127612
  • Lacee86
    Azért pajtás, mert vedd észre, h a matematikai esély konvergál a 0-hoz. Az, h Románia pl. nem veri meg az észteket, mennyire valószínű? Láttad az odds-okat? :) De, HA valamilyen csoda folytán mégis kikapnának, és mi odaérnénk a 2. helyre, akkor ugyan mutass egy olyan potenciális csoportmásodikat a többi csoportból, akiket kicsit is lenne esélyünk legyőzni...
    Ennyit a fene nagy matematikai esélyről. Ezt már gyakorlatilag ott elb*sztuk, amikor Románia ellen képtelenek voltunk megtartani a 2-1-es előnyünket.
  • kamionosjoe
    Úgy mondanám inkább, hogy tragikomikus. :)
    De az akkor is tény marad, hogy a matematikai esély az megvan.
  • Molnibalage
    Bocs, de a magyar futballválogatotton mi nem vicces...?
  • clio1616v
    nem hiszem, hogy a 8:1-es vereség miatt nem fog összejönni a VB, hollandia 50-60 évvel jár előttünk minden téren, ez nem olyan nagy szégyen kikapni egy osztályokkal magasabb szintű csapattól
  • ressy14
    A magyar válogatott csoportmásodik, ha nyer Andorra ellen...

...és Törökország kikap Hollandiától, Románia pedig Észtországtól.

...és Törökország döntetlent játszik Hollandiával, Románia nem nyer Észtország ellen, mi pedig legalább 10 góllal legyőzzük Andorrát.

...és Románia döntetlent játszik Észtországgal, Törökország kikap Hollandiától, mi pedig legalább hat góllal megverjük Andorrát.
  • clio1616v
    a kárörömnél őszintébb dolog nincsen
  • clio1616v
    erről beszél ő is :D

csak éppen itt a matematikai esély az, hogy a következő meccseket mind 30 góllal kellene megnyerni :D
  • kamionosjoe
    Ez neked miért vicces?
  • Lacee86
    Persze, ha veszel lottót, a matematikai esély ott is megvan, h megnyerd a főnyereményt. Pontosan 1:43 949 268. :D
  • kamionosjoe
    Az Andorra elleni meccsig még maradhatott volna, elvégre a matematikai esély még megvan a kijutáshoz.
  • clio1616v
    neked tuti nincs csajod
  • Narxis
    Maradjunk abban, hogy az ország sikeres foci nélkül is jól működik. Tetszik vagy nem. Az egy orbitális baromság, hogy x millió forintot valamelyik nb1-es klubnak adva(tök mindegy hogyan) a tömegsport lenne támogatva. A tömegsport támogatása az lenne ha pl. mondjuk kedvezményesen kaphatnék kondi bérletet vagy uszoda bérletet vagy bizonyos kor alatt mondjuk nyáron ingyen lenne. Molni-val abban egyetértek, hogy a lehetőséget kell megadni a mozgásra, sportolásra és senkit sem szabad kényszeríteni, hogy már pedig ez van ezt kell szeretned. A tornaórák is garantáltan nem a sportolás szeretetéről szólnak. Ugyanúgy jegyet kell adni rá és akkor vannak ezek a kötelező gyakorlatok mint a cooper-teszt és a bakkugrás amik semmilyen mozgásteret nem adnak a tanárnak.

Nálunk az a faramuci helyzet van, hogy népszerű a foci egy bizonyos szinten ezért politikai célokra lehet használni viszont innentől kezdve a gyomrom fordul fel még akkor is ha az állami csöcs nélkül vegetálna az egész "ipar". Kell ilyen áron a büszkeség?
  • HTS s3rg1nh00
    (elfelejtettem beírni a wall of text-be,hogy valami ismerőse vette neki a jegyet aki nem tudta pontosan a születési dátumát,sry)
  • HTS s3rg1nh00
    "Eredmény nélkül sehol sincs teltház."
    na igen,de most építenek egy csomó stadiont x milliárd forintból,aminek az egészségügyben vagy az oktatásban (stb.) sokkal jobb helye lenne...nálunk az ultrák már ki sem mennek a meccsre az előzetes regisztráció miatt...sőt a múltkor olyan eset is volt,hogy az úriember neve stimmelt a jegyen,csak a születési dátuma nem...este 7kor lett volna a meccs,hajnalig tartották bent az örsön...hát így mégis ki a faszomnak van kedve meccsre menni szar magyar focit nézni?

először játék kellene,aztán gondolkozni a többin,nem pedig fordítva ülni a lovon.
  • ressy14
    Csak a nagyobb kluboknál. A man citynél majdnem ingyen adják a bérleteket, mert nem kelnek el, pedig bajnokesélyesek minden évben.

