127612
-
Egyéb. Megy igen, de bérlek egy VPS-t occóért, aztán arra raktam egy torrent klienst is, hogy magra vissza tudjam seedelni a dolgokat :D -
Egyébként mintha a gyártótól lenne ventim. Vagyis volt, már a tesó gépében van. Idén lesz 5 éves és megy, de azért kellett ápolni.
A táp ventije meg melegebb helyen dolgozik, ezért ott a hőtágulás is picit más, azért az annyira nem egyszerű, mint egy kisebb pöcsköszörű venti. -
Blum #113429 A tap ventije is venti,az is "faek" egyszerusegu es ugyanolyan halk mint volt 2 eve,5 eve,10 eve mindenfele kenes nelkul. Nyilvan nem kajalom meg az MTBF altal irt adatot es plane nem az alapjan vasarolok,de azert megiscsak lehet benne valami. Tapasztalatom alapjan van is.
Ez a vita meg nem vicces...inkabb tanulsagos :)
Kornyezetvedelmi technikuskent en is vitaztam mar itt,ebben a topicban az aktiv szenszuro mivoltarol. -
nem, automatikusan indul a rendszerrel. -
Opsz, kicsit szétesett a komment. Egyébként meg valahol vicces, hogy egy áramlástechnikus gépésszel állsz le vitatkozni forgógépek üzemidejéről... :) -
[b]18 éve van számítógépem[b] - még leírni is fájt ezt, mert rájöttem arra, hogy hol van az ifjúsogm, majdnem régebb óta, mint amennyi ideje te élsz
- és a tisztántartott állapot ellenére legalább egy csepp zsír, olaj vagy vazelin kellett ahhoz, hogy a csends járás megmaradjon.
A MTBF muta meg jó marketing duma, mert elfedi a valóságot. Senki nem mondta, hogy a ventim nem működőképes, tehát az MTBF érvényes rá, ahogy az összes régire is. Csak éppen a névleges zajszintjének régen ugrottak, mert maga a recegő venti hangosabb, mint az egész gépem. PAFF! Tehát nem meghibásodás, csak éppen a névleges zajszintjét - már elzénést - de nem hozza karbantartás nélkül még egy ilyen kis teljesítémnyű és faék egyszerűségű cucc sem...
(Ja, és ki beszélt arról, hogy ez a tápnak a ventije...?) -
Blum #113425 Akkor hogy magyarazod azt a tenyt,hogy egy osregi FSP (vagy Fortron,tokom tudja) tap lassan 10 eve megy mindenfele hiba nelkul napi 18-20 orat es egy hangja sincs,ugyanakkor mellette a Codegen tapok ventijei 2 ev utan megadjak magukat?
Vagy meselhetnek akar haverom Noctua ventijeirol is,akinel szinten 0-24 megy a gep tobb mint 6 eve es semmi bajuk sincs. Es ott 5 ilyen venti forgatja a levegot a hazban szoval nem csak 1 jol sikerult darabrol van szo.
MTBF > 150.000 h
Nalam a 3db hazventi mindegyike regi Chieftec tapokbol lett kiszedve (ADDA ventik) es szinten semmi bajuk. Ellenben a noname 500Ft-os venti fel ev utan meg se mozdul,meg az ujjammal se tudom megforgatni. -
Ez olyan, mint a 72 órás dezodor... :D -
Ezt nem hiszem el. Soha semmilyen ventilátornál nem láttam ekkora üzemórát. Soha semmilyen mozgó gépegységnél nem láttam ekkora élettartamot. Ember, ezt 10+ év folyamatos üzem. Nincs olyan nagysebességű forgógép, ami ilyet tudna... -
Blum #113422 Egy normalis venti hivatalosan 80.000-100.000 uzemorat kibir mindenfele karbantartas nelkul. -
t-plin 1043ND routerre van openwrt pakolva, és rákötve egy hdd. Megy a torrent meg a dnla :) -
Nálam sajnos nem. Lehet, hogy kénytelen leszek cserélni. Furcsa, mert eddig 3-4 évig bírták a ventik, ilyen probléma megjelenése előtt, ez nem bír ki 1 éves sem. Persze előbb megpróbálom kicsit kenni itt-ott. -
Az nem attól volt mint kiderült. Előre raktam be a fülest és az elülső venti valahogy bezavart. Most, hogy hátra dugtam be megszűnt a probléma (amúgy vadi új az egész gép kb másfél hónapos). -
Blum #113418 Igen,lassan 2 eve non-stop megy a gep. Nincs ra kulon gep de jovore tervezem a mostani gepet teletomni vinyoval es az lesz a non-stop gep,melle pedig osszerakok egy olyat amit csak akkor hasznalok ha kell. -
Nem, saját gépemen elindítom ha kell.
