A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Ja 😊 Emlékszem, hogy a faterom a kertben állandóan bütykölte a kombi barna Wartburgját😊 Azt használta borszállításra. A motor gyakorlatilag majd minden 2 hétben szét volt szerelve. De mondjuk az egy két ütemes valami volt ami kb annyira egyszerû volt, mint a szorzótábla .)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Ja, hogy egy környezetre szaró autósbuzival beszélek...? Azért valahol vicces, hogy két napja a szemetelõket még agyonlõtted volna, de az autó környezetbarát lebontására vonatkozó elõírás szerinted meg érelmetlen.

Nem semmi világképed van...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Csak akkoriban bütykölhetõ autók voltak, ma meg már a 10 éves autó is olyan, hogy kis túlzással egy csavart nem tudsz benne meghúzni, mert speciális szerszámkészlet van hozzá...

Az is elég vicces, hogy öt autóra fizeted a kötelezõt meg minden mást? Hát gratulálok annak, aki ezt teszi...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Lacee86
Régi szép idõk? 😄

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Igen, ez logikusan hangzik, csak a gyakorlatban nem tudom, mennyi családnak sikerül ez így. 😊

Lacee86
Hát ha van mit, akkor jah. 😊

Sir Quno Jedi
Régen nem voltak borzasztó fentartási költségek. Vizsgát okosban meg lehetett oldani, benya nem volt vészes, adók alig voltak, kötelezõ egy vicc (és korlátlan idõre kivonhattad a forgalomból a cuccot, ha épp nem kellett), nem voltak értelmetlen eus jogszabályok a megsemmisítésre és bontásra vonatkozólag, igazi autós kánaán volt. Mindenki három autót adott el egynek, mer adott mellé két "donort" is... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Meg kell egy melósautó, amivel szállítani is lehet építkezésekhez stb. (pl. mikrobusz, pickup, erre tök jó volt anno a Barkas, vagy az Aro)Kellhet egy "kölcsönözni való" autó, amit a kollegákkal stb. meg lehet osztani. Kell mindenkinek saját is, nekem pl. automata, mer egy ideje nem vagyok hajlandó sima váltós kocsikkal senyvedni (pl. Scorpio), másnak jó a Lada Samara "sport". Pár mindig szervizelés alatt van, pár jön-megy, eladásra készül, kell hétvégi villogós kocsi, valami baresz stb., városba valami ócsó szívódízel (pl. 2literes dízel Mazda 626). Kell terepjáró, vidékálló. És így tovább, midig van igény mindegyikre.

A mostani egyik autóm meg egy öszvér, mer 4x4 terepjáró is, szállítani is lehet vele, mint egy teherautóval , mégis luxuskivitel és bazi kényelmes utazóautó, de végülis városba is elmegy (ha nem zavar a fogyasztása), feelinges is, lehet vele villogni, csapatni, jó hétvégére is stb. Persze mindenben kompromisszumokkal, de így spóroltam "pár" autót, az biztos. 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

HTS s3rg1nh00
összeadva a 3 fenntartási költséget is olcsóbbra jöhet ki a dolog,mintha egyféle autót próbálsz 3 teljesen különbözõ célra használni
(pl.a benzines rengeteget eszik pályatempónál,a dízel városi járkálásra alkalmatlan,mert nem melegszik be(tehát sokkal gyorsabban kopik,és jóval többet is eszik mint melegen),ha meg telekre is kell menni,akkor bármit odaüthetsz az alján,összekarcolhatod stb.,nem lesz olcsó a javítás)
nyilván mindhárom autóval annyit kell járni,hogy az üzemanyagon megspórolt pénzbõl kijöjjön a mûszakiztatás,a ritka karbantartás és a súlyadó...de nem lehetetlen feladat 😊

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Dzsini
Mindenkinek kell egy hobbi, amire elköltheti a pénzét.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Én nem az elvét kétlem, hanem a kocsik óriási fenntartási költségét említem, és h ezt ki bírja finanszírozni...

HTS s3rg1nh00
ha logikusan gondolkozom,1 ember is simán tarthat 3 különbözõ autót,pl:
rövid városi szaladgálásra egy apró benzinest(legelsõ Ford Fiesta mondjuk)
hosszú,több száz km-es pályázásokra valami egyszerû dízelt(ha hely is kell,mondjuk Mondeo kombi)
meg ha van egy kis hétvégi telek elég megközelíthetetlen helyen,akkor egy Lada Niva

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Dzsini
Egyet, maximum kettõt a család hétköznap és hétvégén, a többit bütykölni, javítgatni, elmenni vele telekre, stb...

Gyermekkoromban Visegrádon a szomszéd (aki amúgy amatõr raliversenyzõ is volt) havi szinten hozta-vitte a kocsikat, és a szabadidejében azok alatt helyezkedett el a szerelõaknában 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
És mire használtatok ennyi kocsit?

Sir Quno Jedi
De. Volt nekünk olykor öt is, mikor apám még élt.