De amikor 2009-ben a Loki BL csoportkörbe jutott a három hazai meccsre 1 hét alatt elkelt a 3x 42 ezer jegy. És az első meccsig még volt vissza 1 hónap. Van itt is érdeklődés, ha van eredmény. Eredmény nélkül sehol sincs teltház.
  • Molnibalage
    Mert máshol valóban ekkora igény van. Angoloknál van olyan bérlet, ami gyakorlatilag kihalásos alapon öröklődik...
  • ressy14
    Nézőszám statisztika, nézd meg mielőtt baromságokat írsz

1 db 5 ezres kézicsarnok van az országban, a többi nem nagyobb 2 ezresnél, azokat nem lenne nehéz megtölteni, ha tényleg népszerű a sportág. De nem töltik meg őket, javarészt félházzal mennek.
    Ha 50 ezer jegyigénylés volt az dicséretes, de nem értem miért kellene ezt arányaiban beszorozni a foci esetében. Esetleg akkor, ha hasonló sikersportág lenne, mint a kézi. Lefogadom, ha megvertük volna idegenben a románokat, simán lett volna 200 ezer jegyigénylés az Andorra elleni meccsre.

Adnak azért kézilabdát, kosárlabdát, jégkorongot is a magyar bajnokságból rendszeresen, lenne más opció annak, aki nem akarja a focit nézni, elvégre feltalálták már a távirányítót.

De a vitát lezárva, nekem teljesen mindegy, hogy melyik a legnépszerűbb sport nálunk, mert a sikeresség nem ezen múlik.
  • Molnibalage
    Látom a statisztika nem erősséged.

1. Relatív telítettsége a stadionoknak mekkora? Eh... Kézilabdás meccseken, amit adnak és eddig csak telt házat láttam. A főnököm kézilabda buzi a haverjával együtt. A tavalyi BL meccsekre valam 3-4 ezer helyre 50 ezer igénylés érkezett. Majd szólj, ha magyar focicsapat kupameccsére 200-300 ezer jegyigénylés jön. Mert arányaiban ez ezt jelentené...

2. A TV-ben nem adnak szinte mást sem csak focit. Ergo naná, hogy azt nézik aboszlút értékben a legtöbben...
  • ressy14
    Nálunk (Szfvár) egyedül csak tornatermekben lehet röpizni, nyitott pálya nincs sehol itt. Van egy frankó program, hetente 3-szor ingyen lehet használni minden tornatermet a városban, sportonként beosztva (a focit kivéve). Ezt érdektelenség miatt be is szüntették, ellenben a összes kültéri beton- és műfüves focipálya hétvégenként tömve van. Több gyerek jelentkezik focizni, mint bármilyen más sportot űzni a városban.

De ha ez sem elég meggyőző:
    A BL döntőnél és a Barca-Real meccsnél is többen nézték a fradi-újpest meccset a tv-ben. Mit nem lehet ezen érteni? Lehet, hogy fáj, hogy egy olyan sport a legnépszerűbb itthon amiben a béka segge alatt vagyunk, de a tény attól még tény. Helyszíni és televíziós nézőszámokban és igazolt sportolók száma szerint is a foci vezet Mo-n. Ha beletörődsz, ha nem.
  • Molnibalage
    Nem, még azt sem éri el.

