127612
-
Nem várom el, tudok sütni-főzni, minden nap készítek meleg ételt. A mosogatást inkább ráhagynám a csajra. -
A főzés női munka? Akkor a sok férfi főszakács mind buzi?
-
Nekem 8, ha jó az ágyban stb. felőlem az sem érdekel, ha egy rántottát sem tud összeütni. Cégnél úgyis eszek meleget, amúgy meg rendelek, vagy beülök étterembe és még jobban is járok. A kerti parti, grillezés, ilyenek meg más tészta, azt is megoldjuk, ahhoz sem kell asszony. -
Elvárom, mert én nem tudok és nem is akarok. Női munka. -
Freeda Krueger #112866 Elvárnám,bár én is tudok. -
És úgyis lesz, aki ugrik rá, mert ebben a topicban mindig van, aki ugrik rá. -
Fbn Lx #112864 üres szavazás
mert elvárnám, és nem igazán tudok, de nem azért várnám el, mert én nem tudok.
hanem azért, mert az asszonynak kutya kötelessége urát minden nap meleg étellel várni! -
Majd megtanulja idővel, főzünk közösen, az is jó elfoglaltság. -
nem várnám el, mert én tudok. -
szegény ember vézzel fnőz?:D -
tudok főzni, nem várnám el amúgysem. -
EnxTheOne #112859 Igen, főzzön az asszony :D -
lord nihilus #112858 Barihimi -
kamionosjoe #112857 Én csak bárány voltam.
-
Rózsahimlős csak, azt hiszem. -
Hímnős? -
Igen, bárányhímlős. -
Nem voltam semmi pedig anyámék bőszen vittek bárányhímlős gyerekek közé csak kapjam már el. Nem kaptam el soha. -
clio1616v #112852 még most is az vagyok -
Fbn Lx #112851 volt már mindenem kösz -
Blum #112850 Baranyhimlo -
megvolt a rózsahimlő, bárányhimlő, skarlát. -
Bárányhimlős voltam óvodás koromban, más nem rémlik. -
Bárányhimlőm volt még anno az óvodában. -
Igen, bárányhimlős. -
2011 november:
Milyen fertőző gyermekkori betegségeken estél már át?
Bárányhimlő. (varicella)
Rózsahimlő. (rubeola)
Szamárköhögés. (pertussis)
Torokgyík. (diphteria)
Kanyaró. (morbilli)
Merevgörcs. (tetanus)
Járványos fültőmirigy-gyulladás. (mumpsz)
Gümőkor. (tuberculosis)
Járványos gyerekbénulás. (polimyelitis)
Egyéb.
#93604 -es hozzászólástól. -
Fú... Asszem igen, de a ki fene emlékszik erre... -
nemvoltam még hímlős, és parázom is tőle... -
A gyermekkori "fontos" himlőket mind begyűjtöttem, két idősebb testvérrel és aktív óvodába járással nem volt gond minden lényegesen átesni :) -
Szavazó roBOT #112841
Következő kérdés: Voltál már hímlős?
A hímlő valamilyen fajtájával
--- Igen
--- Nem
--- Üres szavazás
Előző kérdés: Te megszüntetnéd a magázódást?
A tegeződés egyre inkább terjed és általánossá válik, ahogy történészek szerint az 1700-as évekig a magyar nyelvben egyébként általános is volt. Családokon belül, kollégák között, fiatalok között ma már általános a tegeződés. Egyre inkább zavart okoz a magázódás és a tegeződés megfelelő alkalmazása minden "nem szokásos" területen. Nem volna egyszerűbb visszatérni a gyökerekhez, és az angolszász mintára csak a tegeződést használni?
// | 53.3% | #####_____ | 48 | Nem, engem zavarna ha az emberekkel nemtudnék magázó hangnemben kommunik
// | 31.1% | ###_______ | 28 | Igen, a tiszteletet-illemet meglehet adni enélkül is
// | 13.3% | #_________ | 12 | Nem érdekel
// | 2.2% | __________ | 2 | Üres szavazás
-
-
clio1616v #112839 igen az -
Vannak olyan helyzetek, amikor nem tudom elképzelni, hogy tegezzem a beszélgetőpartnert. Az indokolatlan magázódás viszont kifejzetten zavaró tud lenni. -
(másnak is rohadt lassan jön be a topik?)
formális és informális beszélgetések szétválasztására szolgáló eszköz. -
Fbn Lx #112836 de akkor mikor magyarázod el? -
akkor talán azért nem tartod ésszerűnek, mert nem érted. nem a tiszteletről szól. -
Fbn Lx #112834 nem. azért, mert tudom, hogy sokan (mint ahogyan te is) elvárják. ésszerűnek nem tartom, de megteszem muszájból. viszont azok az emberek szimpatikusabbak számomra, akik nem várják el. -
egy szót nem szóltam tiszteletről, te erőlteted, hogy akkor biztos tiszteletet akarok ezzel kivívni. sok ember van, akit nem tisztelek, mégis magázódunk. ha Hitler szembejönne veled az utcán (Godwin's Law!), akkor letegeznéd? ha nem, akkor azért mert tiszteled? -
Fbn Lx #112832 továbbra is úgy érzem, hogy ez csupán azon emberek számára jelent problémát, akik különösen kényesek a saját tekintélyüket illetően (tehát nem nagyon van nekik, ezért nagyon elvárják, hogy megadják nekik).
ha magázok valakit és letegez egy ilyen helyzetben, az számomra annyit jelent, hogy azt közli felém: tegeződjünk. de akár arra is hajlandó lennék, hogy tovább magázzam azt, aki egyébként tegez, ha éppen így tartja kedvem; mert számomra semmi jelentősége nincs, illetve tudom, hogy a másik ember tisztelése illetve nemtisztelése nem ebben nyilvánul meg, mivel ez nem több, mint verbális fordulat, berögződés, esetenként kényszeres norma. ergo nem fog ténylegesen jobban tisztelni valaki attól, hogy elvárom tőle, hogy magázzon. maximum az egómat kenegetem hájjal, illetve afféle illúziókba verem magam, hogy engem most akkor így tisztelnek. -
léteznek kimondatlan szabályok, amelyek betartásával egy eladó kiépítheti a bizalmat a vásárlóval. na, ezeknek mond alapvetően ellent, hogy ha egy (felnőtt) vevő magáz, azt simán letegezzék.