127612
  • Lacee86
    Nem. Az angolnak ez egy egyszerűsítése, de ugyanakkor sztem hiányossága is, h nincs magázódás. Igaz, h a tegeződés korát éljük, és én is szeretem a lazaságot, sose várnám el kollégától, ismerőstől, még egy korombeli idegentől sem, h magázzuk egymást, de azért a magázódás, mint egyfajta tiszteletadás ill. hivatalos forma, igen is helytálló. Nagyon hülyén venné ki magát egy 80 éves idegen embert letegezni, vagy ha egy hivatalos helyre úgy menne be az ember, h "Hello!".
    Szóval egy szó mint száz, a magázódás sztem helytálló, csak a megfelelő szitukban, és nem kell túlzásba vinni.
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem sokkal fontosabb az,hogyan mondja az ember a mondanivalóját:egyre inkább kihalnak a "köszönöm" "légy szíves" "kérek szépen" stb. a beszédünkből,ezek elhagyása szvsz jóval nagyobb bunkóság,mintha egy 50 évest egy 20 éves letegez.
    én ha tehetném,mindenkit tegeznék (bár leginkább azért,mert viszonylag kevés helyen járok,ahol szükségem van a magázásra és ettől csak jobban zavarba jövök)
  • clio1616v
    én már megszüntettem, mindenkit tegezek

aki magázódással indít felém, azt azonnal megkérem, hogy tegeződjünk - attól nem tisztelek jobban senkit, ha máshogy ragozom az igéket; sőt...
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Te megszüntetnéd a magázódást?
    A tegeződés egyre inkább terjed és általánossá válik, ahogy történészek szerint az 1700-as évekig a magyar nyelvben egyébként általános is volt. Családokon belül, kollégák között, fiatalok között ma már általános a tegeződés. Egyre inkább zavart okoz a magázódás és a tegeződés megfelelő alkalmazása minden "nem szokásos" területen. Nem volna egyszerűbb visszatérni a gyökerekhez, és az angolszász mintára csak a tegeződést használni?

--- Igen, a tiszteletet-illemet meglehet adni enélkül is
         --- Nem, engem zavarna ha az emberekkel nemtudnék magázó hangnemben kommunikálni
         --- Üres szavazás
         --- Nem érdekel

Előző kérdés: Zseb-kérdés
    pénztárca-kulcscsomó-telefon, kilépsz otthonról, ugye ezek általában mindig nálunk vannak és nem szívesen tesszük el táskába stb. helyekre általában.

melyiket hova rakod?

kezdjük a pénztárcával... a pénztárca helye:

// ========= Zseb-kérdés =========
    // | 41.7% | ####______ | 25 | bal zsebembe
    // | 25.0% | ###_______ | 15 | jobb farzsebembe
    // | 21.7% | ##________ | 13 | jobb zsebembe
    // | 11.7% | #_________ | 7 | bal farzsebembe
    // |

// ========= A telefon a =========
    // | 62.9% | ######____ | 44 | jobb zsebembe
    // | 35.7% | ####______ | 25 | bal zsebembe
    // | 1.4% | __________ | 1 | bal farzsebembe
    // | 0.0% | __________ | 0 | jobb farzsebembe
    // |

// ========= A kulcsok a =========
    // | 55.0% | ######____ | 33 | bal zsebembe
    // | 40.0% | ####______ | 24 | jobb zsebembe
    // | 3.3% | __________ | 2 | jobb farzsebembe
    // | 1.7% | __________ | 1 | bal farzsebembe
    // |

// ========= Zsebben hordod ezeket vagy táskába rakod? (ha a fentiek nem igazak) =========
    // | 54.5% | #####_____ | 24 | Ezek közül nem mindet, de elrakom táskába a ...-t (kifejtem)
    // | 45.5% | #####_____ | 20 | Igen, ezeket táskába rakom (vagy kabátzseb ha úgy öltözöm)
    // |

// ========= Kulcscsomó: kicsi vagy nagy? =========
    // | 83.5% | ########__ | 66 | kicsi, ne foglaljon sok helyet
    // | 16.5% | ##________ | 13 | nagy, jó ha érzem a zsebemben a súlyát
    // |

