127612
  • citromhéj
    Igen, középületben, lakóházban szokás köszönni ha beszállsz idegenek mellé a liftbe, főleg miután pár percig fél méterre utazol mellette.
    Én hetediken lakom, szomszédokat nem nagyon ismerem. Egyik reggel feljött egy srác az ötödikről a lifttel, pedig ő is lefelé indult (gondolom hamarabb nyomtam meg a gombot). Nem örült nekem, de azért köszöntünk.
  • Fbn Lx
    liftben? azt hogy kell érteni? az idegeneknek akikhez beszállok?
    wow minek
  • pxxl
    de csak mikor telihold van nem? :D
  • Calver
    nem köszönök, mélyen a szemükbe nézek, majd fenyegetően kivillantom a fogsoromat, ezzel megmutatva a dominanciámat. ha ez nem működik/nem érzem a meghunyászkodást, odamegyek és lepisálom az illetőt.
  • Lacee86
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gáz a kártyád... Vegyél már GTX Titánt! xD
  • Sir Quno Jedi
    Ha az embereket rákényszeríted, hogy "udvariasak" legyenek veled, majd ezt megköszönöd nekik (pedig nem is állt szándékukban ezt tenni), azzal is neveld őket, így hasznosat cselekedtél a társadalomnak. :DDD
  • Molnibalage
    Egyszerűbb elnézést, mint engedélyt kérni. :)
  • Sir Quno Jedi
    Persze, mindenkivel le kell bratyizni valamilyen szinten, de azé óvatosan, hogy ne légy tolakodó.

Apám mindig arra tanított, hogy a fontos(!) emberekkel jóban kell lenni, mint portás, éjelliőr, takarító, házmester soroljam? :D

Kocsiban én is vészvillogok, villantok és intek is amikor csak lehet, kombinálva is. Fontos, hogy akkor is elnézést kérj, vagy megköszönd, ha nincs is mit, mert nem engedett be, vagy éppen te pofátlanokdtál be. Ez leszereli az embereket, sokszor nem is tudják mire vélni, mert magukból indulnak ki. Pl. barátom vérláíztóan pofátlanul vezet, DE mindenkinek köszön szépen és elnézést kér, akinek problémát okoz éppen. ÉS az emberek így szépen tűrik... :DDD
  • immovable
    Leszarom.
  • tigeroo
    mosolyogni, köszönni, bólintani

ha zebrán megkapom az elsőbbséget egy autóstól intek neki hogy köszönöm
    ha autóval jelez pl. egy lassú jármű hogy megelőzhetem akkor az elakadásjelző villantásával köszönöm meg

a "megszokott" boltjaimban lévő pénztárostól néha megis kérdezem hogy "sokvan még a műszakból? ó igen, na kitartást még akkor:)" mert tudom hogy feldobhatja a napjukat, meg kurvajó látni ahogy a búvalbaszott arcukra tényleg őszinte mosoly derül.

a kedvenc büfémben az eladótól is hasonlóan, akár miközben készíti a kajámat érdeklődöm, stb így kapok extra sajtot, tartárt, vagy zárás előtt félrerakott hambit, van amikor szól hogy a giroszból most inkább ne(!) vegyek.

ez mind-mind befektetés valamilyen szinten ami megtérül

• Tsol
    Csak liftben nem.
  • hundredeyes
    szoktam, mert nem vagyok tuskó paraszt
  • Sir Quno Jedi
    Mindig köszönök, ha kell egy nap 7x is ugyanannak az embernek is. Hogy miért? Mert van aki elnézi (benézi), hogy ma már találkoztunk és utána meg megsértődik, hogy nem köszöntél neki és beköp a főnöködnél, meg terjed a szóbeszéd, hoyg ez az ember nem köszön stb. Jobb ezt megelőzni, járt már pórul pár emberke ezzel. Inkább nézzenek sík hülyének, hogy köszöngetek, mintsem hogy vélt, vagy valós sérelemként éljék meg némaságomat.

Idegen helyen pedig mindig köszönök eleve, belépéskor és kilépéskor is, akár csak úgy globálisan, akkor is, ha senki sincs a közelemben. Inteni is szoktam pl. portásnak stb. befelé és kifelé is, köszönök és kellemes további munkát stb. kívánok, vagy hétvégét, vagy pihit, vagy ami van. Liftben is jókívánságokat kapnak. Mindig biccentek is, kocsiból is, parkolóban is, bárhol.

