127612
-
kamionosjoe #126290 Nem, de már várom. Baseball ütő, hentes bárd elő vannak készítve és már azt is kijelöltem, hová fogom ásni a gödröket a kert végében. -
#126289 Új szavazás, a felvetett téma nem felejtődött el. -
#126288 Az emlékek megszépülnek. -
#126287 Mostanában egyre inkább igaz. Régebben többször is volt, hogy egyet értettünk. Vagy rosszul emlékszem... -
#126286 -
#126285 Ritka esemény, hogy egyezik valamiben a véleményünk.
Az abroncsok gyártási idejét pl. itt is érthetően elmagyarázzák. -
#126284 Kitalálok valamit holnap. -
#126283 A gumi kora is számít, valóban, hogy mikor gyártották. Hiába nem futott egy kilométert se és teljes a barázdamélység, látszólag vadonat új, az már alkalmatlan lehet. Gumis vagy autós szakoldalakon nyilván utána lehet nézni, hogy ez pontosan hány év (most nem vágom), illetve azt is meg lehet tudni, hogy hogyan lehet megállapítani a gyártási időt. Aztán meg egy használt gumi előélete sem ismert, nem biztos, hogy helyesen tárolták-e... stb. Nagyon sok összetevője van. Ha nem tudod, mit veszel, akkor a vakszerencsére bízol emberéleteket. Persze lehet, hogy bejön... de ha nem, akkor sokszorosan ráfizethetsz. -
#126282 Sajna a személyautók gumiját is nem hivatalosan zugműhelyekben "feljavítják"...
Több autós ismerősöm is ossza azon véleményemet, hogy (most csak úgy mondok egy számot) vesz az ember 50 rongyért 4 vattaúj gumit, amit normál körülmények közt, legalább 8-10 évig is használhat. Aztán sem azért kell lecserélni mert elkopott a felülete, hanem mert vagy szétrepedezett, vagy úgy megkeményedett a felülete (naptól, esőtől, hótól), hogy szinte már csúszkál az aszfalton.
A nagyobb gond ez, nem pedig a kopottabb barázdák. Az jobban inkább csak a zsaruk szemét szúrja
Másik "ügy": üdv az Operások táborában.. -
kamionosjoe #126281 Na így már jó, csak félig jutott el az agyamig az információ. :D
Szavazáshoz: ha teherautóm lenne akkor vennék, egyébként is csak a teherautógumikat szokták újrafutózni. Személyautó használt gumiból is lehet jó minőségűt kapni, a lényeg, hogy az oldalai sértetlenek legyenek és a barázdamélység megfelelő legyen. -
#126280 Nem rossz.
Esetleg lehetne még valahogy a forrást megjelölni (net, tv, rádió, újság), illetve kiegészülhetne a
- nem érdekelnek a reklámok, megszokásból döntök..
- kísérletezgetek, mindent kipróbálok egymás után..
- akcióvadász vagyok, mindig kivárom a leértékeléseket..
opciókkal is esetleg.. -
Renegade #126279 ötlet:
mennyire hatnak rád a reklámok?
reklám zabáló vagyok, ahogy bejön egy kampány, azonnal ki akarom próbálni az új terméket
kondicionált márka hű vagyok , ha nem találnám meg a kedvenc márkámat az áruházak polcain, lehet éhen is halnék
van baj, ha nem találom a kedvencem, percekig tipródok, mire le merem venni a helyettesítő terméket
közepesen, vannak kedvenc márkáim, de szoktam kísérletezni
bújom az akciókat, azt veszem ami minőségi ÉS akciós, de akkor hónapokra elegendőt
nem nézek márkákat, összetevőket olvasgatok
nem tehetem meg, hogy ezzel foglalkozzak, alsó polc
egyéb (kifejtem)
vagy ez túl snassz, mert a többség a középső kettőre lőne?
-
#126278 Ezért írtam a "normál verziót".
Az gyakorlatilag ugyanaz, mint az asztali verzió.
Ha követted volna az infókat amit javasoltam, már működne.
Mint mondtam, én azt használom. És szavazni is tudtam...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.10.06. 16:39:39 -
#126277 Sg-re a leginkább bevált böngésző nálam a chromium alapú Brave. A menüben kipipálva az asztali webhely, ha kell először a fórumban a normál verzió kiválasztása és onnantól kezdve ugyanaz a megjelenése és ugyanúgy működik minden funkció, mint pc-n. -
kamionosjoe #126276 Annyi történik, hogy kirakja szép nagyba a mobilverziós sg.hu-t, de szavazni akkor se lehet. -
Freeda Krueger #126275 Saját autóra csak új.
Az újrafutózott abroncs jellemzőbb a teherautókra,buszokra és a repülőkre. -
#126274 Nincs kocsim, de ha lenne, akkor nem fillérbasznék, csak új. -
#126273 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha megoldható, Opera böngészőt használd, jobb felső "rejtett menü" alatt a "számítógépes webhely" pipa bekapcsol, majd a fórum aljára görgetsz és "normál verzió" bekapcsol. Így minden műxik: pivát üzik, szavazás stb.. Android alatt csekkolva -
#126272 Ehhez sajnos nem értek. Ezen felül pontosabb tünet leírás lehet, hogy segítene. -
kamionosjoe #126271 Nem tudok szavazni mobilról, valamit csináljátok. -
#126270 Mostanra szerintem egész korrekt áron beszerezhetőek az új gumik is, tehát újat (veszek amint lesz megint mire)..
Témáról röviden, akit érdekel. (10 éves, de most is aktuális cikk)
Magánvélemény: bicajra is veszem az új gumikat amint látni a kopást a felületen.
