen már a méregdrága teljes árú jegyet megvennie, ha valahova el kell utaznia...

Pluskast
ok<#eljen>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Dzsini
Az a beszélgetés #109047 -ben kezdõdött, ahol ez olvasható: "Semmiféle kedvezményt nem adnék"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pluskast
Emlékezetem és inormációim szerint a nyugdíjasok még most is kedvezményesen vagy akár ingyenesen is utazhatnak tömegközlekedési jármûveken. Sõt a 26 év alattiak pl 33%-os kedvezménnyel utazhatnak a vonaton. A diákkedvezményeket meg már nem is említem.

Dzsini
Írtam - alacsony népesség, meglehetõs jólét, akkor nem kerül túl sokba, és nincs nagy bevételkiesés a jegyekbõl.

Nagyvárosnál, életszínvonal-problémáknál felejtõs a jelenlegi világban, de felesleges is, maximum választóvakításnak jó.

Lacee86
Neked. De szar idõben te sem szívesen gyalogolsz, plusz mi van az idõsebbekkel, vagy azokkal, akik nem bírják ezt? Dögöljenek meg?

Az már megvalósult.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Persze lehet hogy ez sem ingyenes...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

tigeroo
ebben igazatok van ezt elismerem.

nade akkor kérdés: hogyan lehetne ezen a logikán továbbhaladva leghamarabb ingyenes tömegközelekedésünk?😄
Én momentán minden héten keddtõl péntekig napi 15 km-t sétálok
és egyáltalán nem rossz vagy megerõltetõ.
Tény, hogy 'elvesz' ~150 percet a napomból, de közben tudok gondolkozni, meg amúgy is kell a testmozgás.

Dzsini
Munkahelynek akkor van értelme, ha van mit csinálni (pl. termelni, és a termelt dolgokat eladni vásárlóknak), nem csak a semmiért fizetik a dolgozót. Mivel a termelés és a környékének a munkaerõigénye (és az emberek vásárlási szokásai) is jelentõsen megváltoztak, így nem kell 30 ember összerakni egy rádiót, hanem elég hozzá 2 - ráadásul tizedannyi rádiót se lehet eladni, mert nincs rá kereslet, azt is kiszolgálják olcsóbban külföldrõl.

Ebbe belebicsaklott már néhány "ha munka van minden jó" rendszer a történelem során.

tigeroo
de nincs igazam? :} nem munkahelyet követelek nem kell túlspilázni a szaglószerveidet

ha lenne munkahely nemkellene segélyre költeni, gondolom beindulna a gazdaság jobban, több gdp, jobb életszínvonal, több pénz forogna vissza az államnak is, és jöhetne az ingyenes tömegközlekedés is akár

tán egy országnak nem érdeke hogy termeljen?
Lacee86
Kívánom, h csak egyszer kelljen gyalogolnod mondjuk 10 km-t szakadó esõben... Majd megtudod. Barom...

Molnibalage
Tudom, hogy milyen világ van ott. Viszont a világ nem úgy mûködik, hogy maguktól teremnek munkahelyek... Annyire komcsi szagú beszólás volt amit levágtál, hogy ihaj...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tigeroo
gyere szabolcsba megmutatom itt milyen világ van
Molnibalage
Mondja az, aki ezt a kommentet képes volt megszülni...

inkább munkát adjanak az embereknek, akkor beindulna minden

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Motoroj
Nem baj.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

tigeroo
naív vagy
Motoroj
Igen, adnék.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

clio1616v
a vezetõ beosztásban lévõ embereknek nem céljuk, hogy többen dolgozzanak, mint ahányan most dolgoznak

mert ha többen dolgoznak, akkor ugyanazt a pénzt több embernek kellene kifizetni és a kifizetett járulék fajlagosan több, ráadásul megvan az esély is a nagyobb fokú elégedetlenségre

kényes egyensúly ez

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
amúgy hogyan olvassam el?

lehet az emígy való elolvasás nem elég jó?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
Salom

jazzy
Jó akkor Debrecenbe.
QuippeR
jelenleg.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Miért kéne egy pesti embernek Ukrajnába utazni a családjával vagy miért pont Záhonyba?

★★★★★

jazzy
Sok idõ lenne Budapestrõl Záhonyba elgyalogolni azért, mert esetlegesen a szülõk túl sok gyereket vállaltak, vagy elvesztették a munkahelyüket, esetleg lerokkantak, stb. Persze, lehet mondani, hogy az õ hibájuk, de nem a gyereké.

Az elõbb leírtak miatt adnék, azonban a valóságban nem, hiszen mindenféle szociális alapú támogatást gazdag, befolyásos (bocsánat) köcsögök kapnak meg, akik tényleg rászorulnak meg semmit.
Nem. Semmiféle kedvezményt nem adnék, aki nem tud fizetni menjen gyalog vagy stoppoljon, oldja meg ha menni akar valahova.

★★★★★

Pluskast
Na igen. Az meg a másik. Idehaza kár bármi újat adni. A sok barom egybõl leamortizálja csak mert bántja a szemét, hogy új.

Pluskast
Ezzel az a baj, hogy a BKV nem csak a buszokból áll. Ott a metró is. Márpedig az viszi el a pénzt. Fel kellene újítani az egész hármas metró vonalat, plussz ott van a négyes metró rémsége. Arról meg nem is beszélve, hogy Miskolc egy 166 ezres város Budapest meg 1.8 milliós. Miskolc esetében kissebb a tömegközlekedés és nincs olyan, hogy forrásmegosztás, plusz a helyi adó is a város kasszájába megy. Itt meg 24 felé. Lehetne még sorolni de szerintem nem szerencsés az összevetés.

