127612
  • kamionosjoe
    Nem tiltanám be, nekem is volt. Inkább azt kéne bevezetni, hogy 125 cm3 motorokat is lehessen vezetni a B-s jogsival, hogy kinél több embernek jöjjön meg a kedve a motorozáshoz. Zajszintet persze ellenőrizni kell, van olyan kipufogó ami nagyon hangos.
  • ToxiMaxi
    Hát, ha minden be lenne tiltva, ami téged zavar, akkor főszerepet játszhatnál az utolsó ember a földön című sorozatban...

Egy jobb 50-es robogó simán viszi a 80-90-et is. A nagyobb társaik meg többet is. Egyáltalán nincs gond velük zaj és szennyezés szempontjából sem. A műszaki tartalomnak nem tudom mi köze az egészhez. A régi dízel transporterek, amik okádják a füstöt vagy a tuningolt nagymotorok sokkal durvábbak mind szennyezés, mind pedig hang szempontjából.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.10.30. 15:31:02
  • molnibalage83
    Igen, az. A többi jármű hozzá képest semmi. Ezek a legkisebb kis zajos pöcsköszörűk konkrétan olyan zajosak, hogy 35-ös tempóval mellettem fájdalomérzetet okozott ma úgy, hogy be volt dugva bal fülem. Cserébe úgy füstölnek, mint a szutyok 30 éves benzines fűnyírók.

Ma reggel pl. a 4 sávos Budafoki úton csúcsforgalomban 150 méterről is egy ilyen kis szart hallottam úgy, hogy 100+ autó volt a környéken és 50-60-as tempóval tolták. Otthon még 0 forgalmú úton 300 méterről is hallottam már ilyen robogót Embertelenül zajosak ezek a vackok még 25 km/h-s tempóval is nemhogy amikor 35-40-nel erőlködnek...

Két keréken guruló láncfűrészek ezek zaj szempontjából. Konkrétan zajvédelmi előírás alapján hallásvédelmi eszköz nélkül nem lehetne tartózkodni egy ilyen mellett...

Én betiltanám a rákba az összes ilyen vackot. Szemétdombra valók ezzel a műszaki tartalommal.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.30. 14:57:35
  • ToxiMaxi
    Nem is értem a kérdést. Zajos? Mert a többi jármű nem az? Büdös? Mert a többi jármű nem az?
  • Musachy
    Van nekem is ilyen, nem tiltanám be. Azokat vágnám nyakon, akik bármilyen járművet úgy alakítanak át, hogy direkt hangos legyen. A gyári kipufogóssal nincs teendő.
  • molnibalage83
    Új szavazás, az idézett téma jövő héten lesz.
  • Zephyr Retiring
    Lassan jöhet a külföldi meló kérdéskör szavazás is...
    Hátha több vélemény is lesz majd.
  • Freeda Krueger
    Az utóbbi ~25 évben nem járok ki semmilyenre.
  • Zephyr Retiring
    Már nem járok ki. Utoljára talán egy május 1-ei ünnepségen voltam sok sok éve pesten.
    Az egyébként még ünnep? Hozzánk szerintem a ruszkik hozták be anno, ők voltak nagy sztahanovisták.
    Kanadában meg szeptember első hétfője a munka ünnepe. Mert ők meg ráérősek...
  • molnibalage83
    Pontatlanul fogalmaztam akkor sajnos, a tűzijáték nem része számomra.
  • kamionosjoe
    Március 15-én kint voltam, augusztus 20-án lent voltam Budapesten tüzijátékot nézni, tegnap szintén kint voltam. Így tesz egy igazi hazafi. :)
  • molnibalage83
    Új szavazás.
  • Zephyr Retiring
    Ha trendi akarsz maradni ebben a sorrendben mehet is egymás után..
    Elsőhöz kiegészítő válaszpontnak: átneveznéd e az áldozatokkal járó "nemzeti ünnepeinket" nemzeti megemlékezés napjává.
    (Lásd. pl. a mai nap is)

A másodiknál pedig a dolgoztál/dolgozol/dolgozni fogsz-e opció is mehetne.
    Akinek van kedve indokolhatná is a döntését ...
  • molnibalage83
    Két kérdés jutott eszembe szavazásra.

