127612
-
Nem is a tiltás a megoldás. A megoldás a beszerzés lehetőségének a csökkentése annyira, amennyire csak lehet, ill. az ilyesféle dolgokkal való kereskedelem rendkívül szigorú büntetése. -
Simán lehet legális. Nem nagy cucc, így is mindenki azt tol magába amit akar. Na meg vannak a fűnél sokkal károsabb dolgok legalizálva, szóval...
Szesz vs fű:
Kis mértékben egyikkel sincs baj, de az tény hogy az alkohol sokkal gázabb hatásokkal bír nagy mennyiségnél. Aki azt mondja ittasokkal jobban elvan mint füvesekkel, azt nem értem, jómagam agybajt kapok ha részegek közt vagyok józanul, nincs idegesítőbb lény a földön az ittas embernél. Csak úgy bírható ki ha te magad is ittas vagy és nem tűnik fel. Füvesekkel még nem volt gondom.
De a legjobb vegyesen, fesztiválon, ahol fogalmad sincs ki ittas, ki van betépbe, ki van belőve, és ki csak szimplán állat. <3 Na olyan környezetben egyik se zavar. -
Fbn Lx #113789 na igen, a betépett emberek meg rohadt kritikusak a környezeti ingerekkel szemben, és hajlamosak szemellenzősen nézni azokra, akik bebaszva igénytelen zenére buliznak és állatkodnak
valószínűleg az alkoholt pártoló emberek számára ezért ellenszenves ez a dolog, mert a füvesek elrontják és szarnak tartják az igénytelen bulijaikat
-
Narusco #113788 jó van olyan amikor max a szemén látod, de részeggel is van olyan hogy fel sem tűnik.
amit nem szeretek, az például az, amikor 3 ember megjön fű alatt másik 3-hoz, és szétvihogják az egész társalgást, kb azon röhögnek aki nincs betépve, mindenen. egyszerűen idióták lesznek. (jó tudom ezt piára is el lehet mondani) de ezt már nem kell továbbb ragozni. tapasztalataim alapján én nem legalizálnám, és nem is szeretem a kultúráját. -
Fbn Lx #113787 persze vannak a tróger füvesek akik rohadt lehúzósak és zavaróak, de a tróger embereket minden területen kerülöm, nem csak a füvesek között -
Fbn Lx #113786 érdekes.
az én tapasztalataim másak. az ittas társaságok rendszerint állatkodnak és nem tudsz igazán bekapcsolódni, csak ha te is részeg vagy.
ellenben betépett emberrel el lehet beszélgetni józanul is, volt már párszor, hogy le sem esett, hogy az illető be van tépve, csak amikor mellékesen megjegyezte. -
de ez azt jelenti hogy az alkohol jobb, mert kreatívan feltalálják magukat.
valszeg ezért esett meg velem siheder koromban hogy minden hétvégi buliban belénkkötöttek és párszor bicskát is nyitottak-verekedést provokáltak ittas emberkék, mostmár megvilágosodtam:
csak fel akarták dobni a bulijukat... -
Narusco #113784 ez szerintem teljesen mindegy, én a véleményemet írtam le. sokkal jobban szeretek ittas társaságban lenni, mint egy csoport betépettel. -
Narusco #113783 Következő kérdésnek lehetne egy olyat feltenni, hogy mi clio-ról a véleményed. Én elképzelni nem tudom ez miféle forma lehet. Néha vicces, néha érdekes.
