127612
-
karajjj #113671 én egyszer láttam már, de az se az volt... -
Freeda Krueger #113670 Kézzel mosogatunk....
Nincs elég hely egy mosogatógépnek a konyhában :( -
Fbn Lx #113669 nem láttam még mosogatógépet közelről, szóval elhiszem
nincsen nálunk pénz ilyesmire
egyébként hideg vízzel mosogatok, a kis mennyiségű mikroba ami egy elmosott tányérról a szervezetembe jut, nem zaklat fel annyira, hogy kedvem legyen állítgatni a vizet -
változó. géppel csak olyankor, ha nem csak 2 tányért meg 3 kést kell elmosogatni. -
Köszi, a linket láttam, csak hirtelen nem tudtam eldönteni, nem valami vicc-e :) -
A mienk tablettas. Volt par meddo mosasom mar vele amikor elfelejtettem rKni bele. De legalabb demonstralta h mennyit szamit a szer :D -
Ott van a link, ha rákeresel, hogy dishwasher fish cooking, akkor angolul csomó helyen beszélnek róla.
Lazac és hasonló vékony hús pedig fél óra alatt 80-90 fokon szépen megfől. Arra kell vigyázni, hogy ne érjen hozzá a mosószeres víz (jól be kell csomagolni fóliába, stb.) -
Dzsini: ez a halfőzés komoly?
Amúgy jogos, állítólag mosni is 60+ fokon éri meg baktériumok szempontjából, csak azt a ruhák nem mind bírják.. -
A kezed (és a baktérium) nem bírja igazán a 90 fokos hőkezelést, a mosogató pedig azzal dolgozik (ezért lehet pl. halat főzni benne)
-
Fbn Lx #113662 én jobban bízom a kezeimben, hogy ki tudom törgölni a tányérból a makacs foltokat amelyeken elvetemült baktériumok tanyáznak -
A kézzel mosogatásnál is nagyon sok a változó (a mosogatógép valamennyire konzisztensebb) - folyóvíz alatt mosogatsz-e (a melegvizet bojler készíti vagy "falból jön") vagy a teli mosogatós beáztatós stílust követed, milyen mosogatószert használsz, stb...
A primer energiaköltséghez meg hozzá jön az emberi munka, ami végképp emberfüggő. -
Jogos en meg plane csak ingeket hordok ( kezzel kicsavarva is par ora megszarad - szaritogep is csak szuloknel van) + farmer. Sztem ez is olcsobb nekem mint elinditani a mosogepet
igaz utana en vasaloval vasalok , nincs ilyen levegofujos ingvasalo breendezesem sem. Egy rohadt amisnak erzem magam mosktmar... -
Majd utananezek primer energiaban mekkora a kulonbseg 1 kezzel es egy geppel elmosott tanyer kozott csak most 3Gvel lusta vagyok potyogni -
Folyó víz alatt mosószappannal bedörgölöd az inget, kézzel megnyomkodod, majd leöblíted, kirázod és kilógatod a fregolira száradni. -
Szerintem olcsobb elmosni egy tanyert mint egy inget pl kimosni (bar ha a mosas = jelen esetben a szimpla oblitessel akkor talan)
-
"Egy albérletben amúgy nem TE vennéd a mosogatógépet, hanem a tulajdonos"
lol
Amúgy kézzel otthon is meg albérletben is. Hetente kb 2-szer mosogatok 5 percet, erre nem igazán érzem, hogy kéne gép, bár ahogy itt visszaolvasok, lassan pénzt vesztek azzal, hogy kézzel mosogatok :) -
Asszony kézzel. Ő nem akar gépet, pedig ki van alakítva a szekrényben a helye, pénz is lenne, de nem kell neki. Nekem meg tök8. -
géppel. sok értelme nincs így egyedül, de ha már van gép, inkább az dolgozzon. -
Nincs is ilyen igazából, csak egy elméleti feltevés volt. Amúgy csak gondolkozok, h végül is ha azt veszem, h legyen egy mosogatógép 70ezer Ft, és azt szeretném, h az belátható időn belül (mondjuk 3 év) térüljön meg, akkor ez a 2000 Ft/hó nem is olyan hülyeség. :) Csak nyilván ezt így nem látom külön tételként, hanem a tulaj fogja belekalkulálni az árba. -
Én nem emlékszem, hogy a keresett (és talált) albérletekben az orromra kötötték volna, hogy melyik berendezési tárgy mennyiben járul hozzá az árhoz :)
Olyannal nem találkoztam, hogy nagyjából ugyanazok a feltételek és mondjuk van/nincs mosógép, és ez alapján be tudtam volna árazni, hogy "mennyibe kerül" egy mosógép az albérletben. És nem számoltam utána, hogy mennyit változtat az a rezsiköltségen, hogy ott mosok, vagy elhordom valahova (pl. pár hetente haza egy szennyessel csurig rakott hátizsákkal). Ezért nem nagyon tudom egy mosogatógép "értékét" se megbecsülni. -
Jó, csak mondtam vmit. Ha +2000 Ft lenne havonta, akkor se kéne. :D -
Ennyit ér egy mosógép is? -
Jah, csak +mosogatógép=+5000 Ft havi bérleti díj, akkor kéne a t*kömnek mosogatógép... -
Kézzel, hogy baszná meg.
