127612
-
3+ éve a szövi kapitány. Belgium a közös rendezésű EB óta sem mutatott semmit. Most meg kint vannak a VB-n. Négy év alatt felszívták magukat. Nekük 1986 óta nem sikerül sőt, csak züllünk. Nem hittem volna, hogy látok még olyan, mint az 1997-es 7:1. Tévedtem... -
Egyébként az is vicces, hogy egy ilyen válogatott a FIFA top 40-ben van. Ezek szerint a világon van kb. 20-24 ország, aminek komoly a válogatottja? Hogyan lehetünk a 35. hely táján, amikor a VB-ken kint levő csapatok közül bárki, ismétlem bárki simán lever minket, pedig a VB-n 32 csapat van és Dél-Amerikából bárki lever minket, ahonnan Argentína és Brazília miatt csak két másik ország juthat ki... Sehol nem vagyunk a világ futballtérképén. Komoly tétmeccsen mikor győzött a magyar válogatott? Úgy értme, hogy nem szerencsével, hanem feláltt és legalább egy középkategóriás csapatot mikor toltak le így a pályáról? 30 éves vagyok én nem emlékszem ilyen meccsre. Döbbenetes... -
+1 -
Nem. Ha a két holland kapufa bemegy, akkor 10-1. Na, ennyit a szerencséről. A csapat ott sem volt a pályán. Haverokkal néztük a meccset és az első két gól után a minden holland gólnál ollézás volt. Sikerül a magyar válogattottnak eljutni oda, hogy a honfitársaik egy része szerette volna őket lebőgni látni. Miért? Mert lassan 30 év eredménytelenség és pénzszórása után sem tartanak sehol. De most őszintén, a nagyvilágban a foci az egy olyan munkahely, ahol eredményt várnak. Nos, ha én a munkahelyemenn ilyen sokáig ilyen teljesítményt nyújtanék, akkor nem szép fizetést kapnék magyar szemmel, hanem seprűnyelet a seggembe, kurva gyors felmondást és olyan ajánlást, hogy max. fedettpályás magasbanézőnek mehetnék el ingyért... -
Nem érdekel igazán.
De amúgy tök mindegy ki lesz nem változik semmi. A válogatott csak a jéghegy csúcsa. Inkább az utánpótlás edzőknél kellene szétnézni. Egy 30 éves sportolónak a szar beidegződésein már nem fog segíteni semmilyen edző..
Nagyon szép dolog hogy szinte minden településen van lehetősége a kissrácoknak már óvodás, kisiskolás kortól szervezett keretek közt fociznia, de...
Ha olyan "edzők" keze alatt nőnek fel, akik csak azért edzők mert más nem vállalta el a faluban, mert valakinek a rokona és jóljön az a kis mellékes amit kap érte, stb... Akkor csak a tényleg iszonyat nagy tehetségekből lesz valami. Szóval inkább képzett utánpótlás edzőkre lenne szükség.
Persze nem várható el hogy minden kis faluban legyen egy ilyen ember, de lennének megoldások. Elvileg a TAO-s pénzeket az utánpótlásra kellene költeni, a nagyobb városok megtehetnék hogy komolyabb edzőket fogadnak. A kis településeken persze a legkisebbeknek maradnának az ilyen szedett-vedett edzők, de a nagyvárosok vonzáskörzetében akin már kicsiként is látszik hogy tehetségesebb a többieknél, azt bevinni a városba a komolyabb körülmények közé.
Persze így kevesebb pénzt tudna mindenki lehúzni, meg nem egyből lenne eredménye, de hosszú távon csak így lehet sikeres sportolókat "kitenyészteni". -
clio1616v #114066 nem szólok hozzá semmit -
3 év alatt nem sikerült egy rendszert kidolgoznia válogatottnál, majdnem minden meccsen más védősorral játszottunk. Örülhet, hogy 3 évet kapott, elődeinek még ennyi sem sikerült az utóbbi években. Egy jó edző 2 év alatt a saját elképzelései mentén haladva kialakít egy taktikát és felállást, támadó és védekezési taktikákat. De nálunk minden meccsen fejetlenség volt, a góljaink többsége nem is akciógól volt, hanem pontrúgás utáni, ami a gyenge csapatok ismertetője. Már a román zakó után elballaghatott volna, kár volt húzni az időt. -
Dean Winchester #114064 történelmi vereség...
azért 3-4 gól szerencsés volt, pont a léc mellé pattan be, pont a léc alá...stb oké, egyértelmű volt a holland győzelem de ha pici szerencsénk is van akkor nem aláznak meg.