-
Fbn Lx #113782 azért alszanak be vagy mennek el, mert a fű kritikusabbá teszi az embereket
így ha szar a buli és szar a társaság, akkor lelépnek. míg az alkohol segít abban, hogy a legnagyobb trágyát is élvezd azáltal, hogy kilövöd a józan ítélőképességedet -
clio1616v #113781 én eleve a bulikat tiltanám akkor már be, mert ott "kell" a haverok előtt menőnek látszani -
nem támogatom. -
clio1616v #113779 drog és cigaretta prevencióként a következőket csinálnám
drogosokat túladagolnám és nyilvánosan mutatnám a tévében fő műsoridőben valóságsó jeligével
cigarettázókat egy légmentesen zárt üvegházba terelném és fulladásig szívhatnák a cigit, megtanulnák, mit jelent a friss levegő - nem a nikotinos égésterméket szívnák a tüdőjükbe -
Fbn Lx #113778 nevettem -
így van a mérték fontos ezt tanultuk oviban
mit szólsz ahhoz hogy én inni sem nagyon szoktam buliban sem,idén eddig ittam vagy 2 viszkikólát, és füvezni sem szoktam?:D
pont nem érdekel hogy másnak mi káros mi nem, de tény hogy nem kellene álszenteskedni hogy a fű így káros meg úgy, mert csak gazdasági érdekek miatt illegális. felőlem az alkoholt is ugyanúgy betilthatnák -
Te kész vagy:D -
Narusco #113775 az alkohol, ha hétvégén berúgsz a haverokkal pénteken akkor miért károsabb mintha hétvégén betépsz a haverokkal? szerintem kb 0-n van mindkettő. ha napi szinten iszol/füvezel akkor mennyivel egészségesebb egyik a másiknál? fűtől is ugyanúgy leépül az agyad, max nem hiszed el. -
Narusco #113774 aha, és aki részegen rongál meg erőszakol az szerinted fű hatása alatt nem tenné?
egyébként tapasztalatból írtam, nem érdekelnek más okok, én rühellem a füvet. használtam én is, de már egyáltalán nem érdekel.
aki meg betépve odajön mellém vihogni és egy értelmes mondatot nem bír kinyögni max leköpném, de ha részegen odajönnek akkor még mindig társalgásképes szokott lenni az illető, és néha még vicces is. -
de az alkohol sokkal károsabb mint a fű de utóbbi nem legális, így ellenezni kell -
"utána szarnak rá és bealszanak vagy elmennek"
igen mert a fűtől max bealszol és éhes leszel.
"inkább igyanak az emberek" igen, a bűncselekmények nagyrésze alkoholos befolyásolás alatt történik
fűtől meg max röhögő embereket látsz a villamoson buli után, meg abból valami 500 kg-ot kellene elszívni hogy halálos legyen
tipikus begyöpösödött agyú...
lentebb már írtam, szerintem max annyi a veszélye hogy kapu a keménydrogok világába, de USA sok államában, hollandiában, egyes európai országokban pedig gyógyászati felhasználásban legális.
-
Nem támogatom. -
Narusco #113770 Nem támogatom. Utálom hogy minden ismerősöm rákap, miközben azt pofázzák hogy nem lehet rászokni, mégsem számít nekik semmi, akárhova megyünk addig buli nekik a buli amíg van fű, utána szarnak rá és bealszanak vagy elmennek. Gyűlölöm, inkább igyanak az emberek, leszarom hogy mennyire káros, addig nem amíg hétvégén buli szinten iszol.
"Sör?"
"Á nem csak icetea-t, köszi, lesz más..."
-
Támogatom. Mindenkori státusza egyezzen meg az alkoholéval. -
Az, hogy sok ember használ valamit kulturálatlanul, mértéktelenül, attól még nem kellene illegálisnak lennie, a tiltás nem oldja meg a problémákat. Nem a valamivel van a gond, hanem a valakikkel... :) -
Fbn Lx #113767 omájgád
a felvilágosult emberek társadalma csupán gyerekes álom marad
egyébként keress valami statisztikát/tanulmányt hollandiát illetően a keménydrogosok arányával kapcsolatban, ott alegális a fű
ha ennek kihatása van bármilyen szinten az ország életszínvonalára, és nemzetközi megítélésére, akkor legalizáció nélkül ők brutális magaslatokban járnának
ugyanis mindezen területeken lekörözik magyarországot így is -
Egyáltalán nem támogatom. Ha megnézzük a statisztikát, már így is vezető pozícióban vagyunk az alkoholisták és dohányosok arányát tekintve. Nem kellene még a drogozással is csatlakozni ehhez a "fényes" eredményhez... Ezenkívül ez morális kérdés is: micsoda értékrendet mutat egy olyan ország, ahol legálisan lehet kábítószert használni? Elgondolkodtató... -
