127612
-
#126170 95%-ban pc-n a fennmaradó 5 pedig mobil.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2018.08.30. 13:51:57 -
#126169 Ma már csak mobilon. Egyszerű ügyességi játékokat unaloműzésnek, főleg utazás közben. -
#126168 Új szavazás. Bocsi a lassúságért. -
#126167 Most olvastam.
Az USA-ban a játékosok...
90%-a mobilon
52%-a desktop PC-n
43%-a konzolon
9%-a handhelden
9%-a VR és egyéb eszközökön
...játszik
Legyen erről szavazás? Vagy már volt? -
#126166 ????
A szavazás alján ott a "see results" gomb...
Holnap lesz időm új kérdést betenni vagy ma késő este. -
#126165 Én remek ötletnek tartom, de annak gondoltam a jelenlegi szavazást is.
Reméltem, lesznek majd akik másként látják, vélik a témát mint én, s erről reflektálhatunk is kicsit. Tudom én, hogy nekem sincs mindig igazam..sőt...
Nem látom a jelen szavazás eddigi eredményét (mivel nem szavaztam) így míg nem kerül az archívumba, nem is fogom tudni ki mire voksolt.
Kossuth sokat tett az országért anno, de ugyanakkor a magánélete is érdekesen alakult pláne a végefelé. Elég összetett személyiség volt. -
#126164 Kossuth Lajosról szavazás? -
#126163 Első szavazásom amit kihagyok...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyik opciót sem érzem magaménak, illetve magamra nézve igaznak.
Azért játékon kívül: részemről is is, pont mint a való életben:
Van, hogy rákényszerül az ember akaratlanul is. A való életben sem mondjuk a párunknak 20 év után: drágám még ma is olyan szép fiatalos és karcsú vagy mint mikor megismerkedtünk.
Illetve mondhatjuk, mert kedveskedni szeretnénk, de akkor máris hazudtunk.
Nekem senki ne mondja, hogy soha életében nem hazudott még, mert akkor már hazudott is. Ugyanúgy azt sem ígérheti meg senki sem teljes bizonyossággal, hogy soha többé, senkinek sem fog hazudni. Vagyis megígérheti, de betartani úgysem tudja.
Az csak az Igazmondó juhásznak sikerülhet... -
#126162 Új szavazás. -
#126161 Várhatóak rá érdekes válaszok. A troll arcost azért inkább fogalmazd át troll harcossá. -
#126160 Beteszek valami ilyesmit. -
#126159 Hasonlót javasoltam én is már korábban. De ez jobb megfogalmazás így. -
#126158 Nyomathatod. Majdnem mindenkinek van kedvenc filmje, ami egy adott korban készült..érdekes lenne, ha közeli évben járnának a fav korok.. -
#126157 Ez érdekelne (főleg indoklással... miért érzi úgy valaki, hogy egy csapat névtelen idegen előtt feltétlen jobb színben kell feltüntetnie magát). -
Renegade #126156 nekem is eszembe jutott egy:
önmagad vagy-e az interneten?
igen, felvállalom a gondolataimat, személyiségemet
részben, próbálok jobb színben feltűnni, többet hazudok
nem, jobbára csak trollkodni, a gőzt kiereszteni szoktam
általában igen, de van troll accom, ami arra szolgál, hogy ne IRL bántsak másokat
vélemény?
-
Renegade #126155 huh, ez nehéz, mert minden évtizedben készítettek olyan filmeket ami szépen öregszik.
Szerintem egy Máltai Sólyom (41), Tiltott bolygó (56), 2001 (68), stb, stb mai napig élvezhető.
Ez szerintem nagyon szubjektív, valaki él-hal a trashért, én utálom a jumpscaret, most épp a synthwave a menő (és a filmek amik építenek rá), még csak általánosságban sem tudnám megmondani, mert valaki szerint már a mátrix is csak cuki, mert azóta lett például egy Ex Machina-nk.
KI a "néző"? filmkritikus? vagy average Joe? esetleg aki szerint jó film a Transzformátor, vagy a gyorsan dühös? -
#126154 Kérdésjavaslat.
Mikor érték el szerinted azt a színvonalat az igazán jól filmek, hogy "nem öregednek". Elkészültük után akár mai is teljesen vállalható lenne, ha moziba kerülnének?
Mindig is voltak ilyen filmek.
'60-as évek.
'70-as évek.
'80-as évek.
'90-es évek.
2000 után.
