A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://goo.gl/gd6Zi5
az, hogy a nyugdíj járulék ebbõl milyen arányú nem azt jelenti, hogy a nyugdíjasok csak azt az 56 ezer forintot kapják meg
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
189 617-Ft-ot vontak le tõlem munkavállalói járulékként
emellett
156 641 Ft-ot fizetett ki a cég utánam munkáltatói járulékként
Ha a pár hozzászólással késõbbi forrást elolvastad volna tudnád, hogy az átlag ellátás idén márciusban 107,1 ezer forint. Tehát ma belõled 2 kellene egy átlagos nyugellátásban részesülõ ellátásához.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A kettõnek együtt van értelme.
2004-tõl dolgozok és optimális volt a munkába állásom. 24 évesen van értelme elkezdeni dolgozni, így már addigra el tudod végezni az 5 éves egyetemet.
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
★★★★★
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Sõt, már most több nyugdíjas van, mint dolgozó: márciusban 2,863 millió (ebbõl 2,2 millió öregségi) nyugdíjas, és 2,67 millió a foglalkoztatottak száma. forrás
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Te most mondjuk nettó 250 ezerbõl fizetsz 25 ezret nyugdíjjárulékra. Ez kb. 1/3 ember nyugdíja, tehát belõled 3 kell, hogy eltartson egy nyugdíjast. És ma még a dolgozók vannak többen. 30 év múlva a nyugdíjasok lesznek többen.
A többi sima szorzás-osztás.
★★★★★
szerintem ez a nyugdíj-dolog már kezd elavult rendszerré válni, hamarosan kivonják a forgalomból amúgy is
Amúgy most a dolgozás mellett teszem le a voksom. Hatalmas pozitívum, hogy végre van saját fizetésem, amivel azt kezdek, ami jól esik (már amennyi megmarad belõle a rezsi után persze). Munka után realtíve "szabad" vagyok, nem kötelezõ otthon még a jó minõsítésért nekiállni a tanulásnak, mert nem kell sem túlóráznom, sem hazavinnem a melót. Egyetlen negatívuma, ami tekintetben az egyetemet sokkal jobban szerettem, hogy sosem volt annyi szabadidõm, mint akkor. A vizsgaidõszakot leszámítva persze... Munka után kb. este érek haza, nagyon kevés idõ marad bármire, nincs nyári szünet, és kötött idõben kell bejárni... Szóval néha úgy érzem, hogy nincs idõm élni. De tanulás mellett meg pénzem nem lenne rá, szóval nem tartanék elõrébb. Dolgozni jobb.
Munka mellett tanulni viszont halálosan fárasztó, alig várom, hogy befejezzem...
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
Személy szerint, akartam menni egyetemre/fõsulira, csak píz nem lett volna... Majd az elkövetkezendõ években, munka mellett. Technikusit szereztem anno, ennek köszönhetem, hogy eddig viszonylag jól fizetõ félirodista állásokat szereztem.
A munka mellesleg csak azért jobb, mint tanulni számomra, mert a hobbikat, utazgatásokat, és ilyeneket nem lehet a tanulásból finanszírozni. Max ha 70 ezres az ösztöndíj. 😄 De akkor meg szülõk nyakán lógás megy.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
24-26.
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
szóval ha nem vagyok hasznos, akkor minek fizetnek? sokszor nem a dolgozó hibája, ha nincs munka, hanem a cégé. és a cég ezzel néha még tisztában is van.
egyébként meg ez a "nem csinálsz semmit az irodában és felmarkolod a sok pénzt" felvetés még igaz is lehet, de akkor is annak a kritikája, aki kimondja. mert nem õ kapja a nagy fizetést kevés munkáért, hanem más. azért sokan vagyunk, akik nem mindenféle ismeretség okán szerzünk jól fizetõ irodai állást, szóval valamit csak jobban csinálunk azoknál, akik megszakadnak minimálbérért. különben õk csinálnák a mi munkánkat sokkal olcsóbban. ismertem autószerelõbõl lett informatikust is, szóval nincsen kasztrendszer, meg semmi egyéb korlátozó tényezõ, ha valaki nagyon akarja, tehet is érte, hogy jó állása legyen. de persze olyan példát is tudok, amikor nagy hanggal nekiindul a dolgozó egy fõiskolai képzésnek, hogy most megmutatja a hülye irodistáknak, aztán meg a felsõoktatást vagy egyszerûen csak a sorsot szidja, amiért nem akar sikerülni az elsõ félév.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
A második kérdés meg hülyeség. Mi az, hogy optimális? Amikor elvégzed a sulit, akkor utána minél elõbb optimális, azonban ez a sulitól is függ. Egy orvos nyilván nem fog 18 évesen munkába állni, ahogy egy általános iskolát végzett ember se nem fog várni 28 éves koráig (ha csak kényszerbõl nem).
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"
\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Kb az lenne a véleménye: "Majd értesítjük"
bazze. Mérnöknek tanultam. Politológiát, jogi ismereteket, ergonómiát, tárgyalástechnikát meg sok szar -kötelezõen választanadó 1-2 kredites szert- szart tanítottak nekem. A jogot 3-ra a többit 4-5-re teljesítettem. Hupilila fasz köze sincs a rel- muntapasztalathoz, hogy én megjegyeztem a sok szart.
Munkahelyen: tudod, amit kérnek, ha nem tudod: szia...
iskolában: ne puskázd le a 30 éve elavult tananyagot...
Egyetem ilyen szempontból érdekesebb kérdés, hiszen nem feltétlenül "szak" képzést ad.