Sokáig motoroztam. Szerintem arra is érdemes új gumikat venni, a kopott csúszkál mint a fene.
Ami a személyautókat illeti, érdemes elgondolkodni, hogy egyes országokban miért is tilos rájuk a futózott gumik használata...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.10.03. 04:30:28 -
#126269 Nincs kocsim, de amúgy tuti nem vennék használt gumit, semmilyen forrásból. -
Renegade #126268 nem szavaztam mert:
használt gumi,megfelelő profilmélységgel -
#126267 Csak új gumikat veszek a kocsimra/motoromra/biciklimre. -
Renegade #126266 nem is lesz belőle látványsport :(
pedig az elmúlt pár napban nagyot mentünk, net, rádió, tv, de a kutyát sem érdekli. :(
-
#126265 Baszki, én meg elbambultam. Pill és rakom be a kérdést.
Bent is van. Archívumot frissítem holnap.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.02. 21:52:30 -
Fbn Lx #126264 ez vicces, ilyen emberspagetti tekereg egy kuka körül
nem látom benne a potenciált nagyon -
#126263 -
#126262 Tél előtt aktuális kérdés. Tetszik. Csak ki kell egészíteni
nincs autóm
céges, csak használom, nem én döntök
opciókkal -
#126261 Részemről nyitott vagyok bármire. De egy nemrég olvasott halálos baleseti cikk kapcsán, talonba tehetsz valami ilyesmit is:
Vettél már vagy vennél használt, "futózott" felújított autógumikat?
- nem ettem meszet
- persze, miért ne?
- csak ha megbízható forrásból származik
- nekem első a biztonság: csak új autógumit veszek meg.
Ha így túl specifikus, akkor felejtős és jöhet valami teljesen más téma is.. -
#126260 Hétfőn. Vagy hozzam előre?
Kérdésjavaslat? -
#126259 Ha már benéztél...új szavazás lassan?
Már meg van a szokásos válasz átlag.. -
#126258 Ismerem a sportot, tudom, hogy létezik, de ennyi. -
Renegade #126257 :)
az a durva, hogy tavaly még az indexesek is csináltak videót a FINA kapcsán, de az emberek 99 százaléka csak pislogott, ha szóba került.
pár napja volt cikk róla megint az indexen, meg hatalmas cukiskodás a szeretlekmagyarorszag.hu-n de valahogy az emberek nem tudnak mit kezdeni a hallottakkal, volt olyan újságíró,aki elsőre le sem akarta hozni, mert, hogy ilyen sport márpedig nincsen. :D
amúgy ez egy elég klassz videó, csak spoilerben, aztán aki kíváncsi rá megnézi
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#126256 Én sem hallottam még róla. -
#126255 Igazolványok, bankkártyák, MÁV Start kártya, Taxi kártya egy kártyatartóban, plusz benne általában néhány ezer Ft készpénzzel. A pénztárcában még valamennyi kp, illetve egyéb kártyák (mindenféle kedvezménykártyák, TB kártya stb.). Az igazolványtartót mindig a zsemeben hordom, a pénztárcát pedig a táskámban, vagy ha kabátos időszak van, akkor annak a belső zsebében. -
#126254 Én most hallok róla először.
(Akkor most már meglesem guglin keresztül is..)
szerkesztve:
Meglestem. Szégyellhetném magam, hogy 2006-óta nem hallottam róla.
De az első két szót egybe kell írni...
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.09.29. 16:07:16 -
Renegade #126253 egy kis önzőzés, remélem nem gond, szavazást nem igazán ér ez a kérdés, csak kíváncsi vagyok, :
most van is egy kis aktualitása, de szerintem így sem tudják az emberek, hogy mi a fene ez,
hallottál valaha az UWR-ről (Under Water Rugby)?
googlizni nem ér :)
-
#126252 All in one. Ennek leginkább praktikussági okai vannak, pl: bármi kell, ott keresem elsőként. Elhagyni nem szoktam, pedig mindenhová magammal viszem. Kivéve talán csak az itthoni klozetot..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kártyabuzi vagyok, amit csak lehet azokról intézek. Kivéve persze a készpénzes csekkbefizetéseket (mint korábban is ecseteltem már).
A legtöbben ki nem állhatják a csekkbefizetéseket, és még csak nem is igazán a sorbanállás miatt. A pénzkiadás miatt. Ilyesmire költeni szinte senki sem szeret. Kivéve párunkat, akiket kifejezetten jó érzéssel tölt el, ha költhetjük a pénzt. Csekkre, benzinre, kajára, sörre vagy csupa olyan egyéb dologra, ami örömet okozhat. Mélyebben átgondolva a dolgot, jól esik használni a wifit (amiért fizettünk), az áramot ami energiát ad a kütyüinknek, a gázt, ami mellet melegedhetünk ha odakint cidri van, a vizet amiből ízletes ebédet rittyent az asszony. Nem?
Nekem biztos jól esnek ezek a dolgok. Ezért nem is sajnálom rájuk a pénzt, amit valaha csak csekken lehetett befizetni. Ma már persze kényelmesebb az átutalás. Otthonról is lehet, ki sem kell mozdulni miatta. Csakhogy én szeretek kimozdulni. Szeretek sétálni, cangázni, mocizni, autókázni. Egy idegen településen megállni egy kávéra, egy pár jó szót váltani vadidegenekkel, osztozni örömükben, bánatukban ha épp úgy adódik. Vásárolni valami szuvenírt ha nem is magunk miatt, hát legalább mások örömére. Ezek pedig pénzbe kerülnek. Néha nem is kevésbe... -
Fbn Lx #126251 külön, így nem vész el mindkettő egyszerre, és nem hugyoz oldalba a kutya