2011-után. -
#126153 Archívum frissítve. -
Freeda Krueger #126152 Többször ,kollégának,nem volt gond. -
#126151 Pénz.
Próbálom érthetően leírni, melyik döntést miért hoztam a pénz kapcsán eddig...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nagyszülők neveltek, meg volt mindenem. Én döntöttem így, és mindenki elfogadta a döntésem. 18 lettem, amikor a nagyszüleim eldöntötték, hogy kit kell elvennem. Helyettem. Fellázadtam, hogy ebben talán nekem kellene döntenem. Szerelem, barátság meg ilyesmik alapján. De nem fogadták el. Ha nem úgy és azt csinálom, amit kijelöltek számomra (az a suli, azzal az esküvő, az a meló) akkor nincs semmim. Mehetek istenhírivel ahová akarok. Mentem. Úgy hagytam el az otthonom, hogy semmim sem volt, de szó szerint. Egy akkori barátnőm anyukája fogadott be. Befejeztem a sulit, aztán irány az Alföld: arrafelé is éltek rokonaim. Csak látogatóba akartam maradni, míg döntök hogyan tovább. Nem engedtek el. Meg lett az első munkahelyem, az első fizetésem és kezdődtek is az első gondjaim a pénzzel...
Valahogy sosem volt elég, bármennyit is kerestem. Melót váltottam. Tőbb műszak, több pénz. Háromszor annyit kerestem, mint akik akkoriban egy műszakban dolgoztak. De valahogy továbbra sem volt elég a pénzem....
Ugrunk jó sokat a jelenbe. Már (megint) máshol élek. Nagyon jól keresek, megyei szinten számítva. Több házam is van, csinos társam aki szeret, s akit viszontszeretek.
Meg van mindenünk amire szükségünk van. Gyerekek már kirepültek, nekik is jól megy soruk. Bármikor fordulhatnak hozzánk segítségért, de okosabbak lettek mint mi: nem szorulnak ránk. Páromnál van minden bankkártyám plusz az övéi is. Én döntöttem így, és jól döntöttem. Sokkal ügyesebben ossza be a pénzt, mint én bármikor is az életem folyamán, de amire büszke vagyok: én keresem a több pénzt ;) Ez van...
..tehát én ezért jelöltem a "többször is" opciót.. -
#126150 Hát ja, érdekes idők voltak. -
#126149 Érdekes nővéred van. Otthon mi egymás cuccaihoz nem nyúltunk, nemhogy pénzéhez... -
#126148 Egyszer egy barátomnak, nem volt semmi gond belőle. Unokatesómnak kisebb összeget, azóta sem fizette vissza /4 éve/. Régebben nővérem kérdezés nélkül vett tőlem kölcsön, de legalább visszaadta. -
#126147 Igen, nemrég volt 3 alkalom. Nagynénémnek 200 ezer Ft-ot, de azt csak technikai okokból (nem tudott pénzt felvenni és hirtelen kellett vagy ilyesmi), 1 héten belül vissza is utalta. Ezen kívül nővéreméknek 100 ezer Ft-ot, majd nemsokára újabb 100 ezer Ft-ot, kocsivásárláshoz. Az egyik 100 ezret visszafizették már, a másikat még nem, de nem sürgetem, elvagyok egyelőre nélküle. -
#126146 Új szavazás, az elválasztó vonalakra kéretik nem szavazni. -
Fbn Lx #126145 elmeséled akkor, hogy miért árt az, aki nem segít? Ha már az árnyaltságot említed, akkor nem nonszensz mégis végletekben gondolkodni vajon, avagy beleestél a saját csapdádba -
#126144 Ha egy kék kombi Cadillac volt, akkor én vittem el..bocs.
Sajnos akkoriban még nem tudtam, hogy ha kölcsönveszek valamit, azt mások lopásként is definiálhatják...