Ha nincs műszaki hiba, akkor az első tízben lettek volna az olimpián. Ilyen eredmény közelében nincs a magyar futball vagy 40 éve...
  • Molnibalage
    Hogyan méred a népszerűséget? Én annyira imádok röplabdázni, hogy azt elmondani is nehéz. De csak csinálni szeretem. Egyetlen mérkőzésre sem mentem ki, csak akkor látom mások meccseit, amikor amatőr tornán nézem. TV-ben sem nézek egy közvetítést sem. Attól, mert otthon sokan vagy máshogy nemzetközi kupa vagy válogatott meccset néznek, az nem jelenti az, hogy a hazai labdarúgás az, ami népszerű...
  • tigeroo
    kb a jamaikai bobcsapattal van egy szintben a magyar foci, hihetetlen hogy még mindig pénzelik a stadionok formájában az egészet (bár, a nagy beruházásból lehet lopni azt elismerem)
  • Daffit
    Annyit biztosan tudok, hogy a fizetés úgy van, hogy van egy alapfizetés, ami tényleg nem nagy, erre jön az elért eredmények utáni bevétel, a reklámbevétel egy bizonyos százaléka és a fizető vendégek jegyeiből is jár nekik (bár ez nem tudom mindenhol így van-e). Ezen felül van az egyéni reklámbevételek, aminek nagy részét kapja meg a játékos, egy része a csapathoz megy. A fizetések így havonta fél és egymillió között alakul. Szerintem ez nagyon is sok, főleg az eredményeket látva.
  • ressy14
    a tegnapival sokat nem kerestek, de pontonként 500 ezret kapnak az mlsz-től a hírek/pletykák szerint
  • bujcsik555
    Azért vicces olvasni hogy a válogatott teljesítménynél a fizetést hozzátok fel.... :D
  • Daffit
    Egyik ismerősöm dolgozik egy NBI-es csapatnál és mesél dolgokat. Megy a pénzszórás ezerrel, meg a stadionépítés, csak az eredmények nem jönnek. Be kellene vezetni az É-Koreai módszert, ha nem nyertek jobb ha haza sem jöttök. Fizetés? Ne viccelj.

Tényleg nagyon kíváncsi lennék mit gondol Viktorka ilyenkor.
  • clio1616v
    nincs; amerikai foci viszont van, az nem lesz jó?
  • videobaby
    ezt már én is kérdeztem.
  • Roger6
    Van magyar foci?
  • BRAT
    VÁRHATÓ VOLT
    ANDORRA ELLENI MECCSIG KITARTHATOTT VOLNA

• broman191
    Soha nem voltam nagy foci fan, de az utóbbi idők magyar szégyenfocija már számomra is figyelemfelkeltő, ahhoz képest hogy amennyi pénzt lapátolnak mostanság a sportágba, valami eredményféle is mutatkozhatna lassan, remélhetőleg ez a lemondás is hozzájárul...
  • bujcsik555
    Ja és még mielőtt elfogultnak leszek titulálva: Kb évi 5 focimeccset ha látok, mióta abbahagytam a játékot már nem érdekel, sportágat váltottam :)
  • bujcsik555
    Így van, és hozzátartozik a dolgokhoz hogy nem csak az NB1 létezik, az alsóbb bajnokságokat is látogatják az emberek. Ha összeszámolnánk az egy héten lejátszott összes magyarországi meccs látogatószámát, valamint a TV-n keresztül megtekintők számát, sokkal nagyobb számokat kapnánk.

• ressy14
    akkor segítek (effe listája):
    mignolet(liverpool)-courtois(atletico)-alderweireld(atletico)-kompany(city)-van buyten(bayern)-vermalen(arsenal)-vertoghen(tottenham)-chadli(tottenham)-fellaini(man utd)-hazard(chelsea)-benteke(villa)-lukaku(chelsea)-mertens(napoli)

Tv-ben 200-300 ezren követnek minden egyes magyar bajnoki meccset, a mostani fradi-újpestet 800 ezren nézték végig. Hetente 5 meccset ad a Sport tv és az Mtv közösen. Minden héten megvan a milliós nézettség.
  • bujcsik555
    Csak spoilerbe mert wall of text meg picit off is:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Érdekes, én egy 5-6 ezer fős faluban nőttem fel, 10km-re a megyeszékhelytől, és ilyen probléma nem volt hogy nem volt választék a sportokból. Legalább 10 féle sportra volt lehetőség a faluban szervezetten, a városban ahova 15-20 perc bejutni meg legalább még ennyi. Szóval én nem tapasztaltam hogy kevés lenne a választék.