Az egyik a jársz nyilvános ünnepekre/rendezvényekre nemzeti ünnepeken?

Dolgoztál-e már külföldön kérdéskör lenne a másik.
  • Zephyr Retiring
    Hát hozzáfűznivaló ehhez a témához most nem sok jött, de a "szokásos" létszám már letette voksát...
    Újabb szavazási javaslatok?
    Ne csak (mindig) az én ízlésem legyen terítéken...
  • chhaya #126315
    Kb. fél és egy év közötti időszakban, mikor hogy jön ki.
  • Renegade
    ha már nagyon pumukli, akkor bemegyek az első szembejövő Biohair-be és letolatom géppel
  • Pluskast
    Havonta, borbélyhoz. Haj és szakáll nyírás :)
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2018.10.18. 13:23:57
  • QuippeR
    mióta elkezdtem kopaszodni otthon nyírjuk 6-9 mm-re általában.
  • kamionosjoe
    1-2 havonta

Én már jártam elég sok fodrászatban. Most Győrben 3 hely is van ahová járok, mikor éppen melyik esik útba ahhoz megyek. Épp ma voltam.
  • molnibalage83
    Furcsa, mert eddig két fodrászom volt és mindkettő vérporfi. Ugy 6-7 hetente járok.
  • Zephyr Retiring
    No para.
    Látom, eddig nincs túl sok nő a szavazókörben..

Havonta járok, úgy 8 éve ugyanoda. Ott viszont nem ugyanaz a személy, de eddig mindig csak nő vágta a hajam...
    Egyszer fizetnem sem kellett, mert próbababa voltam egy tanuló kiscsajszinak. Egész ügyesen levágta.
    S mivel az égiek úriembernek alkottak, borravalót természetesen adtam neki...bele is pirult, mert élete első borravalója volt és nem tudta hogyan is kezelje. Aztán megbeszéltük: azt javasoltam ilyenkor elég egy köszönöm és tegye nyugodtan csak zsebre...
  • Zoli007
    3 havonta otthon a falusi fodrászhoz, mert Pesten csak kóklerek vannak, akik egy sima 3 mm-es gépi vágást sem tudnak megcsinálni.
  • molnibalage83
    Új kérdés, most ennyire telt.

A reklámosat nem tudtam bedolgozni, mert sok témát érintett egyszerre, ebben a formában nem volt betehető.
  • molnibalage83
    Elsodort az élet. Pill.
  • Musachy
    Betörtek Balázshoz, érthető, ha nem ér rá...
  • Zephyr Retiring
    Mi ez a lazulás? Semmi új szavazás?
  • Zephyr Retiring
  • Musachy
    Sok évvel ezelőtt egy ismerősöm még az anyja házában lakott, éjszakai műszak után lefeküdt aludni, észrevette, hogy valaki benyit a szobába. De be volt sötétítve és félálomban azt hitte, hogy a mama matat valamit. Később észlelte, hogy a tévét is ellopták...
  • Fbn Lx
    borsodi kisvárosban laktam négy különböző utcában, debrecenben két helyen, és bp-n 3 különbőző kerületben, némelyikben 3 különböző utcában, és soha nem törtek még be.
    úgyis az fogadná őket, hogy alsógatyában gépezek, amitől inkább visszafordulnának
  • Calver
    nagyszüleimhez, még kisgyerek koromban, pedig elég nyilvánvalóan ki volt táblázva, hogy "A kutyát betörőkkel etetjük!". az eb a világ legjámborabb jószága volt, akin valaha én lovagoltam meg húzott szánkóval - nem volt neki nagy kihívás, mert egy 70 kiló feletti dán dogról beszélünk.

a tábla önbeteljesítő jóslattá vált, a kutya, aki még idegeneket sem ugatott meg, a semmiből rákóstolt egydimenziós pistikére az éj leple alatt mák vagdosása közben. pistike nem jutott messzire, pár házzal feljebb be kellett csengetnie, hogy legyenek már oly' kedvesek mentőt hívni, mert épp elvérzik és a kézfeje helyén lévő húsmassza nagyon szokatlan irányokba görbül.
  • Renegade
    soha, annak ellenére, hogy kistelepülés külterület.