Buszvezetőknek többnyire csak intek, mivel nem szabad őket zavarni.
  • hugopareiros
    *attól függ hova, de általában igen
    *pénztárnál is általában igen, kivéve ha a pénztár a bejáratnál van, mert akkor belépéskor köszönök
    *buszra felszállva...jegyet kell vennem, így köszönéssel indítok, kivéve ha hátul szállok fel...tehát itt is általában igen
    *boltban igen, hipermarketben 90%ban nem (néha a biztonságiőrnek csak)
    *középületben igen, kivéve ha látom hogy elfoglalt valamivel
    *szomszédnak általában nem. Nincs miért megtisztelnem őket a köszönéssel.
    *liftben soha
  • videobaby
    7x mindig. alapvető, hogy köszön az ember.
  • Lacee86
    Ha egy olyan üzletbe, hivatalba lépek be, ahol kis számú alkalmazott van, meghatározott helyen, akkor sztem alap, h köszön az ember. Egy hipermarketbe nyilván nem így lép be az ember, de pl. a pénztárnál is alap, h megtisztelem annyival a másik oldalon állót, h köszönök neki. Az más kérdés, h ha az ellentétes oldalról ezt nem kapom vissza, de ez legyen az ő baja… Szomszédnak szintén természetes, h mindig köszönök, függetlenül attól, h jóban vagyunk-e vagy sem. Egy liftbe belépve, vonaton leülni vkivel szembe stb., hát helyzetfüggő, de inkább illik azért ott is.
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Szoktál köszönni ha belépsz valahova?
    Általában és különféle helyeken

Szoktál köszönni ha belépsz valahova?
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Pénztárnál
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Buszra felszállva a vezetőnek
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Boltba, üzletbe belépve
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Középületbe belépve (könyvtár, hivatal)
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Szomszédnak
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Liftben
         --- Mindig
         --- Általában igen
         --- Általában nem
         --- Soha

Előző kérdés: Szerinted kirekesztő az, aki a kirekesztőket kirekeszti?

// | 40.7% | ####______ | 22 | Hogy mi van?
    // | 29.6% | ###_______ | 16 | Egyértelműen kirekesztő (hisz kirekeszti a kirekesztőket)
    // | 16.7% | ##________ | 9 | Nem, az nem az
    // | 7.4% | #_________ | 4 | Szerintem az a kirekesztő, aki kirekesztőnek tekinti a kirekesztőket kir
    // | 5.6% | #_________ | 3 | Egyéb (kommentben kifejtem):

• bujcsik555
    Nem, kivéve a legalizálja a füvet.
  • videobaby
    háháá, jó kis szójáték ez :D
    szerintem a kirekesztők magukat rekesztik ki, nem kell külön kirekeszteni őket.
  • clio1616v
    az én ellenségem ellensége az én barátom R-go a kirekesztő kirekesztője, csak annak nem kirekesztő, akit az a kirekesztett rekesztett ki, akit kirekeszt a kirekesztőt kirekesztő
  • Zoli007
    Logikusan igen, személy szerint nem, mert úgy kell nekik, amúgy meg szilvás buktát, mert szeretem.
  • kamionosjoe
    A Kresz szerint mindenképpen.
  • DNDN
    És az kirekesztő aki kirekeszti azt, aki a kirekesztőket kirekeszti?
  • BRAT
    Ez egy alap kérdés amúgy.
    A szólásszabadság egyes élharcosai szeretik, ha a "szélsőségesek" nem hallatják hangjukat.
    A "szélsőségesek" nyíltabban kirekesztőek.
    Így a kirekesztőeket kirekesztők is kirekesztők.
  • Blum
    Akkor sajat magat is kirekeszti es ebben az esetben geci buta az illeto.

Szoval villamos.
  • Pluskast
    Szerintem meg karaj.
  • pxxl
    Xenu
  • Fbn Lx
    de a szimpla kirekesztők is lehetséges, hogy azért rekesztenek ki bizonyos embereket, mert azok a közösség bizonyos paramétereire negatívan hatnak.
    tehát mivel eszerint a logika szerint azon kirekesztők esetében, akik azért rekesztenek ki embereket, hogy a közösség egy bizonyos általuk negatívnak tartott jellemzője megszűnjön, az legitimizálja a kirekesztő mivoltukat sőt, nem tekinthetőek kirekesztőnek, akkor ténylegesen senkire sem mondható, hogy kirekesztő. különben mégis ki döntené el, hogy a kit kirekesztő számít kirekesztőnek, és a kit kirekesztő nem számít annak? Isten? vagy a kormány?
  • Fbn Lx
    az "Egyértelműen kirekesztő (hisz kirekeszti a kirekesztőket)" és a "Szerintem az a kirekesztő, aki kirekesztőnek tekinti a kirekesztőket kirekesztőket" egyaránt helyes válasz. az előbbire nyomtam, de mivel két helyes válasz van ezért az egyebet kellett volan bejelölnöm
  • milk4
    Szerintem kék
  • Roger6
    Jézus anyám baszki... Ennyire fáradt emberek vannak?
  • Sir Quno Jedi
    Ez ugye a helyzettől függ és a körülményektől is. Aki gyilkosokat gyilkol, hogy másokat ne gyilkolhassanak már meg (me veszélyesek), az ugyan gyilkosnak gyilkos, de teljesen más elbírálás alá esik (nálam). Persze attól is függ, hogy milyen indítékkal és milyen módon teszi. Néha tényleg nem marad más, mint az önbíráskodás, a társadalom nem mindig képes megvédeni a tagjait. Ez rendkívül szubjektív dolog. Meg az is, hogy hol a határ.