Tornaórán meg szerintem nem az a feladat hogy tényleg mindenféle sportág bemutatásra kerüljön. Jómagam példáját tudom hozni megint csak: Általános iskolában pár sport alapjait megtanultuk, de inkább a mozgáskordinácíó fejlesztését szolgáló dolgok voltak előtérben, na meg a "kisgyereksportok" megtűzdelve valami erőnléti dologgal(kidobós, fogócska, ilyesmi, azzal megspékelve hogy aki kiesett annak 5 fekvőtámasz, felülés, stb).
    Gimiben felváltva volták erőnléti órák(itt elég keményem meg voltunk dolgoztatva, kb ugyanazokat csináltuk mint az igazolt sportolók az alapozáson a szezon előtt) és a másik felében pedig atlétika és szertorna volt.
    Szerintem ez így rendben volt, kielégíti a különböző sportok megismertetését alap szinten, de ami fontosabb megfelelő mozgást szolgáltatott annak is aki amúgy nem csinált semmit.
    A két öcsém még most is általánosba ill középsuliba jár, de náluk sincs probléma. Máshol nem tudom hogy állnak a dolgok.

A ne focira basszuk el a pénzt témához: Ez nem csak a focira érvényes amit írtam az utánpótlásról, hanem mindenre szinte. Az hogy a foci kapja a legtöbb pénzt meg egyszerű: mindenképp a legnépszerűbb sport a foci a fiatalok körében, mert ehhez kell a legkisebb szabályismeret és a legkevesebb eszköz. Egy szabály van amit tudni kell(kézzel nem érünk a labdához) meg egy labda kell. Ennyi. Bárhol bármikor bárki tudja játszani. Na meg nézni is, mindenki tudja mi történik a pályán, így élvezetes lehet a számára. Emiatt ennek van a legnagyobb reklámértéke.
    Persze ez lehet meg fog változni, egyre népszerűbbek az összetettebb sportok(pl az amerikai foci rajongók száma gyorsan nő egész Európában), idővel lehet azok lesznek az elsődlegesen támogatottak.

A repülőnapos hasonlathoz meg:Menny el pilótának, még fizetést is kapsz, azaz támogatnak. A nézőket a fociban sem támogatják :)
  • Molnibalage
    Miért? A magyar focit talán nézik...? Kecsóra két nap alatt 100+ ezer ember megy ki. 5 magyar bajnoki fordulón nincs összesen ennyi néző, ha nincs Fradi-UTE vagy más hansoló meccs, ahol inkább az egymás elleni utálat viszi ki kemény magot.
  • Molnibalage
    Egyetlen belga focistát sem tudok megnevezi fejből.
  • ressy14
    A repülő imádatodnak nincs semmi reklámértéke, nem űzik/nézik több száz millióan. Ilyen egyszerű. De a finanszírozási kritikád abszolút jogos.
  • ressy14
    Felszívták magukat? tele vannak világsztárral, ők kitudták nevelni őket, mi erre 40 éve képtelenek vagyunk.

A komoly tétmeccses győzelemből pedig nem sok van, de tavaly sikerült 2 is. Előtte csak Dániát 2009-ben.
    Törökország (2012), Svédország (2012)
  • Molnibalage
    Nem értem az egészet. A sport ma egy üzlet. Ha valaki lát pénzt benne, hogy tehetséget neveljen, akkor kerítsem rá pénzt. Nem értem, hogy a foci nevezetű hobbit mirt finanszírozzák. Én meg repülőnapokra szeretek járni. Az USA sajnos messze van, de szponzorolhátnak a hobbimat ilyen nagylelkűen.

Amíg az iskolák komoly hányadában gond egy testnevelés óra megtartása és nincs normális ötlet arra, hogy milyen legyen egy óra, addig inkább ne a focira basszuk el a pénzt. A gimis tornaórákon a kötelező gyakorlatok egy része merő állatság volt, nem a sportot megszeretéséről szólt. Pl. rühelltem a szertornát. Aki akarja, legyen meg a lehetősége kirpóbákni, de ne legyen kötelező. Én gimnázium X-dik évig kapcsolata sem kerültem a röplabdával. Oszt megvilágosodtam. 18 éves koromig rongyosra fociztam a lában, anyarak arról szóltak, hogy napi 4-6 óra foci haverokkal a hét 4-5 napján. Aztán 18 éves koromban ez véget is ért, mert találtam valami sokkal jobbat. Inkább a lehetőség megadasáról kellene szólni a sportolásnak itthon. Viszont ez nincs biztosítava.

Nem kell mindehova a legextrémebb sportolási lehetőséget megadni, de az alap és elterjedtebb labdajátékok és mások egy tök mezei kosárpályán űzhetőek, de még erre sincs lehetőség.