régen errefelé amúgy sajátos betörések voltak: amíg nem volt felkapott a környék, addig túlnyomórészt víkend házak voltak errefelé, télre be sem zárták az ajtókat, hogy a beköltöző hajléktalanok kevés kárt okozzanak, szóval hagytak a tulajok pár kompótot meg egy cetlit, hogy legyenek kedvesek nem ellopni/tüzelni a bútorokat, fura módon működött.
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2018.10.10. 12:57:34
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem azt mondam, hogy nem teszek, hanem, hogy utána már nem foglalkozom vele. Mérgeztek már meg kutyámat korábban.
    Sajna ezt a kockázatot vállalnia kell minden ebtartónak.
    Szerencsére az utóbbi 9 évben elkerültek minket a hívatlan látogatók.. :)
  • Lacee86
    Soha nem, szerencsére. Viszont olyan volt már anyunál otthon, hogy jöttek szimatolni (pl. kapucsengőn csengetve csekkolták, van-e otthon valaki stb.). Sajnos voltak betörések, pedig az egy 10 ezres kisváros, amiről beszélek, és mégis...
  • QuippeR
    pont a biztosítás miatt kell a feljelentés (ahogy a spoileres részben is írod, bizony bekérik).

a kutyákat pedig sajnos elkábítják, akik egy kicsit is komolyabban űzik az ipart.
  • Zephyr Retiring
    Többször is, amin kár is csodálkozni mivel több helyen is laktam/laktunk az elmúlt 20 év folyamán.
    Rendőrségi feljelentésekkel régóta nem foglalkozom már egyrészt azért mert a nyomozás max. az "ismeretlen tettesig" jut, másrészt pedig azért, mert minden eddigi általam lakott ingatlan biztosítva volt (illetve van jelenleg is).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egy triviális esetet érdemes megemlítenem: egy ingatlanunk több évig üresen állt, majd betörtek. Leszereltek s elvittek minden mozgatható eszközt (konvektorok, bútorok, műszaki cikkek, könyvek stb..) A biztosító bekérte a rendőrségi feljelentés (ismeretlen tettes elleni) másolatát, valamint a korábban készült olyan családi fotókat, amin egyértelműen kivehetőek a bútorok és egyéb korábbi lakberendezési tárgyak is az ingatlanban. A kárszakértő 13 millós kárt állapított meg, miközben az egész ingatlan mindenestől nem ért 3 millát sem, legalábbis szerintem..De fizetett és ez a lényeg.

Pár napja (hete) az egyik szomszéd kiment éjjel megnézni mit ugat a kutya. Szorgalmas apuka volt 2 tizenéves kölkével, akik épp a családi vállalkozás gyakorlati részét gyakorolták: éjjeli beosonás. Minden gyorsan történt: mire a szomszéd felfogta mi történik épp, a hívatlan vendégek már árkon-bokron túl szaladtak...
    Mostani kecónkba még nem próbálkoztak, talán a kutya miatt, vagy talán csak az intuíciójuk megsúgta nekik: ide csak befelé jöhetnek hívatlanul. Távozni úgysem fognak többé (béke poraikra)
  • molnibalage83
    Kétszer próbálkoztak. Egyszer olyan pinceablakon, ahol egy macska is talán alig férne be. A másik meg alvás közben billenő ablakon birizgálta valamiért a függönyt. Felébredtem rá és elfutottak a francba.
  • Musachy
    Hála az égnek sosem, de ez a dolog mindig félelemmel töltött el, mert sokszor tapasztaltam a közvetlen közelemben. Az oviba, ahová jártam rendszeresen betörtek, meg az egyik melóhelyemre is sokszor. Éppen ezért igyekszem rajta lenni a megelőzésen.
    Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.10.09. 21:45:12
  • ToxiMaxi
    Mi van ha fegyverrel jönnek? Persze tudom kemények vagyunk, de nem minden esetben lehet jól kijönni ebből.
  • ToxiMaxi
    Egyszer 10-en éves voltam. Ellopták a biciklinket. Egy hét múlva meglátták szülők az utcánkban az egyik gyereket a biciklin, így hamar meglett. Azt állították, hogy a zsibin vették vagy a kocsmában, nem emlékszem mi lett a vége a dolognak de a biciklik meglettek.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.10.09. 20:09:28