Valahogy az a kurva mosogatógép nem akar megvevődni, mindig kell valami más faszság. :DD Pedig mocskosul utálok mosogatni... Mondjuk túl gyakran nem főzőcskézünk, szal még elviselhető. :D -
LOL, álmodban esetleg. -
Egy albérletben amúgy nem TE vennéd a mosogatógépet, hanem a tulajdonos, és ő tudná, hogy ez befektetés egy értéknövelő szolgáltatásba. -
Egy mosógép mennyi idő alatt térül meg? Hogy számolod ki, hogy mennyi pénzbe (munkába) kerül a ruháid kimosása, és ahhoz képest mennyit spórolsz a mosógéppel?
A kényelmet lehet forintosítani? -
valahol minden energiatakarékosság befektetéssel kezdődik.
az én albérletemben amekkora adagokat főzök (javarészt magamra) egy kicsi mosogatógép akár több évtized alatt meg is térülhetne
-
kézzel
anyuéknál van mosogatógép de nemszeretem, míg belerakom a mosatlant megcsinálom inkább szintén kézzel. amúgy jó dolog, persze 5 fős családnál már megéri használni főleg nagy zabálások után -
Kézzel. Egyedül élő egyetemistaként a napi mosogatnivalóm kb:1 db tányér, egy kés, egy villa, egy kis edény. Ehhez azt hiszem fölösleges, egy nagyobb pohár vízzel elmosható az egész kb. -
Csak azokban az országokban nem ekkora vásárlóereje van a fizetéseknek, hanem sokszorosa... Nagyon is fontos az energiatudatosság, energiatakarékosság kérdése, de ha pl. elromlik a mosógépem, NEM fogok 120 ezreset venni, még ha az tényleg AA++ hiperszuper masina is, mert nincs rá pénzem. Így megveszem a 70 ezreset, lehet, h még azt is csak hitelre, és nyögöm 1 évig...
Szóval sajnos az energiatakarékosság eszköz része jobbára csak a tehetősek kiváltsága. Energiatudatossággal persze ettől még lehet takarékoskodni a kevésbé okos gépekkel is, ez viszont már emberi gondolkodás, hozzáállás kérdése. -
Üdv Abszurdisztánban. :) -
Géppel, mert megtehetjük, és mert egyszerűbb. Persze kevés dolgot kézzel, de ha tele van a gép (nem nagy) akkor miért ne azzal. -
pont az ilyen hozzáállás miatt borultam ki kicsit az ismerősünkre. persze az ő dolga, nincs sok közöm hozzá, de nem értem. nem túl jó anyagi körülmények között élve, 3 gyerekkel (3-8 évesig), mit kell venni? nyócvanezeré (hitelre) lapostévét. mert a gyerek elalszik a földön egy matracon, nem kell neki ágy pl. áááá...pff : lapostévé az kell...hátha fellökik abban az 1 szobában ott öten. na mindegy -
A mai eszközök már hatékonyabbak, mint amilyen egy ember lehet - kevesebb melegvízből jobb hatásfokkal tisztítanak.
Lapostévére van, mosogatógépre nincs, pedig mosogatógéppel több pénz és idő maradna lapostévét nézni :)
-
van normál méretű mosogatógép,ami 16 liter vizet használ fel egy sokterítékes mosogatáshoz...szóval lassan meg fogja érni az is
mondjuk itthon még attól maradunk a kézinél,minimális idő egy nap elmosni pár tányért -
Hülye indok, egy jó mosógép is drága, MÉGIS megveszik az emberek. Sőt egy jó pirolítikus sütőt, indukciós főzőlapot stb. is, mert ezek már beépültek a köztudatba nálunk is és a szükséges konyhafelszerelés gyűjtő alá esnek. Nálunk civilizáltabb országokban a mosogatógép is ide esik.
Van vagy 40 évnyi lemaradásunk, én megértem, de büszkék azért már NE legyünk rá! -
Igen, csak mennyibe kerül a gép, ez a nem mind1. -
Nem túl rég beszélgettünk itt róla, akkor SQJ mutatott mikrosütő méretű mosogatógépet, ami minimális vízzel és energiával 1-2 személyre is hatékonyan mosogat - ahogy a mosógép is eljutott már odáig, hogy kényelem, hatékonyság és anyagi szempontból már egyre inkább megéri bárki számára, az edénymosogatás mostanában halad ezen a pályán. -
Kézzel. 1-2 személynek sztem rohadtul nem éri meg a mosogatógép. Több főnek is csak akkor, ha hirtelen nagyobb mennyiségű koszos edény gyűlik össze.