Ha az elsők között vagyok aki letölti akkor hagyom 2.0-ás arányba feltölteni. Amúgy meg letöltés alatt max feltöltés sebesség nincs megadva, de amint végeztem a letöltéssel kattintok is a Stop-ra egyből. -
lord nihilus #113416 Nem, saját gépemen elindítom ha kell -
Nem. Nincs értelme. -
indul a géppel együtt, gyakorlatilag 0-24-ben megy a gép -
karajjj #113413 10/10-es netem van, indul a torrent a saját gépemen a rendszerrel és megy, amíg le nem állítom, nekem ez bőven elég -
Jaja, a ventilátor üzemóra szépen pakolódik bele. Neked az egyik ventit néha már meg kell pöckölni, mert zizeg néha a csapágyazása... -
Ezért nem vágom, hogy miért alap beállítás a Win7-nél, hogy kapcsolja ki a vinyót. Egyfelől baromi idegesítő, hogy felprögetésnél lag van és még ez is... -
Alkatrésze válogatja - egy vinyó például a leállás-felpörgésről jobban fárad, mint a folyamatos pörgetéstől adatforgalom nélkül. -
Meg a gépnek sem tesz jót ha állandóan be van kapcsolva. Sokkal hamarabb amortizálódik. -
Már csak azért sem megy 0/24-ben a gép, mert áramot fogyaszt, valamikor aludni is kell, ahhoz meg csend kell és nem világító és zajongó számítógép. Még a legcsendesebb gép is 40 dB felett zajong, ami nem jó...
Ezen felül bekacsolt számítógépet nem hagyok otton felügyelet nélkül... -
EnxTheOne #113407 Nem, saját gépemen elindítom ha kell
Általában egész gyorsan lejön, seedelni meg nem szoktam. Pár napja akartam seedelni, ment vagy 5 órát de jó ha 1,5 megát feltöltött (feltöltés talán 3 megabites) -
Egyéb. Igen, notim fut 24/7. Albérlet, nem fizetem a villanyt, leszarom. -
Egyéb. Koliban vagyok 100/100 megás nettel, és a laptopom 24/7-ben be van kapcsolva torrentel együtt. Eddig még nincs baja
-
Nem. Alig fut többet annál, mint amikor leszedek valamit. Mivel az összes kedvenc sorozatom végetért, a torrentet manapság alig használom. -
Az én 512-es feltöltésemmel amúgy se mennek sokra. :D -
Felesleges. Magon nincs arány számolás, ha nagyon kell, seedelek vmennyit. Aszfalton frí lícs van, a megasztikus oldalon meg folyton adnak húsvétra, karácsonyra stb. feltöltést, így nem igen tud leromlani az arány. :) -
Nem, nem látom értelmét. -
Szavazó roBOT #113400
Következő kérdés: 0-24 órában fut nálad a torrent?
Vannak akik rácuppannak a témára, másokat hidegen hagy, itt SG-n mi az arány? Mi a megvalósítás?
--- Nem, nem látom értelmét
--- Nem, szolgáltatómnál extrém használat lenne akkora forgalom
--- Nem, saját gépemen elindítom ha kell
--- Nem, saját gépemen automatikusan indul a rendszerrel
--- Igen, régi PC-t használok Windows-al
--- Igen, régi PC-t használok Linux-al
--- Igen, NAS/router-be épített, gyári szoftverrel
--- Igen, NAS/router-be épített, rácuccolt szoftverrel
--- egyéb
Előző kérdés: Van sólámpád?
// | 52.9% | #####_____ | 37 | Nem, és nem is szeretnék
// | 28.6% | ###_______ | 20 | Igen, villanykörtés
// | 12.9% | #_________ | 9 | Nem, de szeretnék
// | 4.3% | __________ | 3 | Igen, egyéb
// | 1.4% | __________ | 1 | Igen, mécseses
-
Attól függ, mekkora. :) De ha ezt az átlagos, a legtöbb helyen kapható méretűt nézzük, az is évek alatt fogy el, még ha minden nap órákig égeted is. -
Sok volt a seggbe kuki? -
Narusco #113397 nem olyan drága dolog ez hogy nekiálljak otthon faszkodni... :D -
Fbn Lx #113396 de tényleg, ha az ember házilag csinálja meg a sólámpát, sokkal olcsóbban kijön
veszel vagy két kiló sót, kiöntöd kupacba, és benyomsz a közepébe egy bekötött izzót
-
KaBuTo666 #113395 Miért kőőő mindent túlbonyolítani? Ha elfogy a só, megsózod!4 -
Fbn Lx #113394 mennyi ideig kell járatni egy sólámpát, hogy elfogyjon?!?! -
A lassanként párolgó só tisztítja a levegőt, belélegezve jót tesz a légutaknak, én ezt hallottam. Amúgy meg szép, hangulatos a fénye. -
Amúgy valahol van egy ilyen lámpám, nagyon kellemes fénye van, de nem hiszem, hogy jó lenne bármire is.