127612
  • tigeroo
    szumma immó válaszával valamint a tiéd és jómagaméval együtt:

Kérdés:

Szerinted megedeglik-e a nagy szavazó totyig a script tiltás miatt?

1. Nem, így is életképessé tesszük, vissza a jövőbe, izé múltba! Egységben a velő!
    2. Igen, már meg is deglett végleg... -fav ... R.I.P.
    3. Nem, ez csupán tetszhalál, mert úgyis vissza fogják engedélyezni a script-eket.
    4. Nem, mert a zokosok megen kitalálnak valami trüccköt és hallelujja (avagy csak ide külön beteszik nekünk -> scifi).
    5. Héééé, eddig is leszartam, most sem fogom megsiratni. LÚZEREK!

Összesítés:
    1. 2 szavazat
    2. 0 szavazat
    3. 0 szavazat
    4. 0 szavazat
    5. 1 szavazat
  • Sir Quno Jedi
    Öcsém, azt írjátok, hogy mék pontra szavaztok, indoklás és utána a végére kopizzátok be az összesítést, mint az én előző hozzászólásomban, de immár belekalkulálva a ti szavazatotokat is! Hahó, analog endzsin van!

Ha mindenki bekopizza mindig az összesítést, akkor szépen megy magától, nem kell senkinek összesíteni. Az elcsúszásokat meg a következők korrigálják az előző kettő alapján-
  • immovable
    5
  • tigeroo
    nem, a szavazó topik addig él amig a mi szívünkbe is!

VALAMINT

a nem, sőt a szavazó topik jobban teljesít mint eddig még sose a véleményem. persze nehezményezném ha adtál volna meg üres szavazás opciót, de így legalább a sok csinovnyik kénytelen szavazni! há há háá
  • Sir Quno Jedi
    Én az elsőre szavazok, pedig az eszem mást mond, de a szívem azt súgja, hogy küzdeni fogunk és elérünk egy szebb jövőt analog alapokon is... Ufff, én szólottam!

Összesítés:
    1. 1 szavazat
    2. 0 szavazat
    3. 0 szavazat
    4. 0 szavazat
    5. 0 szavazat
  • Molnibalage
    Remélem nem.
  • Sir Quno Jedi
    Kezdem is a sort:

Szerinted megedeglik-e a nagy szavazó totyig a script tiltás miatt?

1. Nem, így is életképessé tesszük, vissza a jövőbe, izé múltba! Egységben a velő!
    2. Igen, már meg is deglett végleg... -fav ... R.I.P.
    3. Nem, ez csupán tetszhalál, mert úgyis vissza fogják engedélyezni a script-eket.
    4. Nem, mert a zokosok megen kitalálnak valami trüccköt és hallelujja (avagy csak ide külön beteszik nekünk -> scifi).
    5. Héééé, eddig is leszartam, most sem fogom megsiratni. LÚZEREK!
  • Sir Quno Jedi
    Dehogyis. Nem adjuk fel! Beírjuk ide a kérdéssort és mindenki beírja mire szavaz + magyarázat. Mint hajdanán az őseink a pattintott kőkorszak előtt. Ha nekik ment, nekünk is fog! Magyarok vagyunk, vagy mi!
  • EnxTheOne
    rip szavazó topik
  • kifli
    na, szavazó topik meghót, hála a script blokkolásnak :)
  • Fbn Lx
    mint minden karakter, eredendően neutrálisként indul, és a dialógusopciók alapján dől el, hogy melyik irányba halad
  • Zero 7th
    Pont azért alkalmas a kérdés szavazásra, mert objektív válasz nem létezik a rá. Véleményre szavazhatsz, nem tényállásra.
  • tigeroo
    de a lucifer is angyal volt eredetileg nem? akkor van olyan hogy eredendően rossz?

jöjjön valami bagavadgíta szakértő és majd magyarázza el!
  • QuippeR
    "eredendően" nem rendelkezik morális, erkölcsi rendszerrel (az egy magasabb tudatállapotban alakul ki), tehát akkor nem lehet jó vagy rossz. vö. Ádám és Éva élete a Paradicsomban, mielőtt esznek a tudás fájának gyümölcséből.
  • Lacee86
    A mai világ ellenére hiszem, h az ember (többségük legalább is) eredendően jó, csak aztán később pont a környezeti hatásokra válnak nagyon sokan közönyössé, önzővé, gonosszá.
  • citromhéj
    Ráadásul a "jó" és a "rossz" is ember alkotta fogalom, ami mindenkinek mást jelent, és teljesen relatív... hmhm:)
  • Motoroj
    Eredendően mindkettő.
  • Pluskast
    Egyik sem. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz ember. Ember van. Minden ember élete során elkövet olyan dolgokat amelyek mások szemében jó vagy rossz cselekedetnek minősülnek.
  • Sir Quno Jedi
    Minden ember önző kis gennygócnak születik. Az erkölcs, morál, az kérem tanult viselkedésforma, nem fajunk alapvető genetikai tulajdonsága. Evvan. Felül tudunk emelkedni persze a civilizációnkkal az alapvető, velünk született nyers önző mivoltunkon, de utódainkat újra és újra meg kell tanítanunk arra, amit mi már megtanultunk, vagy magunk tapasztaltunk (és ők majd újraértelmezik).