Lacee86
Olyan van -ez viszont gyakori-, h van egy több millás családi autó, és emellett van 1 vagy 2 olcsóbb kocsi, h hétköznap azt nyúzzák, vagy a frissjogsis gyerek azt hajtsa stb.

Lacee86
Akinek csak 300 ezres kocsira telik, az nem fog belõle 2-3-at fenntartani...

Sir Quno Jedi
Sok embernek van több kocsija. Ugyanis kocsit lehet venni 300k-ért is, meg 13milkáért is. Nem feltétlen az él jobban, akinek TÖBB autója van, igaze?! Nyugatabbra amúgyis több autót szoktak tartani családokban. 1xûen megoldható, a régebbit shiftelni tartaléknak stb.

Egyeni.
Busz.
Gyaloglas,vegso esetben auto.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

VRSDM
daeemoon
Egyéni, de ha már tömegközlekedés, akkor busz, az egyéniben pedig közel azonos a motor/autó, de autót pipáltam be a téli közlekedés miatt.

Tömegközlekedés

Vasút (az utóbbi 1 évben mávoztam Tfüred-Eger közt, napi szinten, így erre billent a mérleg rendesen)

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

clio1616v
autóval vagy gyalog közlekedek

nincs szükségem tömegközlekedésre

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
ennyire releváns a fuss gyerekekért is

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

SzirmosSzisza
Azért a 4-6 át a nyóckeren picikét túlzás, körút nagyon korrekt nappal és este is 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

chhaya
Tömegközlekedés sajnos, de téríti a bérletet a munkahelyet, úgyhogy tökjó nekem.

Busz. Ha túl sokan vannak / ráérek és nem idõre megyek / szép idõ van, akkor gyalog. Szeretek sétálni.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

zsoltioregon
És errõl õ tehet, hogy felette él 😄

Magyar taxisokat meg zajló Dunába.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Molnibalage
Azt ugye vágod, hogy akkor messza a magyar átlagszínvonal felett élsz? Egyedül élsz és több kocsid van? WTF...?

Sir Quno Jedi
Ha így lenne, akkor is tartanék autót. Az úgyis kell bizonyos esetekre, tehát megúszni úgysem lehet.

Dzsini
Te nem havonta néhány alkalommal használod.

Sir Quno Jedi
Jobban szeretem, ha van, mintha rohangálni kell utána, egyezkedni kell, le kell tenni a kauciót (az is nyûg). Én eleve két, vagy három kocsit tartok, mert így mindig van tartalék. Így is néha taxizom, ha valahova végképp nem akarok beautózni, vagy olyan az idõbeosztásom az adott helyen.

videobaby
megyek*

videobaby
busszal tömegközlekedem. ha városon belül egyek valahová akkor gyalogolok.

Dzsini
Lehet például napi szinten bérelni autót - havonta néhány alkalomra bõven megéri az is.

Lacee86
Egyébként akármilyen qva drága is a taxi, egy autó ára, annak fenntartása, mindenféle költsége, a benzin stb. meg még több. Akinek ritkán kell kocsi, és akkor is csak városban inkább, ráadásul olyan helyen, ahol van rendes helyi közlekedés, annak nem is éri meg saját autó.

mrzed001
Troli, metrón a fogódzkodót megfogni ... ááááááá brrrr íííííííí undorító.
Évtizedes mocsok rajta, undorító zsíros, nyálkás.
Mondom mindezt úgy, hogy vidéken naponta jártam busszal, de az ténylegesen tisztítva volt. Igen, a kapaszkodók is körbe, nem csak felöntve egy vödör vízzel oszt uzsgyi. Meg mondjuk vidéken a C típusú álpolgár asszonya sem az ülésbe ülve végezte el a dolgát, mert kapott érte pár nonliberál pofont.

Valamint vannak közlekedésileg kevésbé központi helyek (magyarán külsõ kerületek), ahonnan pl a nyugati elérése 4-5 átszálláson belül nem megoldható (meg a busz is jó ha félóránként indul).
Kocsival meg 30 perc, dugóval meg mindennel.

Továbbá elég sokat voltam kénytelen 4-6-osozni (át nyóckeren). Jó, vagy 15 éve.
Akkor még csak kellemetlen volt (késõ este), de úgy azért nem fosott az ember rajta. Persze manapság már nappal ...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Molnibalage
Ez sem mindig megy, mert ha minden autó tele van, akkor kinek a helyére ül a sofõr...? <#zavart1>