Fbn Lx #113765 legalizálnék minden drogot, nem csak a füvet
pros:
-ez rövid úton felszámolná a maffiát, az egész dorg köré épülő illegál bizniszt az országban
-a jelenleg illegálisan magánkézbe kerülő milliárdok az állam markát ütnék meg
-a drogfogyasztók tiszta, ellenőrzött anyagot vásárolhatnának a pénzükért, nem szemetet, ami mégjobban szétcseszi őket, benne lennének a nyilvántartásban és könnyebben kaphatnának segítséget
cons:
-a sok nyugdíjas és csőlátó soha nem szavazná meg, vagy leváltaná azt a kormányt amelyik a "drogosokat támogatja"
-valószínűleg vannak vezető politikusainknak olyan összeköttetései, ami miatt a drogbiznisz felszámolásában ők nem érdekeltek -
Jó, de dohányt tudsz legálisan importálni, füvet meg nem nagyon tudom honnan lehetne. Bár állítólag otthoni környezetben is lehet termeszteni, sőt van valami olyasmi is, hogy magot legális rendelni / tartani csak növeszteni nem szabad :D -
clio1616v #113763 legalizálnék mindent, ami bűn
engedném a gyilkolást a rablást és a nemi erőszakot is, ahogy a cigarettázást és a drogozást is
viszont létre kell előtte hozni olyan teljesen a normális emberektől elszeparált városokat vagy országokat, ahol csak olyan emberek élnek, akik rabolni szándékoznak vagy drogozni akarnak, esetleg embert ölni
tehát az lenne a lényeg, hogy aki például embert akar ölni, azt olyan emberekkel élhet csak együtt, akik szintén embert szándékoznak ölni
vagy aki ki akar rabolni valakit, az csak olyat rabolhasson ki aki szintén rabló volt, vagy lesz -
EnxTheOne #113762 "Munkatáborba az összes drogossal." :D
Ha legalizálnák nem hiszem hogy sokkal drágább lenne, jelenleg a profit nagy részét a termelő meg a diller kapja, de ha több hektáron termesztenék mint a dohányt is akkor nem lenne olyan drága -
Is-is. Aki akarja úgyis beszerezi, de ha legális lenne, akkor jönne rá az ÁFA meg minden kutyafene és alsó hangon kétszer annyiba kerülne, mint most. -
Nem támogatom. -
Támogatom. Vagy legalább legyen olyan mint szinte mindenhol: 3grammig nem vagy bűntethető és 3g fölött meg pénzbűntetés. -
Nem tudom. -
Jah, lehetne SZÉP kártyával is fizetni. xDD -
Támogatom. Aki meg akarja venni igy is meg tudja venni...legyen nemzeti ganja bolt!
Egyértelműen igény mutatkozik rá, szép adóbevétel lenne belőle...
-
valahol azis igaz hogy kapu a keménydrogokhoz, de én támogatnám, lehet kevesebb fiatal veszne el a drogok között. az alkohol amúgyis károsabb szerintem, az mégis legális
mondjuk én a prostitúciót is legalizálnám, rendesen ápolt-felügyelt nőkkel, bordélyházakkal, számlával, az államnak is folyna be kess + szerintem kevesebb nő esne így áldozatul annak is -
ha legál lesz, van rá esély, hogy kevesebben csinálják majd.
18 felett, vegyen füvet aki akar..kinem szarja le? -
Szavazó roBOT #113753
Következő kérdés: Mit gondolsz a fű legalizálásáról?
--- Támogatom. Aki meg akarja venni igy is meg tudja venni.
--- Nem támogatom.
--- Nem támogatom, de a cigit és alkoholt is be kéne tiltani.
--- Munkatáboba azösszes drogossal.
--- Nem érdekel.
--- Támogatom, de aki használja több TB-t fizessen.
Előző kérdés: Hány topikot nyitottál már az SG-n?
Az esetlegesen bezártakat is számítva...
// ========= Hány topikot nyitottál már az SG-n? =========
// | 54.9% | #####_____ | 39 | 1-5
// | 26.8% | ###_______ | 19 | Még nem nyitottam.
// | 12.7% | #_________ | 9 | 6-10
// | 4.2% | __________ | 3 | 11-15
// | 1.4% | __________ | 1 | 20-nál többet.
// | 0.0% | __________ | 0 | 16-20
// |
// ========= És hány reged van? =========
// | 77.6% | ########__ | 52 | Ez az egy.
// | 19.4% | ##________ | 13 | 2-5
// | 1.5% | __________ | 1 | 10-nél több.
// | 1.5% | __________ | 1 | 6-10
// |
-
clio1616v #113752 14 topikot nyitottam
4 regem van:
trebron (2001-es)
clio1616v (2003-as)
LexusIS350 (2007-es)
clio2016v (2011-es)