Tiszta sor ez, hiszen megfelelő információk nélkül nem lehetsz tisztában azzal, hogy ami teszel, azzal pl. fájdalmat okozol másoknak stb. EZT csakis tanulni, tapasztalni lehet (vagy letölteni :D). Mikor már megtanultad, akkor képessé válsz megkülönböztetni a helyest, a helytelentől, a jót a rossztól, mivel ezek erősen relatív emberi fogalmak és nem univerzális minősítések.

Mi nem kiscsirkék vagyunk, hogy fajunk összes szükséges tudásával születünk és életünk első másodpercétől full életképes és önálló lények vagyunk. Nekünk hosszú-hosszú tanulási időszak szükséges ahhoz, hogy elérjük azt a szintet, mint felnőtt fajtársaink.
  • immovable
    Leszarom.
  • Dzsini
    A Nagy Közhelyek Kimondásának Kérdése ez :)
  • HTS s3rg1nh00
    inkább jó,mint rossz
    bár ha abból indulok ki,hogy egyes idióták szerint mindenki eleve bűnösen születik...hát azok bekaphatják a bal kislábujjamat (kedves egyház)
  • Renegade
    ez egy nagyon szenyó kérdés :)

olyan miért nincs, hogy közösségben rossz, vagy semleges (pl: pont leszarjuk, hogy menő koncentrációs táborok vannak É-Koreában), viszont mint egyén képesek vagyunk teszem azt önfeláldozásra.

Ja, hogy eredendően? jó, de aztán elkezdünk szocializálódni :)
  • Molnibalage
    Inkább jó. Ha máshogy lenne, akkor nem lenne civilizáció.
  • Narusco
    hm a warez-lopás dologot szerintem nem kell kenyérlopáshoz hasonlítani. ha nem lenne warez, én akkor sem vennék 15 000-ért játékot, tehát konkrétan én nem károsítok meg senkit.
  • tigeroo
    tegyük fel a földön marad 3 ember: 2 férfi, 1 nő. a két férfi ölre megy a "fajfenntartás" miatt, az erősebb megöli a gyengébbet: most akkor számít hogy rossz vagy jó?

mit jelent hogy jó, mit jelent hogy rossz?

eredendően szerintem semmilyen, maximum a társadalomhoz képest lehet valaki jó vagy rossz, de hát ezt is definiálni... meg gondolom függ attól is hogy hova születsz, milyen személyiséget építesz fel, milyen példát látsz gyerekkorodtól fogva stb.

a közösségbe szerveződött emberek a civilizáció hajnalán is tuti lopták már meg egymást "hm hát lopjam meg vagy ne... nekem nehezebb élni, neki könnyebb, nem bírom a pofáját amúgy sem, irigy vagyok rá, nem érdemli meg, csak szerencsés volt ezért engem illetne"

ma nem ugyanez van ha pl. warezol valaki? az is már gonoszság nem, mert valakit meglopsz, pénztől esik el. vagy ez nem számít igazi lopásnak, mert pl. egy kenyeret nemlehet letölteni illegálisan?

ezen felül ugye mik voltak még a történelemben... rabszolgaságba taszították egymást, mai napig harcolunk a hatalomért és a jólétért, vallások miatt MAI napig öljük egymást, a hadiipar azóta is virágzik és fejlődik az emberrel együtt... nem változott semmi.

szerintem az ember semmilyen.
  • Zoli007
    Rossz. Aki meg nem tesz rosszat, azt csak a törvények tartják vissza.
  • clio1616v
    így van vagy jó, vagy rossz
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Az ember eredendően jó, vagy eredendően rossz?

--- Jó.
         --- Inkább jó, mint rossz.
         --- Inkább rossz, mint jó.
         --- Rossz.

Előző kérdés: Kézzel vagy géppel mosogattok a háztartásban?

// | 73.2% | #######___ | 71 | Kézzel
    // | 20.6% | ##________ | 20 | Géppel
    // | 6.2% | #_________ | 6 | változó
    // | 0.0% | __________ | 0 | egyéb
    // | 0.0% | __________ | 0 | nem mosogatunk

• QuippeR
    szívesen
  • VRSDM
    kézzel, mindig ami összejön néhány dolog.
    géppel, amikor vendégség / nagy lakoma után hirtelen temérdek a dolog.
  • Fbn Lx
    lehetnél a téli feleségem!

nyárinak meg választok valami eszkimót
  • videobaby
    kézzel.
  • kamionosjoe
    elég trehányak vagyunk, de azért néha elmosogatunk (kézzel)
  • predator1982
    géppel!! tudom ajánlani mindenkinek....amúgy ha kevés emberre is akkor is lehet géppel, akkor szokás elindítani amikor tele van, és több terítékes közül lehet válogatni. én örülök hogy anno megvettük, ma már nem tudnám elképzelni a háztartást nélküle
  • chhaya #113676
    Kézzel.

(Amikor télen fázik a kezem, akkor kifejezetten szeretek is mosogatni, felmelegszem tőle..)
  • Zoli007
    Kézzel. Lakáson mondjuk van mosogatógép, de mikor kinyitottam, mitológiai lények mosolyogtak rám, szóval azóta se használtam.
  • milk4
    Géppel. Kézzel mosogattam/tunk eleget már.
  • clio1616v
    ha nagyon muszáj kézzel mosogatok, de az esetek 99,9%-ában a párom mosogat
  • clio1616v
    nem csak te