Pölö valaki egy ártatlan gyerek fejének nyomja a pisztolyt és te lelövöd, hogy ő ne húzhassa meg a ravaszt, akkor mivan? Sajnálni kéne őt, me meghalt szegény? Rly?! Ugyanakkor el tudok képzelni olyan helyzetet is (bár nem is olyan 1xű), amikor egyetértek vele, ha meghúzza a ravaszt a másik. Mindig az indíték és a szándék számít, a körülmények figyelembevételével.
  • tigeroo
    szerinted gyilkos az, aki a gyilkosokat meggyilkolja?

amúgy így van, az ember előítél, fél az ismeretlentől, tart a nem szokványostól, általánosít, szubjektív képet alkot dolgokról, evvan, énsem vagyok üdvharcos
  • hundredeyes
    A másságot senki sem tűri. Mint ahogy buta emberek nem tűrik meg a különc értelmiséget, úgy az értelmes emberek sem tűrik meg maguk között a hülyét. Szerintem...
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem Isten által reánkruházott jogunk (szabad döntés joga) az, hogy ne szeressünk mindenkit, sőt bárkit kirekesszünk kényünkre-kedvünkre a saját közösségünkből stb.

Akinek ez nem tetszik, az lakjon együtt veszett rozsomákokkal és csókolgassa a piranhákat, me azok is isten szent teremtményei, jah peeersze...

ÉS teljesen mind1 milyen indokunk van rá, jogunk van hozzá, meg sem kell indokoljuk senkinek. Nem, vagyok én pl. Jézus Krisztus, nem is szeretek mindenkit, de nem is AKAROK szeretni mindenkit, sőt népszerű sem akarok lenni azáltal, hogy sokakat szeretek és ők is engem. Ha valakikkel közömbös vagyok, vagy egyenesen nem kérek belőlük, akkor nem akadályozhatnak meg ebbéli vélekedésemben. Észérveket elfogadok term., de a végső döntés az enyém.

Túl sok energiát emésztene fel mindig nyitottnak és naívnak lenni és tárt karokkal fogadni mindenkit, majd újra- és újra pofáresni, nem tanulni belőle és goto 10. Az ember 1x csak felnő. Sem ideje, sem energiája nem lesz erre. ÉS így van ez jól.
  • Lacee86
    Szerintem nem az, mert aki a kirekesztőket rekeszti ki, annak érdekében teszi, h a megmaradt közösségben ne legyen kirekesztés. Tehát a jó ügy érdekében teszi.
  • Szavazó roBOT

Következő kérdés: Szerinted kirekesztő az, aki a kirekesztőket kirekeszti?

--- Nem, az nem az
         --- Egyértelműen kirekesztő (hisz kirekeszti a kirekesztőket)
         --- Szerintem az a kirekesztő, aki kirekesztőnek tekinti a kirekesztőket kirekesztőket
         --- Hogy mi van?
         --- Egyéb (kommentben kifejtem):

Előző kérdés: Tudsz főzni?

// | 34.1% | ###_______ | 28 | Minimálisan, inkább csak a legegyszerűbb ill. félkész ételeket tudom
    // | 26.8% | ###_______ | 22 | Igen,de csak a viszonylag egyszerűbb ételek (pörkölt, rántott hús stb
    // | 23.2% | ##________ | 19 | Igen, egész jól, még a bonyolultabb ételeket is elkészítem.
    // | 8.5% | #_________ | 7 | Egyáltalán nem, gasztronómiai analfabéta vagyok.
    // | 7.3% | #_________ | 6 | Sosem próbáltam, így nem tudom, milyenek a képességeim e téren.

• hundredeyes
    Így van, én is osztom.
  • Freeda Krueger
    Igen egész jól
  • Unreal1942
    Nem is érdekel. Mindig van aki főz :) Ha nem lenne akkor meg lehet rendelni.