(Megnyugtatásul: muterom megkérdezte, hogy honnan vettem el azt a kék matchit amivel a szobaszőnyegen játszom a knájt rájderest. Miután közöltem, hogy a szomszédból vettem kölcsön, anyám egy nagy füles kíséretében átkísért a szomszéd kisfiúhoz, hogy adjam vissza. Talán még óvodás lehettem. Első és egyben utolsó eset is volt, hogy én bárki más cuccát az engedélye nélkül elvigyem..) -
#126143 Csak meséltem... -
#126142 Egyszer (kb. 5-6 éve) találtam 20 ezer Ft-ot (jó ez nem akkora összeg, de azért akkor nekem az volt). Mivel semmi papír nem volt mellette, és semerre sem tudtam elindulni, kié lehet, megtartottam. Emlékszem, vettem rajta egy PC játékot és egy kézi súlyzót. :) -
#126141 Megpróbálnám visszajuttatni a tulajnak. Ha nem találnám meg, akkor hozzátenném a megtakarításaimhoz. -
#126140 Azért ennél kicsit árnyaltabb a dolog, és ezt te is tudod. Szerintem engedd el a témát. -
Fbn Lx #126139 Továbbra is fenntartom, hogy nem ártok vele. Nonszensz, ha ártanék, akkor mi különbség maradna a "nem az én dolgom" és az "ellopom" között? -
Fbn Lx #126138 nem azt mondtam, hogy az emberek így viselkednek, hanem azt, hogy ez az értékrendem és az elvárásom az emberekkel szemben. Elég nagy különbség, úgyhogy nincs szükség paternalizációra...
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2018.08.11. 15:55:04 -
#126137 Pedig ha belegondolsz, ártasz a "nem az én dolgom" hozzáállással.
És szerencséd, hogy ilyen összeszedett, hibátlan ember vagy, mert hiába keresnéd az elhagyott dolgaid a járdán...
persze előfordulhatna hogy valaki visszajuttatná elvesztett értékeid, egy becsületes, normálisan gondolkozó ember személyében.
Utoljára szerkesztette: eksy, 2018.08.11. 15:18:58 -
#126136 Hat évesen pont ilyen naív voltam. Letettem a kedvenc Matchbox kocsimat, amíg elmentem wc-re és csodálkoztam, hogy hűlt helye volt, mire visszamentem. Akkor tudtam meg, hogy a világ nem olyan fair...
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.08.11. 10:20:31 -
Fbn Lx #126135 Nem is kifejezetten célom, hogy segítsek. Inkább az, hogy ne ártsak. És meghagyjam mindenkinek a lehetőséget, hogy segítsen önmagán.
Én tapasztaltam már, hogy az emberek gyanakvóak és ellenségesek sokszor, ha segíteni próbálsz.
Illetve még az is lehet, hogy a végén te leszel a szaralak, vagy meggyanúsítanak, mert a kártya benne van, de a pénz hiányzik - ilyet is hallottam már. Engem arra kondícionált az élet, hogy inkább kivonjam magam ezekből.
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2018.08.11. 03:25:12 -
#126134 Csak mivel más ember nem feltétlen így gondolkodik én ezért viszem el és próbálom meg visszajuttatni.
Ha az embernek fogalma sincs, hogy hol veszett el pl. a telefonja, akkor ezzel éppenséggel nem segítesz....
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.11. 00:58:57 -
Fbn Lx #126133 a "See results"-ra nyomtam, mert egyik sem jellemző rám
Egyszerűen csak nem találnék ilyesmit, mert nem tenném el. Ha a földön van és majdnem elbotlom benne, akkor sem veszem fel.
Nekem az a filozófiám, hogy xy cucca xy-hoz tartozik, és ezt is várom el minden embertől: ha valaki elveszít valamit, akkor ha végigjárta azt az útvonalat ahol elhagyta, találja meg pontosan ugyanott. -
#126132 Ühüm, pont így történt, kár lenne tagadni. :D -
#126131 Okés, eddig értjük..de egy női retikül belső tartalma is lehet pikáns..
Most akkor elmesélhetnéd úgy is nekünk azt az egykori esetet, hogy...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..épp egy csajos pasizós buliba indultatok a bombázó szingli dögös barátnőiddel, gondolva minden eshetőségre pl. óvszer vagy épp pótszer....ha összejön valami vagy ha mégsem. Így aznap este még egy őrjítően szexi minitanga is volt benne.
(Persze tudjuk, hogy van pasid, de a kedvünkért azért mesélheted úgy, hogy akkor este amikor a tasit lenyúlták, épp nem volt..)
Csak te és a csajok, meg a forró nyári este, amikor legszívesebben mindent ledobálna magáról az ember és nyakig merülne valami hűsítő szabadstrand éjjeli vízébe...
És most jöhet is a következő szavazási tipp: loptál e már bármit bárkitől?
- csak retikülöket szoktam.
- soha semmit...és hazudni sem szoktam :)
- egyszer előfordult, hiba volt, többé nem fog
- kleptomániás vagyok, nem tehetek róla.
- még nem, de már tervezem..