• Fbn Lx
    :-( miről tehet az ilyen ember
  • clio1616v
    akkor azért nem teljesen igaz, hogy a szemed láttára halt meg

elájulást már láttam én is sokat
  • WhiteStar
    ez most felmérés a zsebtolvajoknak vagy mi?
  • predator1982
    cukros volt, meg amit nem tudott hogy a szíve sem úgy ketyegett ahogy kellett, egyik alakalommal amikor otthon volt(mert csak időnként volt otthon, mittomén havonta egyszer, kétszer) bepiált, meg az inzulinját sem adta be magának. kopogott hajnalban az ajtómon, hogy szúr a mellkasa, mentőt hívtam, egy óra múlva meg is érkeztek, mondták addig is nyugodjon meg, feküdjön le, de sajna fel alá járkált....aztán pont mire láttam hogy megérkeztek a mentők, összeesett bekómált, lekevertem egy pofont neki (mai napig nem tudom miért, illetve azt hittem majd magához tér...hát nem) életem egyik legrosszabb élménye volt ahogy láttam hogy felakadnak a szemei...felértek a mentők becsövezték stb...elvitték, elvileg akkor még élt, de már nem volt magánál, három nap múlva meghalt a kórházban...
  • Fbn Lx
    "halt meg a lakótársam a szemem láttára"
    what
    hogyan
  • kamionosjoe
    Nem azért volt a top10-ben mert olyan sokat írtunk, hanem a többibe írtak keveset. :D
  • clio1616v
    pont ezért vagy immunis ezekre, már tudod mire számíthatsz
  • predator1982
    Jajj gyerekek azért Budapest, hogy pontos legyek, ennyire azért nem vészes!! Itt is csak emberek élnek, csak többen vagyunk ezáltal minden koncentráltabb, azért itt sem rabolják ki az embert úton útfélen. Tőlem már loptak el cuccot, törtek be albimba mindenemet felforgatva, halt meg a lakótársam a szemem láttára, a szüleim lakása leégett stb., mégsem vagyok egy paranoiás rinya pina...persze kell az óvatosság, de mindent egészséges szinten....ennyi
  • SzirmosSzisza
    Pesten jobb kezem nekem is mindig zsebben van, telefont a balban nem védem, mert úgyis észreveszem, ha elhallgat a zene :D
  • VRSDM
    értelemszerűen táskában hordom a dolgaimat.
    egy bérlet / forgalmi, néhány forint papírban még elfér a zsebben, de semmi több...
  • tigeroo
    azthittem a wc papíros kérdés jobban megfogja osztani az embereket, erre top10-be is volt a topik, jáj rágjam meg a húsotokat srácok
  • tigeroo
    én balkezes vagyok azért tükrösen, de am ja:)
  • Fbn Lx
    basszus, egyetlen lehetőséged volt, de elbasztad
    grat
  • mrzed001
    Teló a zsebbe, minden más az autós táskába.
    Amit (defenzíve ugyebár) nem a fülénél fogva lóbál az ember, hanem a fülénél fogba beakasztja a csuklójára, és vagy alulról fogja, vagy felül megcsípve tartja.
    Amúgy mindent abba szoktam beletenni.
    A múltkor elfelejtettem kipakolni belőle, úgy mentem be a miniszterelnöki hivatalba, hogy benne volt egy gázspray meg egy Macgyver bicska.
    Kifele jövet eszméltem (akkor jutott eszembe), hogy hogy nem vették befelé észre, pedig röntgenezték.
  • Fbn Lx
    érdekes, hogy ennyire népszerű az, ahogy nekem is fekszik: telefon jobb zseb, pénztárca, kulcs bal zseb
    nem tudom miért, de csak így kézenfekvő az egész. telefon a jobb zsebben hogy kéznél legyen, a pénztárca a másik nagy tárgy, így az a balba megy
    a kulcs pedig, hogy ne karcolja a telefont, szintén a balba
  • clio1616v
    Mivel jobb kezes vagyok ezért, amit elő kell venni szükség esetén a jobb oldali zsebeimben hordom:

telefonom a jobb farzsebemben
    lakás kulcscsomóm a jobb zsebemben

Az autókártyám, ami egyben a Paypass bankkártyám is a bal zsebemben hordom.

Nem vagyok nő, hogy táskát kelljen hordanom, mivel nem menstruálok és nem fertőtlenítem a kezem vagy sminkelem magam... stb.

Minden mást az autóban tárolok, amit napközben használnom kell két inzulin pen és a vércukormérő, kapunyitó távirányítója.

Kulcscsomóm kicsi; 2 lakáskulcs, bejárati és lakásajtó.
  • bujcsik555
    Ez van :( Úgy kényelmes ha a zsebembe van a kezem, mit tegyek
  • tigeroo
    zsebre tett kézzel? géjjj
  • bujcsik555
    Pénztárca bal zseb, telefon jobb zseb, kulcs ilyen nyakba-akasztós lószarra ráakasztva, és a nadrág övtartó pántjára ráhurkolva és úgy a farzsebbe. Zsebre tett kézzel gyalogolok szinte mindig, úgyhogy nehéz lenne bármit is ellopni a zsebemből.

Nyáron ez módosulhat ha a nadrágon van oldalzseb, gombolós, akkor oda.

Legtöbbször van nálam szimatszatyor vagy válltáska, abba csak akkor teszem ha sokáig kell ülni(pl vonaton).
  • Blum
    Jobb farzseb. Ha van kabat vagy zako akkor belso zseb.
    Telefont a bal zsebembe.
    Kulcsok a penztarcamban vannak mindig.