Molnibalage
Ha kell autó, akkor taxi és csá

akkor te még nagyon kezdõ vagy, alacsony hatásfokkal végzed ezt a szokást, ergó értelme sincs annak, hogy csinálod
defenzív mentalitás, racionalizálod a káros szokásodat, és felháborodsz ha támadják. "Mit foglalkozol te azzal, hogy én miért dohányzom" n nem foglalkozom vele, hogy TE miért dohányzol. tök személytelenül írtam a dologról. Nem szoktam foglalkozni vele, hogy ki miért dohányzik, mert tudom a választ. mindenki ostobaságból dohányzik. innentõl kezdve felesleges foglalkoznom a motivációkkal, és csak azzal foglalkozom, hogy 10 méterrõl érzem a cigifüstöt az utcán, és nem tudom kikerülni. a dohányos persze ezt abszurdnak tartja, mert kb. saját magán sem érzi már meg a szagát.
Sir Quno Jedi
Meg ha iszik, ott a sofõrszolgálat. Egyi hölgyismerõsöm gyakran használja õket, de kollegám és barátom is van, aki szintén õket hívja, ha ivós buli adódik stb. Oda saját kocsival mész, haverokkal, a barátokkal, vissza meg vissza hozzák a kocsidat, meg téged is (sõt a többieket is).

Sir Quno Jedi
Ééén aztán nem ítélem el a gyaloghuszárokat. Minél többen vannak, annál kevesebb autózik, kisebb a forgalom, nekem csak jó...

zsoltioregon
Ha iszol bringázni se szabad ám ecsém!<#idiota>

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Molnibalage
Én 40-45 perc alatt érek be. Ahhoz, hogy reggel ennél gyorsabban autóval érjek be, akkor 6 elõtt kellene kelni bõven. Kevés dolog van, amit jobban utálok a koránkelésnél... Mikor fél nyolc felé elindulok, akkor az az autó, ami velem együtt hagyja el Szszm-et, azt már a Lakihegyi sornál utolérem és már régen a Camponánál vagyok, amikor kb. felhajt a M0-ra, ha éppen nincs baleset.

Szóval összességében alig lenne gyorsabb a kocsi, imádok tekerni, akkor meg mi a fanszak most autó, amikor kurvadrága? Ha kell autó, akkor taxi és csá... Igen, vannak helyzetek, amikor jó lenne a kocsi, de azért meg elég vicces fenntartani, hogy évi ~300 napot álljon egyhelyben és sanszosan az utcán, mert még garázs sincs...

Molnibalage
Bocs, de én vagyok az ellenpélda. Telne rá, csak a jogsit kellene megcsinálnom. Mégsem autóval, hanem bringával és / vagy közösségivel járok, mert ha iszok, akkor hajamra kenhetem a kocsit.

A tipikus, seggemhez nõtt az autó user típus vagy.

bujcsik555
Gyalog, busz, vonat, villamos, troli. Mikor hogy. Autó csak nagyon indokolt esetben.

VRSDM álláspontján vagyok, ez nem anyagi kérdés, járhatnék autóval is, de milyen elõnye van? Nemsok 😊 Ez a buszon megbetegedõs hiszti meg egy picit nevetséges. Én az elmúlt 8 évben napi rendszerességgel tömegközlekedek, és egyszer sem volta beteg, vagy ha igen, egy éjszaka alatt túl voltam rajta. És még oltásokat se adatok magamnak. Egy alapvetõen egészséges(lelkileg is, én úgy gondolom ez is kell a testi egészséghez) ember minimális kockázatot vállal a tömegközlekedéssel. Aki meg fél, az nyilván otthon is steril burokban él...

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Roger6
"Csak az nem megy autóval, akinek nem telik rá" - ez igen. Mondjuk eszedbe sem jut, hogy mások szeretnek sportolni, vagy egész egyszerûen bringázni, vagy ilyesmi?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

VRSDM
nem gondolod hogy kevesebb testsúlyproblémád lenne ha sétával - kocogással - kerékpárral - rollerral közlekednél? 😊))

mr. autozok ajtotol ajtoig.

szeretem az autom, imádom vezetni és használom is.
de ki nem hagynám a szép lányok mosolyát reggel a munkába menet a fagyizóba / kávézóba, az utcán sétálva és még sorolhatnám.

a járdán nem igen szoktak nekemkoccanni - ütközni sem, és a ~3km-h gyalogos tempóm sem hiszem hogy statisztikailag nagyobb veszéllyel jár a mint a kitudja milyen gyorsan vezeted autód.

a buszom megint elõnyben van az autóddal szemben ha valaki véletlen elnézi az irányt.

mindegy 😊 mindig igazad van!!!
nem mellesleg kevesebb füsttel tömöm a saját magam levegõjét, ha tömegközlekedést / emberi erõvel hajtott jármût használok.

de majd az unokáid meghalnak a szennyezett levegõ miatt tbc-s csöves miatt aki rájuk köp a villamoson 50m-rõl 😊

u dont have to listen anybody else but me

Én biztos nem szállok buszra, sok büdös ember mellé, tömegnyomor, távolsági busz sem jobb, ott is csak azért nem hánytam el magam mert nem ettem semmit elõtte, olyan kényelmetlen az egész.
vonat meg csigalassú és klíma sincs és még drága is.
busszal az jár aki nem teheti meg hogy autóba üljön.

http://www.hellring.com/

Narxis
Csak az nem mer BKV-zni aki a saját árnyékától is fél.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.