Úgy gondolom, hogy ezért most nem kellett volna lemondani Egervárinak. Most jön a következő és ha 2 év után az új kapitányi s kikap akkor ő is lemond ? Nem az lenne a legjobb ha pár évig hagynánk egy kapitányt dolgozni ? Ha 6-7 év után se válik be akkor oké váltsunk de ne ilyenkor. Nézzük meg,hogy az eddigi vb selejtezőkön hogyan végeztünk és most hogy végzünk ? Ha ugyanolyan szarok vagyunk akkor menesztessük de ha látunk vmi jelet akkor hagyjuk. Bár már késő mert mindenképp jön egy új pali de őt hagyni kéne dolgozni most jó pár meccs erejéig ne is várjunk csodát nem is kell szidni majd az új fószert hiszen idő kell neki még ő is valamit fel tud mutatni.
végül még annyit,hogy lehet nem a kapitányt kéne meneszteni mindig hanem a játékosoknak a bérét kéne lefaragni és teljesítmény arányú bérezést kéne bevezetni. Kikapunk, rosszul játszol? Nem kapsz semmit ! Nyertünk, jó voltál, beleadtatok mindent ? Akkor nesze egy kis apró vegyél egy gömböc fagyit... :D -
Nem érdekel, a magyar futball úgy sz*r, ahogy van.
Meg úgy általában a foci. -
-
Blum #114061 Varhato volt,plane abban az esetben ha Hollandia ellen nem produkalunk valamit. Marpedig az is boritekolhato volt.
Tomiszlav Szivicset tennem a helyere. -
Várható volt, de az Andorra elleni meccsig még kitarthatott volna.
Kérdés, hogy ki lesz utána... -
Fbn Lx #114059 akit nem érdekel annyira a kérdés, hogy székletet pazaroljon rá, azt én menőbbnek tartom -
:D egyébként ezt én is leszarom. -
Fbn Lx #114057 szerintem az egész gárdával van baj. nagyon rossz a módszerük arra, hogy a tehetségeket feliemrjék, ha igyekeznek ilyet csinálni egyáltalán. a magyar focit egy csapat bunkó páva képviseli -
immovable leszarja. -
nem érdekel a magyar "foci"... -
Szavazó roBOT #114054
Következő kérdés: Mit szólsz Egervári Sándor lemondásához?
http://hvg.hu/sport/20131011_Lemondott_Egervari_Sandor
--- Már meg volt írva rég, a holland meccs csak az "aláírás" volt rá...
--- Várható volt, de az Andorra elleni meccsig még kitarthatott volna.
--- Meglepett, a kudarc ellenére nem számítottam rá.
--- Ki sem kellett volna nevezni, borzalmas edző. Bárki jön most, csak jobb lehet.
--- Nem érdekel, a magyar futball úgy sz*r, ahogy van.
Előző kérdés: Szoktál köszönni ha belépsz valahova?