Dzsini
Plusz az olyan "apró" hátrányok, hogy sokszorosára növekszik a rongálások, az életvitel szerûen közlekedési eszközön és azok környékén (pl. metróállomás) lakók száma. Nem csak a bevételkieséssel kell számolni, hanem az egyéb költségek komoly növekedésével is.

Jólétben, kis településeken mûködhet a dolog.

Pluskast
Egy akkora város esetében mint pl Budapest ez eleve megoldhatatlan mert egyszerûen túl drága lenne. Semmi sincs ingyen.

Narxis
<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

tigeroo
inkább munkát adjanak az embereknek, akkor beindulna minden
Dzsini
Csak néhány tízezres városoknál mûködik a világban, kivéve Tallinnt Észtországban.

QuippeR
a helyi tömegközlekedést ingyenessé tenném. (a félreértések elkerülése végett, tisztában vagyok vele, hogy az önkormányzat, és ezáltal végülis az adófizetõ finanszírozná a dolgot, de így is több elõnyét látnám mint hátrányát.)

a távolsági tömegközlekedésnél viszont nem adnék kedvezményeket, de a bérlet árát jelentõsen csökkenteném.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
Nyereséges lehet, mert év elején a költségvetésben meghatározzák az arra az évre kapott önkormányzati és egyéb támogatást, utána pedig ha a kiadásokat sikerül csökkenteni, a saját bevételeket pedig növelni, akkor kijöhetnek szaldó fölött.

De ez nem azt jelenti, hogy támogatás nélkül mûködnének.

Sir Quno Jedi
Ejnye-ejnye. Te nem érted a rablókapitalizmus lényegét/alapelveit. Azokba ez nem illik bele. Éééérted?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

HTS s3rg1nh00
nem tudom honnan rémlett a ~nullszaldós dolog,mindenesetre 2009-ben sikerült minimális nyereséget felmutatni,azóta 2010 és 2011-ben veszteséges (viszont azt tegyük hozzá,hogy a veszteség csökkent volna,ha nem emelkednek az üzemanyagárak úgy +200 millióval évente...)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Lacee86
Nos, nekem a véleményem a kérdésrõl, h igen is kellene szociális alapon is támogatni a rászorulókat különbözõ mértékû kedvezményekkel. Sokszor fõleg pont nekik nincs is semmilyen más közlekedési lehetõségük, és mégis pont nekik kell kicsengetni a nem kevés jegyárat, amit mint tudjuk, ha már vkik 3-an együtt mennek, jóval drágább, mint egy kocsi benzinköltsége...
Visszaélésekre persze, h ad okot. De ugyanúgy vissza lehet élni a mostani kedvezményrendszerrel is: hamis diák, hamis fogyatékos igazolvány stb.
A visszaélések ellen kellene inkább szigorúbban fellépni, szigorúbb ellenõrzésekkel és súlyosabb büntetésekkel.

Sir Quno Jedi
Szerencsére nem mindenki álszent. Pölö mutogatják a szegény szerencsétlen etióp éhezõ kisgyerekeket.

- Szeretné-e ön, ha ezek ott nem éheznének?
- MONDJUK, legyen!
- Utalna most rögtön 100k HUF-ot erre és erre a számlaszámra, hogy ne éhezzenek a kis árvák?!
- LÓF@XT!

Ennyi. Az együttérzésnek is van határa ugyebár... (szerencsére)

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini

Molnibalage
Szerintem simán összekevered azzal, hogy nem hitelbõl ketyegett, mint jóieig a BKV.

Sir Quno Jedi
Ez ugyanolyan beugratós kérdés, mint a szeretné-e törvénybe foglalni, hogy ingyen van a sör?! Persze mindenki szeretné az ingyen söritalt, node azt nem gyártják ám ingyen, ergó "valakinek" mégiscsak finanszíroznia kéne és az én lennék megint csak. Így én NEM akarom az ingyen sört alanyi jogon, mer nem vagyok hülye. Pedig elsõre jól hangzik (jah, agyhalottaknak)...

Dzsini
Kivéve, hogy nem:
"A cég mûködésének 54%-át fedezi bevétele, 26%-át a fogyasztói árkiegészítés, 20%-át az önkormányzati támogatás. Összes bevétele 2007-ben 6402,4 millió Ft volt."
forrás

Ha van újabb adatod, hogy a fenti 54% megduplázódott, akkor szólj.

Sir Quno Jedi
Senki sem vonta kétségbe, sõt pontosan EZÉRT nem támogatnám az igyen utazókat SEMMILYEN indokkal sem. 😄

Sir Quno Jedi
"alacsony adók + minimális közellátás", na kérem erre szavaztak, mikor a népköztársaságból elõször a nép, majd a köztársaság került ki! 😄DD Már eeeelnézést! Mindenki saját magáért felelõs, a saját családjáért kapar, ez a sivatagi módi és magkaptuk, mer akartuk. Elõször nekem sem tetszett, de hosszú és gyötrelmes évek/tizedek alatt megtanultam alkalmazkodni. Evvan.

Nemszépdebiztos. Vékáp níó!

HTS s3rg1nh00
"Minden tömegközlekedés veszetséges"
gondolom veszteségest értettél,de fel kell világosítsalak hogy Miskolcon például nem az...persze ennek ára van,rengeteg ellenõr+a járatok jelentõs szétdarabolása/ritkítása árán,de mégis jobb,mint a pénztemetõ budapesti...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Dzsini
A tömegközlekedésrõl: elvétve van egy-két közösségi közlekedési vállalat, ami önellátó, ez egy szolgáltatás, amely állami (városi, vállalati, stb.) támogatásra alapoz, a jegyekbõl származó bevétel inkább a 30-50% környékén jár, a többi támogatásból van.