Ha van nalam valamilyen taska (mostanaban aktataska) akkor telefonon kivul mindent abba.

Minel kevesebb,altalaban 3 kulcs van nalam (slusszkulcs,lepcsohaz,bejarati ajto)
  • tigeroo
    nana, gondolj csak Indyre
  • kamionosjoe
    Annyira meghízott, hogy már csak a tükörből látja a pöcörőjét.
  • Fbn Lx
    de aztán bekövetkezett a törés az életedben, ami egy rettegő barlanglakóvá tett
    na halljuk a sztorit, mi történt
  • Fbn Lx
    ahhoz elég sok, elég drága cuccot kellene hordanom a táskámban, hogy kedvem legyen lakatolgatni folyton
    ez paranoid gazdag embereknek való megoldás, én egyik sem vagyok, kényelmes viszont igen
  • kamionosjoe
    De nálatok nőknél azért mindig szokott táska lenni.
  • kamionosjoe
    pénztárca hátul, a többi elől

Táskát nem szeretek hordani, de ha néha muszáj akkor is ugyanúgy a zsebemben hordom a cuccokat. A lehető legkevesebb dolgot próbálom magamnál tartani.
    Ehhez a zsebtolvajos témához: sosem szoktam a pólómat betűrni, de egyszer mégis így mentem valahova, na akkor ki is lopták a tárcát a zsebemből, de egyébként nem lopták még el semmimet (kivéve amikor nem voltam józan).
  • Sir Quno Jedi
    Mit kéne úgy mégis érezni?! Erősen writeonly hozzászólásodra elmondanám, olvasd el megint (vagy elsőre), amit írtam és rájössz. Amúgy én is huszonpárévig halandó voltam és BKV-ztem és engem sem loptak meg soha ezen tevékenységem közben.
  • qtab986
    butaság. kevésbé érzed azt, ha a táskádba nyúlnak, mint ha benyúlnának a zsebedbe.

Azoknak a táskáknak a cipzárára, amik kétkocsisok* lehet venni kis lakatot. A két kocsi húzóját összezárod a lakattal és akkor már csak roncsolással lehet kinyitni.

*Jobbról balra és balról jobbra is lezárhatod a cipzárt.
  • Freeda Krueger
    mindent a táskába,kivéve a kulcsokat...
    ősztől változik akkor a kabátzsebekbe kerül minden,baloldalra pénztárca,kártya,kulcs,jobboldalra telefonok...
  • jazzy
    Pénztárca hosszú farmerban bal zseb, a 3/4-es farmeremben nyáron a jobb alsó nagy zsebben, télen kabát belsőzsebben (ilyen válasz kellett volna! :D)

Kulcs bal zsebben mindig, talán néha kabát belsőzsebbe azt is.

Telefon mindig jobb zsebben.

Ha van nálam táska néha belerakom a cuccaimat, néha nem.

Pesten viszont SQJvé változok és paranoid leszek, mindenemre nagyon ügyelek.
  • predator1982
  • Fbn Lx
    butaság. kevésbé érzed azt, ha a táskádba nyúlnak, mint ha benyúlnának a zsebedbe.
    én zsebben hordom ezeket, sőt, hétköznaponként buszozom/villamosozom nagy tömegben. a gépek, amelyekre nem mernél felszállni sem! én látom és élem mindet. folyamatos veszélyben, a kalandok földjén élem az életem mindenféle kórokozóknak, szagoknak és vizuális ingereknek, valamint a legalantasabb dolgozó rétegeknek kitéve. és igen, nem csak, hogy ezidáig túléltem, de.... még soha nem loptak meg!!!!!!!!!!!!44
  • predator1982
    hát nem tudom....én a fél életemet a táskámban hordom, úgyhogy nekem mindenem a táskában van, nem is találok soha semmit:-) ha meg esetleg el akarnák lopni, akkor gratulálok hozzá, mert néha annyira nehéz, hogy ha el kellene vele futnia valakinek, sztem sérvet kapna tőle:D
  • chhaya #112753
    Zsebbe csak zsepit, minden mást táskába. A szoknyáim zömén nincs is zseb, naciknál pedig nem szeretem, ha kinyomódik és látszik minden cuccom... Illetve számomra kényelmetlen is és könnyebben elhagyok onnan bármit. (Plusz szinte mindig több cucc van nálam ennél a háromnál, úgyhogy mindenképp táska kell.)
  • SzirmosSzisza
    Pénztárca, kulcs jobb, mobil bal.
  • Dean Winchester
    pénztárca , ha néha használom akkor táskába, mellé a kulcscsomó! a telefon mindig jobb zsebbe !
    ha táska nélküli időszak van akkor a tel. zsebben a kulcs pedig a kezemben :D max. ideiglenesen a bal zsebbe