Általában és különféle helyeken
// ========= Szoktál köszönni ha belépsz valahova? =========
// | 53.8% | #####_____ | 49 | Általában igen
// | 36.3% | ####______ | 33 | Mindig
// | 8.8% | #_________ | 8 | Általában nem
// | 1.1% | __________ | 1 | Soha
// |
// ========= Pénztárnál =========
// | 72.5% | #######___ | 66 | Mindig
// | 25.3% | ###_______ | 23 | Általában igen
// | 1.1% | __________ | 1 | Általában nem
// |
// ========= Buszra felszállva a vezetőnek =========
// | 29.2% | ###_______ | 26 | Általában igen
// | 25.8% | ###_______ | 23 | Általában nem
// | 23.6% | ##________ | 21 | Soha
// | 21.3% | ##________ | 19 | Mindig
// |
// ========= Boltba, üzletbe belépve =========
// | 48.9% | #####_____ | 44 | Általában igen
// | 35.6% | ####______ | 32 | Mindig
// | 11.1% | #_________ | 10 | Általában nem
// | 4.4% | __________ | 4 | Soha
// |
// ========= Középületbe belépve (könyvtár, hivatal) =========
// | 44.0% | ####______ | 40 | Általában igen
// | 31.9% | ###_______ | 29 | Mindig
// | 18.7% | ##________ | 17 | Általában nem
// | 5.5% | #_________ | 5 | Soha
// |
// ========= Szomszédnak =========
// | 57.1% | ######____ | 52 | Mindig
// | 36.3% | ####______ | 33 | Általában igen
// | 5.5% | #_________ | 5 | Általában nem
// |
// ========= Liftben =========
// | 30.3% | ###_______ | 27 | Általában igen
// | 23.6% | ##________ | 21 | Mindig
// | 23.6% | ##________ | 21 | Általában nem
// | 22.5% | ##________ | 20 | Soha
// |
-
Ezen javít(ana) az első ajtós felszállás és hátsó ajtós leszállás. -
Ja... aki elől száll fel, az hátrafurakszik, aki hátul száll fel, az megy előrefelé, és közben mind rámlép és átesik rajtam, akárhol is állok. :D -
Fbn Lx #114051 nem hátra. a busz közepébe, torlasznak :D -
Helyes. Örülök. :D -
kamionosjoe #114049 Ma vennem kellett jegyet és köszöntem! :) -
Az emberek zöme nem köszön a buszon akkor sem, amikor fel kell mutatni a bérletet, csak belenyomja a sofőr arcába és megy hátra. -
Fbn Lx #114047 egyébként pesten nem nagyon szoktam látni, hogy az emberek köszönnének a buszvezetőnek, mivel nem kell vele interakcióba lépni ( nem kell jegyet/bérletet instant megmutatni).
ellenben egyéb városban, ahol kell, ott emiatt köszönök is. -
Fbn Lx #114046 de én egyből a bevásárlóközpontos liftekre gondoltam, ott pl. biztos, hogy nem. -
Fbn Lx #114045 jó, lakóházban nyilván, de csak azért, aert amúgyis köszönök az egy házban lakó embereknek (elvárják) -
Leszarom.
-
- Általában szoktam.
- Pénztárnál mindig.
- Buszra szállva a sofőrnek mindig, kivétel ha nem figyel oda.
- Üzletbe belépve akkor szoktam, ha kicsi a helyiség és felfigyelnek rám az eladók.
- Középületbe lépve a biztonsági őrnek, ha épp ott van az ajtó körül. Amúgy inkább csak annak a személynek, akivel valami dolgom van.
- Szomszédnak mindig.
- Nem szoktam liftezni. -
ÁLTALÁBAN NEM
-
Blum #114041 Mindig,mindig,mindig,mindig,altalaban igen,altalaban igen. -
clio1616v #114040 Egy igazi magyar... -
Egy átlagos cigány... -
clio1616v #114038 soha nem köszönök meg semmit; elvárom, hogy az emberek a kedvemre tegyenek -
kamionosjoe #114037 Általában igen.
Buszon soha, se villamoson, se metrón, sem pedig repülőgépen.
-
Mindig igyekszem köszönni szomszédnak, buszvezetőnek, hivatalban, kisebb boltban ha áll valaki a bejárathoz közel (pl. biztonsági őr), hiperben a pénztárosnak ha odaérek. Általában fogadják is, bár hivatalban pl. nem mindig, amikor nyújtom a papírt/levelet/csekket, már arra figyel. Előfordul. Buszon volt nemegyszer: napszaknak megfelelő köszönés jegyváltáskor "jó napot kívánok", a válasz "helószia" :) -
Dean Winchester #114035 ha van a közelemben valaki akkor igen, viszont ha bemegyek a boltba és nincs ott senki akkor nem köszönök csak a pénztárosnak. ha van ott egy árufeltöltő akkor annak köszönök. a köszönés egyfajta alapvető inteligencia kérdése. Szerintem tök bunkó egy olyan ember aki nem köszön ha belép egy helyre :D
Ettől függetlenül néha előfordul,hogy sietek és egyik helyre bemegyek köszönés nélkül, de ekkor néha utólag gondolom is magamról, hogy most jó bunkó voltam :D -
Általában igen, nagyobb távolságra általában nem. -
Valaki írja már be a szavazórobotba a kérdés után, hogy immovable leszarja
-
Miért, a random boltost vagy bárkit ismered, amikor belépsz hozzá? Ha valakinek a személyes terébe belépsz, akkor köszönni szokás